Ada Wong Raporları
Rapor 1 (Las Plagas Raporu)
Bu görevi almamın tek sebebi kendi meseleme daha yakın olabilmekti.Ne olacağı önemli değil,kimsenin bunu farketmesine izin veremem.Elbette gölgelerde saklanmak benim tarzım değil.Kendimi ona farkettirip bir kez de olsa tavsiye önereceğim.İşte benim şu ana kadar bildiğim.Osmund Saddler'ın tarikatı "Aydınlık Olanlar" olarak bilinir.Las Plagas olarak adlandırdıkları bir çeşit parazitik organizmayı yaşama geri döndürmüşlerdi.Benim organizasyonumun bildiği şimdilik bu,buna rağmen Saddler'ın hareketleri izlenmeye değer olarak görülüyor.Salazar ailesi,nesiller boyunca Las Plagas'ı kontrol etme yeteneğindeydiler.Organizasyonumun teorisine göre sadece parazitlerin etkilendiği eşsiz bir frekans dalgası onları kontrol etmek için kullanılıyor.Köpek düdüklerinin prensibi ile aynı.
Bunu ele geçirdiğimiz bir doku örneğinin analizi ile anladık.Doku ses dalgalarını hissedecek bir organ içermekteydi.Tarikat üyelerinin seremoni için asalar taşıdıklarını gördüm ve bunun seslerle alakası olup olmadığını merak ettim.Tabiki bu sadece bir fikir.Organizasyonum bu teorileri kanıtlamak ya da yıkmak için örneklere ihtiyacı var.İşte bu benim ana görevim ve kendimi organizasyona kanıtlamak için tek yolum.Bu satranç oyunundaki açılış hamleleri yapıldı.Artık geri dönüş yok...
Rapor 2 (Luis Sera Raporu)
Bu işe çoğu insan karışmış olsa bile Luis Sera bunlardan en karmaşıksız olanı..Hiç bir organizasyon için çalışmıyor,kendi başına hareket etmeyi tercih ediyor.Onun önemini organizasyona anlatan tek kişiyim.Bunu yaptım çünkü ondan hoşlandım.Geçmişi benim de paylaştığım bir ihanet hoşnutsuzluğu gibi.Onun e-mailini yardım için aldığımda bu gerçekten bir şanstı.Polise güvenemez gibi görünüyordu,bu yüzden üniversiteden eski bir arkadaşına mail atmıştı.Arkadaşının hala hayatta olduğunu düşünüyor olmalı.Her neyse,işte benim onu nasıl bulabildiğim.Aslında Las Plagas üzerinde çalışırken kendi araştırmasını yapıyordu.Mükemmel bir bilimadamı.Bilgileri biraraya getirdi.Saddler'ın onu niye işe aldığı belli.Ne yazık ki Sera'nın planları onu şüpheli durumuna düşürdü.Ona kim olduğumu söylediğimde korumaya alınmak için adeta yalvardı.Korumaya ihtiyacı vardı."Las Plagas için bir sevgim yok,ne de bu aptal örgüt için.Gitmek istiyorum.Sadece yeniden huzur ve sessizlik istiyorum."dedi.Ben de ona bana ana Plaga örneklerinden birini kanıt için getirmesini istedim.Saddler'ın güvendiği birkaç insandan biri gibi gözüküyor.Onu takip edip örneği almam zor olmayacak gibi.örgütün onun kaçışını nazikce karşılayacağından şüpheliyim.Buna olanak sağlamam gerekiyor tabi eğer kolayca olmasını istiyorsam.
