Arkadaşlar beğenmenize sevindim fikrimi. Bu tarz fikirleriniz varsa, eğer tabi isterseniz, burda paylaşabilirsiniz. Aslında farklı silahlar fikrini zaten ortaya koymuştum, dikkat ettiyseniz.
@est35 : Leon "Mafia" için Chicagoyu özellikle koydum. İki nedeni var;
1-) Tuzak. Ki sen de çok puan yapılacağını ön görerek o tuzağa düşmüş sayılırsın. Resident Evil 5 Mercenaries'te esas olan düşmanı vurarak 150'de 150 yapmak değil, düşmanı fiziksel hareketle ortadan kaldırmaktır. Çünkü oyun boyunca sana eklenen her +5sn oyun sonuna dek süreni arttıracak ve 150 düşmanı yok ettiğin zaman oyun sonuna arttırdığın süre ne kadar çok olursa o kadar çok puan bir anda eklenecek. (Zaten bu tuzağı farkedenler için bir de M93R (Tabanca) ekledim dikkat edersen. Ayrıca yine dikkat edersen Capcom'un şu anki DLC'sinde Chris Exoskeleton'un da sınırsız gatlingi var sırf oyuncuyu tuzağa düşürmek için.)
2-) İkinci nedeni ise tamamen nostalji olması. Ayrıca Leon "Mafia"nın eline de yakışabileceğini düşündüm. (Şu yuvarlak şarjörlü olanı bilirsin, işte o)
Leon'un fiziksel hareketleri konusunda sana katılıyorum ve onun için de bir takım hareketler düşündüm bakalım ne diyeceksiniz.
Kick : Birinci hareketi olacak. Hani adamın kafaya ateş edip sersemlettiğinizde yapılan hareketlerden. Fakat animasyonunu Resident Evil 4'teki gibi direk tekme değil, önce düşman suratına atılan bir bıçak darbesi ve peşi sıra patlatılan bir tekme olarak düşünüyorum. Etkisi Chris'in "Straight" hareketiyle aynı etkide olacak. (400 HP)
Fan Kick : Ayağı tökezleyen düşmana önden yapılacak hareket olacak ve aynen Resident Evil 4'teki animasyona sahip olacak. Etkisi ise 350 olacak.
Ground Kick : Yere düşen düşmana uygulanacak hareket bu olacak. Bu hareket, eski Resident Evil oyunlarında ayağınızı ısıran zombiye atılan tekme gibi olacak. (Bu hareketin aynısını, animasyonunun adı nedir bilmiyorum, Rebecca'da yapıyor. Etkisi 650 olacak.
Suplex : Ayağı tökezleyen düşmanın arkasında uygulananacak hareketi bu ve etkisi kesin ölüm olacak. (Şu an bu hareketi aynı etkiyle Josh da yapıyor ama Resident Evil tarihinde ilk kullanan karakter Leon'dur, unutmayın)
Elbow : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak önden stunlama hareketi ve aynı zamanda süreleri almak için kullanılan animasyon bu olacak. Bu hareket dirsek vurma şeklinde olacak(zaten adından belli) ve etkisi 200 olacak.
Poor Kick : Anlamı "Fakir Tekme" olan bu hareket, koluna ateş edilen düşmana yapılacak arkadan stunlama hareketidir ve 200 hp etkidedir.
*Diğer hareketlerini çok düşünmedim fakat şu an aklıma gelen hareketleri bunlar. Eksikleri olduğunu kabul ediyorum.
Krauser'ın sahip olaacağı birkaç fiziksel hareketi de ekleyeyim.
Double Kick : Birinci harekettir. Resident Evil 4 Mercenaries'te attığı tekmenin aynısıdır ve vuruş gücü 1100'dür.
Knee : Ayağı tökezleyen düşmana önden yapılacak hareket ve stnadart düşmanda direk öldürme etkisine sahipken bosslara 500 hp'lik zararı olacak.
Hard Stomp : Yere düşen düşmana uygulanacak hareket bu ve etkisi 750 olacak. (Bu hareket animasyon olarak Chris'in Stomp'una benzeyecek fakat Krauser çok daha zalimce düşmanın üzerine basacak.)
Impale : Krauser'ın ayağı tökezleyen düşmanın arkasında uygulananacak hareketi bu ve etkisi direk ölüm olacak. Bu hareketin animasyon şekli şu : Krauser düşmanı aynen Sheva'nın yaptığı gibi kavrıyor ama bıçağı direk karnına saplıyor.
Hammer : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak önden stunlama hareketi. Etkisi 250 hp. Animasyon şekli ise yüze atılan sersemletici bir yumruk olacak.
Kick : Koluna ateş edilen düşmana yapılacak arkadan stunlama hareketidir ve 250 hp etkidedir. Animasyon şekli ise Jill'in kullandığı "Roundhouse" stunlama hareketi şeklindedir.
Combo Kick : Düşmana önden uygulanacak olan öldürücü harekettir. (Hani şu Wesker'ın Rhino Charge'ı, Chris'in haymaker'i gibi olan hareketlerden) Etkisi 3500 olacak ve hareket animasyonu ise yüze atılan çok seri iki tekme ve süratle ardından gelen Double Kick hareketi şeklinde olacak.
*Bunun da diğer hareketini çok düşünmedim. Aslında diğer karakterler için de düşünme şansım olmadı. Aklıma ilham gelince onların hareketlerini de türetmeye çalışacağım. Ama eski karakterlerin bazı hareketlerine bir balan ayarı yapılması lazım. Mesela;
Sheva'nın yerdeki düşmana yaptığı impale hareketinin bir vuruş gücü olmamalı, onun yerine direk öldürmeli. (Vücuttan parazit çıkması riski olmadan)
Sheva'nın Spinning Back hareketi çok mübalağlı şekilde 3000 hp iken onu 2000'e düşürmek gerekiyor. (Skull Crusher'in vuruş gücü normal, o 3000 olarak yerinde kalmalı)
Jill'in High Kick hareketinin vuruş gücü 350'den 300'e düşürülmeli.
Jill'in Cartwheel Kick hareketinin etkisi 2000'den 3000'e; Flip Kick'in etkisi ise 2000'den 2500'e yükseltilmeli.
Wesker'ın Cobra Strike hareketi uygulandığında düşman aynen, DLC'de (Lost in Nightmares) boss Wesker'ın bizi uçurduğu gibi uçurmalı ve etkisi 1200'den 2000'e çıkmalı. (Bu harekette majiniden parazit çıkmamalı)
Wesker'ın Mustang Kick hareketi de uygulandığında düşman aynen, DLC'de (Lost in Nightmares) boss Wesker'ın bizi uçurduğu gibi uçurmalı ve etkisi 500'den 1000'e çıkmalı. (Bu harekette de majiniden parazit çıkmamalı)
Wesker'ın Panther Fang hareketinin etkisi 300'den 250'ye düşürülmeli.
Şimdilik aklımdakiler bunlar. Dediğim gibi daha değişik fikirler gelirse de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
valla alper bazı karakterler eksik onlarıda eklesen güzel olur ama gene sen bilirsin sen hayalindekini yazdın mesela billy coen i ekleyebilirdin ama nese gene güzel bir extra konusu söyleyecek laf bulamıom
Çok iyi düşünce Cem fakat, bayan erkek sayısı eşit olsun diye onu koymadım.