Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 4928
  • 13

LW

• Site Kurucusu
  • *
    • Profili Görüntüle
Resident The Mercenaries 3D, Vooks'un Elinde
« : 23 Şubat 2011, 00:12:10 »

Vooks sitesinin, 20 saniyelik yükleme süresi dışında harika bulduğu The Mercenaries 3D makalesini, elimizden geldiğince aktarmaya çalışacağız. Bize göre, maalesef ki pek yeni bir şey yok.

İNCELEME YAZISI:

Resident Evil: The Mercenaries, elimize geçti. Öyleyse beraberinde neler getirdiğine bakalım mı?

Resident Evil: The Mercenaries 3D, birlikte biraz vakit geçirme şansımızın olduğu oyunlardan biriydi. Bu yıl, bizim de şansa bala katılabildiğimiz, Nintendo World sergisinde, The Merceneries 3D'yi, fiilen oynama imkanı verilmiyordu. Buna rağmen ben, gösteri sırasında oyunu gördüm ve o heyecanlı durumda, bu oyunu oynamam gerektiğini bilerek oynayabildim. Birkaç oyun oturumu sonucunda, bu oyun için sadece parlak övgülere yer vermedim; ayrıca Capcom'un bu oyunu yaparken, mal varlığını demetler halinde bütün bütün atmasından biraz daha önemli olan konu hakkında, yani nerede olduğuyla ilgili birkaç endişeyi de dile getirdim.

Öncelikle açıkça fark ettiğim kadarıyla oyundaki grafikler oldukça iyiydi. Oyunda hiçbir hareket olmadığı takdirde 60 FPS akıcılığı yakalanabiliyor; hareketlenme olduğundaysa, herhangi bir zamanda, ekrandaki öğelerin nasıl akıp gittiğine dikkat ederseniz, gayet kabul edilebilir ayrıntılı bir kare hızı sağlanıyor. Şükürler olsun ki konsolun 3B yeteneği sayesinde; düşman silahları ve patlama taneciklerine, tamamen bir derinlik hakim ve hatta bazı zamanlar, onlar parçalanıp ekrandan kayboluncaya kadar parçaları, sanki sizin üzerinize geliyormuş gibi hissettiriyorlar. Karakter modellemerinde de; çoğu karakterin en iyi görüldüğü Re 4 ve Re 5'le beraber bunlardan önceki oyunlardaki modellemelerlede uyum sağlanarak oldukça güzel bir iş çıkarılmış. Özellikle bu oyun için oluşturulan Claire, çok güzel görünüyor. Bu oyun, serideki yan senaryonun yanı olmasına rağmen yine de grafiksel olarak çok etkileyici.

Demoyu oynadığımız dört karakter ile iki harita dışında seçim yapmamıza izin verilmiyor. Haritalar, Re 4'ten bildiğimiz Pueblo köyü ve Re 5'ten yıkılmışlığa yüz tutmuş Halk Meclisi'nden ibaret. Biz de, içlerinde; Chris, Krauser, HUNK ve hayranı olduğumuz Claire Redfield'in olduğu dört karakterle işe giriştik. Büyük bir Resident Evil hayranı olarak ve bu oyunun, yeni deneyimler sunduğunu düşünerek Peublo Köyü'nde Claire'yi seçtim. Dehşet verici bir yükleme silselisi ile karşılaştıktan sonra (muhtemelen 20 saniye kadar) artık oyundaydık. Böylece Claire, etrafı bir sürü düşmanla çevirili olarak oyun başlamış oldu. Envanter, dokunmatik ekrana işlenerek kritik durumlarda hızlı silah değişimine izin verilmiş. Oyun, çok garip bi şekilde analog özelliği olmadan oynanıyor; buna rağmen D-Pad (bildiğimiz yön tuşları), klasik Resident Evil kontrol şeması için çok dost canlısı.

