Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 6898
  • 59

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Ynt: Hayalimdeki Resident Evil 5 Ekstrası : "MERCENARIES EXTREME"
« Yanıtla #50 : 23 Haziran 2010, 20:10:09 »
Aslında Alper abi'nin anlatmak istediği bambaşka bir şey. Yani slayer veya survivor ile yakından uzaktan ilgisi yok. Ama bunu ben de anlatamam. Çünkü bu yazıyı tam anlayabilmek için Alper abi'nin olaylara bakış açısını da bilmek gerekiyor.

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 27 Haziran 2010, 12:12:45 »
Aslında benim anlatmak istediğim rekabet Survivor ve Slayerdan daha farklı. Ben zaten onların sunulduğunu biliyorum. Ama benim istediğim rekabet biraz daha "light" bir rekabet. Yani şu ki : Öyle bir rekabet var ki -bunu sadece "FREE FOR ALL" için söylüyorum- diğer oyuncular sizin ne dostunuz ne de düşmanınız. Yani onlarla öyle bir rekabet edeceksiniz ki, onların ölmesi sizin menfaatinize değil zararınıza olacak. Bir kişi öldüğünde GAME OVER olacaksınız. Ama buna karşılık bir oyuncu dying olduğunda ona spray sıkamayacaksınız ya da muhtaç kaldığında üzerinizdeki fazlalık itemi ona veremeyeceksiniz. Örneğin diğer oyuncu dying olduğu zaman devamlı "O" tuşuna (PS3 için diyorum) basarak direnecek ve siz onu sadece, etrafındaki düşmanlara ateş ederek koruyabileceksiniz. Yani hem diğer oyuncuları koruyacak hem de onlarla rekabet halinde puan yapmaya gayret edeceksiniz. Aslında bu daha zor. "SPLIT SCREEN", "DUO" ve "TWO ON TWO" bölümleri de bu mantığın sırasıyla; ikiye bölünmüş ekran, online iki kişi ve ikiye iki rekabet şeklinde oynandığı modlar. Yani Survivor ve Slayer gibi acımasızca ve işin kolayına kaçar şekilde "Diğer oyuncuyu öldür, sana puan gelsin" mantığına dayanmıyor. Çünkü tasarladığım sisteme göre zaten diğer oyuncuya istesen de zarar veremiyorsun. İşte tüm mesele bu, anlatabiliyor muyum? :)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #52 : 27 Haziran 2010, 12:20:13 »
Ellerine sağlık Alper abi, çok güzel özetlemişsin. İşte o zaman gerçek takım çalışması görülebilir.

SuperPyro

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 28 Haziran 2010, 16:13:51 »
evet gayet net anlatmışşsın şimdi ve güzel de olmuş... beğendim... :)) ve çok daha zor demek oluyor bu... çok çok çok çok zor... majinilerle mi ugraşıcam, kendimi mi korucam, partnerimi mi korucam of hayat çok zor :))

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 04 Temmuz 2010, 15:09:06 »
evet gayet net anlatmışşsın şimdi ve güzel de olmuş... beğendim... :)) ve çok daha zor demek oluyor bu... çok çok çok çok zor... majinilerle mi ugraşıcam, kendimi mi korucam, partnerimi mi korucam of hayat çok zor :))
...sonra partnerin olmayan birisini mi koruyacaksın? Bir düşün adamın puanı senden uç farkıyla önde ama dying olmuş, direniyor. Bu mantığa göre eğer ölürse oyun gider ve sen ve senin gibi (eğer FREE FOR ALL oynuyorsan) 7 kişinin daha emekleri heba oluyor (Ölen kişinin yediği küfürleri düşünmek bile istemiyorum :D). Ama bir taraftan da adamı koruduğun zaman yine coşuyor ve aradaki puan farkını açıyor. Yani gıcıklık diz boyu olacak ve oyuncu bu mantıkla oynana bir ekstrada farklı bir strateji üretmek zorunda kalacak. Ama her halükarda kimsenin ölmemesi lazım. Amaç süre bitene kadar "zorunlu" rekabet. Söz gelimi böyle bir ekstra olduğunu varsayalım ve farzet ki seninle aynı takımdayız ve "TWO ON TWO" yapıyoruz. Rakiplerimiz de, atıyorum kafadan, DWG22 ve leon s. kennedy olsun. Eğer Slayer veya Survivor mantığında oynasak bizim bunlara, bunların da bize saldırması lazım değil mi ? Ama benim dizayn ettiğim bu sisteme göre, ne bu adamlar bize saldırabilecek ne de biz onlara. Yani centilmen bir rekabet olacak. "Zorunlu" centilmenlik. Şimdi sanırım aklına daha çok yatmıştır..

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #55 : 04 Temmuz 2010, 15:21:41 »
Ellerine sağlık Alper abi ve böylece Wesker'in, "You made a wise choice in assisting me..." sözü de tam yerini bulmuş olacak abi  8) Ya da aynı şekilde yine Wesker'dan, "It was in your best interests to assist me..." de iyi gider :D

SuperPyro

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 04 Temmuz 2010, 17:52:30 »
taktik şu : Mesela PA'da  4'ümüz sırt sırta vererek üzerimize gelen zombileri vuracağız... yerimizden hiç hareket etmeden doğal olarak hücüm noktası biz olucaz... hehe... yaralanan kişileri de ortamıza alıp ateş etmeye devam edicez :)) etrafımıza çok degil bi kaç adım ötemize TNT bombaları yerleştirip koruma halkası oluşturacağız vs.vs. haha...

Jill_61

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 17 Ağustos 2010, 00:01:40 »
Herkesin Fikri Çok Güzel(Bazıları Hariç :D) Albert Wesker Abi Çok Güzel Düşünmüşsün :)

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 18 Ağustos 2010, 18:51:52 »
CAPCOM duy bu sesleri! Bak senin akıl edemediklerini burda biz yazıyoruz, oyuncudan da tam puan alıyoruz! Ama nerde sende bunları görecek göz, nerde bunları okuyabilecek yabancı dil! :D :D

SuperPyro

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 20 Ağustos 2010, 17:38:30 »
öyle demeyelim yahu:) adamlar arı gibi çalışıyorlar... bizim düşündüklerimiz onlarınkinin yanında tırnak kalır... haksızlık bu :) benzer bir sektör'de oldugum için bunları söyleyebiliyorum... işin şakası tabiki bizim hayal ettiklerimiz ama bu işler hiç o kadar kolay işler değil :)