Forever
Ziyaretçi
Toggle navigation
Nekro Kelebek
Ana Sayfa
Forum
Ara
Üyeler
Üye listesini görüntüle
Üyelerde ara
GİRİŞ YAP
KAYIT OL
GİRİŞ YAP
KAYIT OL
Bizler İnkâr Edilemeyiz!
-Forever Ekibi
Nekro Kelebek
//
Evrensel Gerilim Hareketi
//
Alone in the Dark Evreni
//
Alone in the Dark 1
//
Alone in the Dark 1 (2024) Belgeleri
14636
72
Yazdır
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
8
HammerHead
Site Yöneticisi
Ynt: Alone in the Dark 1 (2024) Belgeleri
«
Yanıtla #30 :
29 Haziran 2025, 15:08:48 »
KARA ADAM'IN GÖSTERİSİ
[EMILY ÖZEL]
Sıcak bir sonbahar gecesi hareketli bir kalabalığın içinde esrarengiz Kara Firavun'un gösterisi için bekliyordum. Kendisi, umuma açık salonlarda gösteri yapan ve yaygın olarak korku uyandıran gezgin bir şovmendi.
Bu daha çok babamın sevdiği türden bir şeydi, özellikle de gösteride elektrikli makineler ile bir şeyler yapılacaksa. New Orleans'taki gösterisinin adresini unutmuş olsam da, Pregzt Nakliye Şirketi'nin gösteriye katkıda bulunmak için baskı dağıttığını net olarak hatırlıyorum.
Bir Mısır lahitinin, gösterinin parçası olacağına dair söylentiler vardı. Lahiti, sonu yokmuş gibi görünen onca merdivenden nasıl çıkardıklarını hep merak etmişimdir.
Şovmenin gösterisinin detayları neredeyse tamamen dehşet vericiydi. Dayanılmaz bir acıyı uyuşturan ve gizleyen türden. Ancak kesin olan bir şey var ki, o geceden beri karanlık bir adamın varlığını görmeden veya hissetmeden geçen tek bir günümün olduğunu hatırlamıyorum.
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #31 :
29 Haziran 2025, 15:09:28 »
ONUN EŞYALARI
Gemimiz limandayken yağmalandı. ONUN bütün eşyalarını geri almayı başardık ama kan döküldü. Birçok adam Mississipi Nehri'ne taşındı ve derinlerde yaşayanlar tarafından yutuldular. Tüm eşyalar imza karşılığı teslim edildi. Şimdilik belgeleri güvende tutmak iyi olur.
ÖNCE sola
SONRA sağa
Ardından AYNI cehenneme geri dön
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #32 :
29 Haziran 2025, 15:10:13 »
KARGO TESLİM FİŞİ
19 Eylül 1892
Pregzt Nakliye Şirketi, aşağıdaki mallar "Kara Firavun" adındaki şovmene teslim etmiştir.
Paket Listesi:
4 Adet Vapur Sandığı (Sahne donanımı)
1 Adet Lahit (Mısır tabutu)
1 Adet Ahşap Sandık (Sahne dekoru)
Gallatin Sokak No:13
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #33 :
29 Haziran 2025, 15:10:38 »
NİL VADİSİ'NİN ÖTESİ
Nepheren-Ka tapınağı, kampımızın altında yer alıyor. Bütün olanlara karşın tapınak yıkılmamış, ama kumların altına çökmüş. Firavun çoktan ölmüş. Adı bütün kadim yazılardan çıkarılmış ama döktüğü kanın ve yaşattığı korkunun izleri halen duruyor. Tapınağın ışıksız ve evrenimizdeki bütün kara varlıkları barındıracak şekilde inşa edildiği söyleniyor.
Burada tanrıları çağırmak, bizim dünyamızla onlarınki arasında bir köprü oluşturmak anlamına geliyor. Korkunç Boğa Aldebaran - "Siyah Güneş", geceleyin burada görülen en önemli yıldız. Çünkü, El-Azif kitabında anlattıklarına göre; orası "Nyarlathotep" adıyla da bilinen kaosun evi.
Antik mekanizmalar aracılığıyla rahiplerin, "parlak trapezohedron" adı verilen taşların yaydığı ışığı kanalize edip, kapıları açabildikleri söyleniyor. Kara Adam heykeli üzerindeki taşlara birkaç ışık yönlendirmek; uzaya, kara güneşe - tanrılara bir mesaj gönderilmesini sağlıyor.
Mesajı gönderen kişiye bahşedilen hediyeler belgelendirilmemiş. Ancak ruhların, çoğu zaman mucizeler karşılığında karanlık kan anlaşmaları üzerinden kötü niyetli takaslar talep ettiği varsayılır.
