Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 17404
  • 59

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Ynt: Resident Evil 5 Belgeleri
« Yanıtla #30 : 31 Aralık 2018, 15:58:07 »
IRVING'İN LAS PLAGAS NOTU

Las Plagas → Vücuttaki olası mutasyonu?
Düşük ihtimal ama, belirtileri de yok değil.
Olası satış noktaları?

Zayıf noktası parlak ışık.
 ↑
Acilen ele alınmalı!!!

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #31 : 31 Aralık 2018, 15:58:24 »
KÖYLÜ DELİKANLININ GÜNLÜĞÜ

5 Nisan

Bugün bizi ziyaret etmeye petrol fabrikasında ustabaşı olduğunu söyleyen bir adam geldi. petrol sahası yakınlarında yaşayan herkesi, bir çeşit hastalığa karşı aşılamak istediğini söyledi.

Anne babamın zamanında bu kimseler, insanımızı kandırmış ve kendilerine petrol sahası oluşturmak için toprağımızı çalmışlardı.Şimdiyse bu konuda suçlu hissettiklerinden dolayı olsa gerek hep köye yardım etmeye çalışıyorlar.

Bataklıktan karşıya geçemediğimiz zaman, bizim için ip üzerinde bir gondol (teleferik) yaptılar.

Bazı zamanlar bize, yabancı ülkelerden gelen içki bile veriyorlar. Bu ilaç da muhtemelen böyle bir şey olmalı.

Köydeki bu herkes bu ilacı almaktan memnun; fakat ben, bunu istemiyorum. Bunu almamam için bir neden yok aslında. Ben sadece, ustabaşının yüz ifadesini beğenmediğim, hepsi bu.

8 Nisan

Herkes, şu aşıyı edinmek için petrol sahasına gitti. Köy, genellikle hiç böyle sessiz olmaz. Bugün yapılacak tek şey uyumak.

9 Nisan

Gün boyunca çok fazla uyuduğumdan geceleyin uyku tutmadı, hani dışarısı da gürültülüydü. Millet, köyün ortasında hararetli hararetli konuşuyordu. Köydeki çocuklarım tamamı ateşlenmişti.

Anneler, bebeklerini serinletmek için tüm suyu kuyudan çektiler; ama işe yaramadı. Ertesi sabaha hepsi ölmüştü.

Sabah olunca önderimiz, petrol sahasına gitti. Verdikleri ilacın çocukları öldürüp öldürmediğini öğrenmek istedi.

Köye geri geldiğinde, çocukların hasta olduklarından dolayı öldüğünü söyledi. Halkın, daha fazla aşı için tekrar oraya gitmeleri gerektiğinden bahsetti. Ben istemesem de köydeki herkes, hastalığa yakalanmaktan ötürü endişeliydi. Onlar gitmem ve aşı vurulmam için beni zorladılar.

10 Nisan

Köydeki insanlar kavga ediyor. Bütün erkekler ateş püskürüyor. Çocukların hepsi öldüğünden böyle olabilirler belki; fakat başka bir olduğundan şüpheliyim.

Kadınlarsa öylece oturup durumu önemsemiyorlar. Acaba hastalık yayıldı mı diye merak ediyorum.

11 Nisan

Bugün daha fazla oturamadım. İçimde dolaşan bir şey varmış gibi hissettim.

Dışarıda garip görünen bir adam gördüm. Çıplaktı ve bir silah taşıyordu. Vücudunun tamamı savaş boyasıyla kaplanmıştı. Bugün bayram günü değildi ki.

Onla konuşmaya çalıştım; ancak bana doğru döndüğünde, yüzünü gördüm...

Hiç de insana benzemiyordu!

Köy halkına neler oluyor böyle?!

12 Nisan

Dünden beri çığlıklar kesilmedi. Erkeklerin alayı atalarımız gibi giyinip birbirleriyle dövüşüyorlardı. Kadınların çoğuysa öldü.

13 Nisan

Başım ağrıyor. Ateşlendim... Öfkeliyim.

Pencereden dışarıda büyük adamı gördüm. Çok uzundu.

Hayal gücü olsa gerek.

14 Nisan

İyi hissetmek...

Çığlıklar... durmak...

Eğlence görmek...

Öldürmek... İstemek...

