Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 15196
  • 72

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Alone in the Dark 1 (2024) Belgeleri
« Yanıtla #40 : 29 Haziran 2025, 15:16:48 »
CASSANDRA'NIN SON YAZISI

Jeremy artık ona yardım edebilecek tek kişinin 3 numaralı odadaki misafir olduğunu biliyordu. Oda uzun zamandır boş gibi görünse de aslında bunun doğru olmadığının farkındaydı. Hikayenin farklı bir sona ulaşması için dışarıdan yardım alması gerekiyordu. Misafiri tekrar 3 numaralı odaya getirecek ve oradaki kasada ne olduğunu gösterecekti. 913. Ama bu, odadaki kasanın şifresi değildi. Bu, Kâtibin ofisinde bulunan kasanın şifresiydi.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 29 Haziran 2025, 15:17:18 »
BOŞ ODA

Boş odadaki son hastamızla ilgili ciddi bir uyum sorunu yaşandı. Bunu yazmalıyım, çünkü eğer durumu yeterince iyi anlatırsam, daha sonraki bir tarihte bu gerçeği inkar etmemi önleyebilirim. Şöyle ki bu hasta ile iletişime geçen bazı kişiler, hayattaki her şeyin daha önceden belirlenmiş, ancak tamamen bozuk olduğu yeni bir dünya görüşünü benimsediler. Bu görüşü benimseyenler bazı anılarını unutup, ardındansa o anıları inkar etmeye başladılar. Ve şimdi kendimde de benzer sonuçların oluşabileceğini düşünüyorum.

Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum. Bahsi geçen hastanın akıbetini bile hatırlamıyorum. Bir gün kaybolup gittiğini düşünüyordum. Tıpkı hastaya ait olan bütün belgelere olduğu gibi. Hepsi ya yok edildi ya da hiç var olmadılar.

Bu notu kim yazdı? Boş odamızda hiçbir zaman hastamız olmadı ki.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #42 : 29 Haziran 2025, 15:17:54 »
CASSANDRA'NIN EŞYALARI

Bayan Beauregard'ın eşyalarını toparladım. Eşyaların alınması için ajansının aranması işini sana bırakıyorum.

Ayrıca odada Grace'in geri istediği bir resmi ve bu anahtarı buldum. İnanıyorum ki sen de bu anahtarı arıyorsundur.

Bayan Thompson

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 29 Haziran 2025, 15:18:26 »
JEREMY'NİN TEDAVİSİ

Sevgili Doktor Manzetti,

Kendimi, hastama karşı verdiğim savaşı kaybetmek üzereyken buldum. Daha önceki mektubumda belirttiğim gibi hastam, hayalleri tarafından tamamen ele geçirilmiş durumda. Paranoyası yüzünden kendisine acı çektirmesi yeterince kötü değilmiş gibi, anlattığı delice şeylerin gerçek olduğuna diğer hastaları da inandırıp, "kitlesel yanılma"ya zemin oluşturuyor.

Bu mektubu sizden rehberlik alma umudu ile yazıyorum. Hastamı riskli bir ameliyattan kurtarma hırsımın ötesinde, kendi can güvenliğimden de endişe eder hâle geldim. Bu hasta dengesiz şeyler söylese de sık sık içimdeki ilkel içgüdülerimi dürtüyor.

Röntgen ile beynini fotoğraflamaya çalıştım ve iyi bir sonuç almak şaşırtıcı seviyede zor oldu. Filmlerde görülen kara lekeler bütün detayları gizliyor. Hastam, kötü çekilmiş filmlerden birine baktı ve korku içinde bağırmaya başladı. Kara lekeler için bana bunun, "kıl kurdunun gölgesi" olduğunu ve kendisini içten içe yediğini söyledi.

Sıra dışı hiçbir şey göremiyorum. Umuyorum ki bu durum zihnimin, artık deliliğe korktuğum kadar alıştığını göstermiyordur. Biraz daha fazla araştırma yaptıktan sonra hastam, zihnindeki gölgeleri, kutsal alanını baltalamak isteyen bir tür yeraltı canavarı olarak tanımladı.

"Kutsal alan" dediği yer aslında onun "Taroella" adını verdiği, psikolojik sığınak görevi gören bir tür kütüphane veya manastır. Ve hayal ettiği bu sığınak, zihnindeki canavarlar tarafından tehdide maruz kaldığından ötürü, şimdi kendisine yeni ve daha kötü bir saklanma yeri yaratıyor.

Son zamanlarda karaya oturmuş olan bir vapurun metaforunu gündeme getiriyor. Vapurun motorunu çalıştırıp, geri gelmesi gerektiğine inanıyor. Ancak bunu yaparsa gövdesinde bulunan delik yüzünden vapurun batacağından korkuyor.

