Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 24972
  • 75

tayyyar

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil Nereye Koşuyor?
« Yanıtla #30 : 29 Eylül 2009, 02:15:47 »
şahsen bu resident evil intamamen counter strike gibi bir hal almasından korkuyorum ama gidiş ve vaziyet bunu gösteriyor gibi

SmHbRtC

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • Torrent-Oyun
« Yanıtla #31 : 26 Ekim 2009, 12:24:26 »
RE 4, 5 bana zombi ve Resident Evil adına yakışır tat vermiyor; ama bir gerçek var ki 5'teki aksiyon da hiçbirisinde yok.Ama bir RE'ci olarak ben konuşamayan silah kullanamayan -ben de çok mazici oldum, sanırım- yürüyen; hadi onu geçtim koşan da olur, insan eti hastası zombilerin içinden kurtulmamızı gerektiren bir senaryoyu daima tek geçerim.'Resident Evil' hem film hem de oyunda olsun daha çok bilim kurguya koşmaktadır.

Jericho

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 26 Ekim 2009, 20:19:47 »
Resident Evil'in oynanışında, karakterlerinde, senaryosunda sorun yok.. Sadece bu öğeleri düzgün kullanamıyorlar. Ulan AK-47 kullanan, motosiklet süren, konuşan zombi nerde görülmüş!? Yine omuz açısı, bu silahlar ve karakterler ile seriye iyi bir şekilde devam edebilirler. Dead Space de omuz açısındaydı ve çok korkunç bir oyundu ama CAPCOM artık bunu düşünmüyor. Adamlar diyor ki : "Biz buna aksiyon,RPG,şiddet öğesi ekleyelim, daha çok insan oynasın. Zaten serinin fanları gözü kapalı alacak oyunu" diyorlar. Doğru değil mi sizce de? Adamlar artık anladı. Senaryo çürüdü artık. Her olay çözüldü her ip kesildi. Wesker da öldü.. Ne kaldı? Ellerinde remake yapmaktan başka çareleri kalmadı. Bence CAPCOM seriyi görkemli bir final oyunu ile bitirmeli artık. Sizce de öyle değil mi?

oldsnake

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 26 Ekim 2009, 23:29:43 »
Serinin ana senaryosu bitti gibi görünüyorda. Ek olarak ne eklerler bilmiyorum, ada kayıp mesela onunla ilgili bir şey yapabilirler. Re 5 başarı olarak serinin çok gerilerinde kalıyor. Jun takeuchi seriyi mahvetti bunu artık herkes biliyor. 400 kişiyle 4 kişi çalıştı adamlar ortaya ortalama 3.5-4 saate biten bir oyun çıktı. Oyun re 4 ün her nimetinden faydalanmasına karşın, re 4 in verdiği zevki veremiyor. Mikami eğer bırakmamış olsaydı capcomu, RE 5 muhteşem bir oyun olurdu. Ama maalesef şu an elimizde Tomb raider- call of duty nin kötü bir karışımı bir oyuna sahibiz :/ Umarım hatalarını Dark Side Chronicles la birazda olsa telafi ederler.

HBK

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • www.hayattanmaskeler.com
« Yanıtla #34 : 27 Ekim 2009, 14:03:02 »
Söylediklerinizde haklısınız bende birçok bakımdan sizinle aynı fikirdeyim.Fakat bir gerçek varki bu seri daha bitmez.İsteseler çok güzel hal alır oyun, çokdaha iyi yaparlar ama oyunun RE5 'de tür değiştirmesi açıkcası hiç hoşuma gitmedi.Korku oyunundan çıktı bildiğimiz aksiyona döndü.Bu kadar değişmesi en azından benim açımdan çok kötü oldu.Birçok kişide benimle aynı fikirde eski oyunları PS1 gibi bir konsolda oynamama rağmen korkmuştum.RE2 'deki,RE3 'deki ortamı yeni nesil konsollarda görsek dehşet ötesi olurdu olurda.Takeuchi atıp tutuyordu çok korkunç olacak oyun hatta kalp krizi bile geçirtebilir diye oyunun 4 'te 1 'ini oynadım hemen hemen ama korkunç hiç bişey göremedim işin doğrusu.Bu konu uzarda uzar.Nerede o üstü başı yırtık pırtık, kan içinde, insan etine aç zombiler.Onların olduğu dönemde nasıl kurtulacağız neler yapabiliriz diye düşünüp korkuyu yaşarken şimdi keşke geri gelseler diyoruz işe bakın...