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #32 : 31 Aralık 2018, 15:59:01 »
TİP 3 PLAGAS SAHA DENEYİ

Tip 3 Plagas'ın ilk saha testinden bu yana bir hafta geçti.

Tip 3, önceki sürümlerini oranlara önemli ölçüde geliştirilmiş fiziksel yetenekler göstermesi için tasarlanmıştı.

Esas Las Plagas, gelişmiş fiziksel yetenekler açısından bir ev sahibi koşulu koyan kontrol Plaga olarak da bilinen özel bir Plaga'ydı.

Bu kontrol tipleri, sınırlı sayıdaydı ve her biri, daima ev sahibinde ciddi fiziksel değişikliklere neden oluyordu. Bu yüzden de kullanımları asla uygun değildir.

Bir iş olarak bakıldığında bu durum, hoş karşılanmazdı. Asıl fikir, herhangi bir yan etki olmadan, alıcıların istediği şey süper askerler yaratmaktı.

Alıcıların takımları da şu anda, ticari kullanım amaçlı Las Plagas benzeri bir ürünün geliştirimi üzerinde çalışıyor; fakat Las Plagas'ın insan ev sahiplerine olan bilinen yakınlığı, bu geliştirme işine devam etmenin kârlı olduğunu gösteriyor. Diğer yöntemler, daha üstün süper askerler üretilmesini mümkün kılabilir belki; ancak ev sahibi tamamıyla kontrol edilebilir hale gelmezse, bu sefer de etkinlikleri sınırlı kalır.

Las Plagas kökenli İkincil bir Plaga alınması ve kontrol Plaga'dan gelen bir genin ona yerleştirilmesi, yeni bir Plaga türü, Tip 3'ü yarattı.

Bu şekilde Tip 3'ün, mükemmelleştirilebildiği takdirde biyolojik silah pazarında yeni bir standart hâline geleceğine inanılmaktadır.

Ama o gün hâlâ uzakta. Yakın zamandaki saha deneyi sırasında bir dizi sorun ön plana çıktı. Baş sorun, parazitin güçsüz bağlılık oranıydı. Yetişkin ve genç erkeklerde yaklaşık olarak yüzde 92 olan bağlılık oranı, normal Las Plagas için de aynı. Tip 3'ün, kadınlar ve küçük çocuklar için bağlılık oranıysa yüzde 0.

Hayal kırıklığı yaratan bu sonuçlarla birlikte, şu anki durumunda Tip 3'ün yeterli bir ürün olmaktan uzak olduğu aşikardı.

Ek olarak yüzeyse mutasyonlar da ölümle neticeleniyordu. Bunun, kontrol Plaga'nın genindeki dinamik etkisinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

Deneyden, nasıl olduysa, öyle veya bazı olumlu sonuçlar da alındı.

Etkileyici fiziksel iyileştirmeler gerçekleştirmek olan amacımı bir nebze de olsa gerçekleştirdik. Ev sahiplerinin sıçrayış gücü kayda değer bir geliştirme gösterdi.

Tahmin etmediğimiz başka bir nokta da şudur: neredeyse üç metre yüksekliğe ulaşan bazı denekler sayesinde ev sahibi boyutunun artışı. Aynı şekilde bu da, kontrol Plaga'dan gelen türden kaynaklanıyor olsa da kendisi, kabul edilebilir sınırlar dahilindedir.

Saha deneyiyle istediğimiz ilk sonuçları elde edemedik; fakat bu deney, tam anlamıyla bir başarısızlık değildi. Şu anki deneylerden kazanılan bu bilgiyi kullanmak mümkün olabilir ve yine bu kazanımlar, gelecekteki deneylerde iyileştirme yapmak için kullanılabilir.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #33 : 31 Aralık 2018, 15:59:09 »
YÖNETİCİNİN PUSULASI

Pompalar, Ata çiçeklerini düzgün suluyor; ama çok fazla bakıma muhtaçlar.

Umbrella, bu pompaları otuz yılı aşkın bir süre önce monte etmiş. Hâlâ çalışmaları bile şaşılacak bir şey. Su süzgeçleri, depoyu zorlukla tutuyor. Bu pompaları, mümkün olduğunca çabuk değiştirmemiz gerekli.

Buna karşın şans eseri, Umbrella'nın şantiye amirinin tutanağını buldum. Dediğine göre buradaki pompa sistemi, Fabiano adlı bir şirket tarafından tasarlanmış.

