Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 4446
  • 19

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
Resident Evil 2 (2019) Bilmeniz Gerekenler
« : 27 Ocak 2019, 14:32:19 »

Resident Evil 2 (2019) en sonunda bizlerle ve doğruyu söylemek gerekirse oyuna veya seriye yeni başlayanlar için bu oyun, biraz zorlayıcı olabilir. Biz de bu konumuzda seriye ve oyuna yeni başlayanların işini kolaylaştıracak birkaç ipucuna yer verdik.

1- Zorluk Seçenekleri: Öncelikle oyun üç farklı zorluk seçeneği bulunduruyor. Bunlar:

Assisted (Destekli): Oyunun en kolay modudur. Bu modda, nişan alma desteği sayesinde hedeflerinizi zahmetsizce vurabilirsiniz, aldığınız hasarlar ise zamanla iyileşir böylece bitki ve ilk yardım spreyi kullanmanıza gerek kalmaz. Oyun belli aralıklar ile kendisini otomatik olarak kayıt eder (save) ve isteğe bağlı olarak sınırsız kayıt hakkı sunmaktadır. Düşmanlarınız da kolayca öldüğünden bu zorluk seviyesi, oyunlara çok fazla vakit harcayamayan ve sadece hikayeyi merak eden oyunculara tavsiye edilmektedir.

Standard (Standart): Adından da anlayacağınız üzere, oyunun normal zorluğudur. Bu zorluk seviyesinde sağlığınız, zaman ile iyileşmez ve Assisted zorluğuna kıyasla bu seviyede, düşmanlarınız biraz daha zor ölürler. Oyun belli aralıklar ile kendisini otomatik olarak kayıt eder (save) ve isteğe bağlı olarak sınırsız kayıt hakkı sunmaktadır. Eğer Assisted seviyesindeki kolaylık size hitap etmiyor ve oyunlarda birazcık zorluğu seviyorsanız, Standard zorluk seviyesi size göre.

Hardcore (Zor/Çetin Ceviz): Hemen baştan belirteyim, eğer klasik Resident Evil oyunlarındaki zorluk seviyesini seviyorsanız, diğer iki zorluk seviyesinde hiç vakit kaybetmeyin ve hemen Hardcore zorluğunu seçin. Bu zorluk seviyesinde düşmanlarınızı öldürmek için bolca zaman ve mermi harcamanız gerekiyor bu yüzden silahınızı kullanmadan önce iki defa düşünmekte fayda var. Düşmanlarınız zor öldükleri gibi ayrıca size çok daha fazla hasar vereceklerinden sağlık eşyalarınızı da idareli olarak kullanmanız gerekiyor. Bu zorluk seviyesinde; otomatik iyileşme, nişan alma desteği, otomatik kayıt ve sınırsız kayıt hakkı bulunmuyor. Eğer oyunu kaydetmek istiyorsanız, çevrede sınırlı sayıda bulunan mürekkepleri (Ink Ribbon) kullanmanız gerekiyor. Eğer bu zorluk seviyesinde ölürseniz, oyunu son kayıt ettiğiniz yerden başlarsınız.

Eğer seçtiğiniz zorluk size zor gelmeye başladıysa ve art arda ölürseniz, oyun size zorluğu düşürmeyi önerecek. Yani "sürekli ölüyorum, oyunu kolaylaştırıp en baştan başlayayım." demenize gerek yok.

2- Zombileri Öldürmek: Oyunda çeşitli düşmanlarınız (B.O.S.lar) bulunuyor ve tabi ki çoğunlukla zombiler ile karşı karşıya olacaksınız. Vurduğunuz ve yere düştüğünü gördüğünüz zombilere, her zaman "öldü" diye bakmayın. Kafadan vurulsalar bile kimi zombiler yere düştükten kısa süre sonra tekrar ayağa kalkacaklardır. Yere düşen zombilerin ölüp ölmediklerini öğrenmek için yanlarına gidip, birkaç defa bıçakla dürtmeniz gerekiyor.

Zombilere karşı kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise; bacaklarından birine art arda ateş ederek o bacağın kopmasını sağlamak. Böylece zombi yerde sürünmeye başlayacak. Yerde sürünen zombiler, gene sizi yakalayabilir ve hasar verebilirler ancak hareket hızları ve manevra kabiliyetleri düştüğü için bu durumda daha az tehlike teşkil ediyorlar. İsterseniz yere düşen zombileri arkasına geçip, onları ölene kadar bıçaklayabilirsiniz. (Bunu yaparken sakın önlerinde durmayın)

3- İkincil Silahlar: Resident Evil Remake'ten bildiğimiz ve zombiler tarafından yakalandığımızda otomatik olarak devreye girip, ısırılmadan kurtulmamızı sağlayan "Savunma Eşyaları" (Defense Items) , Bu oyunda "İkincil Silah" adıyla bulunuyorlar ve işlevleri kısmen aynı. El bombaları, flash bombaları ve bıçaklardan oluşan ikincil silahları bu oyunda dilediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Zombi ya da diğer B.O.S.lar tarafından yakalandığımız sırada ise "savunma tuşuna" basarak (hangi tuş olduğunu oyun size belirtecek) kullanıyoruz, yani Resident Evil Remake'teki gibi silahın otomatik olarak devreye girmesini beklemeyin. Kullandığınız bıçakların ise bir dayanıklılığı bulunuyor ve kırılabiliyorlar. Zombilere sapladığınız bıçakları, zombiler öldükten sonra cesetlerinden geri alabilirsiniz (Tabi ki bıçak kırılmadıysa).

