Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 2591
  • 8

ilsirya

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
    • Oyun Kanalım
Devil May Cry 4 Türkçe Altyazılı Senaryo
« : 21 Şubat 2019, 13:18:44 »

Çıkışıyla birlikte oyun dünyasını oldukça şiddetli bir şekilde sarsan Resident Evil 2 (2019), piyasaya çıkışını yaptığı günden beri gerek Resident Evil severler olsun gerek de oyun severler olsun, her kesimden oyuncu tarafından sevilerek oynanıyor. Capcom da bu sevindirici durum karşısında olabildiğince Resident Evil 2 (2019) cephesini güncel tutmaya çalışıyor. Bunun bir örneği de geçtiğimiz günlerde platform ayırt etmeksizin hayranlarla buluşan The Ghost Survivors içeriği.

Resident Evil 2 (2019) hayranları meşgul ede dursun, Capcom cephesinde başka bir hareketlilik daha yaşandı. Bu hareketlilik ise daha çok bizlere yönelik bir şey. Capcom'dan beklenecek bir hareket değil, fakat Capcom, hayranların Resident Evil 2 (2019) ile ilgili görüşlerini öğrenmek istiyor. Oyunu ne yönüyle güçlü bulduğunuz, neresini beğendiğiniz, neresini beğenmediğiniz gibi. Resmi Resident Evil Twitter hesabından paylaşılan şuradaki gönderiye tıklayarak anket bağlantısına ulaşabilir ve oradan ankete katılarak görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Bu anket yaklaşık 3-5 dakika arası bir zamanınızı alacaktır. Oyundaki zayıf yönlerin, güçlü yönlerin veya eksik kalan kısımların oyunu oynayanlar tarafından Capcom'a bildirilmesi önemli. Çünkü olası bir Resident Evil 3 sil baştan yapımında, bu yönlere dikkat edilebilir. Anketin en son kısmında ise kendi cümlelerinizle görüşlerinizi bildirebileceğiniz bir kısım da yer alıyor. Dileyenler oradan birkaç cümle ile beklentilerini veya oyunla alakalı düşüncelerini anlatabilir. Eğer oyunu oynadıysanız birkaç dakikanızı ayırıp bu ankette görüşlerinizi bildirmenizi tavsiye ederiz.

hacı mehmet

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Ilginç, bu adamcıkların egoları jüpiter ebatlarında değiliydi ya, milleti dinlemek nerden çıktı, şaşırdım kaldım Haber için teşekkürler :D

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Vay vay vay vay, şu Capcom'a bakın hele. Öncelikle anketle ilgili bazı şeyler söylemek istiyorum ve bunlar tamamen nesnel şeyler. Anket rezâlet! Anket http protokolü ile kodlanmış, şaka mısınız? Bu dönemde http protokolüne kullanan kim kaldı arkadaş? Bizim site bile kullanmıyor, bu ilk rezillik. Ki bu başlı başına yeter zaten. Google Chrome ile bir şekilde o anket açılır; ama Firefox direkt "sakıncalı site" diye bağlantıyı engellerdi :D İkincisi ilk soruya geçmeden gelen ön soru. "Bu ankete memnuniyetle mi katılıyorsunuz?" Hayır arkadaş, ben belki oyunla ilgili içimdeki tüm nefreti, bu anket aracılığıyla kusmak istiyorum. İlle de memnun mu olmam gerek? İlk soruya geldiğimizdeyse iyice çıldırdım "RE 2 (2019)'u bir platforma satın aldınız mı?" diye soruyor. Eğer "Hayır" derseniz "Bu ankete katılmaya yetkin değilsiniz," diye uyarı alıyorsunuz. Ben belki oyunu izleyerek deneyimledim ya da bir başkasından ödünç alıp oynadım, illa senin şirketine para kazandırmak mı zorundayım?! x(

