Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 974
  • 0

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
SP Item Açıklamaları (Outbreak 1)
« : 17 Ekim 2010, 13:33:23 »
SP Item Açıklamaları (Outbreak 1)

Bildiğiniz üzere Outbreak serisinde, SP item adlı, değişik kıyafet açmaya ayarayan bir şey var. Bunun File#2 ile ilgili olan kısmını zaten yazmıştık. Bu yazdığımız yazıda SP itemlerin yerleri, kaç tane toplamanız gerektiği vs.. detayıyla belirtilmişti. Outbreak 1'in SP itemlerini yazmaya gerek duymadık, çünkü File#2'den data transferi yaptığınız zaman Outbreak 1'deki tüm kıyafetler de açılıyordu.

SP itemlerle ilgili yazmış olduğumuz bir diğer yazı da onların karakterlerle olan ilişkisi idi. Yani SP itemlerin karakterlerin, kişisel özellikleriyle olan ilişkilerini anlatmıştık. Bu SP itemlerle ilgili yazmış olduğumuz makalelere şimdi de üçüncüsünü ekliyoruz. "SP Item Açıklamaları" adlı bu makalemizde bulmuş olduğunuz SP itemlerin türkçe açıklamalarını okuyacaksınız.

SP Item Açıklaması Nedir ?
Bildiğiniz üzere, SP itemler haritada görünmeyen, gizli objeler olmakla beraber, karakterlerin bireysel özellikleriyle ilgiliydi. İşte bu itemleri bulduğunuz zaman envanter menüsüne girip ordan "SPECIAL" bölümüne girdiğiniz zaman topladığınız SP itmeleri liste halinde görüyorduk. Orda herhangi bir itemi seçtiğimiz zaman ise altında birkaç kısa cümle ile açıklaması veriliyordu. Bu açıklamalar genelde karakterlerin kendi kişisel yorumlarından oluşuyor.

...Evet evet, işte açıklamalardan kastımız tam anlamıyla da budur. Bu yazıda Outbreak 1'in tüm SP itemlerinin açıklama kısımları verilecektir. Bu açıklamaların arasında gerçekten de ilnç ifadelere de rastlamak mümkündür. Bu açıklamalarda dikkat ederseniz bazı yerlerde "(?)" ve "(!)" ifadeleri görebilirsiniz. Burda;

(?)'nin anlamı çeviri sırasında hata olabileceği, tam karşılığının bulunamamış olduğu (ve/veya olabileceği),
(!)'nin anlamı ise üzeri örtülü imayı ya da çok ilginç bir şeyi ifade etmektedir.

Neyse sözü fazla uzatmadan işe başlayalım.

Resident Evil Outbreak 1 SP Item Açıklamaları

Resident Evil Outbreak'te ilk olarak karakterlerin, ardından bölümlerin SP itemlerinin açıklamalarını inceleyelim.

Kevin

Western Boots : Vahşi çiftçi botları.. Ben bunlarla bir kovboyu andırıyorum.
White T-Shirt : Yeni yıkanıp ütülenmiş..Kendimi rahat da hissediyorum.
Old Cigarette Box : Birinin cebinden düşmüş olmalı..Sigaraların çoğu eğiliyor. Fazla kötü...Şimdi bir tane yakabilirdim.
Faded Jeans : Eski püskü bir çift kot..ama kaliteli olduklarını sanıyorum.
Cowboy Hat : Bu, bir hayli hoş bir şapka. İyi şekilde duruyor.
Leather Belt : Büyük gümüş tokalı bir kemer. Ayrıca hoş ve gösterişli bir tasarıma da sahip...
S.T.A.R.S Guide : İş görüşmeleri hakkında bir kitapçıktır. "S.T.A.R.S'a katılmak için bir fırsat..
Racing Flag : Yerel bir yarışı kazandığım zaman bunu aldım...
Marksman Trophy : Bir polis yarışmasında kazandım bunu. Övünmek gibi olmasın ama çok iyi silah kullanırım.
Steering Wheel : Çok popüler bir direksiyon. Ayrıca güzel bir deri kaplaması da var.
Soft Blanket : Kalın ve her durum için kullanışlı bir battaniye.. Özellikle uzun yolculuklarda arabada uyumak için çok iyi.
Car Magazine : Favori otomobil dergim. Gerçekten de çok derin makaleleri vardır. Dergideki seksi mankenler de güzeldir ayrıca. (!)
Insurance Guide : Otomobil sigortası ile ilgili bir dergi. Gerçi sigortalamak önemlidir ama... Bunun gibi bir dergiyi kim satın alır ki ?!
Miniature Car : Bir otomobilin ayrıntılı ve ölçekli bir modeli. Kapılar, direksiyon vs...
Polished Wheel : Güzelce cilalanmış bir tekerlek. O kadar güzel cilalı ki, ona bakınca kendimi görüyorum. Sahibi kimse buna gözü gibi bakmalıdır.
New Sunglasses : Ünlü bir damganın yeni tasarımı...
High Grade Oil : %100 saf bir otomobil yağıdır. Bu, günlük kullanım için fazla iyidir.
Football Tickets : Bir maç için 2 bilet.. Umarım oturacak yerler kötü değildir. Belki dostum Leon'u da maça davet edebilirim.
Car Navigator : Yeni birşey. Bu daha şatışa bile sunulmadı.. Ooo Japon malıymış !!..
Autographed Bat : Yarasa.. Favori oyuncumdur..

