Nekro Kelebek
Evrensel Gerilim Hareketi => Makale Köşesi => Konuyu başlatan: Albert Wesker - 28 Şubat 2010, 18:14:58
-
Sanırım yeri burası. Aklımdaki fikri sizlerle paylaşabileceğim ve fikirlerinizi alabileceğim en ideal yer burası. Makaleler desen, bu yazı makale değil, Resident Evil 5 odası desen, oldukça tartışmaya açık şeyler. Anketler desen, şıklar eklemedim. Resident Evil'la ilgili sohbet edebileceğimiz en ideal yer burası. Neyse sadete gelsem sanırım sizler için de iyi olacaktır.
Uzun zamandır hep düşünüyordum, acaba Resident Evil ekstraları daha ne boyuta varabilir? Eğlence ve aksiyon daha hangi sınır zorlayabilir? Şu an günümüzde en çok tutulan gerek single gerekse online oynanan tek ekstra Resident Evil 5'in "The Mercenaries"i. 4 karakter fakat, tüm karakterlerin birden fazla kostümü olunca ve herbirisinin cephaneleri de ayrı ayrı olunca ortaya bambaşka bir keyif çıkıyor. Şimdi yeni DLC'de Mercenaries Reunion'u yapmışlar. Dürüst olmak gerekirse pek beğenmiş değilim. Gerçi oynamadım fakat izlerken bana sıkıcı geldi. Çünkü oynanabilir yeni karakterleri eskilerden ayırıp, karakter kadrosunu zayıf bırakan bir oynanış sunulmuş. Bunun yanı sıra bazı karakterlerin gerçekçiliği aşan fiziksel hareketlerini de beğenmiş değilim. Yine de bütün bunlara rağmen DLC'ye eksi puan veresim gelmiyor. Neden derseniz, şu an yapılanlar istendiği zaman neler yapılabileceğini ortaya koyuyor. Evet yeni karakterlerin eskilerden ayrı sunulması; söz gelimi Wesker&Barry ya da Jill&Excella gibi oynanışları gerçekleştiremiyoruz ancak yeni karakterlerin eklenip sevdirilebilmesi yönünden çok büyük artı değere sahip(Bana Excella'yı sevdirdi ya, elini öperim o Capcom'un). Acaba eski karakterlerle birlikte bu yenilerin birlikte sunulması daha mı iyi olurdu, diyesi geliyor insanın. Eğer sizde bunu düşünüyorsanız, sizi hayal gücümün yaratttığı üzerinde günlerce kafa yorduğum (ve üzerine başka birşey de düşünmediğim) "Mercenaries EXTREME"den bahsetmek istiyorum.
Peki nedir bu Mercenaries Extreme?
...diye sizlere sorsam şu yukarda yazdıklarımdan sonra muhtemelen siz bana "Kesin ilk Mercenaries ve yeni DLC'deki karakterlerin birleşimini tarif ediyorsundur." diyeceksiniz.
Haklısınız.
...dersem sakın inanmayın! Çünkü hayal gücümün ürünü bu kadar basit birşey değil. Evet bu da içinde var fakat çok daha ötesi bir ekstra hayal ediyorum. Eskilerle birlikte yeniler; onlarla birlikte daha yenileri; eski mekanlarla birlikte daha da yenileri... Daha saymamı istiyor musunuz? Tamam o halde devam edeyim : Daha çoklu oynanış ve istendiği takdirde rekabete dayalı fakat oyuncuların birbirlerine zarar vermemek zorunda olduğu oynanış, bazı yerlerde komikleşip oyuncuyu güldürebilen anlar, ekstrem şekilde artacak puanlar... Yeni silahları da eklesem... Peki bu kadarı kafi mi? Eğer değil diyorsanız, sizlere ne demek istediğimi daha detaylı şekilde anlatayım müsadenizle.
Öncelikle ilk mercenaries'i ele alalım. Skor listelerine en yüksek puanları kazımak isteyen oyun canavarlarının başından ayrılmadığı bir ektraydı. Bana kalırsa, yeni çıkan DLC'ye rağmen halen modası geçmedi ve kolay kolay geçmeyecek. İşte böyle bir ekstranın karakterleri bence yenisine de eklenmeliydi. İşte böyle düşündüğüm için hayalimdeki ekstranın temelini onlar oluşturuyor. Chris BSAA, Chris Safari, Chris STARS, Sheva BSAA, Sheva Clubbin', Sheva Tribal, Jill BSAA, Jill Battlesuit, Wesker Midnight ve Wesker STARS. Bunların üstüne, şu yeni DLC'nin karakterleri olan Chris Warrior, Chris Exoskeleton, Sheva Fairy Tale, Sheva Business Lady, Excella Gionne, Josh Stone, Barry Burton ve Rebecca Chambers. Sanırım şu hepsi birlikte daha iyi durdular. Ama yine de eksikler bence! Daha da çoğalmalılar. Chris ve Sheva oyunun ana karakterleri oldukları çin en çok kostüm onlarda o yüzden artık Chris ve Sheva kostümü görmessek iyidir(Hani artık temcit pilavı gibi ısıt ılıt, Chris ve Sheva iyi gitmez, değil mi? Herşeyden önce insanın midesi kaldırmaz). Onun yerine tamamen ekstra olan fakat nerdeyse bütün Resident Evil oyuncularının sevgisini ve hayranlığını kazanmış iki karaktere ne dersiniz? Adları Leon ve Ada olsa mesela... Güzel düşünce, değil mi? Hem de sadece bu da değil, komple Resident Evil 4'e gönderme yapılsa; yani Leon ve Ada'nın birbirinden farklı cephanelerle donatılmış 3 farklı kostümüne ne dersiniz? Bence Chris ve Sheva'nın domine ettiği ekstraya biraz renk katarlar. Örneğin Leon "Agent"(Resident Evil 4 orjinal kostümü), Leon "RPD", Leon "Mafia"; Ada "Red Butterfly"(Bu ismi ben uydurdum. Seperate Ways'teki kostümünü kastediyorum.) Ada "Mercenary" ve Ada "Spy" nasıl olur, sizce? Herbirinin farklı artı ve eksileri olsa mesela... Bu konuya çok kafa yorduğum için onların sütlerindeki ekipmanları bile tek tek, kime ne yakışır kime ne yakışmaz mantığıyla, düşündüm. Örneğin;
Leon "Agent"
- H&K MP5 (Otomatik Silah)
- M3 (Pompalı Tüfek)
- 4 x el bombası
- Birleşmiş bitki (Yeşil+Kırmızı)
- Otomatik silah mermileri
- Pompalı cephanesi
Leon "RPD"
- H&K P8 (Tabanca)
- Ithaca M37 (Pompalı Tüfek)
- L.Hawk (Magnum)
- Yeşil bitki
- Tabanca mermileri
- Pompalı cephanesi
Leon "Mafia"
- M93R (Tabanca) {Seri atan}
- S75 (Sniper)
- Chicago Typewriter (Sınırsız! Resident Evil 4'ün sadece karakterleri değil, bazı silahları da eklenmeli. Ayrıca bu karaktere de bu yakışır, haksız mıyım?)
- Tabanca mermileri
- Sniper mermileri
Ada "Red Butterfly" (Ne isim uydurmuşuz be :D)
- SIG P226 (Tabanca)
- Jail Breaker (Pompalı)
- Bowgun (İşte Resident Evil 4'ten transfer ettiğimiz bir yeni silah daha!)
- Sağlık spreyi
- Tabanca mermileri
- Pompalı cephanesi
*Bowgun silahının cephanesi, Resident Evil 4'teki gibi silahın dışında menüde yer kaplamadan direk olarak silahın içinde birikecek ve bu da oyuncuya üzerinde boş yer kazandıracak.
Ada "Mercenary" (Resident Evil 4 Mercenaries kostümüydü)
- M92F (Tabanca)
- VZ61 (Otomatik Silah)
- H&K PSG-1 (Sniper)
- 5 x Ateş bombası
- Tabanca mermileri
- Otomatik silah mermileri
Ada "Spy" (Assaigment Ada'daki kostüm)
- AK-74 (Otomatik Silah)
- Dragunov SVD (Sniper)
- 5 x Mayın
- Otomatik silah mermileri
- Sniper mermileri
- Birleşmiş bitki (Yeşil+Kırmızı)
İnşalah Leon ve Ada için olan düşüncelerimi beğenmişsinizdir. Bu cephanelemeyi yapabilmek için, hangi karaktere neyin gidip neyin gitmeyeceğini çok düşündüm. Çok sildim düzelttim ve son hali bu oldu. Mercenaries ekstrasına bu halleriyle bile girseler rekor listelerine isimleri kazınabilir değil mi? Misal şu Ada "Spy" güzel olmuş değil mi? Çok sade fakat işe yarar şeyler eklemişim sanırım. Bu kadar renk yeter mi diyorsunuz? Sadece iki karakter üstelik farklı kostümlerle olunca Mercenaries'in yeterli keyif düzeyine ulaşacağını umduğunuzu sanıyorum.
Hayır efendim bu kadar basit değil! Hayalim bu kadar değil! Daha bitmedi!
...diyorum ben de sizlere. Gerçekten bu kadar sınırlı değil. Leon ve Ada'yı kostümleriyle sunduk. Peki buraya tek ve standart kostüme sahip karakterler eklense fena mı olur? Şu an yayınlanan DLC'de Excella, Barry, Josh tek kostüm dikkat ettiyseniz. Benim hayalimdeki eklemelerin içine biri erkek diğeri bayan 2 de standart tek kostümlü karakter eklemek istiyorum. Bunlardan bir tanesi ölen fakat fanlarının kalplerinde yaşayan Resident Evil 4'ün kötü adamı Jack Krauser ve diğeri de eski Resident Evil oyunlarından bildiğimiz Claire Redfield. Onların da donanımlarını düşündüm, onlar da boş olmayacaklar.
Jack Krauser
- Krauser's bow (Resident Evil 4'ten transfer bir silahımız daha! Yeterince ekstra ve yeterince uyarlama!)
- Custom TMP ( Resident Evil 4'ten uyarlamalara tam gaz devam ediyoruz)
- 5 x Flash bombası
- 5 x El bombası
- Birleşmiş bitki (Yeşil + Yeşil)
- Otomatik silah mermileri
* Krauser's bow silahının cephanesi, Resident Evil 4'teki gibi silahın dışında menüde yer kaplamadan direk olarak silahın içinde birikecek ve bu da oyuncuya üzerinde boş yer kazandıracak.