Velhasıl kelam, ankette öyle böyle yardırmadım ve son görüş kısmında adamlara bu oyunun bir remake değil, reboot olduğunu, kendilerinin birer ezik olduğunu, birazcık bile vizyonları olmadığını ve zavallı birer kopyacı olduğunu söyledim. Eee, böyle dayatma ankete, böyle şeyler yazılır; yoksa gerçekten de bu kadar aşağılanma ve hakarete uygun değildi adamlar. Ellerine sağlık Biçici, iyi stres attım :D Neyse, benim puanlamam şu şekilde oldu:

Senaryo Uzunluğu: 1
Korku Öğesi: 4
Karakterler: 1 (Aslında Şeri ve Eyda'ya bayıldım; ama genele baktığımda ve o anki öfkemden dolayı 1.)
Hikaye: 2 (Yahu, hikâyenin yarısı yok ortada :D Çok çabuk geçiyor.)
Resident Evil Serisine Bağlılığı: 2
Çatışma: 2
Düşman Tasarımı: 2
Vahşet Unsurları: 1 (İğrendim resmen, bu oyun bizi vahşetiyle değil, çaresizliğiyle korkuturdu eskinden.)
Grafikler: 5
Ses Efektleri: 2 (Aslında çok başarılılardı, bunu da 5 yapmam lazımdı.)
Tekrar Oynanabilirlik: 2
Üçüncü Şahıs Omuz Üstü Açısı: 4
Tanınan Hareket Özgürlüğü: 3
Müzik: 1 (Oyunda Mr. X'in belirdiği an dışında müzik yok anasını satayım! :S)

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
Milleti dinlemeyecekler ki :D
Yani bu anket esasında Resident Evil 3: Nemesis (20xx) için herhangi bir etkide bulunmayacak. Capcom sokağa çıkıp da herkese tek tek sormak yerine genel bir anket yapmış, o kadar :D Bu zamana kadar oyuncuların seslerine kulak vermediler ki bunda versinler :D :D

LeonidaS

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Şuanki oyun yapımcılarını anlıyorum.O yapımcılar buradaki forum yöneticileri gibi olsa mesela böyle olmazdı  :D Çok değişik bir örnek olucak ama onlar buradakiler gibi bu forum az kişide olsa devam edicek varlığını sürdürücek sayı önemli değil diyebiliyor ise onlar bunu diyemez.Bir kitle var ve o kitleye ayak uydurmak zorundalar ve bu büyük bir kitle bizim gibi bir avuç eskiye dönük gelenekleri seven, anımsayan bekleyenler için bizim isteiğimize göre oyun yapmayacaklar.Yeni kitle bu oyunun algoritmasını bilmediği için yapımcılar belki ya zorunluluktan yada gerçekten bilgisizlikten böyle oyunlar karşımıza getiriyorlar.Yapamazlarmı 10 numara bir Re3 ? Yaparlar.Ama kitleyi göz önünde bulundurarak yaparlar ki yine bizi hayal kırıklığına uğratacaktır Re3 de olsa...Benim görüşüm bu.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Yani Özkan, tam olarak "öğrenilmiş bir çaresizliğin" içindeyiz :D Şirketler, kâr elde edemezlerse batarlar, bu bir gerçek. Sonuçta Capcom da, eve ekmek götürmek zorunda. Oradaki çalışanlar da emir kulu. Yalnız adamlara ne acıtasyon yaptım he :D Benim sigortam yok anasını satayım, etrafta sigortasız sigortasız geziyorum :D Kan tahlili yaptırmaya hastaneye gitsem donumu kadar alıp öyle gönderirler :D Hayatın bu gerçekleriyle uğraşırken, istediğimiz tatta bir şey bulamayınca insan ister istemez benim gibi ketumlaşıp yardırıyor :D

ilsirya

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
    • Oyun Kanalım
Ilginç, bu adamcıkların egoları jüpiter ebatlarında değiliydi ya, milleti dinlemek nerden çıktı, şaşırdım kaldım Haber için teşekkürler :D

Belki de egolarını tatmin etmek için olabilir. Çünkü oyunun orijinalini bilmeyenler hep "Ooo muhteşem. Ben böyle oyun görmedim! Mükemmel, bayıldım ben bu oyuna. Daha fazla böyle olsun gelsin!" benzeri yorumlar yapacağından ve bu kitle de epey fazla olduğundan, bu tarz yorumlar Capcom'u epey mutlu edecektir. :D
Rica ederim. :)

