Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 12110
  • 43

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Metal Gear Solid
« : 16 Ekim 2010, 15:30:56 »
Daha önce Bilal Abi'nin açmış olduğu MGS konusu gidince bende bu konuyu açtım.

Metal Gear Solid. Sektör efsanesi Hideo Kojima'nın yapımcılığını yaptığı bir oyun serisi.

İlk olarak 1987 yılında, Metal Gear adıyla MSX konsolunda boy gösterdi. Oyun sektöründe ilklere imza attı, yeni standartlar belirledi.

1990 yılında ise Metal Gear 2: Solid Snake isimli bir devam oyunuyla tekrardan ortaya çıktı. Yerini yeni ilkler ve daha da geliştirilmiş standartlarla korumaya devam etti.

Serinin ilk numaralı oyunu olan Metal Gear Solid, 1998'de Playstation'a çıktı. İsme sonradan eklenen "Solid" kısmı ise Metal Gear serisinin 2 Boyuttan, 3 Boyutlu Playstation evrenine geçmesine ithafen eklendi. Daha sonra Metal Gear Solid: VR Missions isimli ek bir oyun da peşinden geldi. MGS1'in içinde olan 10 görevlik VR antremanlarına adanmış ve hemen hemen akla gelebilecek her çeşit görevle 10-12 saatlik oyun süresine ulaştırılmış, çok kısa bir süre olsa da oyunculara Gray Fox'un yönetimi vermiş bir yapımdı.

2000 yılında Playstation 2'nin ortaya çıkmasından sonra Kojima-san da yeni şaheserini, yeni platforma taşıdı; Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty Oyun beklenildiği gibi, konsol sattıran yapımlardan biri oldu. Yeni platformun imkanlarını sonuna kadar kullanan Kojima ve ekibi, sıkı çalışmalarının meyvelerini misliyle aldı, günümüzde dahi "Gelmiş geçmiş en iyi oyunlar" listesine rahatlıkla alınabilecek kadar sevildi, takdir edildi yapımı.

2004 yılında Gamecube için bir MGS oyunu duyuruldu; Metal Gear Solid: The Twin Snakes.
Bu oyun, MGS1'in Remake'i idi. Grafikler mevcut jenerasyona uyum sağlamış, seslendirmeler yeniden kaydedilmiş, oynanış da MGS2'nin motoruyla yeniden dizayn edilmişti. Yenilikler bunlarla sınırlı kalmadı tabii, Hind D'nin ateşlediği roketin üstüne basıp takla atan Solid Snake gördük. "Oyunda yaşanan her şeyi nasıl en abartılı bir şekilde yeniden yapabiliriz?" diye yola çıkmış olsa gerek Silicon Knights isimli yapımcı firma.

Playstation 2 platformunda çıkan son Metal Gear Solid oyunu olan Metal Gear Solid 3: Snake Eater ise 2004 yılında hayatlarımıza girdi.

"Konsol sattıran oyun" olarak da bilinen MGS serisi, tabii ki PSP'yi de boş geçmedi. 2006 yılında Metal Gear Solid: Portable Ops isimli oyunuyla "PSP'de de varım." dedi.

2008 yılında Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots ile, henüz adam akıllı Triple A denen yapımlardan nasibini almamış olan Playstation 3'e geçiş yaptı seri.

2010 yılında ise Metal Gear Solid: Peace Walker ile tekrardan PSP'ye konuk oldu.

Kojima Productions'ın geliştirdiği yeni oyun motorunu kullanan ilk Metal Gear Solid oyunu ise 2014 yılında piyasaya sürülen Metal Gear Solid: Ground Zeroes oldu. Daha sonra devamının geleceği önceden duyurulan, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain'e hazırlık olarak nitelendirilebilecek bir mini-oyun olarak görebiliriz kendisini.

Hideo Kojima'nın elinden çıkan ve resmi olarak Metal Gear Solid serisini sonlandıran oyun, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ise 2015 yılında oyunculara sunuldu.

Deadman

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Metal Gear Solid
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2010, 16:39:08 »
Metal Gear Solid insan eliyle yapılmış en iyi şeydir,bırakın oyunu. :) MGS4'ü bitirdikten sonra hayatımda büyük bir boşluk oluştu. Hiçbir oyunun sonunu bu kadar merak etmedim daha önce. Belki God of War'u merak etmişimdir MGS kadar olmasa da. Çok yaşa Kojima! :)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #2 : 17 Ekim 2010, 18:46:31 »
Ellerine sağlık abicim, başlığı yeniden açman güzel oldu :)

tayyyar

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 17 Ekim 2010, 20:12:22 »
ooo şimdik yeni bir serisi geliyor neydi o beyaz yarı mutant  savaşçının adı raiden raiden hatırladım o gerçekten kılıçla harikalar yaratıyor :)

hata kılıçla tanıtımda karpuz bile kesiyorlar:D

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 17 Ekim 2010, 20:16:28 »
Metal Gear Rising abi bahsettiğin oyun. :) Gerçekten müthiş bir şey olacak o oyunda. :)

tayyyar

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2010, 20:24:25 »
Metal Gear Rising abi bahsettiğin oyun. :) Gerçekten müthiş bir şey olacak o oyunda. :)
hay çok yaşa kardeşim nasıl bir kılıçtır kolonları falan kesiyor :) ilginç bir oyuna benziyor :)

anko

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2010, 20:28:42 »
Ben hiç oynamadım bu oyunu  :D

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 17 Ekim 2010, 20:29:51 »
Abi oyunun Trailer linkini de vereyim görmeyenler de görmüş olsunlar :)

Metal Gear Solid: Rising Trailer - E3 2010

Tek kelimeyle müthiş bir oyun olacak. :)

Ben hiç oynamadım bu oyunu  :D

Çok büyük bir kayıp diyorum sadece. ;) Şiddetle tavsiye edilir. :)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2010, 20:49:53 »
Vay anasını satayım, o ne arkadaş öyle :D Ellerine sağlık Berkant :D

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 17 Ekim 2010, 20:55:04 »
Baktıkça ağlayasım geliyor abi ya :D Ne müthiş bir şeydir o öyle ya :D Wii için çıkacak galiba bu oyun.İlle Wii aldıracaklar bana ya :D