Claire Redfield
- M93R (Tabanca) {Seri atan}
- H&K PSG-1 (Sniper)
- Linear Launcher (Sınırsız! Code Veronica'dan da bir silahı eklmenin zamanı geldi. Üstelik sınırsız ve Claire'a bosslarda avantaj getirecek bir silaha...Güzel bir uyarlamaya...)
- Yeşil bitki
- Tabanca mermileri
- Sniper mermileri
Yeni karakterler eklendi ve oyun son şeklini aldı. Fakat halen eksiklik var. Tamam karakter yönünden çok zengin bir ekstra oldu ama Jill ve Wesker için hiçbir şey söylemedik. Onları da unutup yeni kostümler eklemezsek ayıp olmaz mı? Elbette onlar hakkında da düşüncelerim var. İkisine de iki yeni kostüm iyi gitmez mi? Şunları bir dinleyin!
Jill "STARS"
- Samurai Edge (Tabanca)
- Grenade Launcher (İçi 12 patlayıcı mermisiyle dolu)
- S&W M500(HandCannon... O bir efsane!)
- Yeşil bitki
- Tabanca mermileri
- 12 yedek patlayıcı mermisi
Jill "Last Escape" (Bir RE3 harikası)
- SIG 556 (Otomatik silah)
- Hydra (Pompalı Tüfek)
- S75 (Sniper)
- Rocket Launcher (Tek kullanımlık)
- Otomatik silah mermileri
- Pompalı cephanesi
Wesker "Boss" (Resident Evil 4'teki kostümüne bu ismi uydurdum)
- H&K MP5 (Otomatik silah)
- H&K PSG-1 (Sniper)
- Killer 7 (Resident Evil 4'ten son uyarlama silahımız... Sorarım size bu karaktere bu silah gitmez mi?)
- Rocket Launcher (Tek kullanımlık)
- Otomatik silah mermisi
- Sniper mermileri
Wesker "Anti Hero" (Şu 5'teki paltolu hali.. İsteyen "Midnight 2" de diyebilir :D Ama ben bu ismi daha ciddi buldum.)
- M92F (Tabanca)
- S&W M29 (Magnum)
- Tabanca mermileri
- Magnum mermileri
- 2 x Sağlık spreyi
İşte nihayet dizayn ettiğim yeni karakterler bunlar. Standart mercenaries, reunion ve bu hayalimdeki karakterlerin toplamı sizlere Mercenaries EXTREME'imi vermektedir. Fakat onun karakter kısmını.. Peki ya değişik haritalar da istemez miydiniz? Sizi bilmem fakat ben acilen isterdim! Hatta kafamda dizayn edip oluşturdum bile. Ama buna ne yazık ki detaylı vakit ayıramadım. Ama aklıma gelen birkaçını sizlerle paylaşmak isterim.
- HANGAR : Evet burayı biliyorsunuz, bölüm 6-3'te Wesker'la savaştığınız alan. Uçağın kapalı olduğu alan ve birkaç modifikasyonla şahane bir Mercenaries haritası olabileceğini düşündüm. Düşman olarak askerler ve minibosslar olarak da komandoyu koyarsak sanırım bölüm biraz gözünüzde canlanmaya başlar. Ayrıca askerlerin yanında lickerlar ve şişman majinilerin de gelmesi bölümü bir nebze daha eğlenceli kılacaktır.
- WATERWORLD : Bunu zaten Resident Evil 4'ten biliyorsunuz! Aynısının Resident Evil 5'e uyarlaması, diyebiliriz. Düşman olarak bazı askerler, okçu köylüler, köpekler ve mini boss olarak da Red Executioner gelse ne derdiniz ? Standart Resident Evil 5 mekanlarından faklı olması da onu ilgi çekici kılacaktır.
- NDIPAYA LANDS : Bu haritada toprak yapı dikkatinizi çekecektir. Ndipaya toprakları olarak çevirebileceğiniz bu isim, sizlere hiç şüphesiz ki temel düşmanın yerliler olacağını söyleyecektir. Evet, burada temel düşman olarak yerliler, örümcek şeklindeki parazitler ve boss olarak hem Ripper hem de Giant Majini gelse iyi olur. Ripper'ı özellikle koydum çünkü mekan toprak ağırlıkta bir alan olacaktır. Civarda önü sınırlarla kapanmış bir bataklık, Merdivenle çıkılan oldukça yüksek bir yere dikilen devasa ve çirkin görünümlü Ndipaya putu, küçük baraka tarzı içinde etler asılı olan evler, sağda solda koşuşturan birkaç tavuk, haritayı doğal olarak sınırlayan sarp kayalıklar, sadece başlangıç yerlerinde görülen dar ve zigzaglı yollara rağmen genel olarak geniş bir görüş açısına sahip olabileceğiniz bazı yerleri yokuş yukarı olacak bir harita. Burayı 3-1'de gördüğümüz yerlilerin köyüne benzetebilirsiniz fakat ordan farklı bir mekan. Ayrıca haritada birbirine oldukça uzak iki noktada 2 tane roket atar da bulunuyor.
- MILITARY CAMP : Kijuju askeri kampıdır. Burda adından anlayacağınız üzere askerler gelmektedir. Her çeşit asker burda mevcuttur. Bu alan biraz karışıktır ve haritada görebileceğiniz birkaç tane asker çadırı bulunmaktadır. Haritada açık alan oldukça azdır fakat yüksek yerler bol miktarda bulunmaktadır. Burası biraz ormanı andırır haritanın en geniş alanlarında uzun ağaçlar görülür. Ayrıca kampın içinde teknolojik iletişim aletleri, yere atılmış boş şırıngalar ve TriCell logolu kasalar dikkati çeker. Çatıda ise kullanıma açık otomatik silahlar vardır. Bunu onlarda kullanabilir, onları etkisiz hale getirip siz de kullanabilirsiniz. Bu haritada miniboss olarak hem komando hem de chainsaw gelir. (Ancak kolaylık açısından kırmızılı chainsawlar.. Hiç bayılmadan direk ölmeleri için)
- SUBURBAN NEIGHBORHOOD : Adından anlayacağınız gibi Kijuju'nun bir varoş mahallesidir ve Shanty Town'un çok daha değişmiş halidir. (Hatta epey değişmiş halidir, demeliyiz. Şu 2-1'de tam testereye giderken kullandığımız hafif yokuş yol var ya, işte onun solunda yolu kapatan arabanın orda olmadığını düşünün, onun yerine iki büyük enkaz otobüsün olduğu alanı kapatır. Yani senaryoda oraya gelirken kullandığımız yolu kastediyorum. Bir yer açılmışken diğer yerler kapanır, anlayacağınız) Burda uzun bir yol görünür etrafta en fazla birkaç katlı yapılar vardır ve buradaki düşmanlar köylüler köpekler ve uçan parazitlerdir. Miniboss olarak chainsaw ve Executioner gelir.
- SPENCER ESTATE : Nereyi dediğimi sanırım anladınız. Spencer Şatosu! Burda mercenaries oynamak hanginizin aklına gelir ki?! Burda görmeye yabancı olduğunuz majinileri göreceksiniz fakat asker olanlarını. Miniboss olarak da şu elinde gemi çapası olan dev yaratık olacak. Bu haritanın diğerlerinde olmayan bir esprisi olacak ve düşmanlarınızdan birisi savunmasız ve zararsız ihtiyar Spencer olacak! Onu ister silahla ister fiziksel hareketle öldürebileceksiniz. Silaha dayanıklılığı son derece zayıf olan Spencer'a, isterseniz fiziksel hareket de kullanabileceksiniz. Burası o kadar eğlenceli ki her karakterin Spencer'a uygulayacağı fiziksel hareket farklı olacak. (Örneğin Wesker Rhino Charge yaparken (The right to be a God! Hatırladınız mı? :D :D), Excella onu tekerlekli sandalyesine doğru fırlatıp orda şırıngayla öldürecek, Krauser onu zorla camdan aşağı atacak, Chris dizine hafif bir tetekme vurup tökezletecek ve ardından boynunu kıracak, Sheva onu sandalyesine doğru fırlatıp şekil bir hareketle bıçağı onun göğsüne saplayacak vs... vs... Spencer'ı öldürmenin puanı 10k olacak, eğer fiziksel hareketle öldürürseniz +5sn ödülünü de unutmayın.
Şu an aklımda kalan 6 harita bunlardır. Aslında da çok ekstra harita üretilebilir. Hatta sizler bile bu başlıkta aklınıza geleni üretebilirsiniz. Elbette hayalimdeki Mercenaries Extreme'in tüm fonksiyonları bunlar değil. Bütün karakterlerin fiziksel hareketleri ayarlanmalı, eski karakterlerin bazı hareketlerine bir balan ayarı getirilerek yenilerine ise onlara uygun ve adil hareketler getirilmeli. Oyun kendi içinde 4 ana kısıma ayrılmalı.
- SOLO
- SPLIT SCREEN
- DUO
- CHALLENGE
Challenge ise kendi içinde yine 4 kısıma ayrılmalı.
- SPLIT SCREEN
- DUO
- TWO ON TWO
- FREE FOR ALL
Challenge bölümü, Versus'taki Slayer ve Survivor'a benzemesine rağmen onlardaki diğer karakterleri öldürme özelliğinin olmadığı nispeten daha light bir bölümdür. Sadece daha fazla sayıda düşman geldiğini söyleyebiliriz. Ancak burası öyle bir bölümdür ki normalde diğer karakterlerin ölmesi işinize gelirken burda ise aksine yaşaması önemlidir. Çünkü bir kişi bile ölürse oyun biter. Rakibinizi öldürmeye değil, yaşatmaya çalıştığınız bir bölüm. Bir düşünün; rekabet sürenin sonuna kadar sürüyor. Teke tek olsanız bile rakibinize sprey sıkamasanız fakat onun etrafındaki düşmanları yok etmek ve onun direnmesine yardımcı olmak zorundasınız. (Hani tek kişiyken dying konumunda devamlı "O"a basıyorduk ya, işte burda da herkez tekken bu kural geçerli olacak, sizin ölmeniz rakibinizin de oyununu sonlandıracak. Yani slayer ve survivordaki gibi dyingteki rakibi devamlı öldüreceğiniz bir bölüm değil.) Burdaki FREE FOR ALL bölümü ise kim kime dum duma oynanabilecek, aynı yukardaki kuralların geçerli olduğu maksimum 8 kişilik bir bölümdür.
