Bu yazıya Level arşivinde dolaşırıken rastladım ve aynen sizlerle paylaşmak istedim.
Bitkiler :
Oyun boyunca sağlığınızı korumanın iki yolu var: Ya bulduğunuz bitkileri ya da First Aid Sprey kullanacaksınız. Ama sprey kullanmanız notunuzu düşüreceğinden, tek çareniz bitkiler oluyor. Bu bitkilerin kullanımını anlatmadan önce toplam 8 birim enerjinizin olduğunu söylememize izin verin. Aşağıdaki kombinasyonları sağlamak için menüden bitkileri seçin ve COMBINE edin.
1 Yeşil: 2 birim enerji verir.
1 Kırmızı : Diğer bitkilerin etkisini arttırır.
1 Mavi: Zehrin etkisinden kurtarır.
1 Yeşil: 4 birim enerji verir.
1 Yeşil + 1 Kırmızı: 4 birim enerji
1 Yeşil + 1 Mavi: 4 birim enerji ve-rir ve zehiri etkisizleştirir.
3 Yeşil: 6 birim enerji verir.
1 Yeşil + 1 Kırmızı + 1 Mavi: Tamamen iyileştirir, zehiri öldürür ve sizi bir süre ölümsüz yapar.
Farklı Kostümler :
Oyunda Claire için bir, Leon için iki farklı kostüm var. Bunları fotoğraf banyo ettiğiniz odadaki kilitli dolaptan alabilirsiniz. Ama esas olay bu dolabı açabilmek. Bunun için özel bir anahtara ihtiyacınız var. Bu anahtarı almak için şunları yapmalısınız:
Oyuna başladıktan sonra HİÇBİRŞEY ALMADAN karakola ulaşın. Karakolun yanında aşağı inen merdivenleri gördünüz mü? Oradan aşağıya inin ve Brad Vickers ile tanışın. Bu süper zombiyi öldürene kadar bayağı uğraşmanız lazım. Elinizdeki mermiler yetmeyeceğinden koşup karakola girin. Etraftaki bütün mermileri alın ve geri dönüp yaklaşık 35 mermide zombinin işini bitirin. Üstünü arayınca bulacağınız anahtar ile kilitli dolabı açabilirsiniz.
Save Sistemi :
RE2'de Save etmek için etrafta bulduğunuz INK Ribbon'ları daktiloların üzerinde kullanmanız gerekiyor. Tabii her yerde daktilo yok, üstelik gerektiğinden fazla Save ederseniz notunuz düşüyor. Yani nerede ve ne zaman Save edeceğinize çok dikkat edin.
Not SİStemi :
Oyunu bitirdikten sonra bir not verdiğini göreceksiniz. Bu not sistemi, oyundaki gizli diğer karakterlerin ve özel silahların ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Alacağınız notu etkileyen unsurlar:
-Kaç kere Save ettiğiniz
-Oyunu ne kadar zamanda bitirdiğiniz
-First Aid sprey kullanıp kullanmadığınız
-Özel silahları ve makinah tüfeği kullanıp kullanmadığınız
Eğer A almak istiyorsanız, oyun boyunca 6 kereden fazla Save etmemeli, oyunu 2 saatten önce bitirmeli ve hiç özel silah veya sprey kullanmamalısınız. Kolay gelsin.
Farklı Karakterler:
Oyunu her bitirdiğinizde Save etmenize izin verilecek. Oyunu bitirdikten sonra Save etmenizin mantığı, bu Save ile yeni bir senaryoya başlarsanız, yeni silahlar ve karakterler bulabilecek olmanız. Bu karakterleri çıkartmak için şunları yapmalısınız.
HUNK:
Oyunun ortalarında parça-lanan özel tim üyelerinden birisi aslında sağ. Onunla oynamak için Leon ve Claire'in senaryolarını arka arkaya ve hep A alarak bitirmelisiniz.
TOFU:
Bu da ne derseniz, Japonların çok sevdiği bir yiyecekmiş. Bunu çıkartmak için oyunu üst üste ALTI kere bitirmeli ve bu arada Hunk'ı çıkartmak zorundasınız.
EXTREME BATTLE:
Eğer iki senaryoyu da en az B alarak bitirebilirseniz, yeni bir oyun türü serbest kalıyor. Aslında bütün oyunun tersten oynanışı olan EB'de, laboratuardan başlayıp karakola dönmeli ve dört tane bombayı bulup almalısınız. Tabii bu oyun türü-nün ultramega zor ve RE2'yi aşmış insanlara yönelik olduğunu söylemem gerekiyor. Bu oyun türünde Leon ve Claire'in yanı sıra, Ada Wong ve Chris Redfield'i de yönetebiliyorsunuz.
Özel Silahlar: Özel silahlara ulaşmak için yapmanız gerekenler
BAZUKA: İlk senaryoyu A veya B alarak 2,5 saatten önce bitirin.
GATLING: İkinci senaryoyu A veya B alarak 3 saatten önce bitirin.
MAKİNELİ TÜFEK: İkinci senaryoyu A veya B alarak 2,5 saatten önce bitirin.
Bütün Silahlar: İkinci senaryoyu A veya B alarak 2,5 saatten önce bitirin.