güzel olmuş
Alıntı yapılan: YAKUZA - 25 Nisan 2013, 08:42:45güzel olmuş Eyvallah Bu arada iki adet Türkçe altyazılı geliştirici röportajını, sayfada fazlalık olmaması amacıyla ilk mesaj ekledim. Bunun da haberini vereyim.
Şu en son eklediğim 2 video dışında, ben ekliyorum evet. Onlar da Sony'nin resmi altyazıları diye o işe girişmedim Şimdi altyazı eklemenin farklı yolları var. Piyasada görülen dizi vesaire film gibi İngilizce hazırlanmış altyazıları çevirmek, bir de sıfırdan kendi altyazını oluşturmak. Tabii ki sıfırdan oluşturmak daha zor. Her bir altyazıyı videoyu dinleyerek eklemek gerekiyor. Zahmetli bir iş. Her neyse videoya altyazı gömülecekse çeşitli programlara ihtiyaç var. Ben bu işi yaparken Corel Video Studio kullanıyorum; fakat Corel ve Sony Vegas gibi video düzenleme programları, tam olarak filmlere altyazı gömmeye elverişli değil. Çünkü altyazı gömülen videoyu tekrar dönüştürülürken inanılmaz büyük boyutlara ulaşabiliyor. O yüzden bir filme altyazı en iyi Virtualdub ile eklenir diye düşünüyorum. Uzun zamandan beri öyle uzun soluklu bir işi yapmadığım için tam anlamıyla hatırlayamıyorum. Eğer google da "Virtualdub'la altyazı gömme," filan diye aratırsanız sonuçsuz kalmazsınız.