İşte genel anlamda hayalim bu! Okurken belki de sıkıldığınız, hatta bazılarınızın okumaya tenezzül bile etmediği bir hayal. Serinin en çok tutan oyununun yine en çok tutan ekstrası hakkındaki değişiklikler bunlardan ibaret. Bu başlığı açmamın sebebi hem sizinle bu hayalimi paylaşmak hem de sizlerin kendi fikirlerinizi dinlemek. Şimdi sizler söyleyin bakalım, sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Sizler bu fikirlerimi nasıl değerlendiriyorsunuz? Çok mu yerinde, çok mu abartılı, çok mu saçma; yani ne? Haydi meydan sizin...
KONU SABİTTEN ALINMIŞTIR (Albert Wesker)
-
Valla bana kalırsa bu fikri direk Capcom'a gönderelim :D Cidden çok beğendim ben Alper abi ellerine sağlık okudum rahatlıkla.Benimde aklımda bazı fikirler vardı bu aralar çok yorgunum üşenmeden birgün yazacağım ama:)
-
valla alper güzel değinmişsin tebrik ederim yani
-
Aşağı yukarı 4 saatlik bir klavye macerasının ürünüdür.
SAYGILARIMLA :D
-
Wesker "Anti Hero" , bunun üzerine başka yorum yapılcağını zannetmiyorum.Güzel paylaşım.
-
Mükemmel Bir Fikir Alper Abi Çokta Güzel Olmuş Ellerine Sağlık ;)
-
Teşekkürler, beğendiğinize sevindim arkadaşlar. Aslında Capcom'a yollamak şahane fikir fakat;
1-) İngilizcem nanay... :D
2-) Yollasak bile uğraşırlar mı ?
Aslında böyle birşey yapılsa yediden yetmişe tüm fanları etrafına kilitler bence. Çünkü eski yeni tüm tipleri saydım. Ayrıca yeni mekanlar görmek de oyuncuyu cezbedecektir. Farklı oynanış da cabası. (Yeni isimler, yeni bölümler, yeni fiziksel hareketler vs.. İnsanın ağzını sulandırıyor aslında. En azından benim öyle :D)
-
ya valla süper olur kardeşim olsa süper bir extra olur ingilizcesi iyi olan biri olacak capcoma yollayacaz bunu offf süper olur benimde iştahım kabardı
:D :D
-
Arkadaşlar Bende Buna Benzer Bir Konu Açmak İstiyorum Benimde Bir Hayalim Var Ama Açtığımda Kopya Konu Denmesinden Korkuyorum Ve Öncelikle Alper Abiden Konu İçin İzin Almak İstiyorum.
-
Birde konunun ne olduğunu öğrensekte iyi olur sonra kilitlenmesin boşu boşuna başka yerde yapılabilecek bir konu olabilir çünkü.
-
Bir Kaç Farklı Silah Bölüm Karakterli Yeni Çok Farklı Extralar Tamamen Farklı Bir RE Oyunu
-
Chris Spencer'ın kafasını Mortal Kombat'tan Sub-Zero gibi koparsın elleriyle :D . Leon eğer 5. oyuna uyarlancaksa mutlaka Steroid vurması lazım çünkü Chris, Krauser, Wesker gibi ''İri'' olarak nitelendirebileceğimiz adamlar arasında biraz ezik kalacak :D .
Leon "Mafia" köstümündeki Chicago Typewriter kesinlikle olmamalı bence, tabi rekor üstüne rekor puanlar kırmak istemiyorsak. Aşırı kolay yapar oyunu. :D
Şaka bir yana gerçekten kafa yorduğun belli bu konu için. Okurken çok eğlendim demek ki oyun çıksa ne olurdu Allah bilir. :P
-
Birde konunun ne olduğunu öğrensekte iyi olur sonra kilitlenmesin boşu boşuna başka yerde yapılabilecek bir konu olabilir çünkü.
Bir Kaç Farklı Silah Bölüm Karakterli Yeni Çok Farklı Extralar Tamamen Farklı Bir RE Oyunu
-
Ellerine sağlık Alper Abim çok sağlam olmuş :)
-
valla alper bazı karakterler eksik onlarıda eklesen güzel olur ama gene sen bilirsin sen hayalindekini yazdın mesela billy coen i ekleyebilirdin ama nese gene güzel bir extra konusu söyleyecek laf bulamıom
-
Arkadaşlar beğenmenize sevindim fikrimi. Bu tarz fikirleriniz varsa, eğer tabi isterseniz, burda paylaşabilirsiniz. Aslında farklı silahlar fikrini zaten ortaya koymuştum, dikkat ettiyseniz.
@est35 : Leon "Mafia" için Chicagoyu özellikle koydum. İki nedeni var;
1-) Tuzak. Ki sen de çok puan yapılacağını ön görerek o tuzağa düşmüş sayılırsın. Resident Evil 5 Mercenaries'te esas olan düşmanı vurarak 150'de 150 yapmak değil, düşmanı fiziksel hareketle ortadan kaldırmaktır. Çünkü oyun boyunca sana eklenen her +5sn oyun sonuna dek süreni arttıracak ve 150 düşmanı yok ettiğin zaman oyun sonuna arttırdığın süre ne kadar çok olursa o kadar çok puan bir anda eklenecek. (Zaten bu tuzağı farkedenler için bir de M93R (Tabanca) ekledim dikkat edersen. Ayrıca yine dikkat edersen Capcom'un şu anki DLC'sinde Chris Exoskeleton'un da sınırsız gatlingi var sırf oyuncuyu tuzağa düşürmek için.)
2-) İkinci nedeni ise tamamen nostalji olması. Ayrıca Leon "Mafia"nın eline de yakışabileceğini düşündüm. (Şu yuvarlak şarjörlü olanı bilirsin, işte o)
Leon'un fiziksel hareketleri konusunda sana katılıyorum ve onun için de bir takım hareketler düşündüm bakalım ne diyeceksiniz.
Kick : Birinci hareketi olacak. Hani adamın kafaya ateş edip sersemlettiğinizde yapılan hareketlerden. Fakat animasyonunu Resident Evil 4'teki gibi direk tekme değil, önce düşman suratına atılan bir bıçak darbesi ve peşi sıra patlatılan bir tekme olarak düşünüyorum. Etkisi Chris'in "Straight" hareketiyle aynı etkide olacak. (400 HP)
Fan Kick : Ayağı tökezleyen düşmana önden yapılacak hareket olacak ve aynen Resident Evil 4'teki animasyona sahip olacak. Etkisi ise 350 olacak.
Ground Kick : Yere düşen düşmana uygulanacak hareket bu olacak. Bu hareket, eski Resident Evil oyunlarında ayağınızı ısıran zombiye atılan tekme gibi olacak. (Bu hareketin aynısını, animasyonunun adı nedir bilmiyorum, Rebecca'da yapıyor. Etkisi 650 olacak.
Suplex : Ayağı tökezleyen düşmanın arkasında uygulananacak hareketi bu ve etkisi kesin ölüm olacak. (Şu an bu hareketi aynı etkiyle Josh da yapıyor ama Resident Evil tarihinde ilk kullanan karakter Leon'dur, unutmayın)
Elbow : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak önden stunlama hareketi ve aynı zamanda süreleri almak için kullanılan animasyon bu olacak. Bu hareket dirsek vurma şeklinde olacak(zaten adından belli) ve etkisi 200 olacak.
Poor Kick : Anlamı "Fakir Tekme" olan bu hareket, koluna ateş edilen düşmana yapılacak arkadan stunlama hareketidir ve 200 hp etkidedir.
*Diğer hareketlerini çok düşünmedim fakat şu an aklıma gelen hareketleri bunlar. Eksikleri olduğunu kabul ediyorum.
Krauser'ın sahip olaacağı birkaç fiziksel hareketi de ekleyeyim.
Double Kick : Birinci harekettir. Resident Evil 4 Mercenaries'te attığı tekmenin aynısıdır ve vuruş gücü 1100'dür.
Knee : Ayağı tökezleyen düşmana önden yapılacak hareket ve stnadart düşmanda direk öldürme etkisine sahipken bosslara 500 hp'lik zararı olacak.
Hard Stomp : Yere düşen düşmana uygulanacak hareket bu ve etkisi 750 olacak. (Bu hareket animasyon olarak Chris'in Stomp'una benzeyecek fakat Krauser çok daha zalimce düşmanın üzerine basacak.)
Impale : Krauser'ın ayağı tökezleyen düşmanın arkasında uygulananacak hareketi bu ve etkisi direk ölüm olacak. Bu hareketin animasyon şekli şu : Krauser düşmanı aynen Sheva'nın yaptığı gibi kavrıyor ama bıçağı direk karnına saplıyor.
Hammer : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak önden stunlama hareketi. Etkisi 250 hp. Animasyon şekli ise yüze atılan sersemletici bir yumruk olacak.
Kick : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak arkadan stunlama hareketidir ve 250 hp etkidedir. Animasyon şekli ise Jill'in kullandığı "Roundhouse" stunlama hareketi şeklindedir.
Combo Kick : Düşmana önden uygulanacak olan öldürücü harekettir. (Hani şu Wesker'ın Rhino Charge'ı, Chris'in haymaker'i gibi olan hareketlerden) Etkisi 3500 olacak ve hareket animasyonu ise yüze atılan çok seri iki tekme ve süratle ardından gelen Double Kick hareketi şeklinde olacak.
*Bunun da diğer hareketini çok düşünmedim. Aslında diğer karakterler için de düşünme şansım olmadı. Aklıma ilham gelince onların hareketlerini de türetmeye çalışacağım. Ama eski karakterlerin bazı hareketlerine bir balan ayarı yapılması lazım. Mesela;
Sheva'nın yerdeki düşmana yaptığı impale hareketinin bir vuruş gücü olmamalı, onun yerine direk öldürmeli. (Vücuttan parazit çıkması riski olmadan)
Sheva'nın Spinning Back hareketi çok mübalağlı şekilde 3000 hp iken onu 2000'e düşürmek gerekiyor. (Skull Crusher'in vuruş gücü normal, o 3000 olarak yerinde kalmalı)
Jill'in High Kick hareketinin vuruş gücü 350'den 300'e düşürülmeli.
Jill'in Cartwheel Kick hareketinin etkisi 2000'den 3000'e; Flip Kick'in etkisi ise 2000'den 2500'e yükseltilmeli.
