Forever
Ziyaretçi
Toggle navigation
Nekro Kelebek
Ana Sayfa
Forum
Ara
Üyeler
Üye listesini görüntüle
Üyelerde ara
GİRİŞ YAP
KAYIT OL
GİRİŞ YAP
KAYIT OL
Bizler İnkâr Edilemeyiz!
-Forever Ekibi
Nekro Kelebek
//
Evrensel Gerilim Hareketi
//
Resident Evil Evreni
//
Resident Evil 5
//
Resident Evil 5 Belgeleri
17415
59
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
...
6
HammerHead
Site Yöneticisi
Ynt: Resident Evil 5 Belgeleri
«
Yanıtla #10 :
01 Ocak 2019, 16:19:18 »
BİR HOŞ GELDİN SÜRPRİZİ
Neredeyse viski şişemi düşütürcesine bana böyle bir girişi başheden şey kapımın şiddetle çalınmasıydı. Neyse ki hızlı reflekslerim herhangi bir talihsiz kaybın yaşanmasını önledi. Kapıyı açmalı mıydım yoksa açmamalı mıydım bilemedim. Bu noktada hayatım için korktuğumu söylemek istemem; fakat kimsenin çok tedbirli olmayı sürdüremeyeceği Kijujuda'ki bu genel durumun çılgınlığı, beni de böyle yaptı. Elbette, kapının açılmasına karşı ihtiyatlıydım; fakat merakım sonunda beni yendi, gene.
Kapıyı açtığımda gözlerime inanamadım. Bu Allyson'dı. Bitkin durumdaydı, bir hafta boyunca hiç uyumamış gibiydi; ama umurumda değildi, çünkü o benim hâlâ prensesimdi. Aceleyle onu içeri alıp kanepeye oturttum ve sinirlerini yatıştırabilmesi için ona sulandırılmış bir viski verdim. Kızın tam olarak ne dediğini dinleyemiyordum; çünkü onu tekrar kazanmak beni cidden mutlu etmişti. En iyi anladığım kısım; erkek arkadaşını bir türlü bulamadığı ve kaldığı otelin yabancı karşıtı sloganlar atan yerlilerce saldırıya maruz kaldığıydı. Öfkeli bir kalabaığın el ele vermesiyle bazı insanlar, kendilerini sokakta sürüklenirken bulmuş ve sonrada denizin derinliklerinde kaybolmuşlar. Onlara ne olduğunu söylemek güç. Allyson ise oradan kaçmayı başarmış ve doğruca benim kaldığım yere gelmiş. Bu ülkede doğduğumdan ötürü otelden çıkarken buranın daha güvenli olabileceğini düşünmüş. Kızın mantığını suçlayamam; ama artık burasının bile güvenli olduğunu sanmıyorum.
O zamandan beri Allyson, benim konuğum oldu. Yani Kijuju'daki şu anki durumun tamamen kötü olduğunu söyleyemem
Maalesef ki, megafonlu herif ne zaman faaliyetlerindeki çıkarlarından bahsetmeye başlasa kız sıçrıyor. Yakın zamanda buna son vermeyecekler anlaşılan. Her gün daha fazla insan o adamı dinlemeye geliyor. Hayır, yanlışım var. Bu insanlar, bir rock konserindeki sarhoş bir motorsiklet çetesi gibi hareket etmek üzere geliyorlar.
1 adam, megafonlu adamın konuşması sırasında onu dinlemeye gelen kalabalığın aşırı hareketlerine gönderme yapıyor.
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #11 :
01 Ocak 2019, 16:19:36 »
DÜNYAM BAŞIMA GEÇERKEN
Olanlardan sizi bilgilendirmeye devam edeyim. Allyson geçen haftadan beri benimle yaşıyor ve benim sevinçle sokaklarda dans etmem gerekirken aslındaysa birbiri ardına gerçekleşen tek şey kabus oldu. Kulağa korkunç gelebilecek denli okumak üzere olduğunuz her şey gerçek. Ayrıca işin aslı şu ki, bu yazıyı şu anda, yani beni mahveden günde değil, ayın 13'ü olan Cuma günü itibariyle hazırlıyorum.
Onlar, neredeyse her gün güneş gözlüklü ve megafonlu adamın nefret dolu söylemlerini aktardığı meclis yerinde bir çeşit iskele/plartform inşa ediyorlardı. Bir gün bizden birisini oraya sürükledikleri ana kadar bu şeyin ne işe yaradığını çözememiştim. (Bu arada gözlerinde kuduz bir wolverine'e ait o çılgın bakış bulunan Kijuju'daki bir kimse hakkında konuşurken, o kimselere "onlar" diye hitap ediyorum. "Biz"den kasıtsa; Kijuju'nun saçmalık derecesindeki çılgınlığından kafası karışmış, hâlâ normal bir insan gibi görünen, düşünen ve hareket eden benim gibi kimseler.) Zavallı adam, onu iskelenin yukarısına sürekleyen kalabalıktan kendisini kurtarmak için direndi. İki adam, onu yukarıya itekledi ve sonra hayatımda hiçbir yerde görmediğim küçük bir araba büyüklüğünde bir balta taşıyan acayip büyüklükte iri kıyım bir adam yürüyerek çıkageldi! Başını örten siyah bir çuval ya da kukuleta giyiyordu ve yalnızca ona bakmak bile içimi dehşetle doldurdu. Bacaklarım çözülüvermiş gibi hissettim. O baltanın ne için olduğu karın boşluğuma bir darbe olarak inmişti. Bu bir idamdı. Dev canavarın, resmen havaya doğru baltasını savurmaya başladığı sahneye sırtımı döndüm. Bir anlık sessizlik oldu (belki de ben hayal ettim) ve ardından sert bir "KÜT" sesi. Kalabalığın yeniden başlayan vahşi seslerini duyduğumda olayın bittiğini anlamıştım. Geriye baktım ve iskelenin aşağına doğru yuvarlanan kesilmiş başı gördüm. O anda bacaklarım pes etti ve yere kapaklanıverdim. Allyson yanıma koşturdu. Beni böylesine dehşete düşüren şeyi görmek için dışarıya bakmayı çalıştı; fakat ben, onu pencereden geri çektim. Bunu görmesine hiç gerek yoktu.
Ne zaman dışarıda keşif gezisini göze alsam, genellikle meydandaki kalabalık dağıldıktan sonra gördüğüm tek insanlar "onlar" oluyor. Çok fazla enerjik olmaksızın umursamazca yürüyorlar; ama gözleri... Gözleri, benim bir tek öfke olarak tanımlayabileceğim şeyle dolu. Yanlarından geçtiğim her sefer, sanki öldüreceklermiş gibi bana dik dik bakıyorlar. Başımın arkasından da beni izlediklerini hissedebiliyorum. Gittiğim her yerde gözlerinin üzerimde olduğunu biliyorum. Mümkün olduğunda evde kalmasını Allyson'a bu yüzden söylüyorum. Dışarısı onun için güvenli değil.
İnsanlar artık, yalnız buralarda da tuhaflık sergilemiyor. Her bir duvar, genellikle bir veya iki kelimenin tekrar yazıldığı duvar yazılarıyla kaplı. Vahşice etrafı saçılan hayvan cesetlerine o kadar rastlanır oldu ki, açıkça, çürüyen bir leşe takılmaksızın yürümek imkansız hâle geldi. Hatta gördüğüm bazı vücut parçalarının insana ait olduğun kesinlikle eminim; fakat incelemek için yeterince yaklaşmayı istemiyorum.
Bir gün bir binanın arkasına sürüklenen birini gördüm. Kaçmak için debeleniyordu; fakat onu sürükleyen adam, ondan çok daha güçlüydü. Neler döndüğünü öğrenmek için neredeyse istekliydim, yani bunu göz ardı etmemeye neredeyse istekliydim. Maalesef ki, olaya karışmadan edemedim. Böylece iki adamın kaybolduğu dar sokağa doğru dikkatlice ilerledim. Ne zaman merakımın benden üstün gelmesine izin vermemeyi öğreneceğim? Duvarların tamamında kan vardı ve sanki güçlü adam, güçsüz olanı yemiş gibi görünüyordu. Ne görüp görmediğimden emin değilim; fakat adamın başı, diğerinkinin etrafına sarılmış gibiydi. Koşabildiğim kadar hızlı oradan kaçtım.