Genel olay, belirli bir zaman sınırı içinde öldürebildiğiniz kadar düşman öldürmeye dayalı ve bunun sonucundaysa hızlı ve ard arda katliam sağlayanlar ödüllendiriliyor. Kontroller, benzer düzeyde olan konsollarda; eski bir seriyi oynamak kadar kolay olduğundan, oyundayken hiç zorluk yaşamadık. Claire'in animasyonla çok iyi yapılmış. Örnek vermek gerekirse; ateş edilmediği takdirde, tüm saldırılarılarında bir sevinme hareketi yapıyor. Nişan sistemiyle birlikte ilginç bir tasarım seçimi ortaya konulmuş. Oyuncular artık nişan alırken birinci şahıs kamera açısına sahip olacaklar. Bunun sebebi ise, 3B daldırma duygusu ve derinlik sağlamak için yapılan bir teşebbüs. Bu özellikteyken, serinin önceki oyunlarındaki omuz üzeri kamera görünümünden farklı olarak, uygulaması o kadar da olağandışı değil ve buna alışmakta da hiç zorlanmadım. Açıkçası bu sistem, cidden derinlemesine birçok etki yapıyor. Capcom'un, diğer oyunlardaki eski özelliklerini yeniden alması yerine yeni oluşturduğu yenetekler ve silahlarla Claire'i görmek hoştu. Bunun böyle olmayacağını düşünmek de benim için önemli bir sorun teşkil ediyordu.

Sanırım Mercenaries 3D hakkında şunu söylemeye çalışıyorum; inanılmaz hızlı bir tempoya sahip olan bu oyun, yaklaşmakta olan Resident Evil: Revelations gibi yavaş bir oyuna kıyalsa aksiyon hayranlarını memnun edecek. Bu konuda bir şey yapamam; ama eski, güzel arcade tarzı oyunları seven herkesin, bunu da seveceğinin tavsiyesinde bulunabilirim. Bu oyun, muhteşem bir günde harcanan hızlı tempoyu dinlemek gibi ve yine bu oyun, 3DS için çılgın, olgun seviyede (mature +18) olan bir aksiyon türü. Ne olursa olsun oyundayken sıkılmayacaksınız; çünkü şimdiye kadar 3DS'nin üzerinde böyle bir şey görülmedi.

Capcom, bu oyun için online işlevsellik sağlayacağına dair söz veriyor (eğer bu iş yapılırsa indirlebilir karakterler/bölümler olacağı kuvvetle muhtemel), şüphesiz dahil edilen özellikler inanılmaz olmayacak. Yinede bağımsız bir perakende sürümünden biraz daha fazla olarak oyundaki detayları anlatmalarını umuyoruz. Son oyunun sorumlusu tarafından, seviye atlama ve açılabilir silahlar/yeteneklerle ilgili bana biraz bilgi verildi. Artık daha fazlası olsun olmasın, yeterince ilginç gibi gözüküyorlar. Hâli hazırda zaten 10 karater yapılmış durumda ve sekizden fazla bölümle birlikte Capcom, diğyer oyunlardan pek çok içeriği, bu oyuna ekleyecek. İnşallah biz de orijinal bir şeyler bulabiliriz.

Resident Evil: The Mercenaries 3D, çok yakında tamamlanıyor; ama henüz bir çıkış tarihinin olduğunu belirtmiyoruz. Bu çıkış tarihi mevzusundan da oldukça umutlu ve mutluyuz. Beklememiz gerekse bile kesinlikle bir göz atmaya değecek ve ne kadar sağlam olduğunu ya da en azından zararını karşılamak için bir indirim etiketi karşılıp karşılamayacaklarını göreceğiz. Bunların hepsini ve daha fazlasını 5 ila 8 dakikalık bir demodan anlayabiliriz.

+Hızlı Tempolu Savaşlar
+3B kan, silahlar ve patlamalar
-Yükleme süresi birazcık fazla uzun
-Son oynayışınızdan sonra oynayışa çabuk hakim oluyorsunuz

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Ynt: Resident The Mercenaries 3D, Vooks'un Elinde
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2011, 00:27:07 »
Ölümüne Levent abi :W Ellerine sağlık abi, cidden pek bir olayı yok; yok ama yine idare eder işte :D Yalnız adamların üslubunu beğenmedim. Sanki biraz eski oyunlara giydirmişler gibi geldi :D

BRANDONROUTH

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • Resident Evil-Milla Jovovich Facebook Fan
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2011, 12:00:50 »
Ellerine sağlık Levent abi çok güzel bir paylaşım 3b keyfini Resident evil oyununda tatmak harika olacak..Çıkış tarihini bekliceğiz artık ayrıca Pek yeri değil ama artık Capcom un Claire ile Resident evil geleceğine yönelik oynanabilir bir oyun yapmanın vakti geldi  :) yanlış anlaşılmasın devamlı Jill ve Chrisin üzerinden işlenen senaryolu oyunları görmek diğer karakterleri özlettirdi :D

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2011, 12:03:22 »
Adamlar herhalde Degeneration ile bu ihtiyacın giderildiğini düşünüyorlar :H Olması gerekir yani, muhtemelen olacaktır da.

