Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 13797
  • 72

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Alone in the Dark 1 (2024) Belgeleri
« Yanıtla #50 : 04 Ağustos 2025, 17:55:39 »
OTEL FATURASI [EDWARD ÖZEL]

21-25 Aralık 1928 tarihli bir otel faturası.

HOTEL ST GEORGE
Korsanlar Sokağı 639B

Fatura No: 07
Tarih Aralığı: 21-25 Aralık 1928
Misafir Adı: Bay Ted Stryker
Oda No: 301

5 gece tek kişilik oda = 10.25$
3 akşam yemeği = 1.50$
1 telgraf = 0.25$

Toplamı: 12.00$

Desteğiniz için teşekkür eder, konaklamanızın tamamen tatmin
edici geçmiş olmasını temenni ederiz. Aksi bir hâl söz konusuysa, lütfen yönetime
bildirin.

Şartlar ve Koşullar
Ödeme 15 gün içinde yapılmalıdır. Lütfen çekleri şu adrese göre
düzenleyin: Turners & Co.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 04 Ağustos 2025, 18:02:29 »
HENRY CASSEL'IN ZEOTROPU [EMILY ÖZEL]

Cassel, zoetropu bir tür animasyon yaratıcı olarak inşa etti. Kendisi hareketli resimlere o kadar meraklıydı ki, kolonisi için bir aeroskop kamerası bile almış. Gelecekte nasıl bir hayal ürünü yaratıp, karşımıza çıkacağını merak ediyorum. Ama şimdilik bu zoetrop ile harika vakit geçiriyorum. Hem de öyle ufak bir eğlence gösterisi gibi değil, oldukça neşeli vakit geçiriyorum. Cihaz döndüğünde ortaya çıkan ışığın sihrini gördükçe, çocukluğumun en neşeli anlarına döndüğüme yemin edebilirim.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 04 Ağustos 2025, 18:02:40 »
EMILY'YE MEKTUP [EMILY ÖZEL]

Güzelim, savaş zamanı Fransa'da çekmiş olduğum o fotoğrafı sonunda buldum. Fotoğraftakinin nişanlın olduğunu bilmiyordum. Ama bu durum beni hayallere soktu. Kim bilir ne muhteşem bir adamdı. Şanslı sayılırsın. Mississippi'de hayatının sonuna kadar yaşayan sıradan biri olabilirdi. Ancak o, çaresiz insanlar için dünyanın öbür ucunda savaşıp, Truva'daki Aşil gibi onurla ölmeyi seçti. Sizi kıskanmıyor değilim. İnanılmaz derecede romantik. Söylemek istediğim buydu.

Lütfen fotoğraf makinemi kullanmaktan çekinme. Belki seni neşelendirir. Veya artık sadece anıdan ibaret de olsa tekrar ona yakın hissetmene vesile olur.

Ruth

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #53 : 04 Ağustos 2025, 18:21:36 »
DÜNYA SAVAŞI RADYO YAYINI [EMILY ÖZEL]

Avrupa'da savaş devam ederken, Amerikan güçleri, Alman saldırılarını durdurmak için üstlerine düşen her şeyi yapıyor. Cesur birliklerimize destek amaçlı Boston ve New Orleans'tan gönderilen askerî gemilerimiz dün itibarıyla Fransa'ya ulaştılar. Bu destek kuvvet, müttefiklerimizin masumları savunmasına ve Alman savaş makinelerini yenmesine yardımcı olmakta önemli bir rol oynayacak. Siperlere akın eden düşmana karşı çelik gibi bir iradeyle kendilerini savunacaklar, aynı zamanda da top-tüfek ve saf Amerikan ruhuyla cephede nasıl ilerleyeceklerini planlayacaklar. Ancak top-tüfek bir yana insanı, Allah'ın verdiği yaşama hakkından mahrum bırakabilecek başkaca şeyler de var. Ülkenin iç kesimlerinde ölümcül bir grip çok sayıda can aldı. New Orleans'ta neredeyse...

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 04 Ağustos 2025, 18:22:32 »
SIĞINAĞI KAPATIYORUZ [EMILY ÖZEL]

Sığınağı Kapatıyoruz
17 Haziran 1919

Bu açıklamayı yapmaya yüreğim el vermese de Derceto Sığınağı'nın kurtarılamayacak durumda olduğunu ilan etmek zorundayım. Acil servis hastanesi olarak son yıllarda "İspanyol Gribi" adı verilen hastalığa yakalanan yüzlerce hastaya hizmet verdik. Ne yazık ki kaybettiğimiz hasta sayısı görmezden gelinemeyecek kadar fazla. İnfluenzayı tedavi etmekte başarılı olsak da hastalarımızın çoğunu mantar enfeksiyonu ve ani gelişen şiddetli davranış bozuklukları nedeniyle kaybettik.