Büyük bir çuvaldaki bir şeyi tekmeleyen bir grup eleman gördüm, tıpkı birkaç hafta önce ateşe verdiklerindeki gibi. Yanlarından geçtiğimde tekmelemeyi kestiler ve öylece dik dik bana baktılar. Çuvalın kımıldadığına yemin edebilirdim. içinde hayvan tarzı bir şey mi vardı... Yoksa bir insan mıydı?
Ayrıca yere bir insan cesedi atan birini daha gördüm. Meğersem bu adam, vahşice etrafına bıçağını sallayarak orada bir yemek tezgahı işletiyormuş. Sanki bağırsak ya da aşağı yukarı macun kıvamında bir madde satıyormuş gibiydi. Bunu gördüğümde neredeyse midem ağzıma geldi.
Görüp görebileceğim tuhaflıkların ötesindeki bu şey, geçenlerde yüzünde bir takım sülük ya da dokunaçlar gözlemlediğim o köpek olmalı. Hasta mıydı ya da bir parazit tarafından enfeksiyona mı maruz kalmıştı bilmiyorum; fakat şu ana kadar gördüğüm en garip şeydi. Köpek bana baktığında hırladı ve dokunaçların tamamı diken diken olduktan sonra kaçtı. Benden bunu açıklamamı istemeyin; çünkü onun ne olduğunu ben de bilmiyorum.
Bunu yazarken onlar, iskelenin oraya bizden başka birini sürüklüyorlar. Bu yerle ilgili lanet olasıca sorun da ne?! Ne haltlar dönüyor?! Eğer orada, bana ve Allyson'a yardım edebilecek herhangi biri varsa, lütfen gelip bizi kurtarın! Kim olursa! Lütfen çabuk!
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #12 :
01 Ocak 2019, 16:21:23 »
ORDU BURADA. SONUNDA YARDIM GELDİ SANMIŞTIM...
Ordu burada. Sonunda yardım geldi sanmıştım; ama tek yaptıkları alelacele hepimizi bu cehennem çukurunun içerisine hapis tutmak için bir duvar örmeleri oldu. Ellerinde otomatik silahlarla, duvarın dış kısmında devriye geziyorlar. Dışarı çıkmamıza izin verilmiyor. Kijuju'ya giren insanlara izin verilmesiyle ise, hiç sorunları yok; ama şu duvarı tırmanmayı düşünecek herhangi biri olsa... Şey, muhtemelen huzur içinde yatardı. Bize yardım etmek için burada değiller; bizi içeride tutmak için buradalar. Yalnızca bizi içeride hapsedebileceklerini umuyorlar ve kendi kendimizi yok ederken izleyebilmeyi.
Dışarıda keşif gezisi yapma cesaretini kendinde bulmam şöyle dursun, artık penceremden dışarıya bakamıyorum bile. Yine de evin dışında ne olup bittiğini biliyorum. Biliyorum; çünkü her gün katledilen kurbanların kan donduran çığlıkları, kulaklarıma çalınıyor. Ardından o vahşi kalabalığın tezahüratını duyuyorum ve o zaman biliyorum ki bizden başka biri, başka bir insan, kaybedildi. Etin dağılırken ki ve kemiklerin kırılırken ki bildiğiniz türden o sesleri, engellemeye çalışıyorum. Bütün bunlar beni iliklerime kadar ürpertiyor!
Ve ordu hiçbir halt yapmıyor. Yanızca kendileri için bir sorun oluşturmayacağımızı umdukları duvarlarının dışında nöbet tutuyorlar. Bundan böyle hükûmete güvenemem artık.
Lütfen, bunu okuyorsanız bana başka tavsiye vermeyin. Yardım edin! buradaki çılgınlığı bildirmek için bir şeyler yapabilecek konumda olan ya da bir gazetede çalışan tanıdığınız birine anlatın. Bu sözcükleri yayın! Eğer devlet kurumunda çalışıp bir arkadaşı olan birilerini tanıyorsanız, onlara da anlatın! Kijuju'da hâlen iyi insanlar, kurtarılmaya muhtaç olan insanlar olduğunu bilmelerini sağlayın! Hemen yardım bulmamız gerek! Orduyu, hava kuvvetlerini, hatta ve hatta N.A.S.A'yı gönderin! Lütfen, hiç hemcinsiniz için bir şeyler hissettiyseniz, şimdi harekete geçme zamanı! Lütfen!
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #13 :
01 Ocak 2019, 16:21:52 »
İÇKİ İSTİYORUM... EĞER BİR BAR BULABİLİRSEM
Bu sabah, yanımda yatmamış olan Allyson'ı bulmak için uyandım. Biraz yiyecek ya da bir şey bulabilir mi diye bakınmak için dışarı çıkma cesareti gösterebildiğini sanmıştım. Dışarı çıkmak için böylesine aptal olduğundan ona kızgındım. Sonra klavyemde duran, bana hitap edilmiş bir not fark ettim. Kızdandı. Yalnızca bilgisayarda oturan benden bıkıp usandığını yazmış. Burada tıkılmış vaziyette, hiçbir şey yapmadan bekleyemezmiş ve bizi buradan çıkarmak için yardım etmeye çalışmamam hakikatine artık daha fazla dayanamazmış. Hiç de bile! Ben, önemli bilgiler arıyordum ve bize yardım edecek birilerini bulmaya çalışıyordum. Herhalde bütün gün boyunca ünlülerle ilgili dedikodular okumak için oturuyor değilim!Anlayıncaya dek ona, bunu söylemek istiyorum.
Ona söylemeliydim.
Pişmanlıklar için çok geç. O artık gitti, muhtemelen Kijuju'dan bir çıkış yolu bulmak için. Şimdi az düşünüyorum da, maden ve oraya ulaşılabilecek herhangi bir yeraltı geçidi hakkında bana sorular sorup durmuştu. Ben de bilmek istediği her şeyi, bu saçmalıktan neden bahsetmemi istediğini sorgulamadan anlatmıştım. İşler son zamanlarda gerginleşmişti ve çok kereler de tartışıyorduk. Yani ben de, kavgasız bir gece görmekten mutlu olmuştum. Böylesine bir şey yapmaya niyetli olduğuna dair hiçbir ipucum yoktu.
Neden beni terk etmek istedi? Burada güvendeydi. Ben buradaydım. Buradayken benimle daha iyiydi; ama şimdi dışarıda tek başına. Peşinden gidip onu bulmak, geri getirmek istiyorum. Ayrılıyorum. Gidip onu bulmak istiyorum; fakat bir türlü dışarı çıkmaya yanaşamıyorum. Eğer çıkarsam öleceğim, biliyorum. Korkularıma yenildiğimden ötürü kendimden nefret ediyorum; ama korkum, herhangi bir kederden daha kuvvetli. Sağ salim bana geri dönebilsin diye dua ediyorum. Tüm yapabileceğim bu.
Eğer orada, ona yardım edebilecek kimse varsa, lütfen yardım edin! Bana geri gelmesini söyleyin! Onu korurum.
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #14 :
01 Ocak 2019, 16:22:12 »
SONUNDA YARDIM!
Bugün ölümüyle tanışması için iskeleye sürüklenen başka bir adamı daha duydum. Bu mesele o kadar sıradan hâle geldi ki olay gerçekleştiğinde ölüme mahkum adamların lanetlerini engellemek için kulaklarımı tıkamam bile son durumu öğrenmemi engellemedi. Kulaklarımı tıkamış olsam bile başka bir benliğin daha yaşamını çalan baltanın o küt sesini hissedebiliyorum. Ayrıca kalabalığın tezahüratı da, beni korku ve dehşetle doldurmaya devam etmekte. O zavallı adam için kalbimin derinliklerinde bir dua etmiş olabilirim (en azından öyle yaptığımı düşündüm); ama onu daha fazla aklımda tutmadım. Şu an geldiğim bu hâle bakarak ne kadar hissizleştiğime inanamıyorum. Başka bir gün, başka bir idam. Ya da öyle bir şey işte.
Bu sefer olay, kalabalığın tezahüratıyla son bulmadı. Bir de silah sesleri duydum. Kafam karıştı, dışarıda neler olduğuna bakmak için dikkatlice perdelerden birini çektim (Aklınızda bulunsun, bunu yaparken kendi hayatımı büyük bir riske attım). Kalabalık tarafından kuşatılmış komşu bir bina içerisinde bir adam ile bir kadın gördüm. Kesinlikle gidici olduklarını düşünmüştüm; ama sonra onların birer silah taşıdığını fark ettim. O ateş sesleri bunlardan gelmiş olmalıydı! Her ikisi de meydana koşarken ve yere serebildikleri kadar çok sayıda manyağı yere sererken bir takım olarak çalıştı. Daha fazla ölüm görmek beni şok etmeliydi; ancak sadece bu iki varlık, beni daha fazla şok etmeye yetti.
