Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 16164
  • 59

xLazine

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hayalimdeki Resident Evil 5 Ekstrası : "MERCENARIES EXTREME"
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2010, 20:48:40 »
Bir Kaç Farklı Silah Bölüm Karakterli Yeni Çok Farklı Extralar Tamamen Farklı Bir RE Oyunu

est35

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 04 Mart 2010, 22:07:26 »
Chris Spencer'ın kafasını Mortal Kombat'tan Sub-Zero gibi koparsın elleriyle :D . Leon eğer 5. oyuna uyarlancaksa mutlaka Steroid vurması lazım çünkü Chris, Krauser, Wesker gibi ''İri'' olarak nitelendirebileceğimiz adamlar arasında biraz ezik kalacak :D .
Leon "Mafia" köstümündeki Chicago Typewriter kesinlikle olmamalı bence, tabi rekor üstüne rekor puanlar kırmak istemiyorsak. Aşırı kolay yapar oyunu. :D

Şaka bir yana gerçekten kafa yorduğun belli bu konu için. Okurken çok eğlendim demek ki oyun çıksa ne olurdu Allah bilir. :P

xLazine

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Mart 2010, 23:02:06 »
Birde konunun ne olduğunu öğrensekte iyi olur sonra kilitlenmesin boşu boşuna başka yerde yapılabilecek bir konu olabilir çünkü.
Bir Kaç Farklı Silah Bölüm Karakterli Yeni Çok Farklı Extralar Tamamen Farklı Bir RE Oyunu

Piskabak

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 05 Mart 2010, 14:02:34 »
Ellerine sağlık Alper Abim çok sağlam olmuş :)

Wesker86

• Eski Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 05 Mart 2010, 18:56:58 »
valla alper bazı karakterler eksik onlarıda eklesen güzel olur ama gene sen bilirsin sen hayalindekini yazdın mesela billy coen i ekleyebilirdin ama nese gene güzel bir extra konusu söyleyecek laf bulamıom

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 05 Mart 2010, 19:20:20 »
Arkadaşlar beğenmenize sevindim fikrimi. Bu tarz fikirleriniz varsa, eğer tabi isterseniz, burda paylaşabilirsiniz. Aslında farklı silahlar fikrini zaten ortaya koymuştum, dikkat ettiyseniz.

@est35 : Leon "Mafia" için Chicagoyu özellikle koydum. İki nedeni var;

1-) Tuzak. Ki sen de çok puan yapılacağını ön görerek o tuzağa düşmüş sayılırsın. Resident Evil 5 Mercenaries'te esas olan düşmanı vurarak 150'de 150 yapmak değil, düşmanı fiziksel hareketle ortadan kaldırmaktır. Çünkü oyun boyunca sana eklenen her +5sn oyun sonuna dek süreni arttıracak ve 150 düşmanı yok ettiğin zaman oyun sonuna arttırdığın süre ne kadar çok olursa o kadar çok puan bir anda eklenecek. (Zaten bu tuzağı farkedenler için bir de M93R (Tabanca) ekledim dikkat edersen. Ayrıca yine dikkat edersen Capcom'un şu anki DLC'sinde Chris Exoskeleton'un da sınırsız gatlingi var sırf oyuncuyu tuzağa düşürmek için.)

2-) İkinci nedeni ise tamamen nostalji olması. Ayrıca Leon "Mafia"nın eline de yakışabileceğini düşündüm. (Şu yuvarlak şarjörlü olanı bilirsin, işte o)

Leon'un fiziksel hareketleri konusunda sana katılıyorum ve onun için de bir takım hareketler düşündüm bakalım ne diyeceksiniz.