Vay vay vay vay, şu Capcom'a bakın hele. Öncelikle anketle ilgili bazı şeyler söylemek istiyorum ve bunlar tamamen nesnel şeyler. Anket rezâlet! Anket http protokolü ile kodlanmış, şaka mısınız? Bu dönemde http protokolüne kullanan kim kaldı arkadaş? Bizim site bile kullanmıyor, bu ilk rezillik. Ki bu başlı başına yeter zaten. Google Chrome ile bir şekilde o anket açılır; ama Firefox direkt "sakıncalı site" diye bağlantıyı engellerdi :D İkincisi ilk soruya geçmeden gelen ön soru. "Bu ankete memnuniyetle mi katılıyorsunuz?" Hayır arkadaş, ben belki oyunla ilgili içimdeki tüm nefreti, bu anket aracılığıyla kusmak istiyorum. İlle de memnun mu olmam gerek? İlk soruya geldiğimizdeyse iyice çıldırdım "RE 2 (2019)'u bir platforma satın aldınız mı?" diye soruyor. Eğer "Hayır" derseniz "Bu ankete katılmaya yetkin değilsiniz," diye uyarı alıyorsunuz. Ben belki oyunu izleyerek deneyimledim ya da bir başkasından ödünç alıp oynadım, illa senin şirketine para kazandırmak mı zorundayım?! x(

Velhasıl kelam, ankette öyle böyle yardırmadım ve son görüş kısmında adamlara bu oyunun bir remake değil, reboot olduğunu, kendilerinin birer ezik olduğunu, birazcık bile vizyonları olmadığını ve zavallı birer kopyacı olduğunu söyledim. Eee, böyle dayatma ankete, böyle şeyler yazılır; yoksa gerçekten de bu kadar aşağılanma ve hakarete uygun değildi adamlar. Ellerine sağlık Biçici, iyi stres attım :D Neyse, benim puanlamam şu şekilde oldu:

Senaryo Uzunluğu: 1
Korku Öğesi: 4
Karakterler: 1 (Aslında Şeri ve Eyda'ya bayıldım; ama genele baktığımda ve o anki öfkemden dolayı 1.)
Hikaye: 2 (Yahu, hikâyenin yarısı yok ortada :D Çok çabuk geçiyor.)
Resident Evil Serisine Bağlılığı: 2
Çatışma: 2
Düşman Tasarımı: 2
Vahşet Unsurları: 1 (İğrendim resmen, bu oyun bizi vahşetiyle değil, çaresizliğiyle korkuturdu eskinden.)
Grafikler: 5
Ses Efektleri: 2 (Aslında çok başarılılardı, bunu da 5 yapmam lazımdı.)
Tekrar Oynanabilirlik: 2
Üçüncü Şahıs Omuz Üstü Açısı: 4
Tanınan Hareket Özgürlüğü: 3
Müzik: 1 (Oyunda Mr. X'in belirdiği an dışında müzik yok anasını satayım! :S)

Bayağı iyi yardırmışsın yalnız Bilâl Baker. Bu anket sonuçlarını okuyan yetkili eminim bayağı dehşete kapılacaktır senin yanıtını okurken. Ve dediklerin kesinlikle doğru. Oyunda doğru düzgün müzik yok, bir de kalkmış gelmişler orada müziğe kaç puan verirsiniz diye soruyorlar. Oyunu oynadıktan sonra aklımda kalan tek müzik Mr. X'inki oldu. Onun dışında müzik olayında cidden çok zayıf oyun. Üstelik bana kalırsa ses effectleri konusunda da öyle. Genel olarak oyunda görsellik dışında başka bir şeye önem verilmemiş, görselliğe yoğunlaşıp gerisini sallamışlar. :U
Teşekkür ederim Bilâl Baker, senin böyle güzel yardırmana katkıda bulunduğuma çok sevindim. :3

