Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 12130
  • 43

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Metal Gear Solid
« Yanıtla #20 : 30 Aralık 2010, 21:44:24 »
Emulatör ile PC'de MGS oyunlarını oynamayı bu konuda tarif edersen süper olur Hocam başta ben olmak üzre bir çok arkadaşın ihtiyacı vardır bu yardıma. :)

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 31 Aralık 2010, 14:42:09 »
Emulatör ile PC'de MGS oyunlarını oynamayı bu konuda tarif edersen süper olur Hocam başta ben olmak üzre bir çok arkadaşın ihtiyacı vardır bu yardıma. :)

MGS3'ü PC'de Oynamak

Anlatıma geçmeden önce PCmin özeliklerini yazayım sizde kendi PCnizle karşılaştırıp oyunda karşılaşacaığınız FPS durumunu tahmin edin.

AMD Athlon 2X 5200+ 2.7 GHZ işlemci
4 GB Ram
Nvidia GeForce 9500 GT 1 GB ekran kartı
Windows XP (Vista yada 7 olmasıda pek birşey fark ettirmez)

Ben bu sistem ile 30-60 arası FPS'de oynuyorum ama oyunun geneli normalden çok az yavaş.

İşleme koyulalım...

1- Öncelikle alttaki linkten emulatörü indiriyoruz ancak kullanacağımız emulatör bu değil, bu emulatörden bios ve plugin klasörlerini alıp gerisini silin. :)

https://www.trfighters.com/konu.php?f=75&t=41072&sid=3d717c79cb3058ae4d8a529ecbce7e83

Unutmayın: Sadece "Bios" ve "Plugins" dosyalarını alıyoruz diğer dosyaları tamamemn silin.

2- Şimdi kualacağınız emulatörü indirin. İnidirme linki tamamen güvenilirdir emulatörü yapan ekibin sitesinden alıntıdır.

https://eu.emudev.org/pcsx2/mirror.php?id=win-setup

3- 2. indiridiğiniz emulatörün kurun ve ilk indirdiğiniz emulatörden aldığınız "bios" ve "plugins" klasörülerini bu emulatörün kurulu olduğu yere atın. Soru çıkarsa "Evet" şıkına basıp devam edin. Bu işlemde bittikten sonra emulatörü çalıştırın ve aşağıda gördüğünüz resimlere göre ayarlayın.

4-

Bu resimden sonra "Next"e basıp devam ederken size bir soru soracak onada "Create" diyip devam edin.

5-

Ayarlamada sırasıyla basıp ayarlayacağınız yerleri numaralandırdım.

6-

7-

8-

Burada kontrollerinizi istediğiniz gibi ayarlayın. (Gamepadiniz varsa onunla oynamanızı tavsiye ederim)

9- Şimdi ayarlamaların son bölümüne geldik. Şimdi emulatörün ana pencerisndeki "CDVD"'e gelin, oyunu DVD'den oynayacaksanız "Plugin", iso. uzantılı dosyadan oynayacaksanız "Iso" sçeneğini işaretleyin. (Iso. uzantılı dosya ile oynamanızı tavsiye ederim, DVD'den oynarsanız yükleme ekranlarında yavaşlamalarla karşılaşabilirsiniz)

Emulatörümüz artık hazır, System/BootCDVD (fast) seçeneğine basarak oyuna başlayabilirsiniz.

Aceleye geldiği için pek iyi bir anlatım olmadı galiba yoğun istek olursa daha detaylı olarak anlatmaya çalışırım.

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 01 Ocak 2011, 10:19:09 »
Abi Bios ve Plugin'leri indirme linkinde bir hata var sanırım. İstenilen başlık mevcut değil diyor.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 01 Ocak 2011, 10:29:38 »
Daha birkaç gün önce sorun yoktu, sitede bir sorun olmalı. Herneyse geçici olarak alttaki linki kullan.

https://hotfile.com/dl/93404300/b4f5a9c/Bios_ve_plugins.rar.html

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 01 Ocak 2011, 10:34:23 »
Teşekkürler abi şimdi deneyeceğim oyunu. Sistemimde nasıl çalıştığını da yazarım buraya.Tekrardan teşekkürler anlatım için. :)

Not : Hocam ''The Twin Snakes'' ve ''Sons Of Liberty'' e de el atarsan çok makbule geçer :D

Edit : Abi iso dosyası ile oynuyorum oyunu. ''After the end of World War 2'' yazılarının orada takılıyor ama.İlerleme yok maalesef.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 01 Ocak 2011, 11:28:31 »
Allah Allah bende orada bir takılma olmamıştı, oyun sıradasında X, Start, Select gibi tuşlarla o videoyu geçmeyi dene. Birde senin oynadığın sürüm "Snake Eater" mı yoksa "Subsistence" mi ? Ben "Subsistence" sürümünde bitirdim belki Snake Eater da donuyordur gene çok zorda kalırsan benim saveleri atarım.

The Twin Snakes, yanılmıyorsam sadece Gamecube için çıkmıştı onada bir el atmayı düşünüyorum ama Sons Of Liberty için uğraşmayacağım çünkü PC için MGS2 (Substance) var. :D

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 01 Ocak 2011, 11:31:53 »
''Snake Eater'' versiyonu abi bendeki. Video'da geçilmiyor illa izletecekler.

Twin Snakes Gamecube için evet oynayamadım gitti takılıyor sürekli. :D

Substance'i PC'de açabilsem sorun yok ta bir türlü açılmıyor :D

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 01 Ocak 2011, 11:41:27 »
Aboovv dur bak şimdi ne gördüm :D :D

Dün aceleye geldiğinden bir ayarı göstermeyi unutmuşum.

Görüldüğü gibi seçili olmayan bir tane şık var oyunun performansından memnun olmazsan onuda işaretlersin. :D Bundan sonra artık sorun olmaması lazım. Bu ayarlama ile birkaç yerde grafik hatası görebilirsin ama oyunu oynamanda bir sorun olmaz.

Substance için 2 ekran kartı yaması var şimdi onları buradan veremeyeceğim (Yasal olmadıkları için) bana ekran kartını özl mesajla yazarsan sana uygun yamayı gönderirim.

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 01 Ocak 2011, 11:46:00 »
Oyun hala aynı yerde takılmakta abi :D Iso hatalı dicem ama PS2'de denemiştim hiç takılma olmamıştı.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 01 Ocak 2011, 12:03:05 »
Şimdi iyicene şaşırdım kendi ayrlarımın hepsini gösterdim. Ozaman 3 farklı şey denemen gerek.

1- "Speed Hacks" seçneğinin yanında "Game Fixes" olacak onradaki her şeyi aç.

2- Ekran pluginin değiştir. (Sırasıyla hepsini dene en iyi hangisisyse onu kullan)

3- Son oalrakta Biosu değiştirmeyi dene. (Sorun Avrupa biosudan kaynaklanıyor olabilir, ABD ve Japon biosu var onları da dene)