Geçen hafta bu metaforu gerçeğe dönüştürmesini izliyordum. Bunun uydurma olduğunu biliyor, ama durumun daha da üzerine gidip, gerçek bir anı haline getirmeye çalışıyor. İnanıyorum ki bu, "kendini kandırma bariyerini" aşmak için son şansım.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 29 Haziran 2025, 15:19:21 »
RÖNTGEN NOTLARI

Röntgen

Hasta Adı: Jeremy Hartwood
Tarih: 14 Haziran 1930

Filmler

Jeremy'nin kafatasının çekiminde zorluklar yaşadık. En iyi sonucu parçalar halinde yaptığımız çekimlerden aldık. Beynin tamamını inceleyebilmek için üç farklı filmin birleştirilmesi gerekiyor.

İnceleme

Birleştirilmiş filmlere de baksak, Jeremy'nin beyninin büyük bir bölümü karartılmış halde çıkmış. Tümör olabilir, ama daha çok elimizdeki mevcut ekipmandan kaynaklanan bir sorun gibi duruyor. Filmleri gören Jeremy ise karartının, devasa bir kıl kurdu olduğu ve kendisini içten yiyip, anılarını yok ettiği konusunda ısrarlı bir tavır sergiliyor.

Notlar

Bu çalışma sonucunda aradığım cevaplara ulaşamamış olsam da, Burckhardt lobotomisi ile gerekli bütün parçalara müdahale edilebileceğinden eminim.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 29 Haziran 2025, 15:19:58 »
SON ÇARE

Burckhardt tarafından ve St. Petersburg'da yapılan araştırmalara dayanan bu varsayımsal psikocerrahi, Jeremy'nin akıl sağlığını kurtarabilir. Frontal lob etrafındaki bağlantıların kesilmesi, çoğu zihinsel rahatsızlığı kesinlikle çözecektir.

Prosedür hem performans hem de verimlilik açısından acı verici olacaktır.

Göz kenarından kafatasına sokulacak bir "buz kıracağı", Büyük İskender'in Gordion düğümünü kesmesi gibi bütün sinirleri çözebilir. Bu cerrahi operasyon muhtemelen Jeremy'yi çok farklı bir durumda bırakacağından, buna başvurmadan önce diğer bütün seçenekler incelenmeli.

Bu "lobotomi" için ihtiyacım olan tıbbi alet eksik ve personelime yeni bir tane sipariş ettirmeliyim.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 04 Ağustos 2025, 17:35:06 »
GERÇEKÇİLİK ZAMANI

Zaman zaman buranın beni daha kötü hâle getirdiğini, Derceto'nun mezarım olacağını düşünüyorum. Burası gösterişli bir tabut. Sarhoş ve depresyona girmiş insanların Tac Mahal'i. Bu Derceto'nun bir olayı var. Doktor Gray'in de öyle. Hepimiz buraya iyileşmek için geldik sanıyoruz. Oysa mesele şu ki; aslında hepimiz buraya unutulmak için geldik.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 04 Ağustos 2025, 17:35:57 »
KIZI BUL [EDWARD ÖZEL]

Dedektif, kendi davamda bolca yeni bilgiyi gün ışığına çıkarttım. Aradığımız çocuk, siz ve benim gibi iyi insanların sayesinde güvende. Karakter olarak birbirimize çok benziyor olsak da benim çabalarımı görmüyorsunuz. Adamınız Jeremy'i bulmak istiyorsanız, kızı da bulmanız gerekiyor. Bu işler hep böyle olmuştur. Çocuklar vesilesi ile buluşuyoruz. Odama bakmanızı öneririm. Çözmeye çalıştığınız bulmacanın bir parçasını orada bulacaksınız.

Kendinize iyi bakın.
MacCarfey

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 04 Ağustos 2025, 17:36:22 »
ENDİŞELİ TELGRAF [EDWARD ÖZEL]

WESTERN UNION
TELGRAFI

Decatur Sokak 7 numaradaki
Edward Carnby'e 25 Aralık 1928'de TESLİM EDİLDİ

Kocam geri döndü ve en değerli tablolarımızdan birini çaldı.
Onu satmaya götüreceğinden eminim.
Eğer acele edersen eminim onu yakalayabilirsin.

- Gabriella Saunders

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #49 : 04 Ağustos 2025, 17:37:26 »
GAZETE KÜPÜRÜ [EDWARD ÖZEL]

23 Aralık 1928 tarihli buruşturulmuş Picayune Postası gazete küpürü:

"Hayırsever Teddy Saunders Çıldırıp Çocuk Kaçırdı!"