Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 6038
  • 16

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
Resident Evil: The Mercenaries 3D'ye Genel Bakış

Resident Evil'ın konusuz ve tamamen aksiyona yönelik oyunu The Mercenaries 3D, başta Japonya olmak üzere bütün dünya pazarlarında satışa sunuldu. Pek çok oyuncu tarafından oynana bu oyun beğenileri ve eleştirileri de beraberinde getirdi. Peki nedir bu Mercenaries 3D, şimdi bunu bir inceleyelim.

Bu oyun, yukarda belirttiğim üzere, konudan yoksun bir aksiyon macera oyunu olup, Resident Evil 4 ve Resident Evil 5'in aynı isimli ekstrası olan The Mercenaries'ten uyarlanıp, ikisinin de çeşitli özellikleriyle ve karakterleriyle oluşturulmuştur. Resident Evil 4'ten 3 harita ve Resident Evil 5'ten 5 harita olmak üzere toplam 8 harita bulundurur. Bunlar: Public Assembly, The Mines, Missile Area, Ship Deck, Prison, Village, Old Castle ve Deserted Island'dır. Ayrıca oyunun harita sayısıyla orantılı olsun diye mi yapılmış, bilinmez; 8 tane de karakter bulunur. Bunlar da: Albert Wesker, Barry Burton, Chris Redfield, Claire Redfield, HUNK, Jack Krauser, Jill Valentine ve Rebecca Chambers'tır. Şimdi onların oyundaki özelliklerini analiz edelim.

Karakterler ve Özellikleri

ALBERT WESKER

Silahları

- Samurai Edge
- Hydra
- L.Hawk

Fiziksel Hareketleri

- Cobra Strike: Kafadan sersemletme ile uygulanan harekettir ve 1200 hp etkiye sahiptir.
- Tiger Uppercut: Düşmanın dizine ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Mustang Kick: Düşmanın dizine ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 600 hp etkiye sahiptir.
- Panther Fang: Düşmanın koluna ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 300 hp etkiye sahiptir.
- Jaguar Kick: Düşmanın koluna ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Windfall: Yere düşen düşmana uygulanan harekettir ve 600 hp etkiye sahiptir.
- Dash: Karakterin insan üstü gücüyle koşarak çarptığı harekettir ve 200 hp etkiye sahiptir.
- Knee Cannon: Karakterin insan üstü gücüyle koşup diz atması hareketidir ve 1000 hp etkiye sahiptir.
- Ghost Butterfly: Önden uygulanan bitirici harekettir ve 4000 hp etkiye sahiptir.
- Rhino Charge : Arkadan uygulanan bitirici harekettir ve 4000 hp etkiye sahiptir.

Ekstra Kostüm

- Uroboros

BARRY BURTON

Silahları

- Samurai Edge
- M500
- Dragunov

Fiziksel Hareketleri

- Headbutt: Kafadan sersemletme ile uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Burton Boot: Düşmanın dizine ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Gun Bash: Düşmanın dizine ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 650 hp etkiye sahiptir.
- Barry Sandwich: Düşmanın koluna ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 300 hp etkiye sahiptir.
- Knee: Düşmanın koluna ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Miranda Rights: Yere düşen düşmana uygulanan harekettir ve 5000 hp etkiye sahiptir.
- Hurricane: Önden ve arkadan uygulanan bitirici harekettir ve 2000x4 hp etkiye sahiptir.

Ekstra Kostüm

- American

CHRIS REDFIELD

Silahları

- M92F
- M37
- S75

Fiziksel Hareketleri

- Straight: Kafadan sersemletme ile uygulanan harekettir ve 450 hp etkiye sahiptir.
- Uppercut: Düşmanın dizine ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Neck Breaker: Düşmanın dizine ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve direk öldürür.
- Hook: Düşmanın koluna ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 300 hp etkiye sahiptir.
- Kick: Düşmanın koluna ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Stomp: Yere düşen düşmana uygulanan harekettir ve 650 hp etkiye sahiptir.
- Haymaker: Önden uygulanan bitirici harekettir ve 3000 hp etkiye sahiptir.
- Backhand: Arkadan uygulanan bitirici harekettir ve 3000 hp etkiye sahiptir.

