Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 3168
  • 14

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Ynt: Silent Hill HD Collection Tarihi
« Yanıtla #10 : 13 Aralık 2019, 15:11:19 »
Yani o derece önemli dosyaları kaybetmek, gerçekten de affı olmayan bir şey Usta. Ancak ben de bu duruma defâlarca uğradığım için anlayabiliyorum biraz :D Mesela bundan epey evvel, bizim Kabakuçi-kun'la ortak bir altyazı proje içerisindeydim. Farkında bile olmadan, anlayamadan, yanlışlıkla tüm çeviri klasörünü sildim. Başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldum. Geri getirmek için neler neler denedim, Microsoft teknik destek ekibine hayatımda sövmediğim kadar sövdüm ve sonuç olarak, o çeviri ve zamanlamaların hepsi gitmiş oldu :D Daha sonra sıfırdan tekrar başladık, olan olmuştu bir kere. Sonuç olarak, Konami ile benim durumum tabii ki kıyaslanamaz, onlar koskoca bir organizasyon; fakat hayat işte :D

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2019, 02:58:54 »
Yani o derece önemli dosyaları kaybetmek, gerçekten de affı olmayan bir şey Usta. Ancak ben de bu duruma defâlarca uğradığım için anlayabiliyorum biraz :D Mesela bundan epey evvel, bizim Kabakuçi-kun'la ortak bir altyazı proje içerisindeydim. Farkında bile olmadan, anlayamadan, yanlışlıkla tüm çeviri klasörünü sildim. Başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldum. Geri getirmek için neler neler denedim, Microsoft teknik destek ekibine hayatımda sövmediğim kadar sövdüm ve sonuç olarak, o çeviri ve zamanlamaların hepsi gitmiş oldu :D Daha sonra sıfırdan tekrar başladık, olan olmuştu bir kere. Sonuç olarak, Konami ile benim durumum tabii ki kıyaslanamaz, onlar koskoca bir organizasyon; fakat hayat işte :D

Sizinki de epey kötü olmuş ya :D Her şekilde önlem almak lazım ama söz konusu olunca durum daha da ciddi :D :D Netice olarak yapacak bir şey yok tabii ki. Olan olmuş... Bize de fazla ateşlendiğinde osuruk sesi çıkartmaya başlayan SMG ile yaratık gebermek düşer :D

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2019, 19:31:01 »
Oyunlara ait kaynak kodlarının ortadan kaybolması aslında pek sıra dışı bir durum değil ve Blizzard bu hatayı iki defa yaptı.

Aksiyon/RPG türü olan Diablo serisinin hayranları, uzun bir süredir Diablo 2 Remastered bekliyorlardı ve Blizzard geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada; Diablo 2'nin kaynak kodlarını uzun zaman önce kaybettikleri için Diablo 2 Remastered yapamayacaklarını açıklamışlardı.

Benzer bir durum strateji oyunu olan StarCraft serisinin ilk oyununda yaşandı. Ancak bu sefer Blizzard'ın şansına kaynak kodu, "Khemist49" nickli reddit kullanıcısında çıktı. Blizzard, StarCraft'ın kaynak kodu karşılığında Khemist49'e bir kutu dolusu Blizzard ürünü verdi.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2019, 21:31:56 »
Hocam, Blizzard her zaman amatör, garajında oyun yapan inek tipli elemanlardan oluşan bir firma görünümü çizdi :D O yüzden "Blizzard'ın elinde hiçbir kaynak kodu yok aslında," dersen ona da inanırım. Adamlar bir anlık heveslerle iş yaptıkları için, geliştirme süreçlerini çok ciddiye almıyorlar, bir oyun olarak görüyorlar bunu :D Buna kıyasla Konami, daha profesyonel bir firma Hocam. O kadar ki yapımcısının haberi olmadan devâm oyunu çıkarabilen biri :D Kojima'nın meşhur Metal Gear 2'nin yapıldığını tesadüfen öğrenme mevzusu tam bir darb-ı meseldir :D

Yalnız 2 dakkada Blizzard'ı nasıl hiç ettim be... Kendimden korktum :D

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 15 Aralık 2019, 15:35:11 »
Benzer bir durum strateji oyunu olan StarCraft serisinin ilk oyununda yaşandı. Ancak bu sefer Blizzard'ın şansına kaynak kodu, "Khemist49" nickli reddit kullanıcısında çıktı. Blizzard, StarCraft'ın kaynak kodu karşılığında Khemist49'e bir kutu dolusu Blizzard ürünü verdi.

Khemist49'un yerinde olsam kat yat falan isterdim ya :D :D