Doğal kaynakları geliştirme bölümümüzde de Fabiano pompaları kullandığımızı sanıyorum.

Petrol fabrikasının ustabaşısı Bay Irving ile konuşup, ondan bazı yeni model pompalar alıp alamayacağımıza bir bakacağım.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #34 : 31 Aralık 2018, 15:59:34 »
ŞANTİYE AMİRİNİN PUSULASI

Nihayet, Ndipaya'yı işgal ettikleri harabelerden atmayı başardık. Bunun yalnızca oradaki çiçek sahasını almak için yapıldığını duymuştum; fakat şu andaysa bu mesele, kaygılarım arasında bulunuyor. Bildiğim tek bir şey var ki o da, buradaki inşaatın muazzam bir baş ağrısına sebebiyet vermesi. Bu kalıntılar arasında bir şeyler inşa etmek için çalışmaya başlamak hemen hemen imkansızdı ve yalnızca inşaata başlayabilmek için yeraltı su kanallarını değiştirmek zorunda kaldık. Bu da çiçek tarhının düzgün sulanmadığı anlamına geliyordu ve şu andaysa çiçekler ölüyor.

Üstüne üstlük bir de, ensemde nefesini soluyan baş araştırmacı Brandon var. Adam, tesislerin ilk planlanandan en az üç kat daha büyük olmasını istediğini söylüyor.

Böylece benden önceki amir Peter'ı, yeni planı onayladıktan sonra işten attılar. Nedeni kesin olmasa da, belki onlara yan bakmış filan olabilirdi.

Bu çiçeklerin ölmesine müsaade edersem, aynı şey benim de başıma gelecektir. Yardım edemesem de, bir taraftarlarına bir şey batan bu bilimsel dallamalar ile çalışan zavallı Peter'e sempati duyabilirim.

Umarım, yakın zamanda yeni bir su kaynağı buluruz. Yaptığımız yüzey araştırmaları gösterdi ki, yerin 500 metre kadar aşağısında bazı yeraltı suları olabilirmiş. Bu derinlik çok fazla olduğundan muhtemelen, Fabiano şirketinin yaptığı yeni pompa sitemini kullamak zorunda kalacağız. Umarım ki bu işe yarayacak; fakat nasıl bugüne kadar hiçbir şey yolunda gitmemişse, yine gitmeyeceğine eminim.

Tek sorun, o yeni pompaları edindiğimde hiçbir fikre sahip olmayışım. En iyi senaryoda bile, buraya yeni pompaları getirip de bu yıl bitmeden kurmamızın imkanı yok. Anlaşılan, bu çiçekler ölmesin diye su getirip götürecek eski moda insan gücü kullanmamız gerekiyor.

Ailemden uzakta rutubetli karanlık bir mağarada, biraz çiçekle bahçıvanlık oynayarak 60'ların son yılbaşını geçiriyor gibi görünüyorum... Bu da hayat mı ulan?

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #35 : 31 Aralık 2018, 15:59:55 »
BAŞ ARAŞTIRMACI BRANDON'IN GÜNLÜĞÜ 1

1966

4 Aralık

Bay Spencer, bir keresinde Güneş Merdiveni (Stairway to the Sun) adlı bir çiçekle ilgili konuşmuştu. Sözde bu çiçek, onu tüketen kişiye inanılmaz yetenekler veriyordu. Herkes bunu, Bay Spencer bize anlattığı başka bir martaval veya efsaneden ibaret olduğunu düşünmüştü; fakat daha sonraki araştırmalar aksini ispatladı.

Bu hikayenin geçerliliğini tanıyan ilk kişi, hocam Dr. James Marcus'tu. Şimdiye dek bilinmeyen, DNA değiştirebilmeye vakıf olan bir virüsün mevcudiyetinin varsayımında bulunmuştu.

O adamın zekası çok enderdi!

Ve varsayımının doğru olduğu da ortaya çıktı!

Bahsi geçen o çiçek, "Ata" tasnifiyle keşfeldi. Üç ay boyunca özenle, sonuçlar üzerinde endişe duyarak ve Ndipaya'dan gelen saldırıları bertaraf ederek Afrika'da çalıştık. Söz konusu andan ibaret çabalarımız, nihayet ödüllendirildi.

Düne kadar bitkinin görünen Dr. Marcus bile keyiflendi. En kısa zamanda araştırmasının daha da derinliklerine inmek için eve dönmeyi istedi.