Wesker'ın Cobra Strike hareketi uygulandığında düşman aynen, DLC'de (Lost in Nightmares) boss Wesker'ın bizi uçurduğu gibi uçurmalı ve etkisi 1200'den 2000'e çıkmalı. (Bu harekette majiniden parazit çıkmamalı)
Wesker'ın Mustang Kick hareketi de uygulandığında düşman aynen, DLC'de (Lost in Nightmares) boss Wesker'ın bizi uçurduğu gibi uçurmalı ve etkisi 500'den 1000'e çıkmalı. (Bu harekette de majiniden parazit çıkmamalı)
Wesker'ın Panther Fang hareketinin etkisi 300'den 250'ye düşürülmeli.
Şimdilik aklımdakiler bunlar. Dediğim gibi daha değişik fikirler gelirse de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
valla alper bazı karakterler eksik onlarıda eklesen güzel olur ama gene sen bilirsin sen hayalindekini yazdın mesela billy coen i ekleyebilirdin ama nese gene güzel bir extra konusu söyleyecek laf bulamıom
Çok iyi düşünce Cem fakat, bayan erkek sayısı eşit olsun diye onu koymadım.
-
anladım kardeşim ellerine sağlık
-
Hmm Tuzak demek ha? Bak bunu bilmiyordum. ???
Krauser'ın hareketlerinde mutasyona uğramış koluyla birşeyler yapması süper olurdu.Oyunun sonunda Wesker'ın Charge yapıp bizim karnımızı deşmesi gibi hareketler oldukça şık olurdu. ::)
-
Ellerine sağlık Alper abi, valla dört dörtlük olmuş.Yalnız Spencer'ın o denli öldürülmesine karşıyım.Daha doğrusu Spencer'ın değil; tekerlekli sandalyenin hakkı yeniyor, beni bitiren nokta orası :D Hani belki oynayan arkadaşlar tekerlekli sandalyeyi çok hafif görebilirler; ama daha gücünü göremedik.Sonuçta Wesker; Spencer, tekerlekli sanldayede oturduğu müddetçek bir şey yapamıyor.Her ne zaman Spencer ayağa kalkınca, işte o zaman ölüyor.En azından Spencer bu kadar kolay ölse bile, Spencer'dan sonra boss olarak mutlaka tekerlekli sandalyenin gelmesi gerek :D
(https://pici.se/pictures/wZpyXRoZH.jpg)
İşe Spncer ölse bile, tekerlekli sandalye hâlâ ayakta:
(https://images3.wikia.nocookie.net/residentevil/images/2/2a/Spencer_dead.jpg)
Not: Konuyu sabitliyorum.
-
Ellerine sağlık Alper abi, valla dört dörtlük olmuş.Yalnız Spencer'ın o denli öldürülmesine karşıyım.Daha doğrusu Spencer'ın değil; tekerlekli sandalyenin hakkı yeniyor, beni bitiren nokta orası :D Hani belki oynayan arkadaşlar tekerlekli sandalyeyi çok hafif görebilirler; ama daha gücünü göremedik.Sonuçta Wesker; Spencer, tekerlekli sanldayede oturduğu müddetçek bir şey yapamıyor.Her ne zaman Spencer ayağa kalkınca, işte o zaman ölüyor.En azından Spencer bu kadar kolay ölse bile, Spencer'dan sonra boss olarak mutlaka tekerlekli sandalyenin gelmesi gerek :D
(https://pici.se/pictures/wZpyXRoZH.jpg)
İşe Spncer ölse bile, tekerlekli sandalye hâlâ ayakta:
(https://images3.wikia.nocookie.net/residentevil/images/2/2a/Spencer_dead.jpg)
Not: Konuyu sabitliyorum.
Kafayı taktığı yere bak, puhahaha. Akşam bu mesajını cep telefonundan wap yoluyla buraya girerek okumuştum ve gece vakti epey gülmüştüm.
Başlığı sabitleme işine gelince de, şu tekerlekli sandalye ve Wesker dokundurman üzerine, sana Wesker tarzında bir teşekkürde bulunuyorum : "It was in your best interest to assist me!" (Anladın sen onu :D) {İyi olmuş, ellerine sağlık :)}
Evet şimdi eklemelere kaldığımız yerden devam edelim sevgili arkadaşlarım.
Yukarda est35'in çok değerli bir hatırlatması üzerine Krauser'ın Resident Evil 4'teki pençeleme hareketini buraya da ekliyorum. Hani Wesker'la oynarken "R3"e bastığımız zaman insanüstü güçle koşuyor ya işte burda da Krauser "R3"e bastığımız zaman pençe çıkartacak. Kareye (ya da Xbox'taki X tuşuna) bir kere bastığımız zaman da aynen 4'teki gibi pençeyi ileri doğru, Allah yarattı demeden, saplayacak. Fakat biz kareye (ya da Xbox'taki X tuşuna) basılı tuttuğumuz zaman Krauser, aynen Resident Evil 4'ün bossfight'ında yaptığı gibi pençeyle daha şekil hareketler de yapabilecek. (Biliyorsunuz bossfightta ister düz ileri saplıyordu, isterse aparkat tarzı hareketi için, isterse de kendi etrafında dönüp birden sallamak için kullanabiliyordu. Açıkçası da en şekilli hareketi de bu son söylediğimdi, gece aklımda birden parlayıverdi ve ben de şimdi sizlerle paylaşıyorum) Krauser'ın pençe hareketi, Resident Evil 4'teki gibi belirli zaman aralığında yapılabilecek, bu da Krauser'ın eksisi olacak) Üstelik pençelem hareketi, Resident Evil 4'teki aynı öldürücülüğe sahip olacak! Krauser için düşündüğüm son detay, bıçak tutuş şekliyle ilgili. İşte aynen Resident Evil 4'teki gibi bıçağı tersinden tutacak.
Albert Wesker için insan üstü gücünde birkaç yenilik daha düşündüm. İlk zamanlar, bu özelliği kullandığı zaman sağlığın gitmese iyi olurdu diye oyunu eleştirirdim fakat zamanla bunun yerinde fakat düzenlemesi gereken bir eksi olduğunu kabullendim. Düzenlenmesi gerekten kastım, sağlığının bir harekette biraz fazla gitmesi. (En azından bence öyle!) İnsan üstü özellik kullanıldığı zaman çok daha az sağlığı gitmeli. Bu karakterin karizmasına da bir çeşit saygıdan ileri gelir. Ayrıca o kadar harekete bitki, sprey mi dayanır? :D :D Wesker'ın insan ötesi hareketlerine eklemeler de yapılmalı, bunlardan ilki de merdiven animasyonlarında geçerli. Biliyorsunuz ki merdiven önlerinde "Kare"(ya da Xbox'taki X) tuşu belirir ve "Jump" yazar. Kareye(ya da Xbox'taki X tuşuna) basınca da Wesker normal insanlar gibi teker teker merdivenleri çıkar. Benim önerim merdiven önlerinde Wesker'ın iki seçeneği olması. Bir tanesi "Kare"(ya da Xbox'taki X) tuşuna basıldığında normal çıkılması, diğeri ise "R3" tuşunun belirip "High Jump" seçeneğinin görünerek bu tuşa basıldığında Wesker'ın insan üstü gücüyle tek zıplamaya çıkmasıdır. (Bu özelliği Resident Evil 5'te boss halinde görmüş olmalısınız. Wesker tek atlamaya en yüksek yerlere çıkabiliyor.) Ama belirteyim; Wesker'ın bir eksisi olmalı ve bunun en iyi yolu da insan öetsi gücünün sağlığından götürmesi olacaktır. Fakat şuanki kadar fazla değil, çok daha az! İnsan üstü güçle koşma olayı da yenilenmeli ve Wesker'ın koşması çok daha kontrollü hale getirilmeli, ani hareket kullanmadan sağa sola dalınabilmeli/dönülebilmeli ve koşunun süresi daha uzun olmalı. Bununla birlikte koşu sırasında diz atma hareketimiz vardı. İşte ona alternatif bir hareket daha eklenmeli : Hani şu Wesker'ın Lost in Nightmares'te üzerinize ainden koşarak birden size vurmaya kalktığı (tam o sırada istenen tuşa basmanız gerekiyor) zaman uyguladığı hareket. İşte o! Wesker'ın hareketlerinde son yapılması gereken değişiklik ise yerlilerle alakalı! Ne alaka, derseniz; hatırlayın yerlilerin olduğu haritalarda bazen mızrakla üzerinize atlıyorlar ve siz de gelen tuşlara basarak kenara atlıyorsunuz. İşte Wesker onu diğerleri gibi kendini kenara atarak yapmamalı! Wesker, bossfight'ta mermiden kaçarken yaptığı eğilme/bükülme gibi hareketleri gibi hareketleri kullanarak yapmalı. Bu biraz daha gerçekçi bir Wesker havası katar.
Ada Wong için düşüncelerim fazla ileri boyutlarda değil fakat, Resident Evil 4'teki hareketlerini, ihtiyaçlarına uygun yerlerde kullanması iyi olur. Onların haricinde Ada Wong'unda merdivenlerde diğer karakterlere göre avantajı olmalı. Aynen Wesker'daki gibi merdiven önünde "Kare" ya da "R3" seçeneklerine sahip olmalı; ilkinde diğer karakterler gibi normal merdiveni tırmanmalı, "R3"te ise kanca atan tabancasını kullanarak yukarı çıkabilmeli. (Hatırlayın Seperate Ways'te az mı işinize yarıyordu o alet!)
Bununla birlikte karakterlerin "L3+R3"e bastığınız zaman yaptıkları animasyonlar var, onları da düşündüm.
Chris : "C'mon c'mon!" (Aynı Resident Evil 5'teki standart hareketi)
Sheva : *ISLIK ÇALMA* (Aynı Resident Evil 5'teki standart hareketi)
Jill : *ISLIK ÇALMA* (Aynı Resident Evil 5'teki standart hareketi)
Wesker *KAHKAHA* (Resident Evil 5 Mercenaries'te yapıyordu ama animasyonu aynen Chris'inkine benzediği için değiştirilmeli, biraz daha değişik yapılmalı. Bunun için normal oyundaki bossfighttan örnekler alınabilir. Belki de hareket komple değiştirilebilir)
Excella : "Ahh You're just not ready for me..." (Reunion'dakinin aynısı)
Josh : "That's what i'm talkin about!" (Reunion'dakinin aynısı)
Rebecca : "I'm Rebecca!" (Reunion'dakinin aynısı)
Barry : "Here is Barry!" (Reunion'dakinin aynısı)
Bunlar şuan mevcut karakterler. Bir de benim hayalimdeki karakterler için bazı animasyonlar düşündüm.
Leon : "Hıh! Amateurs!" (Resident Evil 4'te bir videoda ganaolar için söylemişti)
Ada : "Hey! Overhere!"