Sığınağı güvenli bir şekilde sökebilmek için inşaat mühendisleri, Jean-Batiste Tabouis tarafından keşfedilen tuhaf küfün evin hangi kısımlarında belirdiğini inceleyecekler. Küfün, ölümcül mantar enfeksiyonunun yayılmasında başlıca etken olması bir yana, aynı zamanda tedavi edilemez davranış bozukluğuna da neden olduğu düşünülüyor. Bu durumdan en çok etkilenen odalar daha sonra kalıcı olarak kapatılarak, bir hijyen kordonu oluşturulacak. Ölüler mantar enfeksiyonunun yayılmasını daha da hızlandırdığı için, yarına kadar yakılamayan tüm bedenler Derceto'nun kapatılan bölümlerinde mühürlenecekler.

Sığınağın hiçbir zaman kalıcı olarak düşünülmemiş olması ve grip salgınının azaldığını düşünürsek tesisi tamamen kapatmamız mantıklı bir karar gibi görünüyor. Neredeyse iki yıl boyunca birçok cesur kişi, çok düşük ücretler karşılığında burada zor durumda olan insanlara yardım etmek için gönüllü oldular, ve bu davranışlarından dolayı onlara sonsuza kadar borçlu kalacağız.

Hayatta olan hastalarımız en yakın zaman içerisinde New Orleans'taki diğer medikal tesislere nakledilecekler. Yazın sonuna geldiğimizde ise yaralarımızın sarılmasını umarak Derceto'yu tamamen terk etmiş olacağız.

Dr. Isaac Herbert

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 04 Ağustos 2025, 18:22:53 »
TANIŞMA GÖRÜŞMESİ TRANSKRİPTİ

Jeremy Hartwood ile tanışma görüşmesi - Transkripttir.

Görüşme; Garden Sokak, New Orleans'ta hastanın kardeşi olan Philip'in evinde gerçekleşti.

DR. GRAY:
Sonunda sizinle tanışmış olmak güzel, Bay Hartwood. Kardeşiniz Philip'in isteği üzerine geldim. Benimle görüşmeyi bekliyordunuz, öyle değil mi?

JEREMY:
Evet. Derceto'dan geldiniz. Değil mi?

DR. GRAY:
Bu doğru. Ailenize yardımcı olup olamayacağımı anlamak için size birkaç soru sormak istiyorum.

JEREMY:
Tamam.

DR. GRAY:
Anladığım kadarıyla etkileyici bir hayal gücünüz var. Birçok şey sayıklıyormuşsunuz.

JEREMY:
Sanırım.

DR. GRAY:
Ve ardından bunlara takıntılı bir hâle geliyormuşsunuz. Gerçek ile hayali bulanıklaştırıyormuşsunuz.

JEREMY:
Bazen...

DR. GRAY:
Bana şu "Kara Adam"dan bahsetmek ister misiniz?

JEREMY:
Hayır! Hayır, istemem.

DR. GRAY:
Peki, sorun değil. Bana bahsetmek istediğiniz başka biri var mı? Yine sizin hayal ürününüz olan, ama daha dostane biri.

JEREMY:
Juan?

DR. GRAY:
John? Kim bu John?

JEREMY:
Hayır. Juan Luis Jorge. Bir dakika bekleyin.

-Jeremy bana bir kitap uzattı-

JEREMY:
İşte. Bakın.

DR. GRAY:
Bu... Ahh, yazarmış.

JEREMY:
Harika bir kitap. Hatta hayat değiştiren türden. Gerçek Juan uzun zaman önce öldü, ama onu bir arkadaşım olarak düşünmek hoşuma gidiyor. En sevdiğim arkadaşım.

DR. GRAY:
Anlıyorum. Bunu sık sık yapar mısın? Okuduğun kişiler hakkında hayal kurar mısın?

JEREMY:
Hayır... hayır. Şey, bir de Jacob var.

DR. GRAY:
Peki, Jacob kim?

JEREMY:
Son sayfayı açın.

DR. GRAY:
Ah, bir haber yazısı. "Buzun Mahkumu" - Jacob van Ostadte. Bu da arkadaşlarından biri mi?

JEREMY:
Hayır, Doktor. Hem de hiç değil. Ateşle karşılık verilmesi gereken bir ateş gibidir.

DR. GRAY:
Evet, sanırım aşırı hayal gücünüz bu çılgınlıkları yaratıyor ve normal bir yaşam sürebilmeniz için tedavinin şart olduğu açık. Aileniz bunu "Hartwood Laneti" olarak adlandırıyor. Ancak bilmenizi isterim ki, doğaüstü bir durumunuz yok. Hepsi zihninizin içinde. Ve ben de bu durumla ilgilenme konusunda oldukça nitelikliyim. Zaman içinde iyileşeceksiniz.