1967

12 Şubat

Mecazi olarak duvara tosladık. Ata çiçeğini, Afrika'dan getirdik ve burada yetiştirme teşebbüsünde bulunduk. Ata Virüsü'nün ilk yetiştirilme örnekleri, özellikleri değiştiren bir DNA sergilemedi.

Progeniyor Virüsü'nün seri üretimi için bu çiçeği ektik.

Başlangıçta her şey pürüzsüzce ilerledi. Çiçekler güçlüydü ve çabuk büyüdüler. Kısa bir süre sonra çiçek de açtılar.

Ancak tam da burada önemli bir sorun kendini gösterdi! Çiçekler, Ata Virüsü'nü taşımıyordu!

Belki de yetiştirildikleri ortama göre virüsün gelişimi tetikleniyor olabilir. Bu konuda daha fazla araştırma gerekli.

23 Mart

Hiç ilerleme kaydedemedik. Çiçeği farklı koşullar altında yetiştirmeyi denesek de virüsün gelişimini tetikleme açısından elde var sıfır. Şimdiye dek işe yaramamış toprağı, suyu, sıcaklığı ve ışığı tümüyle değiştirmeyi denedik.

Dr. Marcus'la, bu araştırmanın gittiği yön hakkında hararetli bir tartışmaya giriştik

Tartışma sırasında Dr. Spencer, gözükara bir şirketin kurulma fikriyle araya girdi.

Ata Virüsü olmadıkça bir şirket başlatmanın hiçbir anlamı yok. Bunu göremiyor mu yahu? Tamamen anlamsız!

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #36 : 31 Aralık 2018, 16:00:33 »
BAŞ ARAŞTIRMACI BRANDON'IN GÜNLÜĞÜ 2

1968

15 Nisan

Herhangi bir atılım yapılmayalıi bir yıldan fazla oldu. Bu yüzden Dr. Marcus ve ben, Afrka'ya geri dönmeye karar verdik. Artık Ata Virüsü olmadan araştırmamıza devam edemeyiz. Ndipaya tarafından alışagelmiş saldırılarının, sinirlerimi gerçekten harap edeceğini biliyorum; fakat araştırmamız uğruna azmedeceğim.

Benim öngörülmüş dehşetime cevap veren Bay Spencer oldu.

"Ndipaya hakkında endişeleniyorsanız, o zaman onları denklemden silmeliyiz"

Yüzümüzdeki anlamsız ifadeyi yalnızca hayal edebilirim.

Bu fikir asla aklımıza gelmemişti. Açıkçası bu, sorunlarımız için çok alışılmışın dışında bir çözüm olmuştu; ama tek seçenek de buymuş gibi görünüyordu.

Böylece Dr. Marcus ve ben, Bay Spencer'ın planını denmeye karar verdik.

19 Ağustos

Sonunda, bir takım iyi haberler var! Ndipaya'yı arazilerinden uzaklaştırabilmenin yolunu öğrendik. Arazinin yalnızca yeraltı harabeleri kısmının yarısını kazanmış olsak da keşke bu kazanım, Ata çiçeklerinin büyütüldüğü bölgeyi de kapsaydı, o zaman ortada hiç sorun kalmazdı.

Bay Spencer bu bölgede, virüs araştırmamızı hızlandıracak, araştırma tesisleri kurma planları olduğunu söyledi.

Biz de, Afrika'ya yola çıkmak için aceleyle hazırlıklara başladık; fakat Bay Spencer, Dr. Marcus'un, Eğitim Merkezi'ni devralması için Raccoon Şehri'nde kalmasını istedi.

İlkin bu istek karşısında şaşırsak da kısa zamanda bunun mantıklı bir davranış biçimi olduğunu anladık. Dr. Marcus, araştırmasını doğru şekilde yapmak adına sakin bir ortama ihtiyaç duyuyordu. Şayet Afrika'da kalsaydık, şu anda Dr. Marcus'un kullanabileceği uygun bir tesis bulunamazdı. Yalnızca Afrika araştırma tesislerinin yakın zamanda inşa edilmesini umuyorum.

Bu yüzden şimdilik Afrika'ya gidip Ata Virüsü örneklerini, Dr. Marcus'a geri göndereceğim.