Onları izlerken, birden bire nereden çıkıp geldiği belli olamayan bir helikopter duydum ve akabinde büyük çelik kapıya bir füze ateşledi. Şok dalgası, evimi aynı bir deprem gibi sarstı. Bu patlamanın yakınında olan birinin hayatta kalabileceğini sanmıyorum. Tekrar penceremden dışarı baktığımda, o adam ve kadının dışında herkesin ortadan kaybolduğunu gördüm. Tahminimce füzelerden korkmuşlardı.
Durumlar sakinleşmiş gibi olduğundan bu iki deli insana dair daha iyi bir görünüm elde etmek için hemen dürbünüme sarıldım. Yani demek istediğim, kuduz köpekler gibi davranan binlerce insanla kapışabilmeyi düşünmek için bir insanın deli olması gerekir! Kadın, buralıymış gibi görünüyordu. Spor kıyafetler giyiyordu ve silah kemeriyle birlikte büyük bir bıçağı vardı. Görünüşe göre onu kullanmayı da biliyordu. Aynı şekilde adam da benzer kıyafetler giyinmişti; fakat silah kemeri altında bir çeşit üniformaya benzeyen bir bluz giymişti. Adam resmen 80'lerdeki bir aksiyon film yıldızı gibi iri yarıydı. Giysisinin kolunda BSAA denilen bir yama amblemi olduğunu gördüm. O amblemi gördüğümde, benim için pek çok yerli yerine oturdu. Bildiğim kadarıyla BSAA, yalnızca biyo-terörizmle ilgili durumlarda devreye girerdi. Herkesi kontrolü dışında hareket ettirmek için birilerinin bir virüs ya da ona benzer bir şey yayması fikrimden size bahsetmiştim. Bu yaşananlar da, deli dana hastalığının süper bir uyarlaması olabilir.
Cidden ne olursa olsun, BSAA'ın millete yardım etmek için biraz aşı getirdiğinden eminim. Tanrı'ya şükürler olsun. Açıkçası yanlarında biraz viski getirdiklerini de ummuyor değilim hani. Ne de sonsuza kadar yetecek içkim yok. Yine de şu sevimli BSAA kadın ajanıyla bir iki içki paylaşmanın bir sakıncası olmaz herhalde. Birkaç iyi hareket bildiğinden de son derece eminim.
Her neyse yahu, buradan kurtulacağım! Bu yazılanları yayan oradaki herkese teşekkürler. Artık önemli şeyler hakkında, alkol ve kızlar hakkında, yazmaya geri dönebilirim!
oldsnake
Eski Üye
«
Yanıtla #15 :
11 Mart 2009, 23:37:05 »
RESIDENT EVIL TARİHİ
1960'lar
Mühendis Michael Warren, Racoon şehrinin elektriklendirmesine başlar.
Ashford ailesinin 5. lideri,Edward Ashford, sonradan bilinecek adıyla Ata Virüsü araştırmasına başlar.
1962
Ozwell E.Spencer, mimar George Trevor'a Racoon şehrinin dışında büyük bir mansiyon tasarlamasına ve yapmasına yardım eder.
1966
(Aralık)
Ozwell E. Spencer, James Marcus, ve Edward Ashford resmi olarak Ata Virüsünün doğruluğunu kanıtladılar, yaşayan organizma dnasını yeniden kuruyordu.
1967
(Kasım)
Arklay dağlarındaki mansiyon ve laboratuvar tesislerinin yapımı tamamlandı.
Jesica ve Lisa Trevor'a değişik bir Ata Virüsü enjekte edildi. Virüs, Jesica daha işe yaramadı ve sonunda alt edildi. Virüs Lisa'da etki gösterdi ve o gözlenmeye alındı.
George Trevor, test örneği olmaya yakındı ama mansiyon hakkında bilgilerinden dolayı alt edildi.
1968
Raccoon Şehri'ndeki tramvay Avrupa'da başladı ve onu şehrin içinde kullandılar.
Spencer, Marcus Ve Edward Ashford ile birlikte Medikal şirketi olan Umbrella'yı kurdular. Bu şirket onların biyolojik araştırmalarını maskelemek için kullanıldı.
(Temmuz)
Edward Ashford, Ata Virüsüne yakalandı ve öldü. Oğlu, Alexander ailenin başına geçti.
(Ağustos)
Umbrella Alıştırma merkezi Arklay dağlarında kuruldu ve Marcus yönetici oldu.
1969
(Şubat)
Alexander Ashford, Antartika'da bir merkez tasarlamaya başladı. O gizlice "Code Veronica" projesi için yer altında bir laborutuar yapmayı planlıyordu.
(Kasım)
Umbrella Antartik merkezi ve araştırma merkezleri tamamlandı
1971
Code veronica projesi başarılı oldu. Ve ikizler Alfred ve Alexia doğdu.
1977
Albert Wesker ve William Birkin, Alıştırma merkezine beklenen müdürler olarak katıldılar.
1978
(Ocak)
Marcus T-Virüsü yapmakta başarılı oldu.
(Temmuz)
Alıştırma merkezi kapatıldı. Wesker ve Birkin T-virüs araştırması için Arklay Araştırma merkezine transfer edildi. Marcus ise kendi araştırmasına kapatılan alıştırma merkezinde devam etti.
1981
(Temmuz)
Sadece 10 yaşındayken Alexia Ashford, sınıf birincisi olarak saygın bir üniversiteden mezun oldu.
Birkin, Alexia'yı bir rakip olarak görmeye başladı..
1982
Alexia, babası Alexander'a T-Veronica virüsünü enjekte etti ama bu deney başarısızlıkla sonuçlandı.
1983
(Aralık)
Wesker T Virüsüne ikinci bir korunmazlık araştırıyordu. Spencerin bazı planları hakkında kuşkulanmaya başladı.
Alexia, kendine T-Veronica enjekte etti ve 15 yıllık bir fanus uykusuna yattı. Planın gizliliği açısından o kendini virüsle ilgili kazaya uğrayıp ölmüş gibi gösterdi.
1987
Michael Warren, Racoon şehri valisi oldu.
1988
Wesker, Spencer'dan emir alarak, Marcus'a suikast yaptı. Birkin'in tecrübesiyle, T-Virüs programı sayesinde B.O.S. Tyrantın yapımına başlandı.
Umbrella "Nemesis" Projesinin araştırmasına 6. Araştırma merkezi olan Avrupa'da başladı.
1991
Umbrella yer altında pahalı bir laboratuvarın yapımına başladı.
Spencer Birkinin G Virüs projesine başlamasını uygun gördü.
Wesker, Bilgi departmanına atandı.
1992
Umbrella şehir merkezi bütçesine katkıda bulunarak General Hospital'ın yapımına başladı.
Michael Warren'ın bir heykeli şehrin ortasına dikildi.
1993
Raccoon şehri polis Şefi Brian Irons, Umbrella ile gizli görüşmelere başladı..
Birkin Racoon şehri yeraltı labarotuarına transfer edildi, gizli olarak Irons ile görüştü.
Alfred Ashford, üniversiteden mezun oldu ve Antartic merkezinin yöneticisi oldu. Rütbelerden rütbelere yükseldi ve sonunda Umbrella'nın yürütücüsü oldu ve sonra Rockfort adasının yöneticisi oldu.
(Aralık)
Anti B.O.S. için ekip üyeleri tamamlandı.
1994
Chicago laboratuvarlarından John Arklay, araştırma merkezini Birkin'den devraldı
Alfred Rockfort adasında özel bir mansiyon ve hapishane inşa ediyordu.
1996
S.T.A.R.S takım kaptanı olarak Wesker atandı.
Hunk, (Umbrellanın sonradan Özel Takım üyesi olan ) Rockfort adasında savaş alıştırması yapıyordu.
1998
(Mayıs)
Marcus'un gizemli bir klonu Umbrella alıştırma merkezinde görüldü.
Arklay mansiyonunda virüsle ilgili büyük bir sızıntı oldu ve araştırma laboratuvarı bundan dolayı kullanılmaz hale geldi.
