Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 17650
  • 63

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil: Revelations 2 Belgeleri
« Yanıtla #50 : 26 Aralık 2018, 01:00:24 »
ARAŞTIRMA TESİSİ ŞEFİNİN GÜNLÜĞÜ 2

Bugün Stuart geldi ve Uroboros için beklediğimiz örneği teslim etti. T-Phobos üzerindeki çalışmamızı bitirmiştik, yani bundan böyle Uroboros üzerinde çalışıyor olabileceğiz. Tesisin yeraltındaki katları özel olarak bu amaç için dönüşümden geçirildi.

Alex'in parlak zekâsının ışığında çalışmaya devam ettiğim için çok sevinçliyim.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 26 Aralık 2018, 01:01:02 »
NATALIA'NIN NEFRETİ

Hayatta kaldım... Kurtuluşum ölüm değildi. Beni kendimden başka suçlayacak kimsem yok.

Tetiği çektiğimde... o anda... bu dünyadan yok olma düşüncesi... Benim! Bütün insanlar arasında benin yok olmam... Beni korkuya gark etti.

Ne kadar ironik. İçimdeki virüsler... vücudumu ölümün son raddesine kadar çürüterek beni ölmekten kurtardılar.

Çirkinleştim. İğrenç. Kendi görünüşüme dayanamıyorum. Bu ben değilim. Bu çirkin yaratık...

Ama yakında başka bir ben uyanmış olacak. İçine taşındığım beden.

İzin vermeyeceğim. Yasaklıyorum. Çirkin olan o. Buna rağmen bana bakacak ve ne kadar iğrenç olduğuma gülecek.

Neden bu kadar iğrençleştim?

Benim. Ama ben değilim. Kendim olarak uyandım. Ama sonrasında o da ben olarak uyanacak. Her ikisi de gerçek.

Hayır! Yalnızca biri gerçek ben olabilir. Ve o benim! O asla ben olamaz. O sahte. O bir soytarı. Bu yüzden ısrar etmesine izin verilmemeli. Saf dışı bırakılmalı.

Ben benim. Sadece ben gerçek olanım.
Bu menfur şeyi kullanacağım. Albert'ın son mirasını. Uroboros ile bu kendini beğenmiş adayı zapt edeceğim.
İçi dışına çıkarılacak.
Korkmak ne demek öğrenecek.
Sen de ölümün donuk kucaklayışını hissedeceksin... Natalia...

Ve sonra, sen sahte olan öldükten sonra, ben seni vücudunu devralacağım. Gerçek ben olacağım. Natalia... ölmelisin.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 26 Aralık 2018, 01:03:29 »
GİZLİ DOSYA 1: STUART'IN NOTU - CLAIRE VE MOIRA 1

Deneylerin bu safhasında daha fazla umut veren adaylarla ilgili notlar tutmanın akıllıca olacağını düşündüm. Denek no. 2 ve no. 6,  Claire Redfield ve Moira Burton'ın, başından beri birlikte çalışmakta olduklarını fark ettim. Meraka kapılıp bu
ikisini araştırmaya karar verdim ve ilişkilerinin meslektaş olmaktan öte bir derinliğe sahip olduğunu öğrendim.

Arkadaşlıklarının 1998 yılındaki Raccoon Şehri Hadisesi'ne dayandığını söylemek doğru olabilir. Claire, o sırada, az sayıda hayatta kalanlardan birisi olan bir üniversite öğrencisiydi. Bu arada, erkek kardeşi Chris Redfield ve Moira'nın babası, Barry Burton ise hadiseye yol açan olaylara karışmış olan özel kuvvetler birimi S.T.A.R.S.'ın üyeleriydiler.

Raccoon Şehri'ni takiben Chris, BSAA'in kurucu üyelerinden birisi oldu. Barry, ailesini güvenlik kaygılarından dolayı Kanada'ya yerleştirmiş olsa da, Chris tarafından gelen davet üzerine en nihayetinde BSAA müsteşarı konumunu kabul
ederek, biyo-terörizme karşı aktif roldeki bir kişi olmaya devam edecekti.

Barry ve Claire'in tanışması Chris sayesinde oldu ve üçlü, Barry'nin yetim kardeşler için akıl hocasıvâri bir rol üstlenmesi ile yakınlaştı.

Claire ve Moira da, Moira'nın Terra Save'e katılmasına önayak olacak bir arkadaşlık kuracaklardı. Bu aynı zamanda onu Neil'ın aday listesine de eklettirdi.

Claire'le tanışmak genç hanım için tesadüften daha fazlasıydı.

