Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 2552
  • 19

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
The Last of Us I
« : 24 Nisan 2013, 23:54:59 »

Çıkış Tarihi: 14 Haziran 2013
Platformu: Yalnızca PlayStation 3
Türü: Hayatta Kalma, Aksiyon
Yapımcısı: Naughty Dog
Yayıncısı: Sony Computer Entertainment

Sonumuz... Oyunun adı bu denli sade. Herhangi bir kelime oyunu ya da söz sanatından uzak. Oyunun kapağında gördüğünüz isim, oyunun kendisi. Belki de bu yüzden dolayı, ilk anda doğrudan isim üzerinden oldukça ilgi çekebildi. Çünkü insanlar merak etti: acaba oyunun böyle bir ismi varken iddialı mı yoksa değil mi?

İlk gösterim tarihinden sonra anlaşıldı ki oyun iddialı olmanın çok ötesinde, çok uç noktalardaymış. Konusu, oynanışı, karakterleri ve müzikleriyle anlamlı bir oyunun sinyalleri veriliyordu. Oyuncular, detayları gördükçe daha da meraklandı. İlk seferde Naughty Dog'un, pek kendi kulvarında olmayan bu tarz bir hayatta kalma oyununda başarılı olup olmayacağına dair şüpheler silindi. Tamam, Naughty Dog, belki bu türün düşüncesine alışık değildi; fakat şurası bir gerçek ki 10 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Resident Evil'dan daha iyi bir profil çizdiği de su götürmez bir gerçekti. Buna rağmen yapımcı şirket, yaptıkları oyunun bir hayatta kalma korkusu olmadığını, içinde hayatta kalma unsurunun olduğunu; ama aynı zamanda Unchearted oynanışıyla harmanlandığını söylüyor. Yine de hangimiz şu anki Resident Evil'ın hayatta kalma korkusu olduğunu söyleyebilir ki?

Oynanışa Genel Bakış:

Oyunun senaryosunun geçtiği belli bir tarih yok. Yalnızca dünyaya yayılan bir salgının ilk etkilerinden 20 yıl sonrasında geçtiğine dair bilgi var. Bu salgınsa yapımcıların, BBC'nin Kordiseps Mantarı'yla ilgili belgeselinden etkilenmeleri sonucunda şekillendi. Bu mantar, temas ettiği karınca gibi canlıların beynini ele geçirerek baş kısımlarından dal çıkarmalarına neden olur. Bunun sonucundaysa mantardan etkilenen karınca da artık etkilenen konumdan etkileyen konumuna geçer. Yani etrafına yaklaşan diğer canlılara da Kordiseps Mantarları'nın sporlarını bulaştırır. BBC'nin Türkçe dublajlı belgeseli izlenirse daha iyi anlaşılabilir:

Katil Kordiseps Mantarı

İşte yapımcılar da, "Ya bu mantarların etkileri insanlara sıçrasaydı ne olurdu?" düşüncesiden yola çıktılar ve The Last of Us'ı meydana getirdiler.

Oynanışa Genel Bakış:

Hikaye; karantina bölgesinde karaborsacılık yapan 40'lı yaşlarındaki Joel'in, bir arkadaşına iyilik yapmak için 14 yaşındaki Ellie'yi, karantine bölgesinin baskıcı ve acımasız ortamından kaçırmakla başlıyor. Joel ve diğerleri, salgını gördükleri için yaşadıkları karmaşadan dolayı karamsar bir durumdalar; ancak Ellie'nin salgından sonra dünyaya gelmesi, yani salgını yaşamaması, bir anlamda onu bu karmaşıklıktan kurtarmaya hak kazandırıyor. Ellie'yle birlikte Joel, karantina bölgesinin dışındaki artık medeniyetin terk ettiği bölgede, hem mantarın etkilerine maruz kalmış zombivari insanlarla hem de insanlıklarını kaybetmiş haydutlara karşı hayatta kalmaya çalışırlar.

Oyunun Türkçe Altyazı Eklenmiş Fragmanları:

The Last of Us - Meraklandırıcı Fragman
The Last of Us - VGA 2011 Fragmanı
The Last of Us - Kamyon Pususu Sahnesi
The Last of Us - Bill'in Güvenli Evi
The Last of Us - Gamescom 2012 Fragmanı
The Last of Us - Hikaye Fragmanı
The Last of Us - Kırmızı Bantlı Fragman

Türkçe Altyazılı Oynanış Videoları:

The Last of Us - E3 2012 Oynanış Videosu
The Last of Us - Infected Oynanış Videosu

Türkçe Altyazılı Röportajları:

The Last of Us - Geliştirici Günlüğü, Bölüm 1: Sessizlik
The Last of Us - Geliştirici Günlüğü, Bölüm 2: Güzel Boş Arazi

YasinG

• Eski Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Last of Us I
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2013, 02:08:43 »
Tam beklediğim türden bir oyun.Birazda ''I am Legend'' filmini anımsatmıyor değil.Oyunda ki yaratıkar mı demeleyim tam bilmiyorum ama onlar ışıktan etkileniyor mu?Ayrıca o silahla çatıştığımız kişiler onlarda da bu bulaşıcı hastalık var mı yoksa hayatta kalmak için böyle vahşileşmişler mi?Benim şimdilik akılma takılan şeyler bunlar

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2013, 02:44:23 »
Şimdi sana hakkını vererek yardımcı olamayacağım Yasin, çünkü mantarla enfekte olmuş o yaratıklar hakkında tam olarak net bilgim yok. Ama kesin olarak görme yetileri olmadığını ve ses duyarlı hareket ettiklerini biliyorum ve gün ışığında da gezinebiliyorlar. Silahla çatıştığımız kişilerse, mantara maruz kalmamış insanlar. Dünyanın çivisi çıktığı için insanlık yönlerini kaybetmişler. Karşılarında bir insan görürlerse avlarının üstünde olası değerli eşyaları almak için saldırıyorlar. En geç yarına kadar 2 adet geliştirici röportajı ekleyeceğim. Oralarda daha iyi anlatılıyor sanki.