Cerberus ilk kurbanını öldürdü: 20 yaşında parçalanmış bir kadın.
(Haziran)
Cerberusun görüntüleri Raccoon şehri dergisinde yayınlandı.
(Temmuz)
Alıştırma merkezini soruşturmak için 2 grup gönderildi. İlk grup B.O.S.lar tarafından yok edildi.
Arklay dağlarındaki kayıp insanların ve kazaların sayısında artış oldu. Şehir araştırma için S.T.A.R.S bravo takımını gönderdi.
Bravo Ekibi'nin helikopterinde bilinmeyen sebepten motor arızası oldu ve bu yüzden Arklay dağlarına düştü.
Bravo Ekibi araştırma merkezine gitmek için Ekliptik Ekspresi ini kullandı, ve sonradan bu ekspress yok oldu.
Alfa Ekibi Bravo Ekibi'yle bağlantı kesildiğinden gönderildi.
Konak olayı.
Bravo takım üyesi Enrico Marino, Wesker'ın gerçek kimliğini öğrenir ve Wesker tarafından öldürülür.
Konak ve laboratuvar virüs tarafından mahvedilmişti. Alfa Ekibi'nden 4 kişi Bravo Ekibi'nden 1 kişi kurtuldu. Kurtulanlar:
Chris Redfield
Jill Valentine
Barry Burton
Brad Vickers
Rebecca Chambers
Arklay araştırma merkezi patlamadan Wesker oradan kurtuldu.
(Ağustos)
S.T.A.R.S'ın eski üyelerinden Chris Redfield, G-Virüsü öğrenir ve Umbrella soruşturması için Avrupa'ya gider.
(Eylül)
Virüs enfeksiyon olmuş fareler tarafından Raccoon Şehri'ne yayılır.
Raccoon şehrinde yamyamlık olayları olduğu ilan edilir ve bu arttıkça artar
Birkin G-Virüsü'nü tamamlar.
Polis merkezine bir zombi sürüsü saldırır
Polis istasyonu istila edilir, Şef Irons, yeraltına iner. Warren şehirden kaçar ama kızını geride bırakır.
U.B.C.S. (Umbrella Biyolojik olaylara karşı atak timi) kurtarma operasyonlarıyla ilgili şehre varır.
Çaylak Polis Leon S. Kennedy, Claire Redfield ile aynı zamanda şehre varır.
Umbrella şehre B.O.S. Nemesis T Tipini yollar, ve o Jill Valentine'e saldırmaya başlar.
Umbrella şehre çok gelişmiş Tyrantları gönderir.
Leon Ve Claire şehirden Annette ve William'ın kızı Sherry ile kaçar.
U.S. Ordusunun şehre gelişiyle her şey kontrol altına alınır.
U.B.C.S den sağ kalanlar Umbrella tarafından olay şahitleri olduğundan ödüllendirilir.
Nicholai Ginovaef ve diğerleri tek tek ölür. Hastane yok edilir.
Ada Wong ve Hunk'un ikisi de G Virüs örneklerine sahip olur.
Yeraltındaki laboratuvar yok edilir.
(Ekim)
Amerikan hükümeti Raccoon Şehri'ndeki virüs tehdidini füze saldırısıyla yok etme kararı alır.
(Aralık)
Claire, Paris laboratuvarına sızar, ve yakalanıp Rockfort adasına hapsedilir.
Wesker adaya kendi özel kuvvetleriyle birlikte saldırır ve T-Virüsü'nü salar.
Claire adadan kaçar ve Leon'a yardım etmesi için mail atar. Leon da onun yeri Chris'e bildirilir.
Jill, Raccoon şehrinden kaçıp Chris'in apartmanına gider fakat o çoktan Rockfort adasına gitmiştir.
Alfred Ashford adan kaçar.
Chris, Rockfort adasına ulaşır ve Wesker'ı bulur.
Alexia fanus uykusundan uyanır ve Alfred ölür.
Claire ve Chris, Antartica merkezinden yeniden bir araya gelirler ve Alexia'yı öldürürler.
Ada yok olmadan kaçar..
2002
Jack Krauser kendini ölmüş gibi gösterir ve Wesker'ın gizli organizasyonuna katılır.
2003
(Şubat)
Chris ve Jill Rusyadak iUmbrella Caucausus Araştırma Merkezini yok etmek amacıyla görev alırlar.
Onlar TALOS'u yok etmekte başarılı olurlar.
2004
Başkanın kızı Ashley Graham Los illuminados diye bilinen dini bir grup tarafından kaçırılmıştır (Gerçekte kaçırılmayı Krauser yönetmiştir).
Leon, Ashley'nin gizli servis detaylarına ulaşamaya çalışmıştır ama bunun yerine onu bulması için görevlendirilmiştir.
Leon'a Las Plagas virüsü Los illuminados tarafından enjekte edilmiştir. Bundan sonra Leon Ve Ashley kilisedeki sığınağa girmişlerdir.
Köyden kaçtıktan sonra Leon ve Ashley kalede bir sığınak aramaya zorlanmışlardır, ama Ashley tekrar yakalanmıştır. Ashley gizli bir adaya Salazar'ın emriyle Krauser tarafından götürülmüştür. Leon Salazarı bulup onu yok eder.
Leon adaya Ashleyi bulmak için gider ve orada Krauser uda Saddleride öldürür. Leon Ve Ashley araştırma merkezinde parazitleri yokeden bir cihaz kullanırlar.
Ada Wong Leon'dan Plagas örneğini çalar ve Leon ile Ashley adadan kaçarlar.
oldsnake
Eski Üye
«
Yanıtla #16 :
12 Mart 2009, 01:10:47 »
BSAA
Raccoon Şehri'ndeki olaylara dayanarak, Umbrella'ya olaylardaki payı yüzünden bir çok dava açıldı. Fakat bu olaydan daha fazla darbe almış bir organizasyon vardı bu Küresel Eczacılar Birliği ki bu firma dünya çapındaki Medikal firmaların birleşiminden oluşuyordu.
Umbrella'nın B.O.S. geliştirmesi ve bu silahların kara borsayada düşmesine sebep oldu ve bu Küresel Eczacılar Birliği'ne karşı insanların güvensizliğini oluşturdu. Umbrella, bu organizasyonda öncü üyeydi ve onların kuşkularını derinleştirdi.
Eğer her şey bu kadar olsaydı, bu birlik sönmüş bir ünvanla kaçardı. Ama günümüz dünyasında, ilaçlar neredeyse tüm medikal prosedürlerin bir parçası. Devletler bir ilaç hakkında güvenilir veya güvenilir olmadığına dair yeterince bilgi verir. Eğer toplum bir medikal şirkete şimdiki olaylardan sorumlu olduğu için güven kaybederse,öyle bir şirket anında iflas eder.
Umbrella, müfettişlere bu olaylarla ilgili yeterince kanıt getirince birlik için baş belası haline geldi.
Müfettişler gösterdikleri Umbrella ilaçları kazanıyor ve diğer şirketlerden teknikler geliştiriyor ve onları kendi biyolojik silah araştırmalarında kullanıyor. Onlar bu firmaları kısmen şimdiki ilaç tedavilerini geliştirmeye atıyor. Bu yüzden bunların ne geliştirdikleri hakkında fikri olmuyor. Sorumlu şirketler bu yüzden kasıtsız olarak biyolojik silah gelişimine katkıda bulunuyorlar.
Bu durum gelişinceye kadar, birlik Umbrella davalarına kendi problemi gibi baktı ama şimdi bu leke onların gömleklerine de sıçradı.
Bu firmalar binlerce masum insanın öldürülüşünü paylaşmaya başladı, ve eğer Umbrella davaları kaybederse, onlar da iflasla yüzleşeceklerdi. Hatta Umbrella suçlu bulunmasa bile bu kötü tanınma bile onların satış rakamlarını çok azaltacaktı, fakat dünya devletleri bu şirketlerin satış izinlerini iptal edebilirdi.
Kendi ürünlerini dünya çapına dağıtma izninin kaldırılması onların ekonomisini parçalara ayırırdı.
Firmalar bu iç karartıcı ihtimallere karşı önlem almak zorundaydı.
Birlik müfettişlerle anlaşmaya karar verdi. Umbrella'ya karşı yapılacak tüm savaşlarda yer aldılar, hatta Umbrella ile bağlantıda olan içlerinde Umbrella'nın yanında olabilecek her şirkete karşı olma kararı da dahil. Bu davadaki müfettişler, Umbrella'nın çöküşü için, birlik tekliflerini kabul ettiler ve onlara karşı herhangi yasal savaş başlamayacaktı.