Mark

Brown Belt : Deriden bir koşu kemeri. Bizim evde bunlardan oldukça fazla var..
Bermuda Shorts : Sadece sıradan bir şort.
Polo Shirt : Sıradan bir tişört. Gevşek bir dokuması var..Ama yaz aylarında adamı epey serin tutar bu..
Sneakers : Bunlar ünlü bir damga değil ! İnsanlar buna rağmen bir hayli rahat bir gözle bakarlar..
"Perfect Dad" : "İdeal bir babanın özellikleri"..Bir an utandığımı itiraf edebilirim.
Insurance Notice : Sahiden de, hatırlattığı iyi oldu.. Acaba benim sigortam bu koşulların altında da geçerli midir ?
Army Photo : Benim, ordudayken çekilmiş eski bir fotoğrafım. Biraz komiktir.. Aslında orası bir cehennemdi. Ama ben bu resme daha çok nostaljik olarak bakıyorum..
"Family Talk" : Ebeveynlikle ilgili bir kitap. Genç çocuklarla iletişimi anlatıyor..
"Fun Gardening" : Bahçivanlıkla ilgili bir kitap. Ben bir an bile bahçeyle ilgilenmiş değilim..
"Long Marriage" : Başarılı bir evliliğin yolu.. Buna ne diye ihtiyaç duyayım ki ?! Hmm..Belki de lazım olabilir..
"Discipline" : Çocuk terbiyesi ile ilgili bir kitap. Bir ara bunu okumalıyım..
Power Vitamin : "Stres ve yorgunluk için etkili hareketler"...Bunlar yutmak için fazla büyük değil mi ?!
Travel Brochure : "Bankaya gitmeden yolculuk yap.." Aileler için ideal. Hmm..
"Sports for Kids" : Çocuklarla oynayabilmek için bir kitap. Oğlumla tenis oynayabilmem için gerekebilir. Fena fikir değil..
Flower Bonquet : Çok güzel. Belki karıma bunu karıma verebilirim.
Jeweled Ring : Eşim böyle şeyleri sever. Ona uzun zamandır böyle bir şey veremedim..
Skateboard : Oğlumun sevebileceği bir kaykay. Bir sonraki doğum gününde ona, bunu hediye edebilirim..
"Easy Painting" : Resim öğrenmeye yeni başlayanlar için bir rehber. Belki de ben bir aile portresi yapmalıyım..
Hair Growth Tonic : İnsanlar bunun gerçekten de işe yaradığını söyler. Buna ihtiyacım olduğu halde, işe yarayacağından emin değilim.
"Easy Photography" : Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için bir kitap. Ailemin fotoğrafını çekebilirim.