Kick : Birinci hareketi olacak. Hani adamın kafaya ateş edip sersemlettiğinizde yapılan hareketlerden. Fakat animasyonunu Resident Evil 4'teki gibi direk tekme değil, önce düşman suratına atılan bir bıçak darbesi ve peşi sıra patlatılan bir tekme olarak düşünüyorum. Etkisi Chris'in "Straight" hareketiyle aynı etkide olacak. (400 HP)
Fan Kick : Ayağı tökezleyen düşmana önden yapılacak hareket olacak ve aynen Resident Evil 4'teki animasyona sahip olacak.  Etkisi ise 350 olacak.
Ground Kick : Yere düşen düşmana uygulanacak hareket bu olacak. Bu hareket, eski Resident Evil oyunlarında ayağınızı ısıran zombiye atılan tekme gibi olacak. (Bu hareketin aynısını, animasyonunun adı nedir bilmiyorum, Rebecca'da yapıyor. Etkisi 650 olacak.
Suplex : Ayağı tökezleyen düşmanın arkasında uygulananacak hareketi bu ve etkisi kesin ölüm olacak. (Şu an bu hareketi aynı etkiyle Josh da yapıyor ama Resident Evil tarihinde ilk kullanan karakter Leon'dur, unutmayın)
Elbow : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak önden stunlama hareketi ve aynı zamanda süreleri almak için kullanılan animasyon bu olacak. Bu hareket dirsek vurma şeklinde olacak(zaten adından belli) ve etkisi 200 olacak.
Poor Kick : Anlamı "Fakir Tekme" olan bu hareket, koluna ateş edilen düşmana yapılacak arkadan stunlama hareketidir ve 200 hp etkidedir.

*Diğer hareketlerini çok düşünmedim fakat şu an aklıma gelen hareketleri bunlar. Eksikleri olduğunu kabul ediyorum.

Krauser'ın sahip olaacağı birkaç fiziksel hareketi de ekleyeyim.

Double Kick : Birinci harekettir. Resident Evil 4 Mercenaries'te attığı tekmenin aynısıdır ve vuruş gücü 1100'dür.
Knee : Ayağı tökezleyen düşmana önden yapılacak hareket ve stnadart düşmanda direk öldürme etkisine sahipken bosslara 500 hp'lik zararı olacak.
Hard Stomp : Yere düşen düşmana uygulanacak hareket bu ve etkisi 750 olacak. (Bu hareket animasyon olarak Chris'in Stomp'una benzeyecek fakat Krauser çok daha zalimce düşmanın üzerine basacak.)
Impale : Krauser'ın ayağı tökezleyen düşmanın arkasında uygulananacak hareketi bu ve etkisi direk ölüm olacak. Bu hareketin animasyon şekli şu : Krauser düşmanı aynen Sheva'nın yaptığı gibi kavrıyor ama bıçağı direk karnına saplıyor.
Hammer : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak önden stunlama hareketi. Etkisi 250 hp. Animasyon şekli ise yüze atılan sersemletici bir yumruk olacak.
Kick : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak arkadan stunlama hareketidir ve 250 hp etkidedir. Animasyon şekli ise Jill'in kullandığı "Roundhouse" stunlama hareketi şeklindedir.
Combo Kick : Düşmana önden uygulanacak olan öldürücü harekettir. (Hani şu Wesker'ın Rhino Charge'ı, Chris'in haymaker'i gibi olan hareketlerden) Etkisi 3500 olacak ve hareket animasyonu ise yüze atılan çok seri iki tekme ve süratle ardından gelen Double Kick hareketi şeklinde olacak.