Krauser : "You're Mine!!" ve hemen ardından *ELİNDE BIÇAĞI ÇEVİRME HAREKETİ*
Claire : "Don't touch me! Let me live!"
Neyse aklıma gelenler şimdilik bunlar. Dahası olunca yine sizlerle burda paylaşırım. :)
-
Krauser : ''You're Mine'' desin daha karizma oluyor. :D çok mu karışıyorum ya işinize :D
-
Krauser : ''You're Mine'' desin daha karizma oluyor. :D çok mu karışıyorum ya işinize :D
İşime karışmanız dürüst olmam gerekirse işime geliyor, ilham alıyorum sizden. İyi fikirleriniz var. Güzel söz, beğendim, hemen editliyorum bir evvelki mesajı. 8)
-
Aslında Nicholaı Carlos ve saz arkadaşlarıda olsa hiç fena olmaz hani :) ayrı bir bölümde ubsc birlikleri ile racconda kaçıs gibi ;)
-
Ellerine sağlık Alper abi, vallahi bu başlığı açman çok iyi olmuş.Çünkü çok çok verimli toprağı var vesselam.
Aslında karakter animasyonları, oyunda çoğaltılması gereken bir unsur.Sonuçta bu bir karakter, makine değil :D Yani terminatördeki gibi "I'm machine" gibi sürekli aynı laflar yakışmaz.Ki, bu aynı zamanda karakterlere saygısızlıktır.Hakeza bu karakterlerin oluşturmuş oldukları o kadar kalıp sözler vardır.Mesela Krauser'dan "Where ara you Comred?!" ve "I can see you every move!" sözleri ne müthiş giderdi.
-
Dün Resident Evil 5'te Mercenaries'i solo oynarken çok sinir bozucu birşey gözüme çarptı. Rhino Charge, nasıl tek hamlede o komandoyu öldüremiyor onu anlamadım, adamın içine el sokuyoruz daha ötesi mi var? Aslında buraya yazıyorum ki, herkez görsün diye. Kaynaklar Rhino Charge'ın vuruş gücünü 400 hp diyorlar fakat bence normal düşman, boss ayırmadan direk öldürmesi gerek! Diğeri (Ghost Butterfly) 4000'de kalsa da olur fakat Rhino Charge direk öldürmeli.
@DWG22 : Dediklerin akla yatıyor, Krauser'a yakışır fakat est35 nickli arkadaşın dediği You're Mine biraz daha Mercenaries'e uygun gider diye düşündüm.
-
Valla bana kalırsa bu fikri direk Capcom'a gönderelim :D Cidden çok beğendim ben Alper abi ellerine sağlık okudum rahatlıkla.Benimde aklımda bazı fikirler vardı bu aralar çok yorgunum üşenmeden birgün yazacağım ama:)
Bencede bunları Capcom'a gönderelim :D
-
Evet... 1-2 gündür bu konuytla ilgili birşeyler karalamıyorduk ama dün birşeyler türettim zihnimde bakalım beğenecek misiniz?
Her ne kadar, Chris ve Sheva kostümlerini yeterli bulsam da aslında oyunun ana karakterleri olmaları sebebiyle onlara birer tane daha kostüm düşündüm, Mercenaries Extreme için. Bunlar sırasıyla Chris "BSAA - 2" ve Sheva "Soldier" kostümleridir.
Chris "BSAA - 2"
Bu kostüm Chris'in Lost in Nightmares'teki kostümüdür ve dikkat ederseniz ana senaryodaki BSAA üniformasından biraz daha farklıdır. Chris o yıllarda da BSAA için çalıştığı için adına "BSAA - 2" adını verdim. Envanter durumuna gelecek olursak;
- VZ61 (Otomatik Silah)
- L.Hawk (Magnum)
- 5 x Mayın
- 5 x Beyaz Tavuk yumurtası
- Otomatik silah mermileri
- Magnum mermileri
Bu kostümde enerji olabilmesi açısından ilk kez tavuk yumurtalarını ekledim. Ama beyaz olanlarını. Zaten cephanesi yeterli düzeydeki karakteri altın yumurtalarla korumak pek de adil olmaz diye düşündüm.
Sheva "Soldier"
Bu kostüm Sheva için dizayn edilmiş bir bayan asker üniformasıdır. Sheva bu üniforma ve başındaki kepiyle gerçek bir askere benzemektedir. (Bu kostüm hayalidir, gerçekte yoktur.) Envanter durumunu ise şöyle özetleyebiliriz;
- H&K MP5 (Otomatik Silah)
- S&W M29 (Magnum)
- Rocket Launcher (Tek kullanımlık)
- Birleşmiş bitki (Yeşil+Yeşil)
- Otomatik silah mermileri
- Magnum mermileri
Chris ve Sheva kostümlerini ekledikten sonra sizlere Claire Redfield için düşündüğüm fiziksel hareketleri sunmak istiyorum.
CLAIRE REDFIELD
Jumper Kick : Animasyonu, Jill'in partnerini kurtarmak için zıpayarak attığı tekmenin aynısıdır. Etkisi 350 hp'dir. Bu hareket kafaya mermi atılıp düşman sersemletildiği zaman uygulanır.
Fan Cuff : Animasyonu, dönerek atılan stunlayıcı sille hareketidir. (Elin tersiye vurma yani) Etkisi 150 hp'dir. Kola ateş edilip önden uygulanır. Ayrıca bu hareket süreleri almak için de uygulanan animasyondur.
Knee : Diz atma hareketidir, stunlamak için kullanılır ve etkisi 200 hp'dir. Kola ateş edilip arkadan uygulanır.
Kick : Dizine ateş ettiğiniz zaman tökezleyen düşmana önden uygulanan harekettir. Animasyonu basit bir tekmedir ve etkisi 300 hp'dir.
Choke : Dizine ateş ettiğiniz zaman tökezleyen düşmana arkadan uygulanan harekettir. Animasyonu düşmanın boğazını sıkmaktır etkisi ise direk ölümdür.
Stomp : Yere düşen düşmana uygulanan harekettir, animasyonu yerdeki düşmanın üzerine basma şeklindedir etkisi 550 hp'dir.
Claire's Favorite : Bu hareket önden uygulanan öldürücü harekettir. (Hani şu Wesker'ın Rhino Charge'ı, Chris'in haymaker'i gibi olan hareketlerden) Animasyonu ise aniden ama sırayle atılan sağ ve sol sillelerden sonra surata geçirilen sert tekmedir. Etkisi 1900 hp'dir.
Crusher Wings : Bu hareket arkadan uygulanan öldürücü harekettir. Animasyonu ellerin kanat şeklinde açılıp, aniden düşmanın yüzüne inmesi şeklindedir. Etkisi 1900 hp'dir.
Umarım beğenmişsinizdir. Claire aklımı çok kurcalıyordu, diğerleri için kolaylıkla hareketler türetilebilirdi, o yüzden önceliği ona verdim. İlerde diğer karakterler için aklıma gelenleri burda yazıya dökeceğim.
-
hımm ellerine sağlık birader güzel olmuş
-
Tokat güzel olmuş yani gidip Claire kimseye yumruk atamaz:) Bence çok güzel ve tamamen mantıklı olmuş Alper abi eline sağlık.
-
Ben Choke hareketini pek beğenmedim şahsen. Yahu Claire bu, kız kurusunun teki Arnold Schwarzenegger değil ki. :D
Ama yinede nankörlük etmeyeyim. Gerçekten oyunu tam biz Fan'ların gözünden yeniden yaratıyorsun Alper Abi. :)
-
Ben Choke hareketini pek beğenmedim şahsen. Yahu Claire bu, kız kurusunun teki Arnold Schwarzenegger değil ki. :D
Ama yinede nankörlük etmeyeyim. Gerçekten oyunu tam biz Fan'ların gözünden yeniden yaratıyorsun Alper Abi. :)
Aslında Choke biraz terminatör havası katıyor sana katılıyorum fakat Barry gibi Resident Evil'ın en sakin karakterlerinden birisini Mercenaries Reunion'da ölüm makinesine çeviren Capcom için sanırım bu durum fazlasıyla sıradandır. Claire için düşünürken önce aklıma boyun kırma geldi ve dedim ki, abisinin kopyası olur; o yüzden onu geç. Daha sonra Jill'inkisi gibi çok şekil bir hareket düşündüm ve sonra dedim ki; oğlum bu Claire, Ada olsa neyse ama Claire çok fazla aksiyon karakteri değil, öyle birşey olsun ki sıradan fakat öldürücü olsun. En güzel olanı da boğaz sıkıp öldürmektir dedim ve öyle karar kılıp yazıya döktüm. Zaten bu boğaz sıkma hareketini ona eklememdeki bir diğer sebep de Spencer'a uygulayacağı öldürme hareketiydi. Hani sizlere bahsetmiştim, oyunda bir de Spencer olacak ve onun da işini fiziksel hareketle bitireceğiz diye. İşte Claire'ın Spencer'a uygulayacağı fiziksel hareket üstüne atlayıp yere düşürüp ondan adeta Raccoon'da ölen tüm insanların intikamını alma isteği gibi Spencer'ı boğazlayacaktı. Bunu yaparken söyleyeceği bir takım humanist sözlerde türkçe olarak kafamda belirdi bile : "Senin gibiler yüzünden bu dünya cehenneme dönüyor, ne kadar az olursanız o kadar iyi!" Tabiki bu örnek bir cümle, değiştirebiliriz de. Eleştirilerinize açıktır. Neticede Claire fanı olup aynı zamanda puan yapma delisi arkadaşlarıo düşünüp onlara rahatlık sağlayacak bir fiziksel hareket eklemeyi uygun buldum. Ayrıca eline bir de eski oyunlardan Linear Launcher verdim dikkat ettiysen. Bunun nedeni de boss düşmanlara karşı ezik kalmasını istemeyişim. Ayrıca Claire için düşündüğüm en son detay ise Code Veronica X üniformasıyla olmasıdır. "Let me live" Zaten diğer sayfada Claire için düşündüğüm "L3+R3" tuşlarıyla yapılan animasyonda da bunu söyleyecekti. Hem üniforma hem de animasyon bir bütün olsun istedim. Şimdi de Ada Wong'u düşünüyorm fakat bu kadına fiziksel hareket olarak ne gider, ne gitmez bilemiyorum. Düz sıradan hareketler mi yoksa şekilli ve oyuncuların kalbini çelecek hareketler mi? İşte tam olarak Ada Wong'u da oluşturduğum zaman sizlerle burda paylaşacağım. Beğenileriniz ve önerileriniz için hepinize teşekkür ederim.
