Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 16948
  • 117

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil 4 (2023) Belgeleri
« Yanıtla #30 : 16 Ocak 2024, 13:59:23 »
PARAZİTLER VE EKOLOJİLERİ CİLT 2

Bulaştıkları ev sahiplerini kontrol etme yeteneğine sahip olan bazı parazitler var.

Bu; biyologlar arasında temel bir bilgidir, ancak parazitlerin bunu nasıl yaptığı pek fazla bilinmez.

Aşağıda, bulaştığı takdirde ev sahiplerinin hareket ve davranışlarını manipüle edebilen bazı parazitlerin listesi bulunmakta.

Dicrocoelium

Bu parazit kurtçuğu; karıncanın yutağından geçtikten sonra karıncanın davranışlarını değiştirmekte. Akşam sıcaklık düştüğü zaman, enfeksiyon kapmış olan karınca bir bitkinin tepesine kadar çıkar ve altçenesini kullanarak kendisini bir yaprağa kelepçeler.

Karıncayı koyun gibi bir otçul tarafından yenebilmesi için en savunmasız olacağı noktaya yerleştiren parazit, sonraki sabaha kadar onu hareketsiz olarak orada tutar.

Buradan; parazitin hedeflediği en sonki konağın vücuduna girmek amacıyla daha önceki konakların davranışlarını manipüle ettiği sonucuna varılabilir.

Galactosomum

Bu parazitin kurtçuğu; sarı kütük balığının ve palyaço (parrot) levreğinin beynine yuva yapar. Enfekte olan balıklar su yüzeyine yaklaşırlar ve bir deniz kuşu tarafından yenilene kadar su yüzeyinde yüzmeye devam ederler.

Tekrarlayacak olursak, aynı şekildebu olağandışı davranış da sadece parazitin, deniz kuşlarının vücuduna girme isteği ile açıklanabilir.

Leucochloridium

Bu parazitin spor kesesi, salyangoz dokunaçlarında gelişir. Spor keseleri canlı renktedir ve bir tür solucan gibi devamlı olarak titrer.

Sürpriz bir şekilde enfeksiyon kapmış olan salyangoz, büyük olasılıkla bir kuş tarafından yenmek için daha fazla göze çarpabileceği yüksek bitkilerin en tepesine doğru çıkar.

Bir kuş tarafından yendiğinde, parazit bir yetişkine dönüşümünü tamamlayacaktır.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 16 Ocak 2024, 14:03:51 »
KIZIL ALEVİ GÖNDERİN

Bulaşıcı hastalığın alevler içinde yaşayan sesi, acınası ruhları kurtuluşa ulaştırıyor.

Kızıl alevi olması gereken yere gönderin. Sizler için parlasın ve yolunuzu aydınlatıp ortaya çıkartsın.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 16 Ocak 2024, 16:06:23 »
AYDINLANANLAR 3:2

Dağların arasından yankılanan uyarıyı duy. Kayalar çakıla dönecek ve kale duvarları ufalanacak.

Gece göğünün kızıl gölgesini gör. Lekelenmiş kanlı nehir nasıl da denizi kirletiyor.

Yaşamını ve düşmanının kanını feda et. Kadim günahların için bedelini öde.

ilsirya

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
    • Oyun Kanalım
« Yanıtla #33 : 16 Ocak 2024, 16:10:19 »
TÜCCAR TÜYOSU: İLERİKİ SEVİYE GÜNCELLEMELERİ

Yeni güzel haberlerim var, dostum. Yakın zamanda güzelinden yüksek kalite ekipmanlar aldım.

Artık silahlarına daha deli güncellemeler yapabilirim, bu sayede de daha deli sesler çıkarırlar. Belirli bir fiyat karşılığında elbette.

Eğer ilgilenirsen, seslenmen yeter.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #34 : 16 Ocak 2024, 16:10:42 »
SALAZAR AİLESİ'NİN KRONOLOJİSİ

Ramon'un hastalığını iyileştirmek için annesi Catalina, şeytanı en nihayetinde evlerine davet etmiş oldu.

Burada, bu saygın aile soyuna baş olmuş ve ailenin devamlılığını sağlamış olan üyelerin kaydını kağıda döktüm.

1'inci Kuşaktan Kont Gregorio, Fatih
Gregorio, kalenin başına gelen kötülüğü ortadan kaldırmak için adamlarına liderlik etti. Cesaretiyle tanınırdı, bu yüzden de kont ilan edildi ve kendisine, iblisleri gelecek nesillere değin mühürleme görevi verildi.

2'inci Kuşaktan Kont Hipólito, Mühürdar
Hipólito büyük bir çaba harcayarak dünyanın derinliklerinden yüzeye çıkan iblis vebasını yok etti. Akabinde savaşta aldığı yaralara yenik düştü.

3'üncü Kuşaktan Kont Gregorio, Mimar
Mantıksız bir paranoyaya kapılan Gregorio; görkemli servetini aşırı kale savunmalarına ve tuhaf, alengirli mekanizmalara harcadı.