Ekstra Kostüm

- Pilot

CLAIRE REDFIELD

Silahları

- Matilda
- Grenade Launcher
- PSG 1

Fiziksel Hareketleri

- One Two High: Kafadan sersemletme ile uygulanan harekettir ve 100+250+250 hp etkiye sahiptir.
- Upper Combination: Düşmanın dizine ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 250x2 hp etkiye sahiptir.
- Neck Kick: Düşmanın dizine ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 800 hp etkiye sahiptir.
- Fall High: Düşmanın koluna ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 250 hp etkiye sahiptir.
- Back Hook Kick: Düşmanın koluna ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Stomp: Yere düşen düşmana uygulanan harekettir ve 600 hp etkiye sahiptir.
- Double Shoot: Önden ve arkadan uygulanan bitirici harekettir ve 500+5500 hp etkiye sahiptir. (Her zaman bitirici değildir, düşman vücudundan parazit çıkabilir)

Ekstra Kostüm

- Suit

HUNK

Silahları

- P8
- Grenade Launcher (Flash Rounds)
- AK74

Fiziksel Hareketleri

- Elbow Strike: Kafadan sersemletme ile uygulanan harekettir ve 350 hp etkiye sahiptir.
- The End: Düşmanın dizine ateş ederek önden uygulanan harekettir ve direk öldürür.
- Executioner: Düşmanın dizine ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve direk öldürür.
- Riot Kick: Düşmanın koluna ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 300 hp etkiye sahiptir.
- Neck Slicer: Düşmanın koluna ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Triple Tap: Yere düşen düşmana uygulanan harekettir ve 200+250+250 hp etkiye sahiptir.
- Side Kick: Önden ve arkadan uygulanan bitirici harekettir ve 3000 hp etkiye sahiptir.

Ekstra Kostüm

- Reaper

JACK KRAUSER

Silahları

- Bow & Arrow
- Knife
- Rocket Launcher

Fiziksel Hareketleri

- Roundhouse: Kafadan sersemletme ile uygulanan harekettir ve 200+300 hp etkiye sahiptir.
- Stinger: Düşmanın dizine ateş ederek önden uygulanan harekettir ve direk öldürür.
- Throat Slit: Düşmanın dizine ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve direk öldürür.
- Up-Slice: Düşmanın koluna ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 350 hp etkiye sahiptir.
- Tackle: Düşmanın koluna ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 800 hp etkiye sahiptir.
- Knife Stab: Yere düşen düşmana uygulanan harekettir ve 800 hp etkiye sahiptir.
- Drop Kick: Önden ve arkadan uygulanan bitirici harekettir ve 4000 hp etkiye sahiptir. (Her zaman bitirici değildir, düşman vücudundan parazit çıkabilir)

Ekstra Kostüm

- Exoskaleton

JILL VALENTINE

Silahları

- SG 556
- Knife
- M3

Fiziksel Hareketleri

- High Kick: Kafadan sersemletme ile uygulanan harekettir ve 350 hp etkiye sahiptir.
- Rising Kick: Düşmanın dizine ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 350 hp etkiye sahiptir.
- Head Grab: Düşmanın dizine ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve direk öldürür.
- Roundhouse: Düşmanın koluna ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 250 hp etkiye sahiptir.
- Reverse Roundhouse: Düşmanın koluna ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 350 hp etkiye sahiptir.
- Double Knee Drop: Yere düşen düşmana uygulanan harekettir ve 1200 hp etkiye sahiptir.
- Flip Kick: Önden uygulanan bitirici harekettir ve 2000 hp etkiye sahiptir.
- Cartwheel Kick: Arkadan uygulanan bitirici harekettir ve 2000 hp etkiye sahiptir.

