BİR KORSANIN SEYİR KAYDI
Kayıp Ruhun Anıları
Maske düşmeli! Bu taslağı keşfedenler, şunu bilin: Ben buradayım. Mahzenimin karanlığında bekliyorum. Yakında bana ait olacaksınız. Kölelerimden biri bu belgeyi yazdı. Üç asırdır yaşıyorum ve benim adım; Ezechiel Pregzt veya Eliah Pickford... Kimi arayacağınızı siz seçin.
Korkup saklanmıyorum. Gücüm muazzam. Yedi denize açıldım. Gemim Astarte, tüm kıtalara terör saldı. Korsanlar beni 1620'nin Galli yargıçları gibi yargıladılar... Ama beni yok edemediler ve korsanlar da yok edemezdi. Şimdi, hareketsiz kaldım... Lanet Yankeeler!
Büyücülük, vudu ve Cthulhu kültü... Hepsini bilirim. Taşlara hem hükmettim hem de yakardım. Yalnızca Chthonian, mağaraya musallat olur ve bana direnir; ama saldırmaya cesaret edemez! Kendimi yenilemek için canlı bir vücuda ihtiyacım var. Hartwood'lar benden kaçmayı başardılar. Ama bu kelimeleri okuyan sizler, bana teslim olacaksınız!
Kesik nefesinizi duyuyorum ve korkunuzun kokusunu alıyorum. Ben ölümü yendim. Derceto'yu ben yaptım. Beklemenin ne olduğunu bilirim. Cthulhu bana yardım ediyor. Hizmetkarlarım sizi kurbanlık taşın üzerine yatıracak. Kükremem geceyi parçalayacak. Siz, benim olacaksınız ve ben bir kez daha hükümdar olacağım. Bana gelin.