Bunu güzel bir ironi olarak yorumluyorum. Raccoon Şehri olaylarından sonra Barry, ailesini korumak için taşındı. Yine de, o sırada kurduğu arkadaşlıklar sadece ailesini başka tehlikelere sürüklemesini sağladı.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 26 Aralık 2018, 01:04:55 »
GİZLİ DOSYA 2: BARRY'DEN CHRIS'E E-POSTA

(BSAA'in Kuzey Amerika kolunun sunucularına sızdım. Bu e-postanın bir kopyasını kişisel kayıtlarım arasında saklıyordum.)

Selam Chris,

Afrika'dan döndüğünü öğrendim. Orada bazı zırvalıklar olmuş. İyi olduğunu duyduğuma sevindim.

Ve daha da iyisi, Jill'i geri getirmişsin! Haberleri duyduğuma o kadar sevindim ki, sokakta taklalar atabilirdim! Lâkin dizlerim artık o tür şeylere izin vermiyor.

Yani, üçümüzün üstesinden geldiği onca şeyden sonra... Anlarsın ya, birbirimize göz kulak olmalıyız, diğerlerinin arkasını kollamalıyız. Ama iyi bir ortağa sahip olmanın değerini anlatmama gerek yok, değil mi?

Pekâlâ, yeni geldin, bu yüzden kendini toplaman için biraz zamana ihtiyacın var. Keyfine bak, beni duydun mu? Eğer yeniden spor salonuna gittiğini duyarsam, gelir ve kıçını bizzat tekmelerim!

Olayların sen ve Jill açısından bir süreliğine az biraz karışık hâle geleceğini biliyorum; ama düzeninizi kurduğunuzda, hep birlikte içmeye falan gidelim. Uzun zaman oldu.

Barry

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 26 Aralık 2018, 01:06:11 »
GİZLİ DOSYA 3: STUART'IN NOTU - CHRIS REDFIELD

Chris Redfield, aday no. 02 Claire Redfield'ın ağabeyi. Bir dizi biyoterörist hadisesinin merkezinde bulunmuştur ve çok yakın bir geçmişte de Albert Wesker'ı öldüren adam olarak tanınır.

Chris, Biyo-terörizm Güvenlik Değerlendirme İttifakı (BSAA) üyelerinden birisidir. Örgütün kurucu üyelerini tanımlamak için kullanılan "Esas On Birli" arasında yer alır.

2009 yılında o ve BSAA, Afrika'nın Kijuju bölgesindeki biyo-terör tehdidini kontrol altına almaya yönelik bastırma çabalarında büyük rol oynadı. Burada Albert Wesker ile karşı karşıya gelmiş, çatışma sırasında da onu öldürmüştü.

Bugünlerde zamanının çoğunu BSAA Kuzey Amerika kolunda harcıyor; yeni acemi erlere yol göstermek için takım lideri olarak hizmet veriyor.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 26 Aralık 2018, 01:07:18 »
GİZLİ DOSYA 4: STUART'IN NOTU - CLAIRE VE MOIRA 2

Adaylar no. 2 ve 6, Claire Redfield ve Moira Burton ile ilgili araştırma.

Claire'ın Moira ile tanışması; Moira'nın babası Barry ile arkadaşlığı sayesinde oldu. Moira, Claire'ı ablası yerine koydu, kimi zaman da ona, öz babasına güvendiğinden daha fazla güvendi. Claire, Terra Save'e katıldığında, onu biyo-terörizmin tehlikelerinden uzak tutmaya çalışan babasının şiddetli itirazlarına rağmen, Claire'ın izin giderek aynısını yapmaya kesin kararlıydı.

Belli ki Moira, Claire'e karşı ciddi bir güven ve saygı düzeyine sahip. Tüm bunların deney sırasında nasıl bir rol oynayacağını görmek ilginç olacak. Arkadaşlıkları bu çileden sağ kurtulabilecek mi? Ve deneye verdikleri tepkilerini nasıl etkileyecek? Olayların gelişimini izlemek için sabırsızlanıyorum, bilhassa da bu faktörlerin duygusal tepkilerine nasıl katkıda bulunduğunu ve korku için bir tetikleyici görevi görüp görmeyeceğini.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 26 Aralık 2018, 01:08:16 »
GİZLİ DOSYA 5: STUART'IN NOTU - BARRY BURTON

(BSAA Kuzey Amerika kolunun sunucularına sızmıştım. Aday no. 6'nın babasının profilini buldum.)