Jim

White Tanktop : Bir iç çamaşırı için fazla büyük. Ama başka şeyler için mükemmel. Değil mi ?!
Rare Shoes : Hep bunları arıyordum. Anlaşılan bugün şanslı günüme benziyor. Zombileri saymassak tabiki
Basketball Uniform : Favori oyuncumun üniforması.. Lanet olsun adamım, bu şahane birşey !
Baggy Shorts : Gevşek bir şort.. Genelde hep böyledir..
Signed Basketball : Favori oyuncumun imzaladığı basketbol topu..
Pump-style Shoes : İnsanların yüksek okuldan geri gönderilmelerine rağmen hala onların ne yaptıkları bilinmmiyor. (?)
Cheating Coin : Bununla birilerini dolandırabilirim, onlar bunu anlamaz bile !!
Friend's Shoes : Arkadaşım ayakkabılarına bakmamı rica etti. Umarım hala hayattadır..
Japanese Clogs : Japon "Geta" ayakkabıları..Basketbol ayakkabılarıma yapıştıracağım.
Lightweight Shoes : Maratonlar için yapılmış lanet ayakkabılar
Rare Card : Çok nadiren bulunabilen bir basketbol kartı. Bunu satsam zengin bile olabilirim.
Subway Time Table : Bunu bir yerde düşürmüştüm. Takip edip bu yolu ezberledim. Bu benim işim. Hey, az evvel ne dedim ben ?
Shoe Repair Kit : Ayakkabılarını daima özenle korumalısın adamım.. Ben her gün cilalıyorum..
Cheap Shoes : Bazen hiçbir şey ucuz ayakkabılardan daha kötü olamaz
Crossword Magazine : Bu benim favori dergim.. Bunu bulduğum iyi oldu
Model Train : Eski bir tren modeli. Ben bunu birine çakarım.. Bu günlerde eski trenler moda oldu.
New Sneakers : Sömürücü dükkan kapına gelmiş adamım...
Marine Sport Shoes : Deniz sporları mı ? Sen, bu kardeşinin sörf yaptığını ne zaman gördün ?
Popular Sneakers : İnsanların çoğu lanet bir pislik olduklarını düşünür ama ben bunları pek takmıyorum. Onların tarzı bile yok !
Puzzle Ring : Bu bulmacayı çözmenin imkansız olduğunu söylüyorlar. Biz bununla ilgileniriz...

George

Cargo Pants : Kırsal bir renkte kaba bir pantolon. Bunlar sağlam hammaddeden yapılır..
Sport Sunglasses : Dirençli ve açık havada kullanım için gözlük..
Long Underwear : Kamp hayatı için dizayn edilmiş bir iç çamaşırı..
Outdoor Shoes : Kaba yürüyüş ayakkabıları.. Ben bunun bir çiftini alacağım.
Yellow Parka : Hafif olmasına rağmen serin tutar. Soğuk ve yağmurlu günler için mükemmel..
Cheap Watch : Bozulmanın eşiğinde.. Ama ben idare edebilirim.
Canoe Catalog : Bu katalogda istenen bir sürü güzel ürün var. Yakında bir yolculuk planlıyor olacağım..
Alarm Clock : alarmlı bir çalar saat. Bu adamı uyutmaz bile..
Puzzle Watch : Eğer bulmacayı çözmezsen saatin kaç olduğunu göremezsin. Nokta nedir ?
Motion Watch : Hareketli olduğunuz zaman bu saat uyarı sesi verir. Belki de çocuklar içindir. Şahsen ben gürültüye hiç gelemem valla...
Belly Watch : Garip ve küçük birşey. Bir insanın karnını andırıyor. Guruldama sesleri de cabası..
Pocket Watch : Retro-Tarz bir cep saati..Biraz gösterişli ama onu beğendiğimi itiraf etmeliyim.
Old Watch : Bir hayli eski olmasına rağmen çalışan bir saat. Bunu beğendim.
Tin Watch : Bunu eğer düzenli olarak yağlamazsanız duruyor. Aslında bu saat biraz beni cezbetti lakin, gördüğüm en iyi parça olduğu söylenemez..
"Watch Fan" : Bir saat dergisi.. Buna para veririm..
High-tech Watch : Bu saat en son teknoloji ile geliştirilmiş..
Brand Name Watch : Popüler bir firma. Çok iyi yapılmış ama ben tasarıma pek dikkat etmem.
Hand-wound Watch : Çalışması için önce sapı dola.. Ben saatlerin bu türlerini kaçırdım.
Tasteless Watch : Plastikten, üzeri sahet mücevherlerle kaplı bir saat. Bu çok kötü bir zevkin ürünü..
Decorated Watch : Dekorunda uçan melekler olan müthiş bir saat..