-
Challenge bölümünü çok beğendim. Bu tarz birşey yapıp DLC olarak çıkarsalar onu da indirirm xD
-
Vuuav Alper hocam gerçekten çok güzel çalışma yapmışsın eline emeğine sağlık yani şu çalışmanı Cv'ye döküp Capcom'a gitsen seni güzel bi departmanına müdür yapardı heralde :)
Hmm Tuzak demek ha? Bak bunu bilmiyordum. ???
Resident Evil 3'te Nemesis'i defalarca tuzağa düşürüp hayatta kalmadık mı :))
-
Vuuav Alper hocam gerçekten çok güzel çalışma yapmışsın eline emeğine sağlık yani şu çalışmanı Cv'ye döküp Capcom'a gitsen seni güzel bi departmanına müdür yapardı heralde :)
Hmm Tuzak demek ha? Bak bunu bilmiyordum. ???
Resident Evil 3'te Nemesis'i defalarca tuzağa düşürüp hayatta kalmadık mı :))
Hatta çoğu zaman hayatta kalmaktan ziyade ölmüştük. Tabi ki hatırlıyorum(Aslında çoğu zaman şansın bizden yana olmasıydı bizi kurtaran). Benim demek istediğim yapımcıların oyun esnasında Oyuncuya karşı yapmış oldukları tuzak. Şahsen ben Unlimited Ammo bir silah gördüm mü :-* asla affetmezdim. :D
-
Evet, sonunda geldik ekstramızın son ismi olan ve üzerinde günlerce düşündüğüm Ada Wong'a. Resident Evil 2'de tanıdğımız ve fan kitlesini Resident Evil 4'te adeta patlatan Ada Wong, Resident Evil 5'e uyarlansaydı acaba nasıl olurdu? Eminim ki çoğunuz buna sıcak bakardınız. En azından bu hayalini kurduğum ekstrada... Ben bile fanı olmamama rağmen Ada Wong ve Mercenaries'i devamlı bir bütün olarak düşünmüşümdür. Zaten o yüzden hayalimdeki ekstraya ekldim, üstelik birbirine alternatif 3 kostümle. Şimdi sizlere Ada Wong'un fiziksel hareketleriyle ilgili düşüncelerimi anlatmaya başlayayım.
Kick : Kafaya ateş edip sersemlettiğimiz düşmana uygulayacağımız hareketidir, animasyonu Resident Evil 4'tekinin aynısıdır ve etkisi 350 hp'dir.
Ghost Butterfly : Bacağa ateş edilip tökezletilen düşmana önden uygulanacak harekettir, animasyonu Wesker'ın aynı isimli hareketine bezemektedir ama etkisi ondan çok daha düşüktür. 400 hp.
Advanced Head Grab :Bacağa ateş edilip tökezletilen düşmana arkadan uygulanacak harekettir,animasyonu Jill'in Head Grab hareketine biraz benzer ama burda Ada, Jill gibi düşmanın omzuna oturmaz, direk olarak düşmanın omuzları üzerine basarak ayakta durur ve ayaklarıyla boynunu kırarak daha kontrollü bir şekilde yere atlar. (Yani boyun kırma işinden sonra yere atlama animasyonu da Jill'inkinden daha ilginçtir) Etkisi direk ölümdür.
Cobra Dash : Koluna ateş edilen düşmana önden uygulanan stun hareketidir, animasyonu Wesker'ın "Cobra Strike" hareketine tamamen benzemesine rağmen, etkisi alakasız denilecek kadar azdır. 250 hp.
Fan Kick : Koluna ateş edilen düşmana arkadan uygulanan stun hareketidir, animasyonu zayıf bir döner tekmedir ve etkisi 250 hp'dir.
Heel Impale : Yere düşen düşmana uygulanan harekettir, animasyonu yerdeki düşmana ayağın sanki kazık gibi saplanması şeklindedir, ayrıca Excella'nın yaptığı hareketten daha estetik görünür. Etkisi 550 hp'dir.
Scorpion : Bu hareketin adı, vücudun kıvrık akrep kuruğu gibi duruşundan kaynaklanır. Karakterin önden uygulanan ölümcül hareketidir. Animasyonu, iki eli üzerinde amuda kalkan Ada'nın düşmanı bacaklarıyla yakalayıp yere çakması şeklindedir(Bu hareketi eski ateri oyuncuları bilirler. Mortal Kombat'taki Sonya'nın yakalayıp yere çakma hareketinin aynısıdır). Sadece majinilere yapılabildiği için etkisi direk ölümdür.
Double Cobra Dash : Karakterin arkadan uygulanan ölümcül hareketidir. Animasyonu, bütün gücünü toplayan Ada'nın önce sağ eliyle ve sonra da hiç vakit kaybetmeden sol eliyle uyguladığı vuruştur. Etkisi majinilerde direk ölüm, diğer düşmanlarda ise 2000 hp'dir.
Gördüğünüz gibi tüm karakterler hareketleriyle beraber oluşturuldu. Genel olarak bir kez daha baktığımızda elimizdeki karakterler toplamda 32 kişidir(Standart koyu renk'le yazılanlar The Mercenaries'ten bildiklerimiz; Kırmızı'yla yazılanlar Mercenaries Reunion'dan bildiklerimiz; Yeşil'le yazılanlar ise tamamen benim hayalimin ürünü olan Mercenaries Extreme'in yeni karakterleridir).
Chris Redfield (BSAA)
Chris Redfield (Safari)
Chris Redfield (STARS)
Chris Redfield (Warrior)
Chris Redfield (Exoskeleton)
Chris Redfield (BSAA - 2)
Sheva Alomar (BSAA)
Sheva Alomar (Clubbin')
Sheva Alomar (Tribal)
Sheva Alomar (Fairy Tale)
Sheva Alomar (Office Lady)
Sheva Alomar (Soldier)
Josh Stone
Excella Gionne
Barry Burton
Rebecca Chambers
Jack Krauser
Claire Redfield
Leon S. Kennedy (Agent)
Leon S. Kennedy (RPD)
Leon S. Kennedy (Mafia)
Ada Wong (Red Butterfly)
Ada Wong (Mercenary)
Ada Wong (Spy)
Jill Valentine (BSAA)
Jill Valentine (Battlesuit)
Jill Valentine (STARS)
Jill Valentine (Last Escape)
Albert Wesker (Midnight)
Albert Wesker (STARS)
Albert Wesker (Boss)
Albert Wesker (Anti Hero))
Bu yazıyla ilgili fikirlerimin de sonuna geldim artık yazacak birşeyim kalmadı. Artık bu vakitten sonra genel olarak yorumları bekliyorum. Aslında bazılarınızın da beyan ettiği gibi bu fikirler Capcom'a gitmeli. Fakat bunun fikir babası olan benim bunu yapmaya ne yazık ki gücüm yetmiyor. Fikir çok ama ulaştırabilecek yöntemlerden mahrumum. Bunun en önemli nedeni ise yeterli ingilizceden mahrum oluşumdur. Gerçi yollasam bile, sizin benim gibi bazı Resident Evil severlerin ilgisini çekecek ama Capcom büyük ihtimalle fikirlerimi göz ardı edecektir. Fikir onlara da taze gelse bile eminim ki üşengeç davranıp bir iki güzel sözle başlarından savılacağım. O yüzden sanırım bu sabit başlıkta bunları okumakla yetineceğiz. Bu vakte kadar üşenmeden yazdıklarımı değerlendirdiğiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum ve önceden dediğim gibi, son mesajım da dahil olmak üzere eleştiri ve görüşlerinizi bekliyorum.
-
Abi ne demeli ki.. Sen tek başına bir Resident Evil extrasından çok Extra olarak bir oyun yarattın diyebiliriz.. Herşeyden önce ellerine sağlık Alper abi bu fikirler herkesden kolay kolay cıkmaz ve hayal gücün mükemmel. Keşke imkanımız olsada Fan yapımı bi DLC çıkarabilsek Resident Evil 5'e senin şu yazdıklarınla.. Yazdıklarına yapılabilecek pek birşey, denicek çok fazla söz yok abi. Umarım günün birinde bi çalışan bunu görürde "C by ReTürk V.I.P. Member Albert Wesker" patentiyle bi DLC görürüz =)
-
Patentini geçtim canım, artık gerçekleştirse ona da eyvallah. Ha, fikrin kime ait olduğu da belirtilirse o da Capcom'un alicenaplığı olur. Aslında karakterlerle sınırladık hatta yazılacak tüm şeyler bu kadar dedik ama ya haritalar? Onlara pek değinmedik. Başta 3-5 tane saydık üstün körü. Aslında bu ekstra öyle bir olmalı ki, aynen ilk Mercenaries'teki gibi karakter ve haritalar aça aça ilerlenmeli. Düşünün 32 karakter saydım, o zaman nedir : 32-2=30 harita olmalı. Bunlardan 8 tanesi zaten bildiğimiz haritalar olduğuna göre 30-8=22 yeni harita gerekir. İlk mesajımda birkaçına değindim ama, oyuncu yeni keyifler yeni maceralar arayacaktır. Bu kadar karakteri 8 haritaya kıstırmak hepsine hakaret sayılır çünkü. Bir dahaki sefere aklıma gelen hayalimde oluşturduğum diğer haritaları yazacağım. Kısa bilgilerle özet geçeceğim desem yeridir. :)
-
selamlar
bu portala yeni katıldım... RE5/ mercanieres runion kimle nasıl oynayabiliriz?? internetten türk arkadaslarla ???
-
Burda karakterlerle ilgili tüm detaylara girip, olması gerekenleri belirtmiştik. Fakat, bunca karakteri açabilmek için de bir dünya haritaya ihtiyaç olacak. İşte sizlere ürettiğim hayal ürünü fakat beğeneceğinizi umduğum haritaları sunuyorum. Bu başlığı açarken ilk mesajımda sizlere 6 haritayı vermiştim fakat tekrar amaçlı bir de burda baştan veriyorum. Zaten ilk 6 haritanın tanıtımlarına bakarsanız, ilk mesajımdaki ilgili bölümden copy + paste olduğunu anlayacaksınız. Neyse sözü çok uzatmadan hayalimdeki haritalara geçiyorum.