YasinG

• Eski Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2013, 06:37:47 »
Benim için yeterli bilgiler malum daha oyun çıkmamışken bu kadar bilgi yeterli.Ellerine sağlık

YAKUZA

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 25 Nisan 2013, 08:42:45 »
güzel olmuş  :W

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #5 : 25 Nisan 2013, 11:41:03 »
güzel olmuş  :W

Eyvallah :)

Bu arada iki adet Türkçe altyazılı geliştirici röportajını, sayfada fazlalık olmaması amacıyla ilk mesaj ekledim. Bunun da haberini vereyim.

YAKUZA

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2013, 13:29:06 »
güzel olmuş  :W

Eyvallah :)

Bu arada iki adet Türkçe altyazılı geliştirici röportajını, sayfada fazlalık olmaması amacıyla ilk mesaj ekledim. Bunun da haberini vereyim.

gördüm hocam inceliyorum ama oyun çıksada oyniyamiycam ilerde olsun napalım ps3 yok bende sadece incelemek ve bakmakla yetinirim  :'(  :W

altyazıları sizmi eklediniz videolara ?

siz eklediyseniz nasıl ekliyosunuz videoya altyazı 1,2 tiyo verseniz lazımda altyazı ekliycem bi filme

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #7 : 25 Nisan 2013, 13:47:13 »
Şu en son eklediğim 2 video dışında, ben ekliyorum evet. Onlar da Sony'nin resmi altyazıları diye o işe girişmedim :D Şimdi altyazı eklemenin farklı yolları var. Piyasada görülen dizi vesaire film gibi İngilizce hazırlanmış altyazıları çevirmek, bir de sıfırdan kendi altyazını oluşturmak. Tabii ki sıfırdan oluşturmak daha zor. Her bir altyazıyı videoyu dinleyerek eklemek gerekiyor. Zahmetli bir iş. Her neyse videoya altyazı gömülecekse çeşitli programlara ihtiyaç var. Ben bu işi yaparken Corel Video Studio kullanıyorum; fakat Corel ve Sony Vegas gibi video düzenleme programları, tam olarak filmlere altyazı gömmeye elverişli değil. Çünkü altyazı gömülen videoyu tekrar dönüştürülürken inanılmaz büyük boyutlara ulaşabiliyor. O yüzden bir filme altyazı en iyi Virtualdub ile eklenir diye düşünüyorum. Uzun zamandan beri öyle uzun soluklu bir işi yapmadığım için tam anlamıyla hatırlayamıyorum. Eğer google da "Virtualdub'la altyazı gömme," filan diye aratırsanız sonuçsuz kalmazsınız.

YAKUZA

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 25 Nisan 2013, 14:14:11 »
Şu en son eklediğim 2 video dışında, ben ekliyorum evet. Onlar da Sony'nin resmi altyazıları diye o işe girişmedim :D Şimdi altyazı eklemenin farklı yolları var. Piyasada görülen dizi vesaire film gibi İngilizce hazırlanmış altyazıları çevirmek, bir de sıfırdan kendi altyazını oluşturmak. Tabii ki sıfırdan oluşturmak daha zor. Her bir altyazıyı videoyu dinleyerek eklemek gerekiyor. Zahmetli bir iş. Her neyse videoya altyazı gömülecekse çeşitli programlara ihtiyaç var. Ben bu işi yaparken Corel Video Studio kullanıyorum; fakat Corel ve Sony Vegas gibi video düzenleme programları, tam olarak filmlere altyazı gömmeye elverişli değil. Çünkü altyazı gömülen videoyu tekrar dönüştürülürken inanılmaz büyük boyutlara ulaşabiliyor. O yüzden bir filme altyazı en iyi Virtualdub ile eklenir diye düşünüyorum. Uzun zamandan beri öyle uzun soluklu bir işi yapmadığım için tam anlamıyla hatırlayamıyorum. Eğer google da "Virtualdub'la altyazı gömme," filan diye aratırsanız sonuçsuz kalmazsınız.

hımmm teşekkürler şu "Virtualdub' u araştırayım bi

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #9 : 25 Nisan 2013, 20:12:35 »
The Last of Us - Kırmızı Bantlı Fragman - Türkçe Altyazılı

Sony bünyesinde faaliyet gösteren Naughty Dogs yapımcı şirketinin, yalnızca PlayStation 3 konsolu üzerinden, 14 Haziran 2013 tarihinde, piyasaya sürmeye hazırlandığı hayatta kalma oyunu The Last of Us için yayınlanan "kırmızı bantlı" fragmanın Türkçe altyazılı hâli. "Nedir bu kırmızı bant?" derseniz, daha önce yayınlanan hikaye fragmanının yalnızca yetişkinlere yönelik ilave vahşet sahneleriyle uzatılarak yeniden yayınlanmış sürümü denilebilir. Ayrıca bahsi geçen kırmızı bant tabiri, genel olarak film fragmanlarında kullanılır.

Hikaye fragmanından birkaç sahne ve diyalog dışında çok fazla farkı olmayan kırmızı bantlı fragman oyunun senaryosundaki acımasızlığı daha iyi gözler önüne seriyor.

Not: Fragmanın bağlantısı ilk iletiye de eklenmiştir.