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 27 Ekim 2009, 14:57:30 »
bence resident evil oyunu benim oynadığım 2'den beri sürekli kendini geliştirio ilk oyundan itibaren mantıksız gelen şeyler mesela merdivenleri ezbere çıkmak gibi 3'te bu özellik biraz mantıklı olmuş özellikle kafama takılan şu ki arkadaşlar silahların hepsini nasıl taşıo bunlar kaç oyundur bu kadar silah nasıl taşınıo hani o kadar silah die kafamda garip soru işaretleri vardı resident evil 5 te bunlar daha bi mantıklı hal almış örneğin altınları alırken yere eğilip cebine sokması yumurtayı sağlık için kırıp yemesi gibi bunlar ufak ayrıntı ama oyunun biraz daha gerçekci olması bence bu ufak ayrıntılara bağlı... Resident evil 5 gerçek bir atmosfer yakalamış ama inanın ben 4'ten beri zombileri özledim valla  :)

O günkü şartlarla ancak okadar gerçekçi yapılmış RE. RE1,RE2,RE3... çıktıkları zamanlar kendi günlerinin teknolojilerine göre oldukça iyi oyunlardı (detaylar ve grafik için diyorum) . Haliyle teknoloji geliştikçe bunlar gelişti.

Eşyaları nasıl taşıyor kısmına gelince... unutmayalımki RE sadece oyun, :D okadar da olsun :) (Sadece RE'de değil birçok oyunda böyledir envanter yettiği kadar karekterler herşeyi taşır.)

oldsnake

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 27 Ekim 2009, 16:38:11 »
bende şahsım adına RE 2-3-CV Remakeleri görmek isterim. Aslında Darkside Chronicles ı yapmışlarken içeriği remakelerdede kullansalar ya.

sezar

• Baş Tacı Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 27 Ekim 2009, 17:08:37 »
Birkaç şeyde ben söylim. Re younları her zaman ilgiiz çekmiştir.İlk oynadığım PS oyunlarındandır. Oyun eski halinden çok uzaklaşmış belki ama ben bu durumdan hiçte şikayetçi değilim. Heleki re4'ü severek oynadıktan sonra. Eski oyunlardaki bulmacalar belki yeni oyunlarda yok. Ama eski oyunlardaki bulmacaları çözmek içinde sürekli yanı yerleri dolaşmaktan gına gelmişti artık yenilenmesi gerekiryordu oyunun.

Bazı arkadaşlar yeni oyunalrı eleştirirken halen daha zombiden bahsediyorlar. Bırakın artık şu zombi muhabbetini. Zombiler Re4 ile tarih oldu ve yerine virüs verilmiş insanlar var. Zombi mombi yok...
Hem koşan zombi diyen arkadaşlar var. Örnek olarak Remake'de ki zombileri vereyim. Onlar koşarken garip değilde re4 ve re5'te bulunan Ganado ve Majini'ler koşarken mi garip oluyor. Left for Dead oyunundaki zombilere ne demeli bence gayet başarılı ve onlar bize koştuklarında çok güzel gerilim oluşabiliyor üzerimizde. Ayrıca re4'te yoktu ama re5'te düşmanların silah kullanmaları gayet normal. Koskoca fabrikayı 2-3 kıytırık okla koruyacak halleri yokya. Şunu da eklemek isterim re5'teki gerçekçilik çok yüksek düzeyde. Silahını sırtında taşııması, birşey alıken eğilip alması ya da yüksekteyse uzanıp alması ve en çok hoşuma giden detayda silah seçme ekranındaykende saldırıya açık olmamız. Eski oyunlarda sıkıştık hemen gir menüye sprey sık hemde o kadar zombi veya ganado arasındayken sonra dön oyuna dağıt hepsini.

Eski oyunlarda da şu çok canımı sıkmıştır. Zombilerin yakınından geçerken biz insan onlar zombi nasıl oluyorda biz onların yanından geçerken bir şekilde muhakkak yakalanıyoruz. Ama re4 ve re5 öylemi. Az çok bizim gibi düşünebiliyorlar. Mesela oyunda bir yere girdiğimizde majinilerin ve ganadoların yarısı bir taraftan yarısı diğer taraftan saldırarak bizi sıkıştırıyorlar...

Diyeceğim o ki oyunun yeni hali kötü değil ama korku unsuru hiç yok gibi bişey. Oyuna korku unsurları ve korku unsuru taşıyan mekanlar koysalar daha iyi olurdu.

Solid_SNK

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 27 Ekim 2009, 18:22:57 »
Korku unsuru zaten sadece düşmanların zekiliğiyle oldu ve bi kaç boss ile ortamlarda korkutucu olsa  belki bir umut... :D

HBK

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • www.hayattanmaskeler.com
« Yanıtla #39 : 27 Ekim 2009, 19:36:52 »
Doğru söylüyorsun sezer.Özellikle son cümlelerine kesinlikle katılıyorum zaten RE5 'i gerçekçilik yönünden eleştiremem.Benimde demek istediğim korku olması üstelik RE5 'deki Majinileri ağzı burnu kan içinde,üstleri başları kanlı,ellerindeki baltalar,satırlar kanlı olarak görseydik ve daha fazla gece ortamlarında oynayabilseydik oyunu harika olurdu.Bende Left 4 Dead 'deki zombiler gibi olmalarını istiyorum yani ;)