David

Leather Pants : Deri mal.. Bu çok daha iyi, ama içine biraz zor girerim ben bunun...
Open-neck Shirt : Geniş boyun tasarımlı bir atlet.. Vücudumu gösteriyor..
Leather Jacket : Temizlenmiş bir ceket. Ben bununla hiç bir sorunu olmayan bir adama benziyorum.
Boots : Bir çift cilalanmış bot. Ben genelde sade tasarımları severim.
Rugged Pendant : Parlak ve kartal şeklinde bir kolye. Ağır ve oldukça erkeksidir..
Safety Shoes : Çelik koruma, güzel bir emniyet özelliği ama pratik olma açısından ayakkabıları biraz fazla ağır yapmıyor mu ?
Lion Ring : Bir aslan yüzüğü.. Bu yüzük bir bar kavgası sırasında birisinin yüzünü darmadağın edebilir.
Gold Nail Puller : Altından bir tırnak çekme aleti.. Herhangi birisinin bunu kullandığına şüphe ederim doğrusu..
Work Gloves :Bir çift eldiven. Kalın ve deriden üstelik...
Steel Chain : Zincirlere bakmayı sevmiyorum. Bu lanet şeyler bana, eskiden bir çocuk suçluyken takılan kelepçeleri hatırlatıyor.
Silver Nail : Sıradan bir çiviyi andırıyor. Ancak dışı saf gümüşten yapılmış.
Nuts & Bolts : İlk başta bunların sıradan şeyler olduklarını düşünmüştüm. Ama görünen o ki dekorasyonla alakalı şeylere benziyorlar.
Lion Knife : Bir aslan bıçağı.. Oldukça pahalı olmalı. Öyle görünüyor ki bir koleksiyonun parçasıdır bu..
Strainer : Su güvenliği hayatta kalmanın en öenmli koşuludur. Bu yüzden iyi bir süzgeçe ihtiyacınız vardır.
Measuring Device : Bu doğru ölçebilen bir alettir. Ben hergün bunun gibi bir aleti kullanırım.
Screwdriver Set : Ucuz ama dayanıklıdır. Ben bu markayı hep beğenmişimdir. Aslında ben bunun gibi bir takımı çantamda bulunduruyorum.
"Survival Tips" : Bir yaşam savaşı kitabı.. Şu an işe yaramlıydı ama..
Swiss Army Knife : Bu bıçağın bir parçası kırılmış ama halen işe yarar...
Lion Bracelet : bir çift aslan pençesine benzetilerek dizayn edilmiş. Ucu son derecede keskindir.
Switchblade Ring : Bir bıçak çıkarmaya yarayan küçük bir düğme. Pratik olmak için biraz fazla küçük ama..

Alyssa

Stiletto Heels : Bu topuklarla yürümek oldukça zordur. Düşebilirsiniz. Ancak bu düşüş, güzel görünüm için ödediğiniz bir bedeldir.
Red Lipstick : Bu benim gölgem. Nasıl da buldum ama !! (?)
Red Dress : Seksi ve ufak beden. Onun içinde oldukça büyük duracağım.
Sportswear bottom : Kenarı beyaz çizgili bir pantolon..
Sportswear Top : Sırtı açık bırakan bir üstlük..
Women's Sunglasses : Herhangi bir güneş gözlüğü de bende iyi durur. Bu bir istisna olamaz...
Sport Shoes : Bu harika ! Tam da benim ayak ölçümde.. Ne şans ama !!!
Vinyl Sheet : Eğer bunu üzerinize sararsanız şişman gözükürsünüz.
Leather Datebook : Bu oldukça hoş bir alet. Her zaman böyle, deri kaplama bir diz üstü bilgisayar istemişimdir.
Small Massager : Bir cüzdana sığabilecek kadar küçük bir masaj aleti (!)
Incense : Gevşeme amaçlı bir aroma terapi, size baya yardımcı olur.
Expensive Makeup : Hiçbir şer kendi özgüvenimden önemli olamaz (?)
Sit-up Machine : Basit hareketleri yapabilmek için makineye sadece tembeller ihtiyaç duyar.
Diet Pills : Hep merak ediyorum, acaba o reklamdaki iki kurt acaba bunları deneseydi ne olurdu ?
Small Camera : Bu işimde oldukça kullanışlı gelir.
Dumbbell : 10 pound ağırlığında bir halter. Ne demek istediğim anlarsın işte ; acı yoksa kazanç da yoktur..
Cute Pen : Çiçekli pembe bir kalem. Bunun gibi bir lanet b*ku sadece midem bulansın diye üretirler zaten !
Diet Meal : Mikro dalga fırında hazırlanmış bir yemek. Biz kızlar kendimize iyi bakmayı biliriz. Yoksa bu b*ku yiyen bir erkek göremezsin hayatta..
Necklance : Hoş bir elmas gerdanlık..
Vitamin Tabs : Vitamin tabletleri.. Bu benim her sabah muntazam olarak kullandığım bir firmanın tabletleridir.

