Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 16167
  • 59

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hayalimdeki Resident Evil 5 Ekstrası : "MERCENARIES EXTREME"
« Yanıtla #40 : 20 Mart 2010, 11:44:09 »
Hayır yok :) Oyuna biraz daha dikkatli gözlerle bakıyorum sadece hepsi bu. Mercenaries mekanları aslında dolu var bir bu değil fakat ben sadece en beğenilecek olanları tahmin ettiğim yerleri koymaya özen gösteriyorum. Bahsettiğin mining area, normal oyunda da kolay bir yer değildir, sniper ve de kartal gibi göz ister, çünkü dinamitli saldırılar yoğundur ve tam her şey yolunda deyip tedbirsiz vaziyette ilerlerken birden tepende bomba patlayıverir. İşte Mercenaries extreme için bunu önermemin nedeni de sniper karakterlerin de oynanışını yoğunlaştırmak, insanları Mercenaries'in klasik kuralı olan "fiziksel hareketle öldür ve +5sn kazan!" mantığından uzaklaştırmaya çalışmak. Farkındaysan boss gelmeyecek dedim. Bunun sebebi ise direk olarak insanları düşmanları çabucak öldürmeye teşvik etmektir(Bosstan puan kazanmak kolay çünkü, öldürdüğünde bir dünya puan geliyor kafadan). Açıkçası herkezce sevileceğini ummuyorum ama sniper severlerin vazgeçilmezi olabilir diye inanıyorum. Bu bölümde boss istememin bir diğer nedeni de yaşadığım bir Resident Evil 4 deneyiminden ileri gelmektedir. Sen hiç, elini kıpırdatmadan bir mermi, bir fiziksel hareket kullanmadan bosstan puan kazandın mı? Ben kazandım. Resident Evil 4'ün Mercenaries'inde "Comando Base" bölümünü bilirsin. İşte orda kayarak karşıya geçtiğimiz bir alet vardı. Onu kullanıp karşıya geçtim, tam o sırada da komando altımda fakat yukarı atlayamayacağı bir kör noktadaymış. Ben o kayarak geçtiğimiz alete binmeden önce peşime bir de dinamitli ganado takılmıştı. Ben karşıya geçince o da yapay zekanın sakatlığından kaynaklanan bir nedenle devamlı boşluğu zorlayıp bana dinamit atmaya uğraştı. Kollarının kuvveti yetmemiş olsa gerek ki, karşıdan bana attığı dinamitler komandonun kafasında teket teker patladı durdu. 4-5 dinamitle zavallı komando benden tek mermi yemeden mefta oldu. İşte böyle bir yapay zeka sakatlığına izin vermemek için bu bölüme boss eklemek istemedim. Nede olsa patlamalardan ağır etkilendiklerini unutmamak gerekiyor.

Witch-King

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 15 Nisan 2010, 18:54:55 »
Güzel bir extra olmuş. Bişey sorcam. Ben de hayalimdeki extrayı burada paylaşabilir miyim?

bkcm81

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • BlogGrup
« Yanıtla #42 : 02 Mayıs 2010, 17:54:07 »
Burda açmanın uygun olucağını sanmıyorum dostum. Fakat bölümde, yeni bi konu açarak bunu yapabilirsin. Yazıyı güzel yazman dileğiyle =)

Witch-King

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 06 Mayıs 2010, 22:36:44 »
Olur. Bu arada sormak istediğim bir soru var. Neden Claire'da Linear Launcher var? Bunu gören herkes bu karakteri olmak isteyecek. Artı bu silah puan kazandırmaz ki.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #44 : 08 Mayıs 2010, 01:15:22 »
O silah, daha çok nostalji amaçlı... Yani karekterle özdeşleşen bazı silahlar vardır.Barry'nin handcannon'u veya S.T.A.R.S.'ın kullandığı samurai edge gibi. (Ki Re 5'de Wesker hâlâ S.T.A.R.S. armalı samurai edge kullanmaktadır) Zaten Alper abi'nin amacı extranın eğlence kısmına yoğunlaşması.Yoksa Chris S.T.A.R.S.'de rocket launcher var; ama rekor kırmak isteyen adam handgun kullanıyor :D

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 08 Mayıs 2010, 11:45:09 »
Evet beni en iyi anlayan sevgili kardeşim Bilal. Aslında yoğunlaştığım nokta tamamen eğlence. Kimileri puan yapmak için alır, kimileri silahla adam öldürmek için, kimileri ise benim gibi biraz daha karakterin ruh haline yoğunlaşmak ister. Ben bu ekstrayı kafamda oluştururken her kesime hitap etmek istedim. Bu sayede Capcom'un satışları da patlayabilir bence.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #46 : 08 Mayıs 2010, 14:04:32 »
Biz birkaç gün önce Capcom ile bir konu hakkında irtibata geçtik; ama cevap gelmeyeceğinden eminiz :D Ola ki cevap gelirse, bence bu fikirlerini de paylaşmamız gerek Alper abi :)

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 23 Mayıs 2010, 10:06:20 »
Bilal şaka maka bir yana eğer böyle bir fikriniz varsa, yani CAPCOM'a bunları söyleyecekseniz, izin veriyorum aynen söyleyin :)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #48 : 23 Mayıs 2010, 15:58:12 »
Yok valla abi, şaka değil; ama terbiyesiz herifler cevap yazmıyor. Artık Capcom'u basma planını cidden devreye sokacağız (forumu basacağız yani :D) Eğer olumlu sonuç alırsak, bu fikri de ardından vereceğiz :D

SuperPyro

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 23 Haziran 2010, 16:24:25 »
şöyle bi okudum yazdıklarınızı arkadaşlarda... zaten bu extreme versus modları (team survaivor / slayer) zaten kasım 2009 da çıkmıştı... o yandan bu yana oldukça uzun bi zaman sonra böyle bi konu açılmış... yani bu zaten CAPCOm'un düşündüğü ve online a soktugu bi işlem :)) hehe... neyse haberi duymayan arkadaslar çoktan kendi fikirlerini yazmıslar saygımız var napalım :) aklın yolu bir işte demekki...