Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 16048
  • 34

LW

• Site Kurucusu
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Shinji Mikami (Resident Evil'ın Yaratıcısı)
« Yanıtla #10 : 09 Mart 2008, 14:24:23 »
Bende tekrar ellerine sağlık diyorum...:D

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #11 : 27 Nisan 2008, 21:54:49 »
Ellerine sağlık, profesyonle bir yazı olmuş.Saygı duyulacak bir insan Mikami...

VEN0M

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 29 Nisan 2008, 16:42:59 »
Şimdi genel mantığımdan kayarak biraz ağır beyanlarda bulunacağım.İlk öncelikle şöyle birşey var.Resident Evil Zero' nun fazla satılmamasının nedeni; oyunun tutulup tutulmasından kaynaklanmamaktadır.Bizzat Capcom, oyunu piyasaya sürmekte çekinmiş ve ilk sürümlerini ne hikmetse çoğu hatalı olmuştur.Daha sonra kısa bir zaman biriminde bu aksaklık giderilip yeniden hata giderilmiş şekilde sağlam olanlarını piyasaya sürdü.Fakat bu oyun sadece Gamecube plartformu içindi ve piyada nadir bulunuyordu.Sadece Türkiye için değil, evrensel açıdan.Bu oyunun piyasada biraz falalaşması 2 yıla yakın sürmüştü.Hadi onu geçtim, şimdi Capcom' u oturtacak birşey var elimizde.Madem Capcom bu kadar zarar etti Zero' dan, o halde oyunu niye yeniden Wii için uyarlıyor !!!!! İşte bu Capcom' a acayip bir şekilde kapak oldu ve benim yaptığım el hareketinden kurtulamadı.Bu durumda Capcom kendini 6 sene sonra ele vermiş oldu.Eğer Zero tutulmamış olsaydı, adamlar gidip Remake' yi; Wii' ye uyarlarlardı.Bu da ikinci kapak oldu.Görüldüğü gibi Capcom' un yaptığı hatalar sınırıları zorluyor.

İkinci birşey ise; Re 4' ü buraya sürükleyen şey aslında Atsushi Inba' nın tavsiyesi üzerine olmuştur.Tamam sonuç olarak iyi biri, fakat verilmemiş bir bilgi olarak ben vereyim dedim.Buradan anlaşılacağı gibi Mikami, Capcom' dan ayrılarak doğru olanı yapmış gibi.

Şimdi biraz felsefe yapayım :D Bir ülke vardır, o ülkenin bir bayrağı, bu bayrak için savaşacak milleti vardrı.Bu millet gerekirse bir ordu olur.Yani millet, aynı zamanda ordudur.Ordunu başında ise bir komutan vardır.Gerektiğinde yüreklendirecek, güven verecek bir komutan.Şimdi bunları geriye alarak deneyelim.Bir komutan olmazsa, ordu yani millet olmaz.Millet olmazsa uğruna savaşılacak bir bayrak olmaz ve bayrak olmazsa bir ülke olmaz.Bunlara göre Capcom bir ülkeydi.Resident Evil ise; çalışanları altında toplamış bir bayraktı.Millet ve ordu ise; Resident Evil yapımında uğraşan kişilerdi ve komutan ise Shinki Mikami idi.Şu zamandan itibaren komutan, kendine güvenen adamlarını yanına alarak ülkesinden ayrıldı.Galiba Mikami' nin değeri en güzel şekilde böyle açıklanabilir...

Buarada ellerine sağlık Levent abi, tabii bu yazıı yazan Lee Corp. kardeşimide teşekkür ederim...

Süpersin ya Ne Diyeyim Yorum Yapacaktım Okudum Yorum Yapmaktan Vazgeçtım :)

Ama Bir Şeyi Bilmiyorum Mikami Neden Ayrıldı [Yazıyı Tam Okumadım Yazıda Yazıyorsa Kusura Bakmayın ;D Zaman Kısıtlı]

Levet Abi ve Yazının Gercek Yazarı Tesekkurler

Saygılar...

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #13 : 29 Nisan 2008, 21:08:56 »
Eyvallah sağolasın.Ayrılmasının nedeni kısaca; Re 4, sadece Gamecube için çıkacak demişti.Daha sonrasında diğer plartformlara çıkınca olay bambaşka bir hâl aldı.Yani Mikami sözünü tutmamış gibi göründü.Bu önemli bir kavramdır.Ama bu sadece görünen nedeni.Ayrıca Mikami' nin sürekli işine karışılıyordu ve Mikami istediği bir yapım çıkıramıyordu, tamamen üstlerinin istediği tarzda bir oyun olması gerekiyordu... Ksıaca böyle...

Seeds Platinum Games

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 03 Mayıs 2008, 16:10:14 »
Shinji Mikami-san Oyun Yapımcı/yönetmen/senarstlik konusunda 1. lik koltuğunda ve ondan sonrada Hideo Kojima(MEtal GEar Solid) geliyor. Bu  adamların elinden o bayrak alınmaz....
Lee Corporation ve Merve kardeşimizin emekleri için teşekkürler!!