Yoko

Exercise Uniform : Annemin bana daha önce bahsettiği üniforma türü. Tahminimce bunlar Japon okullarında giyiliyor.
Exercise Shoes : Bunlar kullanabilmek için fazla ince..
Gym Shorts : Annemin buna benzer bir şortu var. Öyle tahmin ediyorum ki; Japonya'da pek çok yaşlı kişinin böyle şeyleri vardır..
Cute Sneakers : Merak ediyorum aslında bunlar...şeyy.. Biraz fazla çocuksu.
Green Dress : Şirin yeşil bir elbise..
Manly Handkerchief : Kevin bana bu mendili verdi.. Şu Kevin çok hoş bir çocuk doğrusu..
Cute Strap : Japonya'da cep telefonlarıyla konuşan insanları köpeklerini bağladığı çok hoş bir kayış..
"Unlock the Brain" : "İnsan aklının gizli potansiyelini keşfetmek"... İnsanlar ne konuda yeteneklidir ?
"Evolution" : "Darvin'in Gelişim Teorisi'nin Sırları Açıklandı".. bu kitabı okumaya başladığım andan itibaren bir an bile elimden düşürmem doğrusu..
"Seize Tomorrow!" : Bu bir anneni çıkardığı "Manga" olmalı. Alt yazısında "Vahşi ve Kanlı hikaye" yazıyor. Bunu almam bile..
"From Sea to Land" : "Toprağın Yeni Dünya'sına deniz yaratıklarının erken ve şaşırtıcı ziyareti..."
Awful Strap : Japonya'da cep telefonuyla konuşan kişilerin köpeklerini bağladığı ve üzerinde ürküyücü bir kafatası bulunan bir kayış..
Advanced Glasses : Bir gözlükte mesafe uzatıcı mercek neden istenir ki ?!
"DNA Diagrams" : Bu, araştırmacılar tarafından yazılan ve DNA diyagramlarını anlatan resimli bir kitaptır..
"Love Yourself" : "Kendini sev ve özel birisi olduğunu düşün!"
"Knowledge Book" : Dünyadaki önemsiz şeyler hakkında yazılan bir kitap. Çok da ağır üstelik...
"Take Control!" : "Kararsızlar için bir kitap"...Bunu okumaya korkuyorum
Thick Glasses : Bu lensler çok etkilidir. Sanki beni sersemletmek için üretilmişler.
"Programming Tips" : Programlayla alakalı bir kitap. Bende bunlardan çok var. Yine de kitabın bu konuyla ilgili ilginç yaklaşımları var...
High-capacity HDD : Bu neden burda ki ? (?)

Cindy

Bunny Cuffs : Tavşan kız şeyleri.. Bizim Jack barda üniformamı değiştirmeyi düşünmüyor muydu ? Sapık herif !
Bunny Bow Tie : Bir tavşan kız papyonu..Bizim Jack barda benim üniformamı değiştirmeyi düşünmüyor muydu ? Sapık herif !
Sexy Lipstick : Bu şeyi asla giymem ! Hem sonra bunu giyersem kilisedeki insanlar hakkımda ne derler...
Fishnet Tights : Tavşan kız taytı..Bizim Jack barda benim üniformamı değiştirmeyi düşünmüyor muydu ? Sapık herif !
Bunny Ears : Tavşan kız kulakları..Bizim Jack barda benim üniformamı değiştirmeyi düşünmüyor muydu ? Sapık herif !
High Heels : Tavşan kız yüksek topukları..Bizim Jack barda benim üniformamı değiştirmeyi düşünmüyor muydu ? Sapık herif !
Bunny Costume : Tavşan kız kostümü..Bizim Jack barda benim üniformamı değiştirmeyi düşünmüyor muydu ? Sapık herif !
Light Blue Shirt : Çok yumuşak bir yapısı var. Renkleri koordine etmek için kolay olmalı ayrıca...
Cool Sunglasses : Bu gözlüklerin bu kadar "cool" olduklarını bilmezdim..
Sandals : Bunlar benim yaz kıyafetlerimle beraber çok hoş dururlar doğrusu..
White Pants : Bu pantolon adeta tapılacak kadar güzel birşey..Hem ben bu rengi severim ve bana da çok yakışır.
Will's Recipe : Bizim barın aşcısı Will tariflerini herkezden saklar...
Hiding Place Memo : Bu not, o adi Jack'ın barın parasını zimmetine geçirdiğini alenen kanıtlıyor. Aşağılık pis sıçan !!
Title Certificate : Bu Jack'ın tağu senedidir. Hiç rahatsız olma Jack, seninle ilgili hiçbir şey planlamıyorum !
Mr. Raccoon Badge : Hayvanat bahçesi maskotu "Bay Rakun"un resminin olduğu bir rozet. Bu şey çok şirin.. Onu çok seviyorum..
Bracelet : Gümüş bir bilezik. Ben gerçekten de basit tasarımları severim. Hatta şimdi bunu deneyeceğim de..
Hand Cream : Ben her zaman özenle ellerimi korumaya alırım..
Mr. Raccoon Doll : Hayvanat bahçesi maskotu "Bay Rakun"un oyuncağı..
Coffee Maker : Eski bir kahve yapma makinesi. Tanrı bilir ya, antikadır da bu şimdi...
Lovely Brooch : Bu basit tasarım bana uyar.. Bunlardan bir tane satın almayı düşünüyordum.