2003'te Umbrella, tüm davalarda suçlu bulundu. onun çöküşüyle ilaç birliğindeki skandal düştü ve sonunda ilaç sektörü rahatladı.
Ama Umbrella'nın parçalanışı umulmadık bir duruma yol gösterdi.
Umbrellanın çöküşüşüyle, B.O.S.lar kara borsada görülmeye başlandı. Bu silahlar teröristlerin, gerillanın, hükümet karşıtlarının ellerine geçti. Ve bundan sonra B.O.S.lar dünyanın etrafına yayıldı.
Yeni Umbrella kriziyle yüzleşen, ilaç birliği ne yapmaları gerektiğini biliyorlardı.
Bu Bioterörizim Güvenlik Görüş Birliği (BSAA) idi. B.O.S. tehditleriyle savaşa başladı.
BSAA'nın kuruluşu üzerine sadece seçkinler BSAA'nın parçalarını oluşturdu.
Onların görevi dünyanın her yerinde gözlemcilerden askerlere ve polislere kadar
Biyolojik silah operasyonlarında yer almaktı. Ne yazık ki bio terrörizmin her hangi kimsenin umduğundan daha büyüktü ve bu yüzden bununla başa çıkmak için olayın yeni bir yöne ihtiyacı vardı.
Sonuna kadar, gözlemler gösterdi ki bir takım kurulmalıydı ki bu takım anında tehditlere müdahale edebilsin, ama BSAA sivil toplum grubuydu. Onlar, hükümdarlı ülkelerde rahat operasyon yapamıyordu, soruşturma yönetemiyordu, tutuklama yapamıyordu ve hatta durum gerektirdiğinde güç kullanamıyorlardı. Bu açıktı ki bio terrörizm tehdidi artık tüm dünya problemiydi, ve bir şeyler yapılmak zorundaydı.
Birleşmiş Milletler yargı yetkisiyle BSAA yeniden düzenlendi.
Birleşmiş milletler özel takımı olarak BSAA birleşmiş millet üyesi olduğundan önemli yetki aldı.
Gerçek şuydu ki milletlerin %70 i kendi topraklarında faaliyetlerini onayladı ve geri kalanlar ise koşula bağlı olarak kendi topraklarında aktivitelerini kabul etti.
İşte bu BSAA'nın nasıl şekil bulup vücutlandığıyla ilgiliydi.
BSAA'nın ana karargahı İngilterede kuruldu, ama daha fazla yeri halka söylenmedi. BSAA takımı 12 saat içinde gönderilebileceğinden beri, onların hava merkezinde veya uçak gemisinden olduğu farzedildi. Bazı kaynaklar BSAA'nın kendi yönetimi alanındaki yerlerinde üsleri olduğundan bahsediyor.
Aşağıdaki alanlar BSAA'nın yönetimi altında olan şubeleridir:
Avrupa Karargahı : Avrupa ve Batı Rusya
Orta doğu şubesi : Orta Doğuda ve Afrika
Kuzey amerikan şubesi : Tüm Kuzey Amerika (Chris Redfieldın bulunduğu yer)
Güney Amerika Şubesi: Tüm Güney Amerika
Batı Afrika Şubesi(Sheva Alomar'ın bulunduğu yer)
Doğu Afrika Şubesi : Afrika'nın en doğusunda
Uzak Doğu Şubesi: Doğu Rusya ve Doğu Hindistan
Okyanus Şubesi: Avustralya
(Antartika Umbrella merkezinin olduğu yer Okyanus şubesinin yönetimi altında)
Her BSAA şubesi taktik takımlarında bir çok insana sahiptir, onların çoğuda dünya çapında polis özel kuvvetleri ve özel askeri kuvvetlerden gelmektedir.
Takımlar için destek yeterince çoktur, ve farklı ülkelerdeki hükümet organizasyonlarından gelir. Takımlara destek sağlayan teknik, medikal, fikiksel ve ruhsal uzmanı vardır.
BSAA yayılma takımları 2 gruba ayrılır:
İlk grup Özel Opersyon grubudur(SOU). SOU, alana adam sızdırmayı uygun görür, savaşta saldırır, ve suçlu kişileri yakalar. Her takım genelde 12 üyeden oluşur ve her takım 3 4 kişilik timlere ayrılır.
SOU'nun önemli özelliği operasyon boyunca üyeleridir. Operasyon derecesini karşılamak için, diğer bir kaç kişilik takımlar düzgün esasa gelir. Bir eklem operasyonu için, 70 eleman bir arada çalışır.
Dan Dechant görev için Alfa Ekibi'nin lideridir. Takım Dan'in diğer bir kaç kişilik ufak takımlar arasında kendi adamlarından oluşur. (şimdiki Alfa Ekibi düzeni sadece bu operasyon için kullanılmıştır.)
Raporlar şuna işaret ediyor ki bilinmeyen B.O.Sl.ar tespit edildi taktik takımının etkileri B.O.S.lar ile uğraşmak için az olabilir.Sonuç olarak onların zayıf noktaları güçlendirilmelidir.
BSAA'nın başka bir parçası da Special Operitions Agent(SOA)dır. Genelde ajanlıkla ilgilidir, SOU gibi değil, ajanlar tek başlarına çalışır. Ajanlar her şeyden önce soruşturmalarda ve gizli operasyonlarda gereklilerdir ve böylece BSAA'nın gözü ve kulağı olurlar. Şimdiki operasyonlar boyunca, taktik takımlarının önden gitmesi tehlikeli olabilir, bu yüzden bu iş ajanlara kalır.
Bu tip görevler boyunca, görev sonuna kadar iki kişilik normal ekipmana ihtiyaç vardır.
Bazen ajanlar görevi bitirmek için BSAA şubesisnnın yargılama yetkisinin ötesine giderler. Bir çoğu yasa dışı olayların olduğu bölgelere gönderildi. Bu görevde Ajan Chris Redfield'a da yer verildi.
Ajanlar tek başına çalışan yüksek kapasiteli ve rütbeleri SOU üyelerinden fazladır, Böylece ajanlar yetenekleri yüzünden veya teknik olarak av peşinden koştukları için seçilmemişlerdir, ama psikolojik durumları ve doğal yetenekleri için seçilmiştir. Kendi yetenekleri ve performansları açısından, SOU üyelerini geçebilirler.
BSAA, uluslararası kadrosuyla sivil organizasyon olmasına karşın ödenmemiş işleyen öyle bir operasyonda, iyi bilinen gerçek şudur ki bütçeleri bu İlaç birliğinden gelmektedir.
Bu ilişki çok kritik olduğundan beri, bu birliğin bütçesi
Bu ilişkinin kritik olduğundan beri,birlik bütçesi iştirak eden ülkelerin ekonomilerinden ayrılır,
ve öyle durumu değiştirmek için herhangi bir hareket ve beklenmeyen harcamalar gibidir.
Birlik için Sponsorluk bölümü Pr servisindeki endstüri genişliği gibidir.
Bu partnerlik partiler için çok yararlı olmuştur.
Son bir şey olarak, 11 üye ki onlar BSAA'nın başından beri yüksek rütbeyle parçalarıdır, "Esas On Birli" olarak bilinir. İsim "Esas Yedili" den gelir, Merkür projesindeki 7 astronottan.
"Esas On Birli"den birisi Chris Redfield'dır. Diğer 11 üyenin birçoğu taktik üyelerinin yanında çalışır.
oldsnake
Eski Üye
«
Yanıtla #17 :
12 Mart 2009, 19:15:33 »
MAJINI
Aşağıda Las Plagas hakkında ne bilindiği listelenmiştir:
Sadece yeni keşfedildi, parazit uzun yıllardır Ramon Salazar'ın ailesinin kalesinde saklanıyordu.
Parazit kendisini insan ev sahibine adapte ediyor ve onun merkezi sinir sistemine asimile oluyor.
Enfeksiyona uğrayan insanlar tüm düşünme yeteneklerini kaybediyor başka bir Plaga tarafından kontrol ediliyor.
Ev sahipleri mantık fonksiyonundan yoksun kalabiliyorlar ama hala insani zekalarını, anlama ve bir biriyle iletişim kurma gibi yeteneklerini ellerinde tutuyorlar. Aynı zamanda düşmanlarına karşı silah ve araçlar kullanabiliyorlar.