BRANDONROUTH

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • Resident Evil-Milla Jovovich Facebook Fan
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2011, 12:12:26 »
Hııı nedemessin Degenerationla okadar çok tatmin oldum ki Claire  :D İsyan etçem Claireyi zombilere karşı savaşırken oynamak istiyorum :W olmazsa artık Remake den sonra RE;Darkshe yi Doplin olarak ayarlar oynarım  ???

sezar

• Baş Tacı Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2011, 14:13:37 »
3DS alacaklar için iyi bir haber. Ancak bu extrayı seven onca insan varken ve uğruna forumlar siteler açılmışken 3DS ile sınırlı kalması çok üzücü. Bekleyelim bakalım.

Haber için teşekkürler Levent...

Jill_61

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2011, 15:27:19 »
Tebrikler :)

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2011, 15:30:02 »
3DS alacaklar için iyi bir haber. Ancak bu extrayı seven onca insan varken ve uğruna forumlar siteler açılmışken 3DS ile sınırlı kalması çok üzücü. Bekleyelim bakalım.

Haber için teşekkürler Levent...

Katılıyorum :/

leon scott kenedy

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 23 Şubat 2011, 15:46:28 »
Bencede sadece 3DS ile kalmamalı aslında isteseler PS3 ve diğer konsollarada çıkarabilirler ama Capcom nedense hep nintendoya önem veriyor.Haber için teşekkürler levent abi.

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 23 Şubat 2011, 17:57:24 »
Haber için teşekkür ederim Levent.

Yorumuma gelince ;

Gerek Vooks olsun gerekse Gamesradar, yaptıkları yorumlar üç aşağı beş yukarı birbirini tutmakta. Eee ne demişler : "Aklın yolu birdir"

Hayatındaki öncelikleri listesinde birinci sırayı maddiyat alan bir kişi olarak, bu haberden sonra oyun piyasasına duyduğum saygı bir kat daha arttı. Sizleri bilmem ama ben burda çok güzel bir para kokusu almaktayım. Vooks'un incelemesinden anladığım kadarıyla oyunun online desteği, bizlere tıpkı Resident Evil 5'te gördüğümüz gibi DLC'ler sunacak. Bu arada "sunacak" diye nazikçe yazdıysak buna kanmayın ha : Burda "Kakalayacak!" kelimesini nazikleştirmek istedim aslında.

Evet çok doğru duydunuz : Bu oyunda da DLC göreceğiz, çünkü indirilebilir karakterlerden söz edilmiş. Bence Capcom sadece bu kadarıyla yetinmeyip, karakter güncellemeleri, indirilebilir haritalar ve hatta indirilebilir karakter yetenekleri bile bizlere "sunacaktır". Benim şu an aldığım para kokusu, Nintendo'nun hava pasıyla Capcom'un vuracağı voleden kaynaklanıyor. Capcom öyle bir vole vuracak ki; bırakın oyunu sırf çıkması yüksek DLC'lerden sadece dünyanın cirosunu yapacak. Oyun belki Nintendo 3DS sahibi olmayanlarda "Ulaşamadığı ciğere mundar diyen kedi" etkisi yaratcak fakat, Capcom burdan istediği geliri sağlayamasa bile alternatif konsollara oyunu sürerek paraya para demeyecektir. Siz bakmayın : "Sadece 3DS için çıkarttık" demelerine. Ona bakılırsa Resident Evil 4'te "Sadece Nintendo Gamecube için" çıkarılmıştı. Peki sonuç ne oldu : Oyunun görmediği konsol kalmadı. Gamecube, Playstation 2, PC ve en sonunda yine bir Nintendo ürünü olan Wii... Capcom bu oyundan geniş bir ciro bekliyor olmalı. Çünkü Resident Evil severlerin en sevdikleri karakterleri tek bir oyunda toplamak, ortaya atılabilecek en çılgın fikirdir ve çok iddialıdır. Boru mu bu, iki tane Redfiled'la aynı anda online oynayabilecek Resident Evil Fanları. Ben artık "Acaba oyunda Wesker olacak mı?" ya da "Acaba oyunda Ada Wong olacak mı?" sorusunu geçtim. Çünkü cevap evet : Olacak! Ama oyun çıkar çıkmaz olacak, ama DLC'ler sayesinde olacak. Sonuçta da Capcom, belki abartı bulabilirsiniz, fakir bir Afrika memleketini doyurabilecek ciro elde edecek.