Resident Evil Outbreak 1'de karakterlere ait tüm SP itemlerin açıklaması bunlardır. Ama SP itemler hiç şüphesiz ki bunlarla sınırlı değil ! Bir de bölümlere özel ve her karakterin rahatça bulabileceği SP itemler vardır ki, onlara da şimdi değinilecektir. İşte ilk bölümden itibaren, bölümlere ait SP itemler..

Outbreak

Golden Umbrella : Büyük gösterişli bir UMBRELLA logosudur..
Bean Soup Receipe : Bu lokantanın ünlü fasülye çorbasının tarifi.. Burda soya sosunun büyük tat verdiği yazıyor.
Credit Slip : Kim bu kadar çok kredi kartı kaydı yaptırabilir ki ?? Üzerinde Kevin'ın adı yazıyor..
Black List Memo : Kötü, sarhoş ve parayı ödemeyen müşterilerin listesi. Hmm bizim Kevin da bu listenin içinde görünüyor..
Scissors : Yoko az önce saçlarını bu makasla kesti. Şimdi ne kadar çekici olduğunu hayal ediyorum..
Glasses : Yoko'nun kullandığı gözlük.. Birisi moda polisini arasın lütfen !!!!
Slot Coin : Bu madeni paralar makinelerde kullanılıyor. Oldukça eskidirler..
Will's Diary : Burda "Cindy'nin gülümsemesi bugün her zamankinden daha güzeldi" yazıyor..
Will's Secret Saving : Will'in sakladığı bazı gizli paralar ortaya çıktı.. Nasıl oldu da burda saklamayı başardı ?
Happy Time Photo : Will, Cindy ve Jack'ın mutlu bir fotoğrafı.
Book on herb cultivation : Bu kitap ot ekmenin yollarını gösteriyor. Cindy'nin bu konuda referansları vardır.
Dart Score Chart : Kevin ne zaman kafayı bulsa, burda birisine dart oyununda meydan okur.. Burda yazana göre en çok kaybeden de o !!!
Favourite record : Jack'ın koleksiyon tutkusu gençliğinde başladı..
Jack's Diary : Başlıkta "Alkol, içki ve ben" yazıyor. Alkol b u adamın bir tutkusu. Baştan sona o yazıyor..
Jack's favourite brew : Jack'ın dünyaca ünlü içkisi..Kendi sınıfı içinde en iyisidir.
Mark's Bottle : O genelde pek içmez ama zor zamanlarında içebiliyor (?)
Barry's Bottle : Şişe tutan bir el Barry'i çağırdı. O dikkat etmeyecek, belki ben kayıp da düşmezsem..
R.P.D. cap : Muhtemelen bir R.P.D polis memuru tarafından bırakıldı. İyi şekilde duruyor.
City guide : Raccoon City gezi rehberi. Burda J's Bar da görünüyor.
Restaurant Invitation : 3 yıldızlı bir lokantanın davetiyesi..