İsim: Barry Burton
Kan Tipi: A
Durum: BSAA Kuzey Amerika Kolu Müsteşarı
Aile: Eş, 2 kız (Moira, Polly)
İkâmet: Kanada

1998'deki Raccoon Şehri Hadisesi'nden sonra, Umbrella Şirketi ile bağlantılı herhangi bir kimsenin olası misilleme saldırılarından korktuğu için, ailesini güvenlikleri için Kanada'ya yerleştirdi. O günden beri, ara sıra biyo-terörizm karşıtı etkinliklere katılımda bulunarak ailesiyle dikkatleri üzerine çekmeden yaşadı. Bugünlerde arkadaşları Chris Redfield ve Jill Valentine tarafından gelen konum teklifini kabul etmesinden sonra, BSAA için müsteşar olarak çalışıyor.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 26 Aralık 2018, 01:09:12 »
GİZLİ DOSYA 6: ALEX'İN FRANZ KAFKA İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ

Kafka'nın "Dönüşüm"ünü okurken, bunun yazarın yaşamının otobiyografik bir anlatımı olduğunu, Gregor Samsa'nın aslında Kafka'yı temsil ettiğini düşünmeden edemiyorum.

Kafka sıradan bir işte çalıştı ve oldukça sıradan bir hayat yaşadı. Buna rağmen delilik ve umutsuzluk ile dolu muhteşem eserler yazmayı başardı. Yazıları, gündelik hayatındaki yaşadıklarından bir kaçış yoluydu. Ama ailesi ve arkadaşları çalışmalarını anlayamadı ve onunla ilişkilendiremedi. Eminim ki kendisiniz yalnız ve dünyanın geri kalanından soyutlanmış gibi hissetmiştir.

Kafka en nihayetinde hastalığa yakalandı ve son günlerini hasta yatağında geçirdi. Vücudu ızdrıp içindeyken, aklı da korkuyla ızdırap çekiyordu: Ölümün korkusu, bilinmeyenin korkusu ve soyutlanmanın korkusu. Deliliği ve acı çekmenin muhasebesini eleştirek bir şekilde yaparken ve  bu kavramları eserlerinin arkasındaki itici güç hânilen getirirken, Kafka'nın çalışmalarını bu kadar zengin yapan, işte bu korku ve ondan doğan duygulardı.

Kafka'nın çok sayıdaki çalışmalarından çok azı o hayattayken yayınlandı ve ölümü üzerine onları okumadan yakması talimatı ile bir arkadaşına bıraktı. Neyse ki o arkadaşı Kafka'nın mirasının değerini gördü ve Kafka'nın son isteğini yok sayıp, onları gelecek nesiller için sakladı. Bugün bile, Kafka'nın çalışmaları bizi korkunun etkili tasviri ile büyülüyor.

Bizi harekete geçiren şey; işte bu korku denen şeydir. Bizi harekete geçmeye mecbur eder. Korku; insanın içgüdüsünden doğar ve bizi hayatta tutan en temel duygudur. Ölümün korkusu... başarısızlığın  korkusu... soyutlanmanın ve yalnızlığın korkusu. Korku en güçlü motive edicidir. Korkuyu kontrol edenler, hayatın kendisini kontrol eder.

Hayatın beklenmedik şekilde sona gelse de, Kafka'nın adı korku ve delilikle ilgili çalışmaları sayesinde yaşamaya devam ediyor. O insanlığın başarmayı umut edeceği en büyük gücü elde etti: Ölümsüzlüğü.

Ben de korkunun gücünü kullanacağım ve bu cehennemî dünyayı onunla enfekte edeceğim. Ve zaman geçtikçe korku konusunda ustalaşmış birisi olarak yeniden dirileceğim. Kafka sadece çalışması sayesinde yaşamaya devam ederken, benim çalışmamsa yaşamaya devam etmem için bana yardım edecek.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 26 Aralık 2018, 01:10:09 »
GİZLİ DOSYA 7: STUART'IN NOTU - CLAIRE REDFIELD

Deneyin halihazırdaki bu safhasındaki adaylara nazaran No. 02 Claire Redfield, olağan dışı oranda bir merhamet sergiliyor.

En dikkate değer örneklerin arasında Raccoon Şehri Hadisesi sırasında Sherry Birkin'i mutlak bir ölümden kurtarması var. Sherry, G-Virüsü'nü geliştirmiş olan araştırmacı William Birkin'in kızıdır. Sherry'nin kendisi virüsle enfekte olduğundan, çocuğu basitçe ölüme terk etmek oldukça kolay olurdu.

