Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 5575
  • 16

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
NOT : Bu yazının sahibi ben olup, aynısı Merlinin Kazanı'nda da bulunmaktadır.

Bu yazıyı yazacağımıza da söz vermiştik, şimdi bu sözümüzü tutalım..

Resident Evil Outbreak (1-2) (Alternatif Bölüm Sonları)

Outbreak (Outbreak 1) Alternatif Son

Pek çoğumuz bu bölümün alternatif bir sonu bile olduğunu tahmin edemezdik. Bu bölümde normal olarak hepimiz gidip, bölüm sonunda bombayı patlatıp, bir cadde dolusu zombiyi tarihe karıştırıyorduk. Aslına bakarsanız bölümün gerçek sonu budur. Ama bir de bunun sahte bir sonu var. O da hiç bombayı patlatmadan gitmek.. Bu alternatif sonu şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz : Sizi taşıyan araçtan inip "Footbridge"e gittiğiniz zaman karşınıza bir video geliyor ve bir cadde dolusu zombiyi görüyorsunuz. İşte bu videodan sonra olay yerine gitmeyin. Onun yerine, sizi buraya getiren kamyona geri dönün ve polis ile konuşun.(Yanınızda yardımcılarınız mutlaka bulunmalı, eğer yardımcı seçmediyseniz tek gidebilirsiniz.) Böylece bölüm kestirmeden bitmiş oluyor.

Decisions Decisions (Outbreak1)

Helikopterdeki Zombi

Bu sonla oyun bitirirseniz, oynadığınız karakteri videoda zombiye dönüşmüş olarak görürsünüz. Bunu yapmak 4 karakter için bir türlü, diğer 4 karakter için daha başka türlüdür. İsterseniz hemen sıralayalım.

Kevin, David, Cindy, Yoko için bu sonu yapmak istiyorsanız, oyun sonlarına yakın yanınıza "Daylight" almayın. Oyunu böyle bitirin.
Mark, Jim, George, Alyssa için bu sonu yapmak istiyorsanız, oyun sonlarına yakın yanınıza "Daylight" almayın ve yanınızda hiçbir yardımcı olmasın.

Şehirden kaçamayanlar...

Bu sonu sadece Mark, Jim, George ve Alyssa ile yapabilirsiniz.

Mark ile yapmak için oyunun sonlarına yakın yanınıza "Daylight" almayın ve yanınızda kesinlikle yardımcılarınızdan David bulunsun.
Jim ile yapmak için oyunun sonlarına yakın yanınıza "Daylight" almayın ve yanınızda kesinlikle yardımcılarınızdan Kevin bulunsun.
George ile yapmak için oyunun sonlarına yakın yanınıza "Daylight" almayın ve yanınızda kesinlikle yardımcılarınızdan Cindy bulunsun.
Alyssa ile yapmak için oyunun sonlarına yakın yanınıza "Daylight" almayın ve yanınızda kesinlikle yardımcılarınızdan Yoko bulunsun.

Sadece kaçış...

Bu son bütün karakterlerde aynı olup yapmanız gereken tek şey, oyunun sonlarına yakın "Daylight" kullanmanızdır.

Mutlu Son

Bu son da bütün karakterlerde aynıdır ve yapmanız gereken şeyler ise şunlardır.
-"Daylight" kullanın
-Yanınıza numune olarak bir "Daylight" daha alın.

Underbely (File#2)

Burda normal son olarak bossu öldürdükten sonra trene binmeniz gerekiyor. Aslında normali de budur. Ama bu bölümde de bir alternatif olduğunu biliyor muydunuz? İşte bu alternatif şu şekilde yapılır. (Her karakter için aynıdır.)
-Boss'u öldürün
-Trene binmeyin.
-Tren bir süre sonra kendi hareket edecek ve trenin  bulunduğu eski yerin altında, raylar üzerinde "Emission Tower Key"i göreceksiniz. İşte onu alıp, "Emergency Power Room" a gidin ve ordaki, eminim pek çoğunuzun da merak ettiği, kapıyı açın. İşte ordan ilerleyin. "Model Train Wheel" diye bir item bulacaksınız onu alın ve havalandırmaya ulaşın. Havalandırma biraz karışık ama burdan gerisi size kalmış. Havalandırmanın sonuna kadar merdivenle tırmanıp "Model Train Wheel"i yuvasına takıp merdiveni indirin. O merdivenden çıkarak oyunu bitirin.

Flashback (File#2)

Burda normal son hastaneyi gidip ordan kurtulmak şeklinde gerçekleşir. Ama eğer ormanda bir süre oyalanırsanız bir süre sonra köprü kırılıyor ve "Big suspencion bridge" açılıyor. Ordan devam ederek oyunu sonlandırabilirsiniz.

Hastaneden kaçış (2)

-Oyundaki tüm dosyaları alın (Aralarında kesinlikle "Kurt's notebook", "Doctor's confession" ve "Admin's diary 2" olsun.
-Boss'u öldürün
-Axeman'ı etkisiz hale getirin.
-Hastaneden çıkın.
-Eğer Alyssa iseniz tüm Flashback'leri yaşayın.

End of the Road (File#2)

Linda'yı helikoptere yetiştirmek

Adından da anlayacağınız üzere, süre çalışmaya başladığında Linda'yı helikoptere yetiştirmeniz gerekiyor.(Uygulama her karakter için aynıdır.)

Linda'yı kamyona yetiştirmek

Eğer helikopteri kaçırırsanız, otobandaki (Hani şu Sniper'ın Linda'ya ateş ettiği yer varya, işte tam adamın olduğu alan) kamyonla kaçabilirsiniz.Ama bunun için :

-Nyx'i öldürmelisiniz.
-Ordaki demir tabelayı köprü olarak kullanıp, Linda'nın yanınıza gelmesini sağlayın.
-Kamyona kadar ona eşlik edin.
-Kamyona binin.

leon scott kenedy

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil Outbreak (1-2) Alternatif Bölüm Sonları
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2008, 16:27:50 »
tek kelime muhteşem eline sağlık alper abi paylaşım için

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2008, 20:21:21 »
Ellerine sağlık Alper abi... Alternatif sonları bizzat oynayamama rağmen, izlemişliğim vardır.

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2008, 17:03:45 »
Ama oynayarak izlemesi daha da güzel oluyor. (Deneyen birisi olarak öneriyorum.. O kadar)

Chupakabra

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2008, 18:37:45 »
eline sağlık yine her zaman ki gibi yazın mükemmel olmuş

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2008, 14:03:45 »
eline sağlık yine her zaman ki gibi yazın mükemmel olmuş

Teşekkürler beğendiğine sevindim.

GhosT_RideR

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2008, 14:08:43 »
Çok güzel yazılar alper abi tebrik ederim

ali32aft

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 26 Haziran 2008, 14:50:51 »
Alper kardeşim ellerine sağlık valla sana resident evil profösörü demek yetmez  :D

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Haziran 2008, 16:10:03 »
Teşekkür ederim.

Bu sonları ayrı ayrı denedim. Sadece End of the Road Bölümünde "Linda'yı helikoptere yetiştirmek" sonunu yapamadım. Onunla ilgili bilgiyi internetten araştırdım. Ve nasıl yapılır, hiç bir tüyo bulamadım. Ama uğraştım ve diyorum ki : "ÇOK ZOR !!!"

Resident Evil oyunları içinde, belki de, en fazla endinge sahip oyun Outbreak'lerdir. Belki de sempatim bundandır...

FATAL1TY

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Haziran 2008, 16:12:18 »
Reis sen bu konuda harbiden prof olmuşsun bilgilerine hayran kaldım. ;)