Below Freezing Point

Different color shoes : Uygun olmayan asimetrik ayakkabılar. Sağdakisi siyah, soldakisi ise beyaz..
DNA Model : Bir DNA Spiral modeli. Ne de güzel.. DNA yaşamın kaynağıdır.
Chess chart : Bir satranç skor tahtası. Burdan iki oyuncunun da durumu görünüyor..
Dangerous Liquid : Üzerinde "Tehlikelidir, sakın karıştırmayın!!" yazıyor. Ayrıca üzerinde siyah kafa tası simgeside bulunuyor.
Silver framed photo stand : Birbirlerine gülümseyen iki kişinin fotoğrafı. Belki de onlar anne-kızdır. Fotoğrafta "Sherry ve Annet" yazıyor.
Fax : Lağım Bakım İdaresi'ne yollanan bir faks..Umbrella genel yöneticisinin yolladığını sanıyorum.
Name plate 3 : Bu "Martin" adlı birisine ait olmalı..acaba telaş sırasında mı düşürdü ?
Expired ID card : Bir kimlik kartı. Üzerinde "Walter Ryan" yazıyor.
Yoko's lab coat : Yoko'nun laboratuvarda çalışırken giydiği palto.
Backup glasses : Yoko'nun ofisinde kullandığı gözlükler. Onlara düzenli olarak temizlediği belli oluyor.
Name plate 2 : Bu Yoko'ya ait. Biz bunu kullanamayız !
Rainbow color ring : Üzeri ışıklı bir yüzük. Bunu, bir araştırmacı eğlence için yapmış.
Chess watch : Satranç parçaları dizaynında bir saat. Üzerindeki yelkovan ve akrep, kraliçe ve şovalye şeklinde tasarlanmış...
Name plate 1 : Bu Monica'nınkine benziyor. Olayların böyle kötüye gideceğini kim bilebilirdi ki ?!
Empty ink ribbon : Mürekkebi bitmiş...
Bloody lab coat : Kanlı bir laboratuvar paltosu. üzerinde bir delik var. Belki de kurşun deliği olabilir.
Frozen Seeds : Çeşitli hayvansal örnek ve bitki tohumları, burada dondurulur. acaba bunları bazı deneylerde mi kullanıyorlar ?
Monica's barrette : Kehribar renginde bir takı.. Monica'nın favori aksesuarıdır.
Hunter's claw : Bu pençe, çeliği bile yırtarak ortadan ikiye ayırabilir. Umarım bunun sahibi ile karşı karşıya gelmeyiz...
Blue Umbrella : Büyük gösterişli bir UMBRELLA logosudur...

The Hive

Earthworm Toy : Lastik bir oyuncak. Neden bu kadar gerçekçi yapıldığını merak ediyorum.
Allegation Memo : Hastane yöneticisi ve bir ecza şirketi arasındaki rüşvet alış verişinin kanıtıdır..
Wonder nurse's hat : Efsanevi hemşire, sayısız hastayı kurtarabilmek için kendi canını tehlikeye atarak bu şehire geliyor.
Health Promo Poster : Üzerinde "Günlük idman, sağlıklı bir yaşamın anahtarıdır." yazıyor.
Tomato juice : Taze domates suyu. Kana benzediği doğru ama kan nakillerinde kullanılmaz.
Black Umbrella : Büyük gösterişli bir UMBRELLA logosudur...
Stockings(white) : Yepyeni kullanılmamış çoraplar. Bunlar hemşirelerden birisine ait olmalı.
Chris's x-ray picture : Chris adlı birisinin x-ray görüntüsü.. O sağlıklı görünüyor.
Chris's medical chart : Chris isimli birisinin tıbbi haritası. Onun tıbbi soruşturması S.T.A.R.S tarafından yapılmış.
Thermometer : Bununla sıcaklığı doğru olarak ölçebiliriz. Eğer ateşim varsa bununla ölçebilirim.
Deformed body model : Bu yanlış örnek alınarak oluşturulmuş bir vücut şekli.
Surgical gloves : Kişi bunları eline takar..
Ceramic scalpel : Güzel, keskin ve pas geçirmez bir teşrih bıçağı. Görünüşe göre kullanılmış. Çünkü üzeri kanlı..
Doctor's ID card : Bu, Hursh isimli bir doktora ait kimlik kartıdır.
Hursh's razor : Bu hastanenin bir doktoruna ait bir traş bıçağı. Çok pahalı bir marka olmalı...
Gold auscultator : Saf altından olan bu steteskopu bazı zengin ve uyuz doktorlar istemiş. Bu sadece vatandaşları sinir etmeye yarar...
Hair Growth Formula : Muhtemelen pahalı olmalı..Kullanıcı bunu saçına uyguluyor. Hem de tüm gayretiyle...
Angel set : Definlerin iyi görünmesi için bir yapım seti. (?)
Blue leech figurine : Camdan yapılmış bir bardark. İyi yapılmış ama neden bir sülük esas alınarak yapılmış ki ?
Red leech figurine : Camdan yapılmış bir heykelcik.. Benzersiz bir sabır ve sevgiyle yapılmış..

