Hayır yok

Oyuna biraz daha dikkatli gözlerle bakıyorum sadece hepsi bu. Mercenaries mekanları aslında dolu var bir bu değil fakat ben sadece en beğenilecek olanları tahmin ettiğim yerleri koymaya özen gösteriyorum. Bahsettiğin mining area, normal oyunda da kolay bir yer değildir, sniper ve de kartal gibi göz ister, çünkü dinamitli saldırılar yoğundur ve tam her şey yolunda deyip tedbirsiz vaziyette ilerlerken birden tepende bomba patlayıverir. İşte Mercenaries extreme için bunu önermemin nedeni de sniper karakterlerin de oynanışını yoğunlaştırmak, insanları Mercenaries'in klasik kuralı olan "fiziksel hareketle öldür ve +5sn kazan!" mantığından uzaklaştırmaya çalışmak. Farkındaysan boss gelmeyecek dedim. Bunun sebebi ise direk olarak insanları düşmanları çabucak öldürmeye teşvik etmektir(Bosstan puan kazanmak kolay çünkü, öldürdüğünde bir dünya puan geliyor kafadan). Açıkçası herkezce sevileceğini ummuyorum ama sniper severlerin vazgeçilmezi olabilir diye inanıyorum. Bu bölümde boss istememin bir diğer nedeni de yaşadığım bir Resident Evil 4 deneyiminden ileri gelmektedir. Sen hiç, elini kıpırdatmadan bir mermi, bir fiziksel hareket kullanmadan bosstan puan kazandın mı? Ben kazandım. Resident Evil 4'ün Mercenaries'inde "Comando Base" bölümünü bilirsin. İşte orda kayarak karşıya geçtiğimiz bir alet vardı. Onu kullanıp karşıya geçtim, tam o sırada da komando altımda fakat yukarı atlayamayacağı bir kör noktadaymış. Ben o kayarak geçtiğimiz alete binmeden önce peşime bir de dinamitli ganado takılmıştı. Ben karşıya geçince o da yapay zekanın sakatlığından kaynaklanan bir nedenle devamlı boşluğu zorlayıp bana dinamit atmaya uğraştı. Kollarının kuvveti yetmemiş olsa gerek ki, karşıdan bana attığı dinamitler komandonun kafasında teket teker patladı durdu. 4-5 dinamitle zavallı komando benden tek mermi yemeden mefta oldu. İşte böyle bir yapay zeka sakatlığına izin vermemek için bu bölüme boss eklemek istemedim. Nede olsa patlamalardan ağır etkilendiklerini unutmamak gerekiyor.