Rapor 3 (Jack Krauser Raporu)
Jack Kruser organizasyonun uzun bir çalışma ve araştırmasının konusuydu.Yetenekleri ve kişiliği savaş alanı içinde ve dışında test edilmişti.Eğer en iyisi olmasıydı hepimizi korkutacak bir unsur olabilirdi.Benim fikrim mi?Büyük bir asker.Ne fazla ne de az.Telafisi sağlandığından beri bizim için herhangi bir sorun yaratmadı.Eğer huzursuzluk yaratmaya başlarsa onunla kendim ilgileneceğim.Dövüş tarzını öğrendim ve onunla gerekirse başa çıkabilirim.Krauser direk olarak Wesker'a cevap veriyor,onu tarikatın içine ajan olarak yollayan da Wesker'dı.Ayrıca beni de yolladı.Bunun Krauser üzerinde bir izleme için mi olduğunu merak ediyorum.krauser'ın Las Plagas'ın gücünün etkisine ve ona teklif edilene karşı koyamadığına şüphe yok.bu organizasyon için istenmeyen sonuçlar doğurabilirdi.Diğer taraftan belki onun rolü oyunun farklı gelişimini sağlamaktır.Yani,sahne ve oyuncuları sonunda mutlaka sert bir şeklide karşılaşacaklardı.Onun için kötü bir şans,fakat sonda kurbanı oynayacak ve bizim düşüşümüzü üstlenecek..İşte neden benim her şeyin olduğu gibi gitmesinden emin olmam gerektiğinin sebebi...
Rapor 4 (Leon Kennedy Raporu)
Leon S. Kennedy.Belki de görevin en hassas parçası.Bu hikaye onsuz ve onun inkar edilemez hayatta kalma yetenekleri olmadan tamamlanamazdı.Üstünden gelinemeyecek tehlikelere karşı kurtulmak için gerekli şeylere sahip.Onu bunu yaparken daha önce de gördüm.Ve o zamandan beri daha da geliştirilmişlerdi.Kesinlikle bir dahi,yöntemleri var ve onları nasıl kullanacağını çok iyi biliyor.Bununla birlikte ajan olarak görevi onu daha da zorlu bir hale getirmişti.İşlerin arka planında kalarak başrolde olduğunu düşünmesini sağladım,bunun kolay olacağını düşünmek belki de benim acemiliğimdi.Tahmin edilemeyen problemlere Saddler ve Krauser'ın dahil olması hedeflerime ulaşmak için ona destek kuvvet olarak ihtiyaç duymama sebep oldu.Onu yerinde tutmak için ne gerekiyorsa yapmam ve her şeyin yolunda gitmesini sağlamam gerekiyordu.Elbette onun görevi birkaç ay öncesine kadar belli değildi.Benim rolümse çok daha basitti.Fakat bu başkanın kızının kaçırılmasından ve Leon'un tek başına onu bulmak için işe karışmasından önceydi.Büyük bir senaryo değişikliğinden bahsediyorum.Sanırım fazla endişe etmeme gerek yok.İşini titizlikle yapıyor ve gittikçe kötüleşiyor.İstikrarlı şansı nedeniyle onu bekleyen daha nelerin olduğu konusunda sarsılmaz bir inancım var.
Rapor 5 (Albert Wesker Raporu)
Kolay değildi.Fakat görevin başarıya ulaştığını söyleyebilirim.Örneği elime almak başlıca görevimdi.Fakat Wesker'a farklı bir hediye gönderdim,sadece organizasyonun istediği şekilde.Onunla çalışır gibi görünmek eğlenceliydi.Albert Wesker ....Merak ediyorum şimdi nereye yönelecek acaba.İçimden bir ses bunun sadece sıradakilerden önce bir tadımlık olduğunu söylüyor.Umbrella ona güç sağlamıştı.Kendisi için planlar yaparken onları kullanmıştı.Ve şimdi Umbrella yoktu.Eski umbrellalarının kutsallığının yok olması,bu gücün çabası ile yeni birini yükseltiyordu.Kendi yanlışlıklarından çekiniyorlardı ve kendi şahsi savaşlarını aydınlık ile karanlık arasında veriyorlardı..İşte bu yüzden Wesker yeni Umbrellasını açmak için asla durmayacaktı..Dev ecza şirketi S tıbbi ve ilaçlarla ilgili kuruluşlarını dünya çapında oluşturmuştu.Wesker'ın onlarla umbrella'nın devamı için temasta olduğunu kesin olarak biliyorduk..Yeni haberlerini oradan alacağımıza şüphe yoktu.Organizasyon tetikte kalmalıydı.Fakat Wesker aptal değildi.Organizasyonun ne düşündüğünü kesinlikle biliyordu.O ve ben gelecek hamle yapılmadan önce hala kedi fare oyunumuzu sürdürecek kadar zamana sahiptik.Görev tamamlanmış olabilir,fakat savaş yeni başlamak üzere...