Leon S. Kennedy, raporunda bu insanlarla karşılaştığını belirtmiştir. Bu raporunda onlara "Ganado" olarak söz eder.
Bu görevde Las Plagas varlığı doğrulandı. Şimdi ise bu parazitlerin Afrika'ya nasıl geldiği bilinmiyor. Biyolojik Silah kaçakçısı Ricardo Irving, bu konunun çözümü için aranıyor.
Bu bilgi kendilerini büyük riske atan BSAA Alpha timi tarafından bulundu. Bu rapor gösteriyor ki Las Plagas örneği Avrupa'dan çıkararak biyolojik ve genetik olarak modife edilerek, potansiyelinden daha tehlikeli hale geldi.
Bu modifiye edilmiş Las Plagas, araştırmacalar tarafından "Tip 2 Plagas" olarak adlandırıldı. Tip 2 Plagas varlığının Afrika'da olduğuna dair bir çok değişik raporla doğrulandı.
Tip 2'nin enfeksiyon formu karakteristiği orjinal parazit enfeksiyonundan daha değişiktir. Avrupa'da bulunan Las Plagas parazitinin yumurtaları iğneyle insanlara veriliyordu. Bu yolla ev sahibinin içinde büyüyorlardı ve merkezi sinir sisteminin kontrolünü ele geçiriyorlardı.
Tip 2 ile, enfeksiyon büyümüş parazit ile meydana geliyor. Bu ev sahibine ağızdan girebiliyordu, zorlanarak potensiyel ev sahibin ağzına sokmaya zorlanarak.
Bu enfeksiyonun metodunun gözlenen sonuçları daha güçlü kas sistemi ve kontrol edilemez vücut spazmları.
Ayrıca, orjinal parazit ev sahibini asimile etmek için saatlerden günlere kadar zamana ihtiyacı olurken, Tip 2 neredeyse anında ele geçirebiliyor. Bu noktadan itibaren anlayabiliyoruz ki Tip 2 çok daha güçlü bir silah.
Bu tipin enfeksiyonları çoktan BSAA üyeleri tarafından bulundukları yerde görüldü.
Tip 2 merkezi sinir sistemini ele geçiriyor ve normal insan yeteneklerini aciz bırakıyor. Enfeksiyonlu ev sahipleri parazitler tarafından kontrol ediliyor. (Ayrıca, kusursuz silah olmasını sağlayan onların bir kişi tarafından kontrol edilebilmesidir)
Ev sahipleri kendi zekalarını ellerinde tutuyor ve ev sahiplerinin yetenekleri enfeksiyondan önceki doğal hallerine bağlıdır. Bu orjinal plaga tipiyle aynı.
Tahminlere göre onların silah olarak kullanılması artıyor, parazit değişti ve bu yüzden enfeksiyona uğramış kişiler diğerlerini enfeksiyona uğratarak ölüm sayılarını artırıyor.
-Raporlara dayanarak, Tip 2 Silah tüccarları tarafından "Majini" olarak biliniyor. Bu kelime yerel dilde kötü ruhlardan gelir.
oldsnake
Eski Üye
«
Yanıtla #18 :
12 Mart 2009, 22:41:18 »
CHRIS REDFIELD
Bu listede BSAA ajanı Chris Redfield'ın öz geçmişiyle ilgili farklı kaynaklardan birleştirilmiş parçalar vardır. Buradaki bilgi kişiyle ilgili hiç bir psikolojik analiz olarak kullanılmaz.
Chris Redfield, askeri kariyerine Amerikan Hava Kuvvetlerinde başladı.
Sahip olduğu disiplin ve takdire değer hareket kayıtları çok fazladır. Komutanları, Chris'i kararından dönmez olarak nitelendirmiştir ve yüksek derece adaptasyona sahiptir.
Bu özellikler onun kendi kanatlarını kazanmasını sağlamıştır, ayrıca üstün kişilerle savaşa girmiştir.
Bu ağır zorlukları kaldıramamasından dolayı Chris, Amerikan Hava Kuvvetlerinden ayrılmıştır.
Ayrılışından sonra, Chris üstün ateşli silah bilgisinden, yakın dövüş taktikleri ve helikopter, uçak yetenekleri sayesinde Raccoon şehri özel timi STARS'a girmiştir.
STARS timine girdikten sonra Chris, Alpha timi için öncü olmuştur. Görevi, takımın önündeki durumları keşfedip güvenli hale getirmektir. yetenekleri onu sadece iyi atıcı ve savaşçı yapmamış aynı zamanda onu silah düzenleyebilicisi de yapmıştır.
Onun bu alanlardaki yeteneği onu küçük silahlardan büyük silahlara kadar kullanabilmesini sağlamıştır.
Chris'in STARS'daki performansı örnek gösterilecek şekildeydi. Bu onun için STARS'ın uygun bir yer olduğunu gösteriyordu. Fakat Chris'in kaderi daha farklıydı. Hikayede ki onun için kaçınılmaz gece Temmuz 1988 deki geceydi.
STARS Bravo timi Raccoon Şehri'ndeki uzak alanlardaki kayıpları bildiriyordu ve beklenmedik şekilde radyo sinyalleri gitti. Alpha timi soruşturma için gönderildi. Helikopterleri düştükten sonra bazı yaratıklar tarafından saldırıya uğradılar ve yakınlardaki mansiyona sığınmaya zorlandılar.
Konak aslında Umbrella tarafından araştırma merkezi için kullanılıyordu. Bu merkezde biyolojik silahlar ve sayılamaz yasa dışı deneyler yapılıyordu. Chris ve partneri Jill Valentine, Albert wesker tarafından taktiksel araştırma planı yüzünden bir çok B.O.S. ile savaşmaya zorlandılar.
Wesker, STARS timinin lideriydi ve bu yüzden Chris ve Jill'den rütbe olarak büyüktü. O bütün bunları Umbrella şirketinde çalıştığı için yaptı. Wesker rütbesini Chris ve Jilli ustalıkla yönetmek için kullandı. Wesker bir çok B.O.S.u kendi için veri toplamak amacıyla mansiyona saldı.
Arklay dağlarındaki bu trajedi Konak olayı olarak bilindi ve Chris ve Jill'in "Tyrant" adında bir yaratığı öldürmeleriyle son buldu. Wesker öldü ve laboratuvar yok edildi.
Konak olayından sağ kurtulmasıyla birlikte Chris, Umbrella'nın aktivite yetkileri hakkında bilgilendirmek için girişimde bulundu fakat tüm girişimleri Umbrella'nın güçlü etkileri sayesinde dikkate alınmadı.
Bu durumdan bitkin düşerek Chris, Amerikan hükümetine bu durumu bilgilendirmek amacıyla girişimde bulundu. Bu girişim de meyve vermedi. Böyle büyük bir şirketle tek başına baş etmenin kolay olmayacağını biliyordu, ve gerçekten de çok zordu, ama başka çaresi kalmamıştı.
Bu şekilde Chris kendi soruşturmasına devam etti. Aile bireylerini bilgilendirmeden, Avrupa'ya gitti.
Chris, ailesini bu soruşturmayla ilgili gelebilecek her tehlikeden korumak istedi fakat ironik bir şekilde aile üyelerinden birini bu olaylara davet etti.
Chris'in kız kardeşi olan Claire, onunla irtibat kuramadığı için Raccoon Şehri'ne onu bulmak için seyahat etti. Şehre vardığında, yayılan T-Virüsü'nün terrörüne şahit oldu.
Bu durumla birlikte Claire, Leon S. Kennedyle tanıştı ve şehirden kurtulmak için savaşmaya başladılar.
Raccoon şehri olayından sonra Claire, Umbrella'nın Avrupa'da aktivitelerini öğrenmek için Paris'e uçtu ama yakalanıp Rockfort adasına gönderildi.
Chris, Leon sayesinde Claire'e ne olduğunu öğrendi ve onu Rockfort adasından kurtarmak için yola koyuldu. Çok geçmeden de Umbrella'nın Antartika araştırma merkezi vardı.
Alexia Ashford hala yaşıyordu.
T-Veronica adında yeni bir virüs vardı.
Hepsinden şaşırtıcısı Wesker hala yaşıyordu. Konak olayının arkasındaki Chris'in emir subayı, bir şekilde mansiyonun patlamasından kurtulmuştu.