Hellfire

Mr. Raccoon's postcard : Raccoon City Hayvanat Bahçesi'nin maskotu "Bay Rakun"un bir kartpostalı..
Memorial medal 2 : Bir hatıra madalyası. Hayvanat Bahçesi ile ilgili bir terfi olduğu zaman verilmiş.
Fire Warning : Etiket mesajı...Konuğu, yatakta sigara içmenin tehlikelerine karşı uyarıyor.
Japanese food pass : Apple Inn Oteli'nin ünlü Japon yemeklerini tadabilmek için büyük bir fırsat !!
Chinese food pass : Apple Inn Oteli'nin ünlü Çin yemeklerini tadabilmek için büyük bir fırsat !!
Apple Inn towel : Üzerinde Apple Inn Oteli'nin logosunun olduğu bir havlu, ve elma simgesi...
Owner's Notes : Bu, Apple Inn Oteli yöneticisinin idare felsefesini ortaya koyuyor..
Land deed : Nasıl oldu da onlar bu değerli şeyi burda bıraktılar ? (?)
Umbrella noodles : Umbrella Şirketi sonunda yiyecek sektörüne de el attı. Güya, yiyecekleri çok lezzetliymiş..
Fish dish fair pass : Apple Inn Oteli'nin ünlü Balık Tabağı'nı tatmak için büyük bir fırsat !!!
Meat dish fair pass : Apple Inn Oteli'nin ünlü et yemeklerini tatmak için büyük bir fırsat !!!
Ben's datebook : Muhabirinkine benzer haberler olabilir mi ? Bir sürü kelepçesi var
Ben's passport : Bu pasaportun üzerinde "Ben Bertolucci" yazıyor. Eminim ki sahibi bunu arıyordur...
Memorial medal 3 : Apple Inn kuruluş madalyası.. bunların dağıtımı sınırlıdır ve çok büyük değeri vardır.
Memorial medal 1 : Büyük bir firmanın hatıra madalyası. "Büyük E" burda kaldığı zaman bu madalya verilmiş...
Tasty cookies : Meşhur kurabiyeler burda satıldı..
Big E's ring : Saygın bir firma tarafından yapılmış "Büyük E"nin yüzüğü.
Red Umbrella : Büyük gösterişli bir UMBRELLA logosudur...
Free Lodging Pass : Apple Inn Oteli'nde bedava kiralık oda. Süresi henüz dolmamış..
Hotel register : O uzun zaman önce ayrılmış. İsimlerinden birinde "Claire" yazıyor.

Decisions Decisions

Small gold principal statue 1 : İlk müdürün bir heykelidir. Boyutlandırması güzel, ama saf altından yapılmış.
Brand new pencils : Üzerine, Raccoon City Hayvanat Bahçesi'nin maskotu "Bay Rakun"un resminin konulmuş olduğu bir kurşun kalem.
Small gold principal statue 3 : Üçüncü müdürün bir heykelidir. Boyutlandırması güzel, ama saf altından yapılmış.
Mental computation trophy : Matematikte denklem çözme yarışmasının ödülü. Çok iyi bir şekilde kazanılmış. Şampiyon : Peter
Peter's photo : Genç Peter ve John mutlulukla birbirlerine gülümsüyorlar.
Mr. Raccoon's ring : Raccoon City Hayvanat Bahçesi'nin maskotu "Bay Rakun"un yüzüğü..
Small gold principal statue 2 : İkinci müdürün bir heykelidir. Boyutlandırması güzel, ama saf altından yapılmış.
Peter's notebook : Sahibinin düzenli not tuttuğu bir not defteri. Ayrıntıları önemle vurguladığı gözden kaçmıyor.
Overworn boots : Kule idarecisinin kullanmış olduğu botlar. Tabanları, nerdeyse yırtılacak kadar eskimiş.
Club invitation flyer : Kimyacılara bir davet..
School emblem : Raccoon Üniversitesi'nin okul amblemi. Metalik renkte ve verniklenmiş. Ucuza benziyor.
Peter's Article : Matematiksel ifadeler, sayfanın her yerinde yazıyor..
Cell phone strap : Üzerinde Raccoon City Hayvanat Bahçesi'nin maskotu "Bay Rakun"un resmi olan bir cep telefonu kayışı.
White umbrella : Büyük gösterişli bir UMBRELLA logosudur...
Small gold principal statue 4 : Dördüncü müdürün heykeli. Boyutlandırması güzel, ama saf altından yapılmış.
Bed restraints : Ağır hastaları yatağa bağlamak için kullanılıyor. (?)
Preserved bee : Formaldehitte saklanmış bir yabanarısı...
UBCS beret cap : Üzeri iyice kanlı halde...Merak ettim ; acaba sahibi iyiyse....
Greg's fountain pen : Bu dolma kalem çok pahalı olmalı ama elde tutmak için fazla kullanışsız...
Identification Paper : Greg'in adı yazıyor. Bu da sahibin bir üniversite öğretmeni olduğunu açıklar..

Bu döküman, Albert Wesker tarafından hazırlanmıştır.