4'üncü Kuşaktan Kont José Alonso, Naif
Alonso, ailenin onurunu geri kazanmaya ahdetti.

5'inci Kuşaktan Kont Alejandro, Ehlikeyif
Şakacı bir ruha sahip olan Alejandro, zamansız ölümünden önce bir avlu ve balo salonu yaptırdı.

6'ıncı Kuşaktan Kontes María Isabel, Leydi
Alejandro'nun dul eşi. 90 yaşına dek ömür sürmüş olan Kontes Isabel, uzun bir saltanat sahibi oldu.

7'inci Kuşaktan Kont Diego, Yavuz
İkinci kuşaktan selefi gibi Diego da, son derece amansızdı. Bir şeytanın elinde can verdi.

8'inci Kuşaktan Kont Ramon, Çocuk-Adam
Hastalığına yenik düşüp telef olmalıydı.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 16 Ocak 2024, 16:15:48 »
GİZLİ MOZOLE YOLU

Huzur içinde yatan ataların vaadedilen zamana cevabı.

"Aradığın Tanrı'nın kutsamasıysa, cesaretin olsun ve karanlıktan korkma."

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 16 Ocak 2024, 16:21:28 »
KÜTÜPHANECİNİN NOTU

Arma!

Bu kahrolası yerden çıkmanın anahtarı, Salazar Ailesi Arması.

Bulmak için, o lanet zırhlının beklediği yere, "Yeraltı Mozolesi"ne kadar inmem gerekti.

Merhametlilerin en merhametlisi olan Tanrım!

Erdemli adaletinle aşağılık gaspçı manyak canavar Ramon Salazar'ı çarp!

Kutsal mavi ışığınsa, şu sadık hizmetkârını sonsuza dek korusun.

ilsirya

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
    • Oyun Kanalım
« Yanıtla #37 : 16 Ocak 2024, 18:19:34 »
ACELEYLE YAZILMIŞ NOT

Kütüphanedeki saatler şuna ayarlanmalı:

VIIXII (7.12)

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 16 Ocak 2024, 18:59:19 »
KEŞİF GÜNLÜKLERİ 1

Temmuz, Uyanışımdan Bu Yana İki Yıl Geçti

Efendi Ramon, eklem bacaklı kardeşlerimizde gözlemlenen mükemmelliği bulmak için, insan formumuzun kusurlarını iyileştirmek amacıyla benim üzerimde gerçekten adil bir girişimde bulundu.

Bu dava için hayatımı adayacağım.

Ocak, Uyanışımdan Bu Yana Dört Yıl Geçti

Siyah sıvıyı bedene nakletme çabalarımın başarıya ulaşmasına çok az kaldı.

Rahim; anahtar.

Saf bir ruhun, yüksek derecede genleşebilen ve uyumluluk gösterebilen bir nesne olduğu anlaşılmakta.

Ocak, Uyanışımdan Bu Yana Altı Yıl Geçti

Ben Uriarte, seçilmişlerin rahminde taşınan kutsal larvaları soyumun devamı olarak görerek, onları "U-II" diye adlandırmaya karar verdim. Sanki kendi bedenimden doğurmuşum gibi her biri, aile adımın prestijini yaşatacaklar.

U-II'ler artık yetişkin bir insanın boyutuna yakınlar ve beslenip çoğalmaya devam ediyorlar. Kıvançla söylüyorum ki başarıyla yeni bir tür yarattım!

Efendi Ramon çabalarımı fark etti ve beni methiyeleriyle kutsadı. U-II'yi, "Görünmeyen" anlamına gelen "Novistador" ismiyle şereflendirerek sempatisini açıkça gösterdi. Bana mukaddes efendi babamız Lord Saddler'in kendisinin de çalışmamdan memnuniyet duyduğu söylendi. Bu ne sıra dışı bir onur! Mutluluk gözyaşlarından dolayı tüy kalemimin ucunu zar zor görebiliyorum.

Alçakgönüllü hizmetkârınız, Isidro Uriarte Talavera

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 16 Ocak 2024, 20:54:03 »
MAHKUMUN NOTU

Biri daha öldü. Buraya atıldığımdan beri ne kadar zaman geçti?

Başta sundukları yetersiz yiyecek kırıntıları bitti ve daha fazlasını vermiyorlar.

Açlığın ve susuzluğun acıları tahammül edilemez. Çoğu kara suyu içmeye başvurdu.

İlk dönüşen Herminio (Asker) oldu. O kadar zayıftı ki yürüyemiyordu bile, ama sonra aniden kafayı yedi.

Öfkesi sona erdiğinde, iki kişi ölmüştü. Sanırım o kara sıvıyı içmemeliyiz.

Sonuna kadar savaşmış olsa da, sevgili Abelardo da öldü.

Şu anda yapabildiğim tek şey; cesetleri onurlandırmak ve ruhlarının huzur bulması için dua etmek.

Tanrım, neden bizi böyle test ediyorsun?