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #34 :
29 Haziran 2025, 15:11:45 »
KARA ADAM'IN ANLAŞMASI
İlerleme kaydetmemiz için öncelikle içinde bulunduğu psikolojik travmayı kabul etmeli... Yalan söylemeyi bırakmalı ki, kendisini kandırma bariyerini aşabilelim... Son olarak öfkeli manik ataklar...
Tıp beni başarısızlığa uğrattı. Hartwood lanetine bir çare yok. Yalnızca ayin hançeri Jacob'ın gözlerindeki umutsuzluğu ortadan kaldırabilir. Ancak bunu yapmak Derceto'nun sonu olur.
Varsın, lanetim bir seferliğine silah olsun. Koşullarını kabul ediyorum. Yükselmekte olan bu kaosu, bu Tanrı'nın cezası hastanenin çevresine hapset. Kötülük kapana kısıldığında, ben de sonsuza kadar onunla gömülü kalacağım.
DWG22
Site Denetmeni
«
Yanıtla #35 :
29 Haziran 2025, 15:12:23 »
AZİZ JOHN GÜNÜ HAZIRLIKLARI
Jeremy'nin Karanlık Adam'la yaptığı sözde anlaşmanın bir blöf olduğuna inanmalıyız. Şanslıysak ziyaretçilerimiz onu bulur ve gece çökmeden önce bu saçmalığın sonunu getirirler. Bizim asıl meselemiz, onu (bin gencin annesini) çağırma girişimidir. Bu akşamı heba etmeye yönelik çok fazla şey yaşandı. Jack ve Cassandra'yı düşünün. Hatta Perosi'yi de, ki onun durumunu da hiç anlayamadım.
Grace boynuzsuz keçimizdir. O da bunun bilincinde ve rolünü oynayacak. Kardeşin Batiste ile konuşmalısın. Olur da bizi hayal kırıklığına uğratırsa diye korkuyorum.
- Bayan Thompson
HammerHead
Site Yöneticisi
«
Yanıtla #36 :
29 Haziran 2025, 15:13:57 »
DELİLİK VE ASTERTE ARTİST KOLONİSİ
Delilik & Astarte Artist Kolonisi
Bir Yael Klein Monografisi
Basım Tarihi: 1916, Lumina
1909'un başlarında New Orleans dışındaki eski bir plantasyon olan Derceto, bir sanatçı kolonisi evi haline geldi. Üç ünlü Avrupalı sanatçı; evi ve çevredeki araziyi mülk sahibi olan Ledoux Ailesi'nden kira karşılığında tuttu. Koloni esas olarak, Williams Arges ve Heinrich Cassel'in şakacı bir lider olarak gördükleri Sebastien Cortez tarafından yönetiliyordu. Koloni, 6 yıl boyunca, bütün on iki üyesi günün birinde kayıplara karışıncaya kadar varlığını sürdürdü. Ortadan kaybolmalarının, 29 Eylül 1915'te yaşanan feci kasırgayla bağlantılı olduğuna yaygın olarak inanılıyorsa da bu iddiayı tam anlamıyla destekleyecek hiçbir bulgu yok. Koloni hakkında bilinen en yaygın bilgiler; New Orleans gece hayatına sık sık katıldıkları, partilere ev sahipliği yapmaya olan sevgileri ve "Pontchartrain Korsanları" adı altında, Mardi Gras etkinliklerine katkı sağladıklarıydı. Yaşam tarzları hemen hemen herkesçe bilinir ve bahsedilirdi. Kısaca, "vurdum duymaz" ve "bohem" bir yaşam sürdüklerini söyleyebiliriz.
1909 Haziran ayının sonlarında "Astarte" adı ilk kez gazetelerde göründü. Cortez, bu ismin kendisine resim yaparken ilham olarak geldiğini söyledi. Bu isim konulmadan önce kendisinin, koloni ile aynı adı taşımış olan antik Fenike bereket tanrıçası hakkında bilgisi olup olmadığı bilinmiyor. Ancak yoldaşı olan Heinrich Cassel'in bu isim hakkında bilgisi vardı, çünkü kendisi daha sonra bariz bir şekilde tanrıçanın putlarına benzeyen heykeller yaptı. İsmin birden bire nasıl ortaya çıktığını tam olarak bilmek imkansız olsa da bu isim, Derceto'nun tarihi açısından önemli.
Hatta "Derceto" adı bile Suriyeli bereket tanrıçasının Yunanca adıdır. Plantasyona Derceto adının verilmesi kesinlikle bir tesadüf değildi. Eliah Pickford'ın, araziyi satın almasından iki yıl önce kendisinin kuracağı yeni tarikatın niyetini açıklayan broşürler dağıttığı ve bu yeni tarikatı için bir tapınak inşa etmeyi planladığını biliyoruz. Plantasyon inşa edildiğinde takipçilerinin neredeyse yüz erkek ve kadından (çoğunlukla denizciler, sürgün edilenler ve Cajunlar) oluştuğu tahmin ediliyor. Dışarıdan bakanlar için Derceto, sırada bir köle çiftliğinden başka bir şey değildi. Bu sayede Pickford ve takipçileri yıllarca gizli kalmayı başardılar.