Chris kasıtsız olarak tekrar Wesker'ın entrikalarının içine girmişti, ve o kaderin elinden kurtulan adamla yeniden yüzleşmeye zorlandı.
Wesker'ın insanüstü gücü ile Chris baş edemedi ama şans Chris'in yanındaydı.
Ama görünen oydu ki Chris ve Weskerin savaşı bir süre daha bekleyecekti.
Kendi kararıyla yılmayan Chris, kendisine ne olursa olsun Umbrella'nın yok olacağına karar verdi.
Aradan yılalr geçtikten sonra Chris, Rusya havalarındaydı ve Jill Valentine de onun yanındaydı. Raccoon şehrinin yok olmasıyla oluşan uyanış ile Umbrella, mahkemelerle boğuşuyordu ve satış fiyatları düşmüştü. Umbrella'nın çökmesinden biraz zaman geçmişti.
Bu zamanda Chris, Umbrella'nın yeni bir B.O.S. üzerine çalıştığını öğrendi.
Chris ve Jill bilgi aldıktan sonra gizlice TALOS planı üzerinde çalışılan Kafkasya laboratuvarına gittiler. Gizli bir anti biyo terörizm ünitesiyle buluşup merkeze saldırdılar.
Bu olaydan çok zaman geçmeden, görünebilir ve dokunulmaz Umbrella resmi olarak bitmişti.
Umbrella'nın ektiği tohumlar, dünya için trajedi biçmeye devam etti. B.O.S.lar artık savaş alanlarında olmayla sınırlı değildi, ama teröristler tarafından masum sivillere kullanılmaya devam etti. Bu Jill ve Chris'in BSAA'e katıldığı zamandı ki bu grup bu biyolojik silahları yok etmeye kararlıydı.
İkiside dünyanın etrafında dolaştılar, Bio teröristleri durdurmak adına partnerlerdi. Umbrella'nın gölgesi sandıklarından daha uzundu.
Chris ve Jill, Umbrella'nın kurucusu Spencer'ı Wesker'ın nerede olduğuna dair soru sormaya gittiklerinde, onun cansız bedenini yerde yatarken gördüler ve kan izleri Wesker'ın elindeydi.
Bu Wesker ile Chris'in üçüncü karşılaşmasıydı.
Bu seferki karşılaşma Jill'in kendisini feda etme trajedisiyle sona erdi, başka bir şansı olmadan Wesker'ın durdurulması için kendini kurban etti.
Sonraki 3 aylık aramalarda sonuç alınamadı, Jill Valentine resmi olarak BSAA tarafından ölü ilan edildi.
Kimse Chris'in Jill'in mezarı önünde ne için söz verdiğini bilmiyor, onun kayboluşundan sonra Chris, bio organik silahları yok etmek için, onların nerede olabileceği hakkında çalışmalarını artırdı. Kuzey Amerika BSAA'ya katıldıktan sonra dünyanın etrafında soruşturmalara katıldı. Operasyonların aranılan kişisi oldu ve tüm BSAA üyelerinden daha fazla operasyona katıldı.
Onun soruşturmalarından birinde Chris, Ricardo Irving adında bir adam hakkında biyolojik silah satışı yapacağı ile ilgili haberdar oldu. Irving'in adı da bazı silah satışlarında yer oluyordu.
Afrika BSAA şubesinin Irving hakkında bilgi vermesiyle Chris acilen Irving'i tutuklamak için bu operasyona katılmayı istedi.
Bu operasyonun parçası olmayı istediği sebepler için Chris yorum yapmadı .Belkide bilgi vermiyordu veya belli değildi.
Birçok rütbeli BSAA ajanlarından biri olarak, onun bu operasyondaki varlığı operasyonun başarı şanslarını artırdı, Bu şekilde onun isteği karşılanmış oldu.
oldsnake
Eski Üye
«
Yanıtla #19 :
13 Mart 2009, 20:35:54 »
SHEVA ALOMAR
BSAA ajanı Sheva Alomar'ın genel özgeçmesi farklı kaynaklardan bu dosyada listelenmiştir.
Burada listelenen bilgiler tamamı olmamakla birlikte kişinin psikolojik analizi olarak kullanılmaz.
Sheva Alomar, Afrika'da ufak bir fabrika kasabasında dünyaya gelmiştir.
Bu kasaba Umbrella Bitki 57'ye ev sahipliği yapmaktaydı.
Bir çok fabrika kasabası gibi, bitki kasabaya can damarlığı yapmaktaydı, kasaba gelirlerini karşılayan ve bir çok kişiye iş imkanı sağlardı.
Kasabanın yetişkin nüfusunun neredeyse %80 i bu fabrikada çalışırdı, buna Sheva'nın ailesi de dahil. Ücretler ülke genelinde düşüktü fakat bu ücretler kasabadaki insanlar için ve Sheva'nın mutlu çocukluk dönemi için yeterliydi.
Bu mutluluk kısa sürdü.
8 yaşındayken, Sheva'nın mutlu yaşamı fabrikadan gelen beklenmedi siren sesleriyle son buldu.
Sirenler havada yankılanırken, kötülük habercisi siyah bir duman fabrikadan görülmeye başladı.
Çocuk haliyle bile Sheva kötü bir şey olduğunu anlamıştı. Kalbindeki korku dolu çarpışlar ile
fabrikaya doğru koştu.
Fabrikaya vardığında, girişin kapanmış olduğunu gördü.
Girişteki yaşlı güvenlik görevlisinin yerinde garip korucu giysiler vardı. Giysilerin yüzü maskelerle örtülüydü. Sheva, ne olduğunu anlayamıyordu.
"Yıllardan sonra o insanların biyolojik koruma giysileri giydiğini anlamıştım. Onlar Umbrella'nın özel timlerinin parçasıydı"
O zaman maskerin ne olduğunu anlayamamıştı, ama tüfekler ne olduğunu hakkında bilgi veriyordu. Kasaba yaşamak için kalıcı bir yer değildi ve kasabanın yakınlarında hükümet karşıtı gerillalar vardı. Sheva çocuk yaşına rağmen bu şiddetin silahlarla yapıldığına dair bilgisi vardı.
Kasabadaki kalan yetişkinler bu silahlı adamlar tarafından idam edilmişti.
Sheva'nın şansı vardı ki onların bir komşusu hızla onu kurtarıp fark edilmeden evlerine getirilmişti.
Bu şekilde Shev'anın hayatındaki en uzun gece başladı. Korkuyla titreyerek, ailesinin gelmesi için bekleyemiyordu ve dua da edemiyordu. Gece geçti gün doğdu fakat ailesi hala gelmedi.
Bir gece daha geçtikten sonra kapıda biri olduğunu hissetti. Neşesini ve duygularını kontrol edemeyerek kapıya ailesini karşılamaya koştu.
Kapı açıldığında, neşeyle ağlıyordu ama biraz sonra hayal kırıklığı ve karmaşa yaşayacaktı.
Kapıyı açtığında ailesi onu kucaklamak için koşmamıştı, ama kapıdaki amcasıydı, yüzündeki korku ve şokla. Onun sözleri Sheva'nın kalan ümidini de yok edecekti.
"Ailen öldü. Şu fabrikadaki kazada..."
Evdeki değerli her şeyi alarak Sheva'nın amcası onu kendi evine götürdü. Onun evinden uzağa bilmediği başka bir eve...
Amcasıyla yaşamı çok uzun sürmedi. Amcası çok fakirdi ve bakması için 7 çocuğa daha sahipti. Akrabası bile olsa eğer fabrikadan tazminat alacağını sanmasaydı, onun için asla geri dönmeyebilirdi.
Bu tazminat asla gelmedi. Umbrella hiç bir geri ödeme yapmadı ve yengesi ve amcası onu artık besleyemedi.
Sheva için hayat cehennem gibiydi. Sadece açlık sınırında olduğundan değil ailesini tekrar göremeyeceğinden dolayıydı. Acısıyla onların tekrar yaşayabileceği saplantısına girdi.
Günler geçtikçe bu saplantı onun başka bir şey düşünemeyeceği hale geldi. Onları bulması gerektiğini biliyordu.
Bir gece ay bozkıra ışığını verirken Sheva, amcasının evinden kaçarak hayatının çalındığı doğduğu yere döndü.
Onun yanılgısı ailesini tekrar görebileceğiydi.
Fakat bu yorucu iklim sadece ufak canlılar içindi. Her geçirdiği dakika kötü beslenme etikleri ve yiyecek bulamadığı için Sheva, en sonunda bu duruma dayanamayıp bayıldı.