FORZA MIKAMI_SAN,FORZA RESIDENT EVIL!! :)

Seeds Platinum Games

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 03 Mayıs 2008, 16:19:02 »
Shinji Mikami-san Oyun Yapımcı/yönetmen/senarstlik konusunda 1. lik koltuğunda ve ondan sonrada Hideo Kojima(MEtal GEar Solid) geliyor. Bu  adamların elinden o bayrak alınmaz....

Ben şahsen Mikami' nin Devil May Cry oyununu çok beğenirim. Tabi Resident Evil' dan sonra :)

Sen Shinji Mikami-san ı bana sor.Resident Evil ile tanıştıktan sonra oyun dünyam onun dünyası etrafı ve ekseninde dönmeye başladı.Hatta bir ara arkadaşlar bir defa da Shinji Mikami-san demesen dişimi kıracam diyorlardı.İmza ve avatardan da belli zaten ustaya saygımız. :D
Devil May Cry 1 oyunu Shinji Mikami-san a ait.aksiyon oyunları kısmında yazmıştım DMC bölümünde.Zaten serinin en iyisi 1 sonra 3 oluyor. Çünkü mikami-san DMC 1 den sonra kendisini tamamen re4 e verdi. :)

Seeds Platinum Games

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 03 Mayıs 2008, 16:34:18 »

Ben şahsen Mikami' nin Devil May Cry oyununu çok beğenirim. Tabi Resident Evil' dan sonra :)

Sen Shinji Mikami-san ı bana sor.Resident Evil ile tanıştıktan sonra oyun dünyam onun dünyası etrafı ve ekseninde dönmeye başladı.Hatta bir ara arkadaşlar bir defa da Shinji Mikami-san demesen dişimi kıracam diyorlardı.İmza ve avatardan da belli zaten ustaya saygımız. :D
Devil May Cry 1 oyunu Shinji Mikami-san a ait.aksiyon oyunları kısmında yazmıştım DMC bölümünde.Zaten serinin en iyisi 1 sonra 3 oluyor. Çünkü mikami-san DMC 1 den sonra kendisini tamamen re4 e verdi. :)

Adamın zekasına hastayım çünkü bunları düşünmek her yiğidin harcı değil ! Bir sürü oyun sürdü piyasaya ve bu oyunlar oyun dünyasının devi oldu denilse yeridir. Özellikle Re ve Dmc serisi...

Bana sorarsan ben en çok Dmc 3 ü seviyorum. Çünkü oyunun en iyi senaryosu bence vede Vergil ve Dante birlikte Arkham' a karşı savaşıyorlar ilk defa Vergil silah kullanıyor ( benim bildiğim) bence müziklerde harika en çokda Devils Never Cry

Elbette içlerinde en aksiyon geçeni de DMC 3 zaten.Bu arada Vergil sever olmandan memnun oldum.Bende öyle DMC deki favori karakterim VErgil.Az ve öz olayını çok severim.Videolarda bile tam karizma.Kısa hareketlerle düşmanları yerle bir ediyor. Shinj Mikami-san ın lakabı zaten INSANE GENIUS(ÇILGIN DAHİ)...Büyük ustadır kendileri. :)

Seeds Platinum Games

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 03 Mayıs 2008, 16:44:55 »
Alıntı yapacaktımda çok sayfada yer tutuyor :)

Evet aynen az ve öz olanı severim Örn Resident Evil da Wesker olduğu gibi. Ancak Vergil i kimseye değişmem hatta şu aralar katana arıyorum satın almak için

Eğer orjinalinden bahsediyorsan en az 1000 ytl gözden çıkarmalısın.yoksa bildiğim kadarıyla istanbulda japon kılıcı yapılan yerler var. Vergil videoları zaten dehşetül vahşet. :DShinji Mikami-san zaten DMC 3 de CG Animation  da görev almış bildiğim kadarıyla.O adam yaparsa zaten adam gibi birşey ortaya çıkar.Birde Hideo Kojima ya saygı duyarım.adam resmen Metal Gear Solid serisinde ancak Soğuk savaş bu kadar güzel anlatılır :)
Bu arada ilgini çeker mi bilmiyorum da Merve kardeşim Genel de Sevilen videolar kısmında yaptığım bir vergil videosu var.Belki ilgini çeker. :)

Seeds Platinum Games

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 12 Mayıs 2008, 18:25:46 »
Bu aralar youtube da Shinji Mikami'nin Devil May Cry üzerine olan görüşmesi var.Onu izledim.Gerçekten Mikami-san ciddi bir şahsiyet olduğu kadarıyla bir o kadar da espirili birisi.Hele ki Cideo sonunda DEVIL MAY CRY KICK US!! demesi zaten orda koptum. :) Büyük usta nın oyunlarını özleyeceğiz.Bakalım bize daha neler çıkaracak.

Seeds Platinum Games

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 12 Mayıs 2008, 22:36:28 »
[edit] Resimler intenette Sulh mahkemesi tarafından kapatılan bir siteden yüklemiştim.Lakin şimdi çıkmadığı için resimler bu mesajı editledim. Yöneticilere ve tüm fan lara duyurulur. :-\