Resmi belgelere göre bu tarikatın varlığı 1862 yılında, birlik ordusunun plantasyonu yakıp, yaşayan herkesi bölgeden kovmasıyla son buldu.
Amerikan İç Savaşı'nın bitmesinin ardından farklı insanlar, yeni buldukları bereket tanrıçası "Shub-Niggurath" için Derceto'nun harabelerinde toplanmaya başladılar. Derceto'nun geçmişi birçok kitle tarafından duyulmuş olmasından ötürü onun hikayesini bilmeyen birileri ile karşılaşmak oldukça düşük bir ihtimaldi. Üyelerini iyi eğitim almış sanatçıların arasından seçen Astarte de bu konuda bilgi sahibiydi.
Öte yandan Shub-Niggurath'ı bilen çok nadirdir. Lousiana'daki herhangi birinin bu ismi duymuş olması neredeyse imkansızdı. Bu isme yalnızca "Unaussprechlichen Kulten" ve "Necronomicon" gibi nadir kitaplarda değiniliyor ve ismin Arapçadan türetilip, "Karanlık Genç'e Ait Olan" anlamını taşıdığına inanılıyor. Bu tanrıçaya sadece birkaç paragraf yer verilmiş olup, o kadar üzücü bilgiler barındırıyor ki, aklı başında kimse bu niteliklere dayanan bir din inşa etmek istemez.
Shub-Niggurath tarikatından kurtulmak zor oldu. Polisin yıllar içinde birçok tarikatçıyı hapse atmasına ve öldürmesine rağmen, tarikatın çöküşündeki ana sebebin yine tarikatın kendisi olduğuna inanılıyor. Bu durum Derceto'nun topraklarında belirmiş olan diğer bütün tarikatların faaliyetleriyle örtüşüyor gibi görünüyor.
Birlik ordusuna bağlı J.W. Norton geldiğinde, Derceto'daki insanları yetersiz beslenmiş ve manyak olarak nitelendirdi. Ordu onları ne kadar kurtarmaya çalışsa da insanlar, orduya karşı şevkle savaştılar. Sanki hiçbir şey onları yavaş yavaş yok olmaktan alıkoyamayacakmış gibi.
Astarte Artist Kolonisi'nin ortadan kaybolmasının arkasındaki neden hâlen gizemini koruyor. Yöntemler arasında bazı farlılıklar olsa da kaderleri, delilikleri ve binlerce adı olan bereket tanrıçası için ölüm orucu tutma eylemleri benzerlik gösteriyor.
DWG22
Site Denetmeni
«
Yanıtla #37 :
29 Haziran 2025, 15:14:26 »
SIRLARIMIZ GÜVENDE
Bayan Thompson, geçen haftanın yoğun geçtiğini anlıyorum. Bu koşullar altında, Derceto'daki meselelerin kamuoyuna açık edilmediğini, hâliyle de üzülmenizi gerektirecek bir şey olmadığını hatırlatmak isterim.
Lütfen mükemmel çalışmanıza devam edin ve Perosi'nin ölümü veya daha da önemlisi Cassandra Beauregard'ın intiharı üzerine düşünmeyin. Bunlar ne sizin ne de grubumuz için hiçbir şey ifade etmemeli. Sadakatinize ve Tabouis Kardeşler'le olan yakın akrabalığınızın Derceto'nun sırlarını gizli tutacağına dair inancım tamdır.
DWG22
Site Denetmeni
«
Yanıtla #38 :
29 Haziran 2025, 15:15:04 »
DEDEKTİF CARNBY'YE
Dedektif Carnby,
Yeğenimin sizi bu karmaşaya sürüklemesinden ötürü fazlasıyla müteessirim. Lütfen, size yalvarıyorum, onu bu lanetli yerden uzaklaştırın. O dünya yiyeni yok edip tavan arasına kilitledim, sonra da saklanabileceğim bir yere çekildim. Emily'ye güvende olduğumu söyleyin. Sizi dinlemesini sağlayacak aklınıza gelen her tür yalanı söyleyin. Onu New Orleans'a geri götürün!
Saygılarımla,
Jeremy
DWG22
Site Denetmeni
«
Yanıtla #39 :
29 Haziran 2025, 15:16:10 »
GÜVEN BANA
Kardeşim,
Bana güvenmeni istiyorum. Bu; aile tarihimizin en önemli anı. Şüphelerin olduğunu ve o korkunç kocakarı (Bayan Jackson) sana yalanlar söylediğini biliyorum. Sana asla ihanet etmem. Söz veriyorum.
Lottie
Yazdır
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
6
...