Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 1188
  • 0

LW

• Site Kurucusu
  • *
    • Profili Görüntüle
Resident Evil Outbreak 1 İncelemesi
« : 02 Ocak 2008, 17:05:05 »
NOT: Bu yazı  www.playstationturk.com  için tarafımdan yazılmıştır.

Capcom un  efsane oyun serisi Resident Evil survivor ?horror serisinin oyunlarından Resident Evil Outbreak iki oyundan oluşuyor.Ben sizler için birinci oyunu inceledim.

Capcom un Gamecube çıkardığı oyunlar sonucu arasını bozmamak için adeta Sony e bu oyunları çıkardı ama tabiî ki  hepimizde bunu gayet iyi bir şekilde anladık..Fazla lafı uzatmadan oyunumuzun konusuna geçelim.

İlk olarak oyunun diğer Resident Evil oyunlarından en büyük farkını söyleyerek başlayalım incelememize. En büyük fark oyunun belli bir senaryoda 1 veya 2 karakterle ilerlememesi. Oyunda 8 tane karakter var ve bunlardan oyuna başlarken birisini kontrol etmek için seçiyoruz . Yanımıza iki karakter daha seçiyoruz ve onlar bizden bağımsız sadece bize yardımcı olmak için çoğu zamanda ayağımızın altında geziniyorlar. Ama bu yardımcı karakterlerle başka hiçbir Resident Evil oyununda olmayan şeyleri yapabiliyoruz. Mesela zombiler bir yerde bizi köşeye  mi sıkıştırdı hemen çağırın arkadaşlarınızı belki yardıma gelirler. Bir diğer güzel tarafsa bu yardımcı karakterlerle alışverişte bulunabilmemiz. Nasıl mı?, mesela arkadaş slah mı bulmuş, hemen çağırın silahı isteyin. Eli mahkum verecek. Ama sakın onalara önemli şeyleri vermeyin . Mesela bir kapı anahtarını verirseniz lazım olduğu zaman bulamayabilirsiniz. Çünkü bu arkadaşlar yerde abuk subuk her şeyi alıyorlar ve fazlalık olarak hep önemli şeyleri atıyorlar. Oyundaki bir diğer ilginç nokta ise tahta sopa gibi nesnelerle zombilere vurabilmemiz. Ama belli bir süre sonra aşınıp kırılıyorlar.

Karakterlerden bahsedecek olursak çeşitli yaşlarda ve mesleklerde 8 karakter var. İsimleri Allysa, Mark , David, Kevin, Jim, Yoko , Cindy ve George. Her karakterin farklı özelliği var . Mesela David tan bir bıçak ve buna benzer aletlerin ustası ve benim oyundaki favori karakterim. Ben bu oyunu bitirirken hep Yok oyu kullandım. Nedenmi diğer karakterleden en büyük farkı sırt çantası. Çünkü orayada fazladan 4 nesne koyabiliyoruz.Bu kadar karakter bilgisi yeter geçelim oyunun oynanışına.

Aslında grafik olarak bence müthiş dizayn edilmiş ama kontroller o kadar zor yapılmışki önceki Resident Evil oyunlarını oynadım buda kolaydır demeyin, pişman olursunuz. Grafikler gerçekten ps2 nin nimetleri son derece iyi kullanılarak tasarlanmış. Bu konuda capcom u tebrik etmek lazım. Oyun şu şekilde ilerliyor.

Oyunda ilk başta tek bir bölüm açık ve diğer bölüme geçebilmek için bu bölümü bitirmek zorundasınız. Toplamda  oyunda 5 bölüm var ve beşide birbirinden zor. Bölümlerin isimleri açılış sırasına göre şu şekilde sıralanıyor.

-Outbreak

-Below Freezing

-The Hive

-Hellfire

-Decisons Decisons

Ben bir Resident Evil olarak fanı bu oyunu o kadar çok sevmesemde ilk başta ikinci bölümü bitirdikten sonra adeta hayran oldum. Kesinlikle oynaması gereken bir oyun. Oyunda bizim açımızdan bir şanssızlıksa şu şekilde gelişiyor. Oyun Resident Evil serisinin ilk ve tek online oynanabilen oyunu ama bundan sadece Japon kardeşlerimiz faydalanabiliyor.  Bir diğer sorun ise oyunu ben  gezeyim 20 saatte bitirsemde olur diyemiyoruz. Sağ alt köşede ne kadar virüs kaptığımı gösteren  gösterge 100 de 100 e ulaştımı bizim işimzide bitiyor. Onun için oyunda çabuklukta önemli. Oyundaki değişiklikler bunlarlada sınırlı değil. Bir değişiklikte save yapmada. Oyunu save yapayım çıkayım devam erdim diye bir şey yok. Bir kere load yaptığınız zaman o save dosyası yok oluyor. Oyunu zorlaştıran bir diğer etmense sınırlı taşıma kapasitesi.Yoko haricindekiler 4 eşya taşıyabiliyorlar ve eski oyunlardaki sihirli sandıklarımızda yok bu sefer. Oyunda ses ve görüntü kalitesi gerçekten harika. Zombilerin sesleri gerçekten çok iyi yapılmış. Çok sinir olan bir şey se yanımızdaki yardımcı karakterlerin sürekli ve boş konuşmaları. Emin olun oynarken içinizden onlara küfür edeceksiniz. Oyundaki yükleme süreleri ise biraz uzun sürüyor.  Oyunda o kadar az ara video varki bir parmağın sayısını geçmez heralde saysak.

Oyundaki mekanlarsa çok tanıdık . İlk bölüm Raccon city deki Resident Evil 3 ten hatırladığımız  Jack ? s Bar. 2. bölümdeki mekan Umbrella nın yer altı labaratuarı. 3. bölüm olan The Hive adıyla Resident Evil ilk filminden hatırladığımız gibi hastane ve yine bir Umbrella labarotuarı. 4.  bölüm Hellfire ise büyük bir deney yerini andırıyor. 5. ve son bölüm olan  Decisons Decisons ise Raccon Univercity de geçiyor.

Artık yavaş yavaş incelememi bitirirken son birkaç sözüm olacak. Bu oyun çoğu kişi tarafından kötülendi ama size çok ama çok ciddi söylüyorum müthiş kaliteli bir oyun. Kesinlikle alın ve oynayın. Geçemeynce kesinlikle hırs yapıp yine yine oynuyacaksınız. Beklide Resident Evil serilerinin içinde en zor olan oyun bu. İleri derecede bir Resident Evil fanı ve bu oyunu bitirmiş biri olarak Resident Evil Outbreak oyunun şiddetle Playstation2 kullanıcılarına tavsiye ediyorum. Bir sonraki incelemede görüşürüz inşallah. Umarım güzel ve beğeneceğiniz bir inceleme olmuştur.