*Bunun da diğer hareketini çok düşünmedim. Aslında diğer karakterler için de düşünme şansım olmadı. Aklıma ilham gelince onların hareketlerini de türetmeye çalışacağım. Ama eski karakterlerin bazı hareketlerine bir balan ayarı yapılması lazım. Mesela;

Sheva'nın yerdeki düşmana yaptığı impale hareketinin bir vuruş gücü olmamalı, onun yerine direk öldürmeli. (Vücuttan parazit çıkması riski olmadan)
Sheva'nın Spinning Back hareketi çok mübalağlı şekilde 3000 hp iken onu 2000'e düşürmek gerekiyor. (Skull Crusher'in vuruş gücü normal, o 3000 olarak yerinde kalmalı)
Jill'in High Kick hareketinin vuruş gücü 350'den 300'e düşürülmeli.
Jill'in Cartwheel Kick hareketinin etkisi 2000'den 3000'e; Flip Kick'in etkisi ise 2000'den 2500'e yükseltilmeli.
Wesker'ın Cobra Strike hareketi uygulandığında düşman aynen, DLC'de (Lost in Nightmares) boss Wesker'ın bizi uçurduğu gibi uçurmalı ve etkisi 1200'den 2000'e çıkmalı. (Bu harekette majiniden parazit çıkmamalı)
Wesker'ın Mustang Kick hareketi de uygulandığında düşman aynen, DLC'de (Lost in Nightmares) boss Wesker'ın bizi uçurduğu gibi uçurmalı ve etkisi 500'den 1000'e çıkmalı. (Bu harekette de majiniden parazit çıkmamalı)
Wesker'ın Panther Fang hareketinin etkisi 300'den 250'ye düşürülmeli.

Şimdilik aklımdakiler bunlar. Dediğim gibi daha değişik fikirler gelirse de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

valla alper bazı karakterler eksik onlarıda eklesen güzel olur ama gene sen bilirsin sen hayalindekini yazdın mesela billy coen i ekleyebilirdin ama nese gene güzel bir extra konusu söyleyecek laf bulamıom

Çok iyi düşünce Cem fakat, bayan erkek sayısı eşit olsun diye onu koymadım.

Wesker86

• Eski Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 05 Mart 2010, 19:24:57 »
anladım kardeşim ellerine sağlık

est35

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 05 Mart 2010, 19:46:01 »
Hmm Tuzak demek ha? Bak bunu bilmiyordum. ???
Krauser'ın hareketlerinde mutasyona uğramış koluyla birşeyler yapması süper olurdu.Oyunun sonunda Wesker'ın Charge yapıp bizim karnımızı deşmesi gibi hareketler oldukça şık olurdu.  ::)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #18 : 05 Mart 2010, 22:28:51 »
Ellerine sağlık Alper abi, valla dört dörtlük olmuş.Yalnız Spencer'ın o denli öldürülmesine karşıyım.Daha doğrusu Spencer'ın değil; tekerlekli sandalyenin hakkı yeniyor, beni bitiren nokta orası :D Hani belki oynayan arkadaşlar tekerlekli sandalyeyi çok hafif görebilirler; ama daha gücünü göremedik.Sonuçta Wesker; Spencer, tekerlekli sanldayede oturduğu müddetçek bir şey yapamıyor.Her ne zaman Spencer ayağa kalkınca, işte o zaman ölüyor.En azından Spencer bu kadar kolay ölse bile, Spencer'dan sonra boss olarak mutlaka tekerlekli sandalyenin gelmesi gerek :D

İşe Spncer ölse bile, tekerlekli sandalye hâlâ ayakta:

Not: Konuyu sabitliyorum.

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 06 Mart 2010, 13:21:20 »
Ellerine sağlık Alper abi, valla dört dörtlük olmuş.Yalnız Spencer'ın o denli öldürülmesine karşıyım.Daha doğrusu Spencer'ın değil; tekerlekli sandalyenin hakkı yeniyor, beni bitiren nokta orası :D Hani belki oynayan arkadaşlar tekerlekli sandalyeyi çok hafif görebilirler; ama daha gücünü göremedik.Sonuçta Wesker; Spencer, tekerlekli sanldayede oturduğu müddetçek bir şey yapamıyor.Her ne zaman Spencer ayağa kalkınca, işte o zaman ölüyor.En azından Spencer bu kadar kolay ölse bile, Spencer'dan sonra boss olarak mutlaka tekerlekli sandalyenin gelmesi gerek :D

İşe Spncer ölse bile, tekerlekli sandalye hâlâ ayakta:

Not: Konuyu sabitliyorum.
Kafayı taktığı yere bak, puhahaha. Akşam bu mesajını cep telefonundan wap yoluyla buraya girerek okumuştum ve gece vakti epey gülmüştüm.

