Her ne kadar zombi ile dinozor arasında büyük fark olsada bana hep re yi hatırlatmıştır bu oyun(özellikle ilk seri) ama re nin gölgesinde kalması beni derinden üzmüştür. Ne diyeyim çok sevdiğim bir oyundur. Oynamayanlara tavsiye ediyorum
DINO CRISIS 2 İNCELEME BY IMMORTALIFB
Capcom tarafından 24 kasım 2000 de çıkarılan Resident Evil tarzı hoş bir bilimkurgu oyunudur.Amacımız ilk oyundan farklı değil,dinozorların kökünü kazımak...bu görev gene eski oyundan Regina ya ve oyuna yeni gelen T.R.A.T adlı birimden Dylan Morton a kalıyor
Dino Crisis demin söylediğim gibi tarz olarak aynen Resident Evil e benziyor sadece zombi vs değilde dinozorlar burda bizim düşmanlarımız

ama resident evil seven herkesin bunu koleksiyona atmasını öneriyorum :wink:
OYUNUN ÖZELLİKLERİ
Oyunun özelliklerine başlamak gerekirse şunu söyleyebilirim ilk oyundan daha hareketli çünkü dino crisis 1 de karşımıza çıkan dinozor sayısı sayılabilecek kadar az ama öte yandan buraya baktığımızda tehlikenin ne kadar büyüdüğünü ve gökten,çalıların arasından dinozorların fırladıklarını farkedeceksiniz

buna rağmen eski oyundaki korku ögeleri yok çünkü ilk oyunda nasıl bir şeyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk ama burda az çok tahmin edebiliyoruz...
Bunun dışında Dino Crisis 2 nin kötü bi tarafını bulmak çok güç :wink: oyuncunun sıkılmaması için her şey düşünülmüş,bana kalırsa en güzel yenilik sağlık malzemeleri,cephaneleri,silahları ve bazı extra eşyaları yerden bulabildiğimiz gibi etraftaki PC lerden yaptığımız puan ile temin edebiliyoruz.Puan ile satın almak dediğimde aynen para mantığı,dinozor öldürdükçe puanımız artıyor ve PC den malzeme alabiliyoruz

puan konusunda önemli bir noktada odalar arası ilerlerken hiç darbe almama çünkü darbe almazsanız fazladan perfect bonusu toplarsınız...
Grafik,ses ve kontrol gibi konular hakkında fazla yorum yapmama gerek yok çıkarıldığı seneye göre grafik ses gayet iyi kontrol zaten Resident Evil ile nerdeyse aynı

EXTRA GAMES
Resident Evil serilerinde olduğu gibi (1 hariç) bu oyununda güzel extraları var ama içini doldurmak bize kalmış yani oyun bitirdiğimiz zaman bize bi puan veriliyor ve bizde o puanla karakter veya dinozor alıyoruz..
DINO COLOSSEUM
Bu mini gamenin bi amacı yok sadece ortalığı temizliyoruz

bi karakter veya dinozor seçiyoruz(bir adet tank bile var) ve diğer dinozorları öldürüyoruz her karakterin kendine ait bi cephanesi ve silahları var :o
DINO DUEL
Bu extra 2 kişilik oynanıyor,listeden birer dinozor seçiyoruz ve birbirimize dalıyoruz

Son olarak belki dinozor isimlerini merak edenler vardır diye isimleride yazayım eğer elinizdeki versiyon japonca ise doğal olarak okuyamassınız

DİNOZORLAR
Tyrannosaurus rex
Velociraptor
Triceratops
Giganotosaurus
Allosaurus
Mosasaurus
Plesiosaurus
Inostrancevia
Oviraptor
Compsognathus
Pteranodon