Bozkırdaki bir gece sessiz değildir. Hayvanların yürüme sesleri, kurtların ulama sesleri, böceklerin vızırdıları ve çimlerin üstündeki rüzgar sesi gibi. Sheva, bunların hepsine katlanıyordu.
O bir kasabada büyümüştü ve yeni yaşantısına alışamamıştı.
Bu seslerin karmaşasında Sheva, tanıdık bir ses duydu. Yavaş çalışan bir motor sesiyle kumdan gelen bir ses duydu.
Bir kamyon Sheva'nın yakınında durdu ve yolcu koltuğundan bir yabancı Sheva ile konuşmak için dışarı çıktı.. Sheva'nın adama cevap verip vermeyeceği önemli değildi ama adam onu aldı ve kamyona bindirdi.
Sheva'yı bulan adam hükümet karşıtı bir gerillaydı. Adam Sheva'ya yiyecek ve "ev" diyebileceği bir yer sağladı. Sheva için kötüydü çünkü bu iyi gidişat kötü haberleri yanında getirdi.
Sheva'ya fabrikadaki olayın kaza olmadığını söylendi. Bu fabrika biyolojik silahlar üretiyordu ve Umbrella, yeni silahının son testini yapıyordu.
Fabrikada çalışan işçiler, Sheva'nın anne ve babası dahil Umbrella'nın onları hayatlarından edeceğinden farkında değildi.
Testi bitirdikten sonra, Umbrella tüm işi gizlemek için ölçüler aldı. Hükümet ordusunun yardımıyla fabrikayı kasabayla birlikte yok ettiler. Sheva, haritada kalan kısmı evi zannetmişti.
Bu haberlerden sonra Sheva çok sinirlendi. Umbrella'dan nefret etti ve onları ailesinin ölümüyle suçladı, o hükümetten de Umbrella'ya destek verdikleri içinde nefret eder hale geldi.
Bu hükümet ile savaşmak için gerillalara katıldığı zamandı.
Sheva, yıkama yemek yapma ve günlük diğer işlerle uğraşmaya başladı. Gerilalar ile bir kaç yıl çalıştıktan sonra ilk silahına sahip oldu. Gerillalar ile birlikte olduğu zamanlar hakkında konuşmayı sevmez. Belkide hatırları çok acı vericidir yada onlarla vakit geçirdiğine utanıyordur.
Onun görevlerinden biride gerillalar ile kasabalara gidip grup için mühimmat almaktı.
Sheva, gerillalar ile 7 yıl geçirdi.
Artık genç kız olmuştu ve zamanının çoğunu gerillalar ile geçirmişti. Belkide yaşıyla ilgili olarak kasabaya gitti zamanlarda kasabalılar onu gerilla sanmıyordu. Bu yüzden şehre hep o gönderirildi.
Bu onun fırsatlarından biriydi, kasabada bir adam ona yaklaşmıştı. Adam yerel gibi görünüyordu ama yabancı aksanıyla konuşuyordu. Sheva'ya bir parça kağıt verdi ve acele ses tonuyla konuşmaya başladı:
"Bunu oku. Eğer ne yazdığına inanıyorsan, Kilisenin arka kısmına 2 saat içinde gel"
Konuşmasından sonra kalabalığın içinde göründüğü gibi kayboldu. Sheva kağıdı açtı ve tek bir söze sabitlendi: "Umbrella".
Bu ailesini ondan alan şirketle aynı şirketti. Eğer bu olay olmasaydı, onun yaşamı çok daha farklı olacaktı.
Bu mesajda bahsediliyordu ki Gerillalar hükümeti düşürmek için büyük çapta bir biyolojik silah saldırısı kullanmayı planlıyordu. Umbrella, gerillalara biyolojik silah sağlamak için anlaşmaya çalışıyordu. Bu adam, Sheva'yı anlaşmanın yapılmasını durdurmaya çağırmıştı.
Sheva bunu ilk başta hükümetin tuzağı sandı, ama derinlemesine düşündüğünde notun doğruluğunu anladı. Kendine nasıl anladığını sorduğunda:
"Benim ülkem Fransa tarafından büyük etki altında ve bir çok hükümet yetkilisi Fransız aksanıyla konuşur. Bu adam farklıydı. O aksanını değiştirmezdi ve bir şekilde ona güvenebileceğimi anladım"
Sheva, içgüdülerini güvenerek kiliseye gitti ve orada 2 adam vardı.
Onlardan birisi notu verendi ötekisi ise Amerikan hükümetinden olduğu anlaşılan bir takım elbise giyiyordu.
Takım elbise giyen adam açık sözlü gibi görünmeye çalıştı. Umbrella şirketinin önemli bir çalışanını tutuklamak istiyordu. Söylediği kişi Umbrella'da onarılmaz bir patlama yapmanın anahtarını elinde tutuyordu. Ama onu yakalamak için Sheva'nın yardımlarına ihtiyaçları vardı. Eğer o adamı yakalarlarsa Sheva'ya veya gerilla arkadaşlarına bir şey yapmayacaklardı.
Başarısız olsalar bile, onu veya onun arkadaşlarını yetkililere bildirilmiyeceklerdi.
Takım elbise giyinen adam güvenilir görünüyordu ama Sheva ailesi gibi olan kişilere ihanet etmeyecek miydi? Adam, Sheva'nın korkusunu anlamış görünüyordu. Ve Sheva'ya bir soru sordu:
"Umbrella'nın yaptıkları için cezalandırmasını görmek istemiyor musun?"
Sheva hızlıca başını öne doğru salladı.
"İşte seni bu yüzden seçtik. Bize Umbrella'ya karşı savaşımızda yardım etmek istiyorsan, "arkadaş" diye çağırdığın kişilerden ayrılman gerekir."
"Sonra ne? Ben bunu niye yapayım?"
"Etrafına bak! Bu gerillaların iyi görünmek için bunları yapmadıklarını biliyorsun!
Onlar hükümeti düşürmek için her şeyi yapacaklar, senin kötü olduğunu bildiğin şeyleri de.
Bize yardım edersen, hem ülkene hem de insanların için iyilik yapmış olursun"
"Sizi 15 yaşındaki bir kızın yardım edeceğini düşündüren şey nedir?"
"Bir gün yaşının çok önemli olmadığını anlayacaksın. Bir insanın yaşamı yaşına göre değil, yaptığı seçimlere göre belirlenir. İnandığın şeyler için savaşma şansın var ki bu şans bütün dünyayı etkileyecek. Ortada çok ödül olmasa bile bu savaşa devam eder misin?"
Sheva, bu sözleri asla unutmadı...
3 gün sonra anlaşmanın yapılacağı yere özel tim geldi. Sheva, üzerinden mikrofonla binanın içeri girdi ve böylece olanları özel tim duyabiliyordu.
Operasyon başarılı bir şekilde bitti. Umbrella'nın adamı tutuklandı ve götürüldü.
Sheva ve gerillalar Amerikan konsolosluğuna götürüldü ve 2 gün sonra söz verildiği gibi onlar ceza almadan salıverildiler. Sheva'nın yeteneklerinden dolayı yada belki içgüdüyle adam, Sheva'ya Amerika'da yeni bir yaşam şansı teklif etti.
Afrika'da Sheva için bir şey kalmamıştı ve teklifi kabul etti.
Amerikaya vardıktan sonra, Sheva'nın büyük yetenekleri görülmeye başlandı. Bütün beklentileri aştı hatta 6 ay içinde İngilizceyi çok iyi konuşur hale geldi. Amerikaya varmasının ardından 2 yıl geçmesine karşın bir üniversite bile bitirdi.
Büyük onurla üniversiteden mezun olduktan sonra, onun takım elbiseli kurtarıcısı ona BSAA'ya katılması için teklif götürdü böylece o insanlara yardım edecekti. Umbrella çoktan önemli adamlarından birini kaybetmişti ve Sheva, Umbrellaya ve öyle firmalara karşı savaş açmalıydı.
Temel eğitimi aldıktan sonra Sheva, Josh Stone liderliğindeki time atandı. Orada timiyle birlikte 8 ay eğitim aldı, savaşta yaşamak için neye ihtiyacı varsa öğrendi. Eğitiminden sonra BSAA ajanı oldu. Dünya çapında operasyonlara katıldı.
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
...
6
« önceki
sonraki »