Milleti dinlemeyecekler ki :D
Yani bu anket esasında Resident Evil 3: Nemesis (20xx) için herhangi bir etkide bulunmayacak. Capcom sokağa çıkıp da herkese tek tek sormak yerine genel bir anket yapmış, o kadar :D Bu zamana kadar oyuncuların seslerine kulak vermediler ki bunda versinler :D :D

Zaten çoğunluk her şeye süper diyeceğinden bu anketin bir etkisi olacaksa bile olmaz. Capcom her görüşü ayrı değerlendirmek yerine çoğunluğa "İyi hoşmuş." der, yine aynı çizgide devam eder. :D

Şuanki oyun yapımcılarını anlıyorum.O yapımcılar buradaki forum yöneticileri gibi olsa mesela böyle olmazdı  :D Çok değişik bir örnek olucak ama onlar buradakiler gibi bu forum az kişide olsa devam edicek varlığını sürdürücek sayı önemli değil diyebiliyor ise onlar bunu diyemez.Bir kitle var ve o kitleye ayak uydurmak zorundalar ve bu büyük bir kitle bizim gibi bir avuç eskiye dönük gelenekleri seven, anımsayan bekleyenler için bizim isteiğimize göre oyun yapmayacaklar.Yeni kitle bu oyunun algoritmasını bilmediği için yapımcılar belki ya zorunluluktan yada gerçekten bilgisizlikten böyle oyunlar karşımıza getiriyorlar.Yapamazlarmı 10 numara bir Re3 ? Yaparlar.Ama kitleyi göz önünde bulundurarak yaparlar ki yine bizi hayal kırıklığına uğratacaktır Re3 de olsa...Benim görüşüm bu.

Doğru. En nihayetinde onlar da bu oyunları hayrına yapmıyor, bir şekilde harcadıkları emeğin, verdikleri paranın karşılığını almalılar. Oyun geliştirmek kolay bir şey değil sonuçta, senelerce üstünde kafa patlattıkları bile oluyor. Ama en azından serinin eski hayranlarını da mutlu edecek şeyler yapabilirler. Bunlar seçeneğe bağlı olarak gelir, isteyen kullanır isteyen kullanmaz. Üzerinde biraz düşünüldüğünde iki tarafı da memnun etmenin mümkün olduğuna inanıyorum. :&

Yani Özkan, tam olarak "öğrenilmiş bir çaresizliğin" içindeyiz :D Şirketler, kâr elde edemezlerse batarlar, bu bir gerçek. Sonuçta Capcom da, eve ekmek götürmek zorunda. Oradaki çalışanlar da emir kulu. Yalnız adamlara ne acıtasyon yaptım he :D Benim sigortam yok anasını satayım, etrafta sigortasız sigortasız geziyorum :D Kan tahlili yaptırmaya hastaneye gitsem donumu kadar alıp öyle gönderirler :D Hayatın bu gerçekleriyle uğraşırken, istediğimiz tatta bir şey bulamayınca insan ister istemez benim gibi ketumlaşıp yardırıyor :D

Şu yorumun hem bir biçici kalbinin cız etmesini, hem de o biçicinin gülmesini sağladı Bilâl Baker. İkisini nasıl aynı anda yaptın çözebilmiş değilim. :-?

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Ara sıra böyle şarlatanlıklar yaptığım olur Biçici :D Millet sadece sosyal ağlarda takılıp çok şey kaybediyor. Benim şu destansı yorumlarımı oralarda bulamazlar :D Bu ne egoydu arkadaş. Kendimi, RE 2 (2019) için hayra görüş anketi başlatan Capcom gibi hissettim :D

ilsirya

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
    • Oyun Kanalım
Aslında senin yorumlarını kopyalayıp ayrı bir başlık altında sunmak lazım Bilâl Baker. En sona da şu ankette düşüncelerini yazdığın kısmın ekran görüntüsünü eklemek lazım. Umarım o kısmın bir ekran görüntüsünü almışsındır, ya da yazdığın metni kopyalamışsındır. :&