Ekstra Kostüm

- Resident Evil 3

REBECCA CHAMBERS

Silahları

- MP5
- Grenade Launcher (Explosive Rounds)

Fiziksel Hareketleri

- Push Out: Kafadan sersemletme ile uygulanan harekettir ve 400 hp etkiye sahiptir.
- Jump Punch: Düşmanın dizine ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 350 hp etkiye sahiptir.
- Head Cracker: Düşmanın dizine ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 450 hp etkiye sahiptir.
- Tear Gas: Düşmanın koluna ateş ederek önden uygulanan harekettir ve 200 hp etkiye sahiptir.
- Rump Shaker: Düşmanın koluna ateş ederek arkadan uygulanan harekettir ve 300 hp etkiye sahiptir.
- Kick: Yere düşen düşmana uygulanan harekettir ve 500 hp etkiye sahiptir.
- Stun Gun: Önden ve arkadan uygulanan bitirici harekettir ve 8000 hp etkiye sahiptir.

Ekstra Kostüm

- Nurse

Resident Evil: The Mercenaries 3D'nin karakterleri ve özeliklerini okudunuz. Hepsinin silahları ve fiziksel özelliklerinin birbirinden farklı olduğunu görmüş oldunuz. Bu yüzden, her zaman söylediğim bir sözü tekrar sizlere hatırlatıyorum ve yazıma son noktayı koyarak sizlere keyifli oyunlar diliyorum.

En iyi karakter yoktur. Sizin en iyi oynayabildiğiniz karakter vardır.

BRANDONROUTH

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • Resident Evil-Milla Jovovich Facebook Fan
Ynt: The Mercenaries 3D "KARAKTERLER ve ÖZELLİKLERİ"
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2011, 23:33:51 »
Alper abi ellerine sağlık çok verimli bilgiler  :W

LeonidaS

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2011, 02:44:13 »
Ellerine sağlık Alper abi.Muazzam çalışmalarından birini sergilemişsin yine.Karakterlerin menülü resimleri varmı bilmiyorum ama karakter resimlerini koymak istersen alttaki resimleri geçirebilirim ? Senden izinsiz yapmak istemedim.Yok diyorsanda kalsın böyle..

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2011, 09:12:44 »
Ellerine sağlık Alper abi :W Harika bir makale olmuş :W Demek tekrar Mercenaries ha :D

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2011, 11:17:31 »
Ellerine sağlık Alper abi.Muazzam çalışmalarından birini sergilemişsin yine.Karakterlerin menülü resimleri varmı bilmiyorum ama karakter resimlerini koymak istersen alttaki resimleri geçirebilirim ? Senden izinsiz yapmak istemedim.Yok diyorsanda kalsın böyle..

Resimler için teşekkürler adamım. Aslında bunları arıyordum. Bulamayınca resimsiz yaptım. Resimler eklendi ana mesaja. :)

Ellerine sağlık Alper abi :W Harika bir makale olmuş :W Demek tekrar Mercenaries ha :D
Evet yine Mercenaries. Ayrıca mesaja eklediğin resim için teşekkürler.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2011, 11:50:09 »
Ne demek abi. Aslında makaleyi ana sayfaya basmak için yapmıştım resmi; ama buradan da ekleyeyim dedim :)

Sry0w0h

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2011, 21:22:43 »
Adamım gene döktürmüşün ya ellerine sağlık :)

MidnightCaller

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 30 Temmuz 2011, 21:34:44 »
Alper Abi eline sağlık.Çok güzel makale :W

sinaneca

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 31 Temmuz 2011, 16:10:31 »
Konu için ellerine sağlık gerçekten güzel konu olmuş.
Pek fazla takip etmedim bu oyunu Nintendo olmadığı için ama şöyle bi baktımda insan Leon'ıda koyar gerçi heralde onu Operation:RC ye sakladılar..  :)

IMMORTALIFB

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • https://www.trfighters.net
Ynt: Resident Evil: The Mercenaries 3D "KARAKTERLER ve ÖZELLİKLERİ"
« Yanıtla #9 : 31 Temmuz 2011, 22:58:16 »
Gözlerim Leon ve Ada yı aradı desem yalan olmaz. Senaryoya katkısı olmayan bir oyunda niye tüm karakterler bir arada olmaz anlamadım gitti :)

Eline sağlık wesker güzel paylaşım