G-Virüsü taşıyıcısı hâline gelmesiyle Sherry, sıkı hükümet kontrolü altına alındı. Claire sık sık ziyaretlerde bulunarak onunla ilgilenmeye sürdürdü ve ikili bugüne kadar devam eden bir arkadaşlık kurdu. Kaynaklarıma bakılırsa, Sherry'nin koruyucu bakımı yakında bitecek; ama işin aslını öğrenemedim.

Claire'in şefkatinin bir başka dikkate değer örneği 2005'teki Harvardville Olayı'dır. Claire, saldırı sırasında küçük bir kızı korumayı üstlendi, hatta onu kurtarmak için düşmanlarla dolu bir alana silahsız atladı.

Claire'in merhametine dikkat çeken bir diğer örnek ise 2005 yılındaki Harvardville Hadisesi'dir. Claire saldırı sırasında küçük bir kızın koruma sorumluluğunu üstlenip, silahsız olmasına rağmen onu kurtarmak için gözü kapalı tehlikenin içine dalmıştı.

Claire aynı bu şekilde aday No. 6, Moira Burton'a da derin bir yakınlık ve merhamet duymakta. Claire, Burton ailesiyle epeyce içli dışlı. Claire yetim olduğundan, Barry onun için bir baba figürü hâline gelmiş gibi görünüyor. Ve bu itibarla Claire, Barry'nin iki kızıyla abla gibi bir ilişki kurdu, bilhassa da Moira ile. Burton evinde yaşanan hadiseden sonra Barry ve Moira arasındaki ilişki gerildi. Moira daha asileştiğinde Claire'in tavsiyesine ve desteğine başvurdu. Claire kuşkusuz Moira için bir hayranlık ve saygı figürü oldu.

Moira'nın da deneye dahil olması sonucu, Claire ile arasındaki ilişkinin nasıl gelişeceğini ve Claire'in merhametinin onun duygusal tepkilerinde ne gibi bir rol oynayacağını görmek ilginç olacak. Bilhassa işerin nereye varacağını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 26 Aralık 2018, 01:33:37 »
GİZLİ DOSYA 8: ALEX'İN NOTU - SPENCER

Plânlarım gerçekleşme aşamasındayken, geçmişim hakkındakileri hatırlamaktan kendimi alamıyorum. Bilhassa da, beni ben yapan akılsız ihtiyarı.

Tabi ki Lord Oswell E. Spencer'dan bahsediyorum.

Her şeye sahipti. Bolluğu ve gücü parmaklarının ucunda oynatıyordu. Ama bu onun için yeterli değildi. Hayır, daha fazlasını istedi. Bu dünyanın bir enkaza döndüğünü ve insanlığın nihai yok oluşa doğru gittiğini tüm benliğinde hissetti. Bu dünya zayıf ve akılsız topluluklara fayda sağlamayacaktı. Kusursuz bir düşler ülkesinde gelişmiş insanlardan bir ırk yaratmak ve bu yeni dünyaya tanrısı gibi hükmetmek istedi.

Bu amaçla, dünya üzerindeki yetenekli çocukları bir araya getirdi. Yeni dünyası için seçilmiş kişiler olabilmeleri için zihinlerine ve bedenlerine eğitim verirken, onları felaket dayanıklılık testlerine maruz bıraktı. Ve insanlığın üstüne çıkmaya gerçekten uygun olup olmadıklarını anlayabilmek için, son olarak onlara virüs enjekte etti.

Ne yazık ki çoğu uygun değildi. Ve bu yüzden de, sadece iki tanesi kalana kadar birer birer öldüler. Albert ve ben. Wesker Çocukları'nın sonuncuları.

Spencer tüm umutlarını bize bağladı. Onu tanrı yapma görevini bizim sırtımıza yükledi. Ve biz cahilane bir şekilde, mecburiyeten emirlerine uymak için çabaladık.

En nihayetinde, ikimiz de aptal, dermansız bir ihtiyara itaat etme zorunluluğumuz olmadığının farkına vardık. Sadakatimiz bir kandırmacaydı ve Spencer'ın muazzam kaynaklarını ikiyüzlüce kullanmaya devam ettik. Sonuç olarak Albert, kendi plânlarını tamamlamanın eşiğindeyken, bir deri bir kemik kalmış ihtiyarın hayatına çıplak elleriyle son verdi. Uygun
bir son.

Şimdi, kendi zaferimin eşiğindeyken, Albert'ın nasıl hissetmiş olduğunu daha iyi anlayabiliyorum. Ve belki ihtiyarın da.

Neticede ben de seçilmişlerden bir tanesiyim. Sonuncusuyum.

Tanrı olma hakkı artık bende.