Hem Dr. Marcus hem de Bay Spencer, en iyisinin böyle olacağına katıldı.

Gitmek için hazırlıkları yapmaya başlamalıyım, yarından itibaren çok meşgul olacağıma dair içimde bir his var.

29 Eylül

Şu anla beraber iki haftadır Afrika'dayım. Dr. Marcus'un burada olmaması iyi olmuş. Bu yer, bir araştırma cenneti ve bilimsel çalışma alanı olmaktan çok uzak. Sözde araştırma tesislerinden, bir grup çadır dışında başka hiçbir şey yok ve Ndipaya'yı uzak tutmak için silahlı asker işe almak zorunda kaldık.

Fakat benim sinirlerimi asıl yatıştıran şey, gerçek araştırma tesisleri için çıkarılan inşaat sesi oldu.

Her şeyi beni delirtmekle tehdit ederken nasıl olur da, dikkatimi toplayıp araştırma yapmayı düşünebilirim? Yalnızca Dr. Marcus'a gönderebileyim diye Ata çiçeklerinden alınan virüs örneklerinin özünü çıkarma işine yoğunlaşmaya çalışıyorum. İnşallah olur da işime odaklanırsam, tanrının bile terk ettiği bu yerde aklımı başımda tutabilirim.

1969

15 Haziran

Araştırma tesisleri sonunda tamamlandı! Burası gerçekten Umbrella Afrika Araştırma Merkezi, birkaç çadır yığını değil. Fakat geçen dokuz ay sonucunda bir gerçekle karşılaştım. Bu tesisler, ihtiyaçlarımız için çok küçüktü. Bunların daha büyüklerini, araşma için daha uygun olanlarını yapmalıyız.

İşte o zaman bunları, daha fazla yetenekli araştırmacıyla doldurabiliriz.

Burası, Ata Virüsü araştırmamızda bizim ön safımız olmak zorunda. Sonuçlarımız, Dr. Marcus'a ve onun virüs araştırmasına büyük bir hizmet olacaktır.

Nadir görülen bir olay olarak bizim yaşlı cimri Spencer da, bu konuda benimle aynı fikirde.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #37 : 31 Aralık 2018, 16:01:14 »
ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRÜ BRANDON'IN GÜNLÜĞÜ

1998

16 Kasım

Araştırma merkezini kapattık.

Her ne kadar garip olsa da artık zerre umursamıyorum. Yaşanan her şeye kayıtsızım. Aynen Arklay tesisi ve Raccoon Şehri yok edildiği zamanki gibiyim. Ne zaman bu kadar hissizleştim ben?

Uyanık olduğum her anı, araştırmayla ve Ata Virüsü'nün özünü çıkarmakla geçirdim. Her şeyi Dr. Marcus için yapmıştım.

Aslında şöyle bir düşünüyorum da, sanırım mücadele vermeyi, onlarca yıl önce Dr. Marcus'un öldüğünü duyduğum zaman bırakmıştım.

Kızgınlık ya da mutluluk, hatta şaşkınlık bile hissetmemiştim; yalnızca bir hiçlik hissettim. Sanki tüm duygularım bir anda devre dışı kalmıştı. Umbrella'nın laboratuvarlarının hepsine Ata örnekleri göndermeyi sürdürmüştüm. Yalnızca, Umbrella'nın karargahına, her an astlarımdan birinin bir atılım gerçekleştirdiğini ya da yeni bir şey keşfettiğini bildirmeye programlı bir makine olmuştum.

Ömrü boyunca sallana sallana yürüyen bir zombi gibiydim. Ne düşünce ne de duygun, hiçbiri yok.

Ve şimdiyse, ömrümün yarısını geçirdiğim Araştırma Merkezi kapandı.

Cidden öyle veya böyle umurumda değil.

Muhtemelen her şey için en iyisi bu. Belki tekrar başka bir yaşam biçimi için çok geçtir.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #38 : 31 Aralık 2018, 16:01:31 »
FATURA NÜSHASI

Umbrella Eğitim Tesisi
Dr. James Marcus

İçlerinde "ATA" numunesinin bulunduğu Beş (5) adet muhafaza.

15 Aralık 1977
Afrika Araştırma Merkezi Müdürü
Brandon Bailey

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #39 : 31 Aralık 2018, 16:01:43 »
JAMES MARCUS'TAN TELGRAF

T-Virüsü geliştirimi başarılı.