Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 25003
  • 75

HBK

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • www.hayattanmaskeler.com
Ynt: Resident Evil Nereye Koşuyor?
« Yanıtla #20 : 15 Eylül 2009, 00:23:33 »
Aynen sana katılıyorum tayyar abi.İnşallah Capcom uyanır.Bu gidişle er yada geç oda anlayacak hatasını ama iş işten geçmiş olacak...

Deadman

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 15 Eylül 2009, 00:58:08 »
Değişim şart biraz da olsa. Dozunu iyi ayarlamak gerek tabiki. Oynanış falan hep aynı olsa bu kez de seriye hiçbir şey katılamadı diye oyun siteleri düşük puan verirler. Bildiğiniz gibi seri oyunlarda önceki oyunla mutlaka kıyaslarlar puan verirken. Hiçbir yenilik yoksa çok bilmiş matematik hocası gibi anında kırarlar puanı. :P

HBK

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 15 Eylül 2009, 02:27:30 »
Abi doğru söylüyorsunda Resident Evil 3.5 bile benim çok hoşuma gitti ki bunu Mikami hocamız yapıyordu.Ama oyun sonra değişti ve keşke oyunun içi olarak değişseydi bu direk tür değiştirdi bu durumda beni çok üzdü şahsen...

Deadman

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 15 Eylül 2009, 02:31:17 »
Komani'nin Silent Hill'i Climax'e devretmesi gibi bir saçmalık yaparlarsa o zaman felaket olur bence. Yapmazlar öyle bir şey inşallah.

tayyyar

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 15 Eylül 2009, 07:43:35 »
deadman arkadaşım bence doğru söylüyorsun öyle bir devir teslim gibi bir olay olursa batar capcom .ama önceki serileri biraz değiştirmekten kasıt bence oynama şeklinde karakterlerin koşma yada harekete etme bölümünde iyileştirme yapılsaydı gayet güzel olurdu . zaten o zamanlarda mikami hocamızın çıkartmış olduğu oyunlar formatı ve şekli değişmemiş olsada yüksek puanlar aldı eleştirmenlerdenn hatta re3 nerdeyse tam puan falan aldı .ama gelgörki re4 olayı değiştirdi re5 ile değişimi tamamladılar .

yani şöyle izah da edebilirim .

önceden residen evil serilerini oynarken odadan odaya geçmeye tırsardım hangi lanetle karşılaşacağımı bilmediğim için .
ama bu son re 4 ve re5 te olay artık buraya girmemiştim burayada gireyimde altn varmı para varmı toplayayım modunda oynuyorum .

HBK

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 15 Eylül 2009, 14:45:12 »
Aynen abi aynen ağzına sağlık korkudan eser bırakmadılar ya...

tayyyar

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 18 Eylül 2009, 00:40:39 »
aslında havaya atılan bir top olarak görürsek resident evil i önce atıldı yükseldi yükseldi en yüksek seviyesine çıktı .(re3) sonra yavaş yavaş düşmeye başladı artık bu zemin ile topun buluşması ne güne kısmet olur artık bizler 30 umuza merdiven dayarız bunlar anca bitirir bu seriyi diye düşünüyorum :)

bkcm81

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • BlogGrup
« Yanıtla #27 : 28 Eylül 2009, 12:36:00 »
bazı arkadaşlar halan degısımden bahsedıyor  yazık:S

Neden yazık ? Resident Evil'ı Re4 ile tanıyan 2.nesil hayranlardan olmalısın.. Değişimden bahsedilmesi gerekli; cünkü Resident Evil hala bir sürü fanı bulunan efsane bir oyun. Bolca da oynanıyor. Söyle bana; Neresi Yazık ?

oldsnake

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 28 Eylül 2009, 13:08:01 »
Aynen katılıyorum berke kardeş. Seriye reset atmalarının vakti geldi ve geçiyor bile....
Bana kalırsa eski oynanış sistemiyle, yeni oynanış sistemini harmanlamaları lazım... Mesela bir karakteri eski oynanış sistemindeki gibi yönetmeliyiz nişan alırken omuz üstü kamera açısından nişan almalıyız.
Aynı şekilde senaryoyada reset atılmalı, Darkside Chronicles da  RE 2 ve Re CV deki her şeyi baştan modellemişler bunlar yeni remakeler yapmakta kullanılabilir bana kalırsa... Re 2 ve Re 3 gibi klasiklerin remakelerini görme vakti geldi ve geçiyor bile....

bkcm81

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • BlogGrup
« Yanıtla #29 : 28 Eylül 2009, 18:48:37 »
Aynen katılıyorum berke kardeş. Seriye reset atmalarının vakti geldi ve geçiyor bile....
Bana kalırsa eski oynanış sistemiyle, yeni oynanış sistemini harmanlamaları lazım... Mesela bir karakteri eski oynanış sistemindeki gibi yönetmeliyiz nişan alırken omuz üstü kamera açısından nişan almalıyız.
Aynı şekilde senaryoyada reset atılmalı, Darkside Chronicles da  RE 2 ve Re CV deki her şeyi baştan modellemişler bunlar yeni remakeler yapmakta kullanılabilir bana kalırsa... Re 2 ve Re 3 gibi klasiklerin remakelerini görme vakti geldi ve geçiyor bile....

%100 dogru soyluyorsun abi.. Ama asıl yazık olan şu ki; yeni nesil kendine "Resident Evil Fan"ı diyen arkadaslar, aksiyon meraklısı oldukları icin boyle sonuclar doguyor. Hatta ReTürk ailesinde ki sen ben gibi hakiki fanlar dışında tüm nesil bu sekilde düsünüyor.. Ki artık nedense bu tarz oyunlardan para kazandıkları icin; öyle birseye gerek duymuyorlar. Ama bence; dediğin gibi Resident Evil 2 yada 3'ün Remake versiyonu cıksa PlayStation 3 ve ya Xbox gibi konsollara, kesinllikle mükemmel satış yapar. "Üstten Görünüm, nişanda omuz üstü." olayıda cok hosuma gitti abi. Denenmeli.. Bu Remake olayları bir yaygınlastırılsa ne bilim Code Veronica: X'ine kadar Remake yapılsa böyle bir sistemde gelebilir.. Ama nerde su yeni nesil de o akıl.. Yazık,gercekten yazık..