JEREMY:
Zamanla... Zamanla.

DR. GRAY:
Evet, zamanla içinizdeki bütün şeytanları defedeceğiz. Bütün "Kara Adam"ları.

-Jeremy çığlık atar-

DR. GRAY:
Bay Hartwood, lütfen sakin olun.

-Jeremy'nin yeğeni çığlık sesine gelir-

EMILY:
Ne oldu?

DR. GRAY:
Endişelenecek bir şey yok, Bayan Hartwood. Yalnızca amcanız ve ben, ilk engelimizi aştık.

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 04 Ağustos 2025, 18:23:20 »
YILAN HANÇERİ

Yılan Hançeri
Bir Yaël Klein Monografisi
Basım Tarihi/Yeri: 1921, Lumina

Ludvig Prinn'in pagan ritüellerini konu alan ve Nicolas Vachey tarafından çevrilen "Mezarın Gizemi" adlı kitabında, "Yılan Hançeri" adı verilen kurban ritüeli hançerine dair çeşitli göndermeler vardı. Uzun zamandır kitabın, orijinal eserin kötü bir çevirisi olduğu düşünülüyordu. Latincede "Vermis Cultrum" olarak bilinen bu hançere, "Solucan Hançeri" demek daha doğru olacaktır. Prinn'in orijinal kitabı, "De Vermis Mysteriis" başlığı bile tam olarak "Solucanın Gizemi" anlamına geldiğinden, doğal olarak bu yaklaşımı doğru kabul edebiliriz. Lâkin bu düşünce, Vachey'nin kelimelerin altında yatan gizli anlamları tercüme etmesindeki ve çeşitli kültürel inançları ortaya çıkarmasındaki büyük çabasını ortadan kaldırıyor. Prinn'in eserindeki "solucan" kelimesi, ölümü ve ölüleri sembolize ediyor olsa da (ki kitabında bunu açıkça belirtiyor), söz konusu şey hançer olduğunda, yapılan tercümeyi hemen göz ardı etmemek gerekiyor.

Vachey'nin patronuyla olan yazışmalarını okuduğumuzda, elinde Latince metinden daha fazla kaynağa sahip olduğu anlaşılıyor. Vachey, Prinn'in yaşayan akrabalarına ulaşarak ve çapraz referanslı birçok tarihî metni gözden geçirerek, gerçek yılan hançerini ortaya çıkarmış. Hançerin kadim Mısır'daki Orta Krallığı'nın erken dönemlerine kadar gittiğinden ve belirgin dalgalı bir motife sahip olduğundan Vachey, ona "Sinüzoidal Kılıç" adını vermeyi düşündü. Ancak hançerin tam tarihini bildiğinden, eserinde ona "solucan" yerine "yılan" demeyi uygun görmüş. Prinn'in kitabında anlatmaya çalıştığı bu seçimin, paganları anlamamıza yardımcı olmasını sağlayan birkaç nedeni var.

Hançerin kullanımıyla ilgili yazıları okuduğumuzda, hançerin şekli gözümüzde daha da belirginleşiyor. Çevirilerden önce ele geçirilen şeytan çıkarma ritüelleri hakkındaki yazıtlara baktığımızda şöyle bir metin buluyoruz: "Yılan hançeri kurbanın içindeki zehirleyiciyi zehirler ve bu sayede kurbanı huzura kavuşturur." Bu metin, solucan hançerinin kurbanı ele geçiren şeytanı yok ettiğini söylese de bize mantıklı bir açıklama yapmayıp, sadece hançerin sanki poker masasında daha iyi eli varmış gibi şeytana karşı kazandığını söylüyor. Vachey'în çevirisinde ise hançerin kullanıldığı ritüelin altında yatan mantığı anlamamız mümkün. "Zehirleyiciyi zehirlemek"; şeytanın, kurbanı ele geçirmesini engellemek için kullanılan bir terim. Ateşe ateş ile karşılık vermek gibi. Kurbanı ele geçirmeye çalışan şeytanın canını yakmayı başaran rahipler, bu sayede kötülüğe karşı savaşabilecek güce sahip oluyorlardı.

Bu nedenle çeviri yalnızca Yılan Hançeri'nin biçimini tasvir etmekle kalmıyor, aynı zamanda onu bir tür şeytan çıkarma aleti olarak nasıl kullanacağımızı da açıklamış oluyor. Son olarak hançerin zihni kontrol etmekten ziyâde zehirlemesi, delilik ile olan ilişkisine de açıklık getiriyor.