- HANGAR : Evet burayı biliyorsunuz, bölüm 6-3'te Wesker'la savaştığınız alan. Uçağın kapalı olduğu alan ve birkaç modifikasyonla şahane bir Mercenaries haritası olabileceğini düşündüm. Düşman olarak askerler ve minibosslar olarak da komandoyu koyarsak sanırım bölüm biraz gözünüzde canlanmaya başlar. Ayrıca askerlerin yanında lickerlar ve şişman majinilerin de gelmesi bölümü bir nebze daha eğlenceli kılacaktır.
- WATERWORLD : Bunu zaten Resident Evil 4'ten biliyorsunuz! Aynısının Resident Evil 5'e uyarlaması, diyebiliriz. Düşman olarak bazı askerler, okçu köylüler, köpekler ve mini boss olarak da Red Executioner gelse ne derdiniz ? Standart Resident Evil 5 mekanlarından faklı olması da onu ilgi çekici kılacaktır.
- NDIPAYA LANDS : Bu haritada toprak yapı dikkatinizi çekecektir. Ndipaya toprakları olarak çevirebileceğiniz bu isim, sizlere hiç şüphesiz ki temel düşmanın yerliler olacağını söyleyecektir. Evet, burada temel düşman olarak yerliler, örümcek şeklindeki parazitler ve boss olarak hem Ripper hem de Giant Majini gelse iyi olur. Ripper'ı özellikle koydum çünkü mekan toprak ağırlıkta bir alan olacaktır. Civarda önü sınırlarla kapanmış bir bataklık, Merdivenle çıkılan oldukça yüksek bir yere dikilen devasa ve çirkin görünümlü Ndipaya putu, küçük baraka tarzı içinde etler asılı olan evler, sağda solda koşuşturan birkaç tavuk, haritayı doğal olarak sınırlayan sarp kayalıklar, sadece başlangıç yerlerinde görülen dar ve zigzaglı yollara rağmen genel olarak geniş bir görüş açısına sahip olabileceğiniz bazı yerleri yokuş yukarı olacak bir harita. Burayı 3-1'de gördüğümüz yerlilerin köyüne benzetebilirsiniz fakat ordan farklı bir mekan. Ayrıca haritada birbirine oldukça uzak iki noktada 2 tane roket atar da bulunuyor.
- MILITARY CAMP : Kijuju askeri kampıdır. Burda adından anlayacağınız üzere askerler gelmektedir. Her çeşit asker burda mevcuttur. Bu alan biraz karışıktır ve haritada görebileceğiniz birkaç tane asker çadırı bulunmaktadır. Haritada açık alan oldukça azdır fakat yüksek yerler bol miktarda bulunmaktadır. Burası biraz ormanı andırır haritanın en geniş alanlarında uzun ağaçlar görülür. Ayrıca kampın içinde teknolojik iletişim aletleri, yere atılmış boş şırıngalar ve TriCell logolu kasalar dikkati çeker. Çatıda ise kullanıma açık otomatik silahlar vardır. Bunu onlarda kullanabilir, onları etkisiz hale getirip siz de kullanabilirsiniz. Bu haritada miniboss olarak hem komando hem de chainsaw gelir. (Ancak kolaylık açısından kırmızılı chainsawlar.. Hiç bayılmadan direk ölmeleri için)
- SUBURBAN NEIGHBORHOOD : Adından anlayacağınız gibi Kijuju'nun bir varoş mahallesidir ve Shanty Town'un çok daha değişmiş halidir. (Hatta epey değişmiş halidir, demeliyiz. Şu 2-1'de tam testereye giderken kullandığımız hafif yokuş yol var ya, işte onun solunda yolu kapatan arabanın orda olmadığını düşünün, onun yerine iki büyük enkaz otobüsün olduğu alanı kapatır. Yani senaryoda oraya gelirken kullandığımız yolu kastediyorum. Bir yer açılmışken diğer yerler kapanır, anlayacağınız) Burda uzun bir yol görünür etrafta en fazla birkaç katlı yapılar vardır ve buradaki düşmanlar köylüler köpekler ve uçan parazitlerdir. Miniboss olarak chainsaw ve Executioner gelir.
- SPENCER ESTATE : Nereyi dediğimi sanırım anladınız. Spencer Şatosu! Burda mercenaries oynamak hanginizin aklına gelir ki?! Burda görmeye yabancı olduğunuz majinileri göreceksiniz fakat asker olanlarını. Miniboss olarak da şu elinde gemi çapası olan dev yaratık olacak. Bu haritanın diğerlerinde olmayan bir esprisi olacak ve düşmanlarınızdan birisi savunmasız ve zararsız ihtiyar Spencer olacak! Onu ister silahla ister fiziksel hareketle öldürebileceksiniz. Silaha dayanıklılığı son derece zayıf olan Spencer'a, isterseniz fiziksel hareket de kullanabileceksiniz. Burası o kadar eğlenceli ki her karakterin Spencer'a uygulayacağı fiziksel hareket farklı olacak.
İşte ilk mesajdaki ilk 6 farklı harita bunlardı. Resident Evil 5 Mercenaries ve Mercenaries Reunion'dan da bildiğiniz 8 harita zaten var. O yüzden onları geçip yenilerini sunuyorum sizlere...
- PUBLIC ASSEMBLY 2 : Burası ilk harita olan Public Assembly'nin daha değeişik bir versiyonudur. Burda hava hafiften kapalıdır, haritanın bazı yerleri kesilmiş ve bazı yeni yerler eklenmiştir(Kesilen yerler: Arkada kalan alanın çoğu, şu dar bir odada süre bulup da orda camdan aşağı atladığımız yer(şu tavuğun olduğu alan) ve evin çatısına varabilmek için kullandığımız yukarı çıkmak için kullandığımız tahta merdiven(Hani şu istediğimizde ayağımızla itebildiğimiz merdiven varya onu diyorum) Eklenen Yerler : Duvarlarla kaplı bazı yerler belirli bir yere kadar açık, biraz evvel kaldırılan merdivenin yerine artık ordaki evin içinden çatıya çıkacağız(Bu seferki merdiven yere itilebilen merdiven değil, sabit merdiven olacak)). Haritada düşman olarak yine köylü majiniler(fakat kadın majiniler ve gözlüklü majini yok), kanatlı parazitler ve boss olarak da mavi pantolonlu testereler olacak. (Zor ölsünler diye özellikle onları seçtim. Böylece kombo kaçırır ve bol bol söversiniz bana :D)
- URBAN DISTRICT : Burası normal oyundan bildiğiniz bir alan olacak. Burası Allyson'u bulduğumuz ve öldürdüğümüz alan olacak ama harita normal oyundaki kadar geniş olmayacak. Tellerle kaplı bazı yerler açık olup hareket kabiliyetimizi arttırıken, normalde açık olan bazı yerler enkazlarla kapalı olup haritaya bir limit getirecek. Düşman olarak tüm köylü majinileri (yine gözlüklü olanı hariç) Allyson'ı şişman majinileri, köpekleri, kanatlı parazitleri ve boss olarak da Prison'da karşımıza çıkan siyah maskeli cellatları göreceğiz(Dikkat edin, ordaki siyah maskeli cellatlar, Public Assembly'dekilerden daha zor ölüyor ve daha hızlı oldukları söylenebilir.) Tavuk ise olmayacak!
- THE TRAIN STATION : İşte oyundan bildiğiniz bir mekan daha! Burası 2-2'den bildiğiniz alan fakat, oyundaki kadar kısa bir alan olmayacak tren vagonları biraz daha ilerde bir yerde haritayı kısıtlayacak. Ayrıca normal oyundaki gibi vagonların tepesine çıkabileceğiz fakat normal oyunda oraya ilk girdiğimiz alan olan bekleme istasyonu haritaya dahil edilmeyecek. Onun yerine trenlerle çok daha haşır neşir olacağınız biraz da labirenti andıracak bir mekan bizleri bekliyor. Düşman olarak tüm majiniler (bu sefer gözlüklü de dahil ama dinamitli ve molotovlular hariç) olacak, lickerlar olacak ve boss olarak ise hem kırmızı pantolonlu testereler hem de mavi pantolonlu olanları gelecekler fakat bu haritada, Ship Deck'teki gibi roket atar ve Grenade Launcher bulamayacağız.
- MINING AREA : Burayı da normal oyundan biliyorsunuz. Hatırlarsanız, Jill'in Irving'i elimizden kaçırdığı alandı. İşte macera bu büyük alanda olacak ve normal oyundan tek farkı Popokarimu'ya gidilecek yerin kapalı olması ve senaryoda içinde başladığımız ev olmayacak. Kırık bazı merdivenler sağlam halde bulunacak ve düşman olarak dinamitli ve molotovlu majiniler ağırlıklı olmak üzere, şişman majiniler kanatlı parazitler, örümceğe benzeyen parazitler ve lickerlar olacak. Boss gelmeyecek!
- MONARCH ROOM : 5-3'te Jill ve Wesker'la savaşmak zorunda kaldığımız alan. Yeterince geniş ve gerekli yerlerle doğal yoldan sınırlandırılmış güzel bir alan. Bu alanda hiçbir değişiklik olmadan aynen kalacak, düşman olarak asker majiniler(çelik zırhlı olanlar hariç ama silahlı ve roketatarlılar dahil) ve boss olarak da kırmızı pantolonlu testereler gelecek.
- BATTLE ISLAND : Tamamen hayali bir alan ve düşman olarak hem köylü hem yerli ve hem de asker majinileri görebileceğiniz bir alan. Ada geniş ve birkaç yerde ulaşımı kolaylaştırılmak için konulmuş tutunarak kaydığımız o aletlerden olacak. Boss olarak ise şu ana kadar gelen tüm bossları bu adada görebileceğiz (Cellatlar, testereler, ripper, komando, dev majini, elinde çapası olan yaratık)
İşte size yeni 6 mekan daha. Aslında daha çok bulmam gerekirdi fakat anca üretebildiğim 6 tane. Diğerleri de artık Capcom'un ellerinden öpmeli, diye düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz.