Başlığı sabitleme işine gelince de, şu tekerlekli sandalye ve Wesker dokundurman üzerine, sana Wesker tarzında bir teşekkürde bulunuyorum : "It was in your best interest to assist me!" (Anladın sen onu :D) {İyi olmuş, ellerine sağlık :)}

Evet şimdi eklemelere kaldığımız yerden devam edelim sevgili arkadaşlarım.

Yukarda est35'in çok değerli bir hatırlatması üzerine Krauser'ın Resident Evil 4'teki pençeleme hareketini buraya da ekliyorum. Hani Wesker'la oynarken "R3"e bastığımız zaman insanüstü güçle  koşuyor ya işte burda da Krauser "R3"e bastığımız zaman pençe çıkartacak. Kareye (ya da Xbox'taki X tuşuna) bir kere bastığımız zaman da aynen 4'teki gibi pençeyi ileri doğru, Allah yarattı demeden, saplayacak. Fakat biz kareye (ya da Xbox'taki X tuşuna) basılı tuttuğumuz zaman Krauser, aynen Resident Evil 4'ün bossfight'ında yaptığı gibi pençeyle daha şekil hareketler de yapabilecek. (Biliyorsunuz bossfightta ister düz ileri saplıyordu, isterse aparkat tarzı hareketi için, isterse de kendi etrafında dönüp birden sallamak için kullanabiliyordu. Açıkçası da en şekilli hareketi de bu son söylediğimdi, gece aklımda birden parlayıverdi ve ben de şimdi sizlerle paylaşıyorum) Krauser'ın pençe hareketi, Resident Evil 4'teki gibi belirli zaman aralığında yapılabilecek, bu da Krauser'ın eksisi olacak) Üstelik pençelem hareketi, Resident Evil 4'teki aynı öldürücülüğe sahip olacak! Krauser için düşündüğüm son detay, bıçak tutuş şekliyle ilgili. İşte aynen Resident Evil 4'teki gibi bıçağı tersinden tutacak.

Albert Wesker için insan üstü gücünde birkaç yenilik daha düşündüm. İlk zamanlar,  bu özelliği kullandığı zaman sağlığın gitmese iyi olurdu diye oyunu eleştirirdim fakat zamanla bunun yerinde fakat düzenlemesi gereken bir eksi olduğunu kabullendim. Düzenlenmesi gerekten kastım, sağlığının bir harekette biraz fazla gitmesi. (En azından bence öyle!) İnsan üstü özellik kullanıldığı zaman çok daha az sağlığı gitmeli. Bu karakterin karizmasına da bir çeşit saygıdan ileri gelir. Ayrıca o kadar harekete bitki, sprey mi dayanır? :D :D Wesker'ın insan ötesi hareketlerine eklemeler de yapılmalı, bunlardan ilki de merdiven animasyonlarında geçerli. Biliyorsunuz ki merdiven önlerinde "Kare"(ya da Xbox'taki X) tuşu belirir ve "Jump" yazar. Kareye(ya da Xbox'taki X tuşuna) basınca da Wesker normal insanlar gibi teker teker merdivenleri çıkar. Benim önerim merdiven önlerinde Wesker'ın iki seçeneği olması. Bir tanesi "Kare"(ya da Xbox'taki X) tuşuna basıldığında normal çıkılması, diğeri ise "R3" tuşunun belirip "High Jump" seçeneğinin görünerek bu tuşa basıldığında Wesker'ın insan üstü gücüyle tek zıplamaya çıkmasıdır. (Bu özelliği Resident Evil 5'te boss halinde görmüş olmalısınız. Wesker tek atlamaya en yüksek yerlere çıkabiliyor.) Ama belirteyim; Wesker'ın bir eksisi olmalı ve bunun en iyi yolu da insan öetsi gücünün sağlığından götürmesi olacaktır. Fakat şuanki kadar fazla değil, çok daha az! İnsan üstü güçle koşma olayı da yenilenmeli ve Wesker'ın koşması çok daha kontrollü hale getirilmeli, ani hareket kullanmadan sağa sola dalınabilmeli/dönülebilmeli ve koşunun süresi daha uzun olmalı. Bununla birlikte koşu sırasında diz atma hareketimiz vardı. İşte ona alternatif bir hareket daha eklenmeli : Hani şu Wesker'ın Lost in Nightmares'te üzerinize ainden koşarak birden size vurmaya kalktığı (tam o sırada istenen tuşa basmanız gerekiyor) zaman uyguladığı hareket. İşte o! Wesker'ın hareketlerinde son yapılması gereken değişiklik ise yerlilerle alakalı! Ne alaka, derseniz; hatırlayın yerlilerin olduğu haritalarda bazen mızrakla üzerinize atlıyorlar ve siz de gelen tuşlara basarak kenara atlıyorsunuz. İşte Wesker onu diğerleri gibi kendini kenara atarak yapmamalı! Wesker, bossfight'ta mermiden kaçarken yaptığı eğilme/bükülme gibi hareketleri gibi hareketleri kullanarak yapmalı. Bu biraz daha gerçekçi bir Wesker havası katar.