Ayrıca kayda değer bir diğer ilginç detay ise ele geçirilmiş olan bireylerin, kalplerinin değil zihinlerinin zehirlendiği varsayılmıştır. Hançer her zaman ele geçirilen kişinin gözüne saplanırdı ve birey, hayatta kalacak kadar şanslıysa bile kısmen kör kalırdı.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #57 : 04 Ağustos 2025, 18:23:52 »
GRÖNLAND KEŞFİ

Eskimo kampının kuzeyine doğru yapılan bir günlük yelken yolculuğunun ardından, Arktik Okyanusu'na bakan bir uçurum üzerine konumlanmış kadim bir stellariumla (normalde gözle görülemeyen gök olaylarının gözlemlenmesi durumu) karşılaştık. Jacob van Ostadte, keşif gezimizdeki en hevesli üyemizdi. Grönland'ın kuzeydoğu kıyısındaki yerlilerin kullandığı birçok kutsal eşyada bulunan tuhaf bir kristalize metal türünün kaynağını araştırıyordu.

Bu bölge, her kaşif için dikkate değer bir keşifti ve hepimizi bir aydınlanma, bir anlam arayışı kapılamıştı. Günümüze ulaşan mimarî, kökeni itibarıyla neredeyse dünya dışı ve şaşırtıcı derecede sofistike görünüyordu.

Jacob'un aradığı metal neredeyse her yerde bol miktarda bulunuyordu. Keşfimiz bizi o kadar büyüledi ki, güneşin ufukta batması bile bizi bizden aldı. Kampımıza geri dönmeye hazır bir şekilde hızla ekipmanlarımızı toplarken Jacob van Ostadte, kalmak istediğini söyledi. Kararlıydı da.

Tekrar düşünmesi için yalvardık. Gece her geçen saat daha da soğuyordu ve mevcut güvenliğimiz için endişeleniyorduk. Jacob, onu yalnız bırakmazsak şiddete başvuracağını söyleyerek bu teklifi reddetti. Artık kar yağışı da şiddetini artırınca onu orada tek başına bırakmak zorunda kaldık.

Ertesi gün hava kötüleşti; çadırlarımız iyicene işe yaramaz hâle gelince sığınaklarımızı korumak uğruna kısıtlı olan saatlerimiz daha da azaldı. Ekip, Jacob'ın öldüğünü düşünerek onu gözden çıkarmıştı. Onu kurtarmak için son bir girişimde bulunma isteği duydum; bu yüzden de karanlık çökerken birkaç işaret fişeğiyle sahile ve stellariuma doğru tırmanışa yöneldim.

Derken onu gördüm. Işıl ışıl ışıldayan gökyüzüne, o ilâhi fenere, kilitlenmişti. Jacob yere yığıldı ve öyle canhıraş dolu bir çığlık attı ki tüm benliğim korku ve acıma duygusuyla sarsıldı. Soğuk hava bedenini harap ettiği için elem içinde ağlıyordu. Ona ses ettim ve bana doğru döndü. Boş bakışları karşısında far görmüş tavşan gibi olduğum yerde donakaldım ve bana şöyle dedi: Şimdi gitmelisin, Herr Stern. Git ve bir daha asla geri dönme.

Ben de böylece yoluma gittim.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 17 Ağustos 2025, 16:46:23 »
ELEKÇİLER

Bir eşiği geçmenin pek çok yolu vardır. En kolayı; kendiliğinden açılan bir
kapının sizi içeri buyur etmesidir. Diğeri uyku, hipnoz, hatta ve hatta ani
korkudur. Kimisi Möbius Şeridi'ne meydan okuyan alanlardan sızar, kimisi
ise Öklid'e meydan okuyan açılardan içeri dalar. Eğer tılsımınızı kullanmayı
düzgün bir şekilde öğrenmişseniz, herhangi bir yere gidebilirsiniz. Öyle ki,
feryat eden Byakheelerin* kanat çırpışlarına kulak kesilmenize bile gerek
kalmaz.

*Lovecraft ve oyunun evreninde bulunan kanatlı mistik yaratıklar.

Orcuncharted

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 17 Ağustos 2025, 17:34:13 »
BOYNUZSUZ KEÇİ

Edward fısıltıları yıllarca duydu. Brooklyn'de yaşarken fısıltılar ender
olaylar sonucu gelirdi. Mesela çocukken Central Park'taki o uzun ağaca
tırmandığı zaman veya Hudson Nehri'nde neredeyse boğulduğunda
veya da biçare annesini kurtarmaya çalıştığında.

Bu fısıltılar, New Orleans'a taşındığında daha da sıklaşmıştı, ama halen
görmezden gelinecek kadar enderlerdi.

Şu anda Derceto koridorlarında yürürken, kendisini neyin çağırdığını iyi biliyor.
İtiraf etmek istemiyor, ama kış bahçesindeki Karanlık Genç* ona
Kabri-san-korn'u** kurban etmesini söylüyor.

*Bin gencin annesi Shub-Niggurath'ın başka bir ismi.
**Kreyolu dilinde "Boynuzsuz Keçi".