4- Mr.X İle Savaşmayın: Bu madde belki birazcık spoiler sınıfına girebilir ancak 1998 yılındaki Resident Evil 2'yi oynadıysanız, bu oyunda Mr. X adındaki Tyrant'ın varlığını da biliyorsunuzdur.

Resident Evil 2 (2019) senaryosunda da belirli bir noktaya ulaştığınızda Mr. X ile karşılaşacaksınız. Belki içinizden "Ben bu Tyrant'ı, 1998 yılındaki oyunda yere sermiştim, bunu yeni oyunda da yaparım," diyebilirsiniz; ancak bunu yapmanızı kesinlikle önermem. Eski oyunun aksine, yeni oyunda Mr. X, ölmüyor sadece aldığı hasarlar sonunda yere diz çökerek yaklaşık 1 dk. boyunca öyle kalıyor ve ardından tekrar peşinize düşüyor. Mr. X ile çatışmaya girip, mermi harcamaktansa, ondan kaçmak ve cephanenizi diğer zorlu düşmanlara saklamak daha doğru olacaktır.

Ufak not: Mr. X, kayıt odalarına giremiyor. Bu yüzden zor duruma düşerseniz ve Mr. X de sizi kovalıyorsa, kendinizi en yakın kayıt odasına atın. (RPD lobisi kayıt odası sayılmamaktadır.)

5- Bitki Kullanımı: Klasik oyunlardan bildiğimiz "bitki birleştirme" özelliği Resident Evil 2 (2019) ile tekrar karşımızda. Bu konudaki tavsiyem: Eğer durumunuz çok vahim değilse, tek yeşil bitki kullanmaktan kaçının, özellikle de oyunu "Hardcore" zorluğunda oynuyorsanız. Bitkileri birleştirin ve mümkünse sadece sağlığınız "tehlike" (danger) durumuna geldiğinde kullanmaya özen gösterin.

Eğer üç farklı renkteki bitkiyi (Yeşil, mavi, kırmızı) birleştirip kullanırsanız, hem sağlığınızı %100 iyileşir hem de kısa süreliğine hasarlara karşı daha dirençli olursunuz.

6- Barutları Hemen Birleştirmeyin: Resident Evil 3'ten bildiğimiz barut birleştirme ve mermi yapma özelliği, Resident Evil 2 (2019)'da oyunculara sunulan yeni özelliklerden. Bu konudaki tavsiyem ise: Kullandığınız silah(lar)ın yedek mermisi kalmadığı sürece barutları birleştirmekten sakının. Oyun boyunca çevrede yeterli miktarda mermi çıkıyor ve barutları oyunun ilerleyen evrelerinde, mermi sıkıntısı çekeceğiniz zamanlarda birleştirmek yararınıza olacaktır.

Bu konuda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise elinizde olmayan silahın mermisini yapmamak olacaktır. Örneğin: Eğer uzi'yi bulmadan önce elinizdeki barutları, uzi mermisi yapmakta kullanırsanız ilerleyen zamanda başka ve daha etkili silahlarda mermi sıkıntısı çekebilirsiniz.

7- Kapı Aralarından Çevreyi Gözetleyin: Bu madde biraz benim yaptığım hatalardan kaynaklanıyor. Eğer peşinizde biri yoksa kapıları koşarak açmaktan kaçının. Oyun boyunca karşılaşacağınız düşmanlar zaman zaman yer değiştirebiliyorlar ve hangi odada kaç zombi olduğu, konumlarını ezberlemek imkansız hale gelebiliyor. Bu duruma karşı tedbir olarak, kapıları yavaşça açabilir ve kapı aralarından bakarak içerisinin güvenli olup olmadığına bakabilirsiniz.

Ayrıca zombilerin ve Mr. X'in kapıları açabildiğini unutmayın.

8- Haritayı Kullanın: Resident Evil 2 (2019) bolca bulmaca ve anahtar içeriyor. Bu sebepten dolayı kendinizi zaman zaman çıkmazda bulabilirsiniz. Envanterinizde birçok anahtar var ve nereye gideceğinizi bilmediğiniz zamanlarda haritayı açın ve iyice inceleyin. RPD'nin bir ucundan diğer ucuna gezinirken, bir odayı kontrol etmeden atlamış olabilirsiniz ya da belki de bulduğunuz bir objenin nerede kullanmanız gerektiğini görebilirsiniz.