Ada Wong için düşüncelerim fazla ileri boyutlarda değil fakat, Resident Evil 4'teki hareketlerini, ihtiyaçlarına uygun yerlerde kullanması iyi olur. Onların haricinde Ada Wong'unda merdivenlerde diğer karakterlere göre avantajı olmalı. Aynen Wesker'daki gibi merdiven önünde "Kare" ya da "R3" seçeneklerine sahip olmalı; ilkinde diğer karakterler gibi normal merdiveni tırmanmalı, "R3"te ise kanca atan tabancasını kullanarak yukarı çıkabilmeli. (Hatırlayın Seperate Ways'te az mı işinize yarıyordu o alet!)

Bununla birlikte karakterlerin "L3+R3"e bastığınız zaman yaptıkları animasyonlar var, onları da düşündüm.

Chris : "C'mon c'mon!" (Aynı Resident Evil 5'teki standart hareketi)
Sheva : *ISLIK ÇALMA* (Aynı Resident Evil 5'teki standart hareketi)
Jill : *ISLIK ÇALMA* (Aynı Resident Evil 5'teki standart hareketi)
Wesker *KAHKAHA* (Resident Evil 5 Mercenaries'te yapıyordu ama animasyonu aynen Chris'inkine benzediği için değiştirilmeli, biraz daha değişik yapılmalı. Bunun için normal oyundaki bossfighttan örnekler alınabilir. Belki de hareket komple değiştirilebilir)
Excella : "Ahh You're just not ready for me..." (Reunion'dakinin aynısı)
Josh : "That's what i'm talkin about!" (Reunion'dakinin aynısı)
Rebecca : "I'm Rebecca!" (Reunion'dakinin aynısı)
Barry : "Here is Barry!" (Reunion'dakinin aynısı)

Bunlar şuan mevcut karakterler. Bir de benim hayalimdeki karakterler için bazı animasyonlar düşündüm.

Leon : "Hıh! Amateurs!" (Resident Evil 4'te bir videoda ganaolar için söylemişti)
Ada : "Hey! Overhere!"
Krauser : "You're Mine!!" ve hemen ardından *ELİNDE BIÇAĞI ÇEVİRME HAREKETİ*
Claire : "Don't touch me! Let me live!"

Neyse aklıma gelenler şimdilik bunlar. Dahası olunca yine sizlerle burda paylaşırım. :)