-
Mining Area tam bir mercenaries bölümü aslında. Standart oyunda bile bir ''No Mercy'' modu yaşatabilecek bir yer orası. Orasının Alper Abi'nin gözünden kaçmıyacağını biliyordum. :D
Alper abi sen gerçekten bunları tek başınamı tasarlıyorsun ? Bir ekibin yok değil mi? :D
-
Hayır yok :) Oyuna biraz daha dikkatli gözlerle bakıyorum sadece hepsi bu. Mercenaries mekanları aslında dolu var bir bu değil fakat ben sadece en beğenilecek olanları tahmin ettiğim yerleri koymaya özen gösteriyorum. Bahsettiğin mining area, normal oyunda da kolay bir yer değildir, sniper ve de kartal gibi göz ister, çünkü dinamitli saldırılar yoğundur ve tam her şey yolunda deyip tedbirsiz vaziyette ilerlerken birden tepende bomba patlayıverir. İşte Mercenaries extreme için bunu önermemin nedeni de sniper karakterlerin de oynanışını yoğunlaştırmak, insanları Mercenaries'in klasik kuralı olan "fiziksel hareketle öldür ve +5sn kazan!" mantığından uzaklaştırmaya çalışmak. Farkındaysan boss gelmeyecek dedim. Bunun sebebi ise direk olarak insanları düşmanları çabucak öldürmeye teşvik etmektir(Bosstan puan kazanmak kolay çünkü, öldürdüğünde bir dünya puan geliyor kafadan). Açıkçası herkezce sevileceğini ummuyorum ama sniper severlerin vazgeçilmezi olabilir diye inanıyorum. Bu bölümde boss istememin bir diğer nedeni de yaşadığım bir Resident Evil 4 deneyiminden ileri gelmektedir. Sen hiç, elini kıpırdatmadan bir mermi, bir fiziksel hareket kullanmadan bosstan puan kazandın mı? Ben kazandım. Resident Evil 4'ün Mercenaries'inde "Comando Base" bölümünü bilirsin. İşte orda kayarak karşıya geçtiğimiz bir alet vardı. Onu kullanıp karşıya geçtim, tam o sırada da komando altımda fakat yukarı atlayamayacağı bir kör noktadaymış. Ben o kayarak geçtiğimiz alete binmeden önce peşime bir de dinamitli ganado takılmıştı. Ben karşıya geçince o da yapay zekanın sakatlığından kaynaklanan bir nedenle devamlı boşluğu zorlayıp bana dinamit atmaya uğraştı. Kollarının kuvveti yetmemiş olsa gerek ki, karşıdan bana attığı dinamitler komandonun kafasında teket teker patladı durdu. 4-5 dinamitle zavallı komando benden tek mermi yemeden mefta oldu. İşte böyle bir yapay zeka sakatlığına izin vermemek için bu bölüme boss eklemek istemedim. Nede olsa patlamalardan ağır etkilendiklerini unutmamak gerekiyor.
-
Güzel bir extra olmuş. Bişey sorcam. Ben de hayalimdeki extrayı burada paylaşabilir miyim?
-
Burda açmanın uygun olucağını sanmıyorum dostum. Fakat bölümde, yeni bi konu açarak bunu yapabilirsin. Yazıyı güzel yazman dileğiyle =)
-
Olur. Bu arada sormak istediğim bir soru var. Neden Claire'da Linear Launcher var? Bunu gören herkes bu karakteri olmak isteyecek. Artı bu silah puan kazandırmaz ki.
-
O silah, daha çok nostalji amaçlı... Yani karekterle özdeşleşen bazı silahlar vardır.Barry'nin handcannon'u veya S.T.A.R.S.'ın kullandığı samurai edge gibi. (Ki Re 5'de Wesker hâlâ S.T.A.R.S. armalı samurai edge kullanmaktadır) Zaten Alper abi'nin amacı extranın eğlence kısmına yoğunlaşması.Yoksa Chris S.T.A.R.S.'de rocket launcher var; ama rekor kırmak isteyen adam handgun kullanıyor :D
-
Evet beni en iyi anlayan sevgili kardeşim Bilal. Aslında yoğunlaştığım nokta tamamen eğlence. Kimileri puan yapmak için alır, kimileri silahla adam öldürmek için, kimileri ise benim gibi biraz daha karakterin ruh haline yoğunlaşmak ister. Ben bu ekstrayı kafamda oluştururken her kesime hitap etmek istedim. Bu sayede Capcom'un satışları da patlayabilir bence.
-
Biz birkaç gün önce Capcom ile bir konu hakkında irtibata geçtik; ama cevap gelmeyeceğinden eminiz :D Ola ki cevap gelirse, bence bu fikirlerini de paylaşmamız gerek Alper abi :)
-
Bilal şaka maka bir yana eğer böyle bir fikriniz varsa, yani CAPCOM'a bunları söyleyecekseniz, izin veriyorum aynen söyleyin :)
-
Yok valla abi, şaka değil; ama terbiyesiz herifler cevap yazmıyor. Artık Capcom'u basma planını cidden devreye sokacağız (forumu basacağız yani :D) Eğer olumlu sonuç alırsak, bu fikri de ardından vereceğiz :D
-
şöyle bi okudum yazdıklarınızı arkadaşlarda... zaten bu extreme versus modları (team survaivor / slayer) zaten kasım 2009 da çıkmıştı... o yandan bu yana oldukça uzun bi zaman sonra böyle bi konu açılmış... yani bu zaten CAPCOm'un düşündüğü ve online a soktugu bi işlem :)) hehe... neyse haberi duymayan arkadaslar çoktan kendi fikirlerini yazmıslar saygımız var napalım :) aklın yolu bir işte demekki...
-
Aslında Alper abi'nin anlatmak istediği bambaşka bir şey. Yani slayer veya survivor ile yakından uzaktan ilgisi yok. Ama bunu ben de anlatamam. Çünkü bu yazıyı tam anlayabilmek için Alper abi'nin olaylara bakış açısını da bilmek gerekiyor.
-
Aslında benim anlatmak istediğim rekabet Survivor ve Slayerdan daha farklı. Ben zaten onların sunulduğunu biliyorum. Ama benim istediğim rekabet biraz daha "light" bir rekabet. Yani şu ki : Öyle bir rekabet var ki -bunu sadece "FREE FOR ALL" için söylüyorum- diğer oyuncular sizin ne dostunuz ne de düşmanınız. Yani onlarla öyle bir rekabet edeceksiniz ki, onların ölmesi sizin menfaatinize değil zararınıza olacak. Bir kişi öldüğünde GAME OVER olacaksınız. Ama buna karşılık bir oyuncu dying olduğunda ona spray sıkamayacaksınız ya da muhtaç kaldığında üzerinizdeki fazlalık itemi ona veremeyeceksiniz. Örneğin diğer oyuncu dying olduğu zaman devamlı "O" tuşuna (PS3 için diyorum) basarak direnecek ve siz onu sadece, etrafındaki düşmanlara ateş ederek koruyabileceksiniz. Yani hem diğer oyuncuları koruyacak hem de onlarla rekabet halinde puan yapmaya gayret edeceksiniz. Aslında bu daha zor. "SPLIT SCREEN", "DUO" ve "TWO ON TWO" bölümleri de bu mantığın sırasıyla; ikiye bölünmüş ekran, online iki kişi ve ikiye iki rekabet şeklinde oynandığı modlar. Yani Survivor ve Slayer gibi acımasızca ve işin kolayına kaçar şekilde "Diğer oyuncuyu öldür, sana puan gelsin" mantığına dayanmıyor. Çünkü tasarladığım sisteme göre zaten diğer oyuncuya istesen de zarar veremiyorsun. İşte tüm mesele bu, anlatabiliyor muyum? :)
-
Ellerine sağlık Alper abi, çok güzel özetlemişsin. İşte o zaman gerçek takım çalışması görülebilir.
-
evet gayet net anlatmışşsın şimdi ve güzel de olmuş... beğendim... :)) ve çok daha zor demek oluyor bu... çok çok çok çok zor... majinilerle mi ugraşıcam, kendimi mi korucam, partnerimi mi korucam of hayat çok zor :))
-
evet gayet net anlatmışşsın şimdi ve güzel de olmuş... beğendim... :)) ve çok daha zor demek oluyor bu... çok çok çok çok zor... majinilerle mi ugraşıcam, kendimi mi korucam, partnerimi mi korucam of hayat çok zor :))
...sonra partnerin olmayan birisini mi koruyacaksın? Bir düşün adamın puanı senden uç farkıyla önde ama dying olmuş, direniyor. Bu mantığa göre eğer ölürse oyun gider ve sen ve senin gibi (eğer FREE FOR ALL oynuyorsan) 7 kişinin daha emekleri heba oluyor (Ölen kişinin yediği küfürleri düşünmek bile istemiyorum :D). Ama bir taraftan da adamı koruduğun zaman yine coşuyor ve aradaki puan farkını açıyor. Yani gıcıklık diz boyu olacak ve oyuncu bu mantıkla oynana bir ekstrada farklı bir strateji üretmek zorunda kalacak. Ama her halükarda kimsenin ölmemesi lazım. Amaç süre bitene kadar "zorunlu" rekabet. Söz gelimi böyle bir ekstra olduğunu varsayalım ve farzet ki seninle aynı takımdayız ve "TWO ON TWO" yapıyoruz. Rakiplerimiz de, atıyorum kafadan, DWG22 ve leon s. kennedy olsun. Eğer Slayer veya Survivor mantığında oynasak bizim bunlara, bunların da bize saldırması lazım değil mi ? Ama benim dizayn ettiğim bu sisteme göre, ne bu adamlar bize saldırabilecek ne de biz onlara. Yani centilmen bir rekabet olacak. "Zorunlu" centilmenlik. Şimdi sanırım aklına daha çok yatmıştır..
-
Ellerine sağlık Alper abi ve böylece Wesker'in, "You made a wise choice in assisting me..." sözü de tam yerini bulmuş olacak abi 8) Ya da aynı şekilde yine Wesker'dan, "It was in your best interests to assist me..." de iyi gider :D
-
taktik şu : Mesela PA'da 4'ümüz sırt sırta vererek üzerimize gelen zombileri vuracağız... yerimizden hiç hareket etmeden doğal olarak hücüm noktası biz olucaz... hehe... yaralanan kişileri de ortamıza alıp ateş etmeye devam edicez :)) etrafımıza çok degil bi kaç adım ötemize TNT bombaları yerleştirip koruma halkası oluşturacağız vs.vs. haha...
-
Herkesin Fikri Çok Güzel(Bazıları Hariç :D) Albert Wesker Abi Çok Güzel Düşünmüşsün :)
-
CAPCOM duy bu sesleri! Bak senin akıl edemediklerini burda biz yazıyoruz, oyuncudan da tam puan alıyoruz! Ama nerde sende bunları görecek göz, nerde bunları okuyabilecek yabancı dil! :D :D
-
öyle demeyelim yahu:) adamlar arı gibi çalışıyorlar... bizim düşündüklerimiz onlarınkinin yanında tırnak kalır... haksızlık bu :) benzer bir sektör'de oldugum için bunları söyleyebiliyorum... işin şakası tabiki bizim hayal ettiklerimiz ama bu işler hiç o kadar kolay işler değil :)