Haritanın bir diğer kullanışlı olduğu nokta ise; gördüğünüz ancak alamadığınız eşyaların yerlerini işaretlemesi. Bu sayede geride bıraktığınız eşyaları almak için geri döndüğünüzde, o eşyaları kolaylıkla bulabilirsiniz.

9- Camları Kapatın: Oyun boyunca çeşitli yerlerde camların önüne barikat kurmak için tahtalar bulacaksınız. Oyun boyunca bulacağınız tahtaların sayısı, barikat isteyen cam sayılarından az olacağından bunları kullanmadan önce iyi düşünün. Bir cam kırılsa ve oradan içeri bir zombi girse bile "Artık bu cama barikat kurmaya gerek yok, zaten kırıldı." diye düşünmeyin, camdan içeri giren zombiyi öldürseniz bile başka bir zombinin, aynı camdan içeri gireceğini sakın unutmayın.

Tavsiyem: Eğer bir noktaya ulaşan iki farklı yol varsa, daha önemsiz görünen yolu zombilere feda edin. Oraya barikat kurmayın ve mümkün olduğunca o yolu hiç kullanmayın. Bırakın zombiler orada özgürce dolaşsın, onlar sizi görmediği sürece de yerlerini değiştirmeyeceklerdir.

10- DLC İçeriklerine Nasıl Ulaşabilirim?: Resident Evil 2 (2019) şimdilik beş kostüm, bir müzik değiştirme ve Albert Wesker'ın silahı (Samurai Edge) DLC'leri olmak üzere toplam yedi adet DLC barındırmaktadır. Kostüm ve müzik değiştirme içeriklerine ana menüden ulaşılabilirsiniz. Samurai Edge ise satın aldıktan sonra kayıt odasındaki sandıkta bulunmaktadır. (Samire Edge, handgun mermisi kullanmaktadır.)

leon scott kenedy

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil 2 (2019) Bilmeniz Gerekenler
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2019, 14:55:33 »
Hocam ellerine sağlık, çok önemli ve kilit rol oynayacak ipuçları vermişsin :D

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2019, 16:06:38 »
Sağ olasın Metehan. İşte öyle aklıma gelen önemli noktaları yazdım. :D

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2019, 16:13:52 »
Hocam ellerine sağlık, 10 numara bir işçilik ortaya çıkarmışsın. Zorluk seviyelerinden bir haberdim açıkçası. Standart modda, otomatik kayıt sistemi büyük bir hüsran olmuş :D Ben her zaman normalci olmuşumdur genelde :Ş Ama şu verdiğin taktikler altın değerinde. Ki şundan da eminim, 98'teki Mr. X'i indiren herkes 19'da da deneyecektir :D Onu ayrıca belirtmen, geri dönülemez bir pişmanlığın önüne geçilmesine vesile olmuş Hocam :D

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2019, 17:12:48 »
Sağ olasın hocam. Ne yalan söyleyeyim Mr. X, bir ara o kadar canımı sıktı ki ben de üzerine cephane boşalttım. Ölmediğini görünce hüsrana uğrayıp son kaydettiğim yerden bir daha açtım. :D

Ben bu hataya düştüm, başkaları düşmesin. :D

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2019, 17:22:01 »
Roketle dalsak, yine bana mısın demeyecek deyyus :D Mr. X'in zayıf noktası samurayların silahı hocam :-J

silentrock11

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • Facebook
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2019, 17:27:36 »
Mr. X'in olayını öğrendiğim iyi oldu, yoksa ben de HammerHead gibi galeyana gelip cephaneyi boşaltacaktım. Diğer yandan Mr. X'in R.P.D. lobisine gelebilmesi biraz acımasız olmuş, şayet zamanında Nemesis'den kurtulmak için bire bir idi :) . Bir de şöyle bir şey var, eğer ki RE3 Remake yapılırsa ve onda da Nemesis de Mr. X gibi bana mısın demezse, o zaman harbi sıkıntı olacak bu sefer :D

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2019, 17:36:54 »
Hele bir de Nemesis koşarsa Aman Allah'ım :O :D Neyse ki Mr. X koşmuyor, gerçi bizim karakterlerin de pek hızlı koştuğu söylenemez, orayı ayrı bir durum :D

Cengo_Wesker

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2019, 18:27:29 »
Hocam eline sağlık yararlı bilgilerin için,şayet oyunun başlarında idim okuduğum iyi oldu,geldigi vakit tabanları yaglayacagiz. :D

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2019, 18:37:27 »
Muazzam bir konu olmuş, Berkay hocam 8) Ellerine ve emeğine sağlık :W :W Ben de hemen Facebook sayfamdan paylaşayım da kurtarabildiğimiz kadar hayat kurtaralım :D

Hele bir de Nemesis koşarsa Aman Allah'ım :O :D Neyse ki Mr. X koşmuyor, gerçi bizim karakterlerin de pek hızlı koştuğu söylenemez, orayı ayrı bir durum :D

Bizim karakterler Pazar sabahı koşusuna çıkmış gibi koşuyorlar :D :D