Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 8592
  • 27

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Ynt: Resident Evil Outbreak 1 ve Outbreak: File #2 (Bazı Detaylar)
« Yanıtla #10 : 15 Mart 2008, 16:20:33 »
Ellerine sağlık abi, oyunun oynayışında çok şey değiştirebilecek seçimler gibi görünüyor.Sonuçta yardımcı karakterlerin bize yardım etmesi gerekir, ayak bağı değil.

LW

• Site Kurucusu
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil Outbreak 1 ve Outbreak: File #2 (Bazı Detaylar)
« Yanıtla #11 : 15 Mart 2008, 16:30:26 »
Valla abi çok güzel derleme olmuş. Ben genelde Yoko'yu alıyordum çanta açısından ve yanınada ikitane yakışıklı bekçi. David ve Kevin..:D

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil Outbreak 1 ve Outbreak: File #2 Detaylar
« Yanıtla #12 : 21 Ağustos 2008, 18:03:49 »
Bu yazının aynısı bizzat tarafımızdan yazılmış olarak Merlinin Kazanı'nda bulunmaktadır...

Günün Ayrıntısı : Hepiniz Outbreak File#2'deki Training bölümünü biliyorsunuzdur. Hani şu, WT'den önceki Kevin'ın resminin olduğu bölüm.. İşte o bölümde, sadece George ve Cindy'e ilişkin, diğer karakterlerde olmayan bir fark var. O fark ise şu : Diğer bölümleri oynarken Cindy'nin Herb Case'inin içinde bitkiler, George'un Capsule Shooter'ının içinde ise 3 tane hap olurdu. Ancak Training bölümünde dikkatle bakarsanız, Cindy'nin Herb Case'inin ve George'un Capsule Shooter'ının boş olduğunu göreceksiniz.

Neden George ile Cindy için böyle bir fark var ?

Bunun, herhangi bir kaynakta yazılı açıklaması yoktur. Ancak Training bölümünün oynanış mantığı ile açıklamak sanırım mümkün.

Training Bölümü(nün mantığı) nedir ?

Şudur : Seçtiğiniz karakter ile oynayışa ve oyunun genel oynanışına ilişkin bilgi verilir.  Biliyorsunuz ki her karakter değişik özelliklere sahiptir ve farklı farklı şeyleri başarabilirler. Cindy ve George'un yetenekleri yaralananları iyileştirme üzerinedir. Training bölümünde ise, seçtiğini yardımcılardan birisi yerde sürünür halde yaralıdır. O bölümdeki görevlerinizden birisi de onu yerden kaldırıp, ona üzerindeki Aid Spray'i kullandırma emri vermektir. Yani yardımcınıza, kendi hayatını kurtarması için Aid Spray kullandırıyorsunuz. İşte bu yüzden Cindy ve George kendi bireysel özellikleri ile yardımcı olamıyor, aynen diğer karakterlerin yardımcı olabilme yetenekleri gibi yardımda bulunabiliyorlar.

Peki, Cindy'nin Herb Case'inde bitki ve/veya George'un Capsule Shooter'ında haplar olsaydı, o zaman ne olurdu ?

Bu saydıklarımız olsaydı, o zaman Cindy bitki karışımı hazırlayıp onu "Aid" ile yardımcıya uygular ve yardımcıyı kurtarırdı. George ise Capsule Shooter ile 3 defa yardımcısına hap atar ve yine onun hayatımı kurtarırdı.

Yani...

Yanisi şu : Cindy ve George'daki bu farklar olmasaydı, o zaman onlar, oyundaki bir görev olan "yardımcıya sprey kullandırma" görevini yapmadan Training'e devam ederlerdi. Yani bir görevi atlamış olurlardı. Bu cidden güzel düşünülmüş bir ayrıntı. Bu sayede bölüm, kendi içinde bir bug'a sebebiyet vermeden ilerliyor.

Bugünkü ayrıntı faslı bu kadar, hepinize iyi oyunlar...

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Ynt: Resident Evil Outbreak 1 ve Outbreak: File #2 Detaylar
« Yanıtla #13 : 21 Ağustos 2008, 18:33:55 »
Ellerine sağlık Alper abi, gerçekten mantıklı bir detay olmuş.Ben şu başlıklara yoğunlaşıp "Detayları" yapayım :D

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil Outbreak 1 ve Outbreak: File #2 Detayları
« Yanıtla #14 : 21 Ağustos 2008, 18:39:29 »
Yap Bilal'im yap.. Kolay gelsin.. Yalnız dikkat et : "Seni yormalarına izin verme !" 8)

bkcm81

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • BlogGrup
« Yanıtla #15 : 21 Ağustos 2008, 18:41:26 »
Eline Sağlık Alper abi.Güzel Bir Ayrıntı Yakalamışsın.40 Yıl Düşünsem Bu Yüzden Boş Oldukları Aklıma Gelmezdi,Gelmedide... :D

resh_aykut

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 21 Ağustos 2008, 19:02:24 »
Ayrıntıya bayıldım Alper abi. Eline sağlık...  :)

anko

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 18 Temmuz 2009, 23:39:12 »
Tebrik ederim Alper abi bu kadar detay yazmışsın

Deadman

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 20 Temmuz 2009, 18:59:42 »
Bu oyunlar bana zor geldi oynadığımda. Easy modda bile ilk bölümler hariç kastım bayağı. Very Easy mod falan yok mudur?

resh_aykut

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 20 Temmuz 2009, 19:39:21 »
Malesef yok.. O zaman sen hiç Very Hard mod'u oynama 2 kapı geçtikten sonra ölüyorsun :D Misal ben :p