Burda karakterlerle ilgili tüm detaylara girip, olması gerekenleri belirtmiştik. Fakat, bunca karakteri açabilmek için de bir dünya haritaya ihtiyaç olacak. İşte sizlere ürettiğim hayal ürünü fakat beğeneceğinizi umduğum haritaları sunuyorum. Bu başlığı açarken ilk mesajımda sizlere 6 haritayı vermiştim fakat tekrar amaçlı bir de burda baştan veriyorum. Zaten ilk 6 haritanın tanıtımlarına bakarsanız, ilk mesajımdaki ilgili bölümden copy + paste olduğunu anlayacaksınız. Neyse sözü çok uzatmadan hayalimdeki haritalara geçiyorum.
- HANGAR : Evet burayı biliyorsunuz, bölüm 6-3'te Wesker'la savaştığınız alan. Uçağın kapalı olduğu alan ve birkaç modifikasyonla şahane bir Mercenaries haritası olabileceğini düşündüm. Düşman olarak askerler ve minibosslar olarak da komandoyu koyarsak sanırım bölüm biraz gözünüzde canlanmaya başlar. Ayrıca askerlerin yanında lickerlar ve şişman majinilerin de gelmesi bölümü bir nebze daha eğlenceli kılacaktır.
- WATERWORLD : Bunu zaten Resident Evil 4'ten biliyorsunuz! Aynısının Resident Evil 5'e uyarlaması, diyebiliriz. Düşman olarak bazı askerler, okçu köylüler, köpekler ve mini boss olarak da Red Executioner gelse ne derdiniz ? Standart Resident Evil 5 mekanlarından faklı olması da onu ilgi çekici kılacaktır.
- NDIPAYA LANDS : Bu haritada toprak yapı dikkatinizi çekecektir. Ndipaya toprakları olarak çevirebileceğiniz bu isim, sizlere hiç şüphesiz ki temel düşmanın yerliler olacağını söyleyecektir. Evet, burada temel düşman olarak yerliler, örümcek şeklindeki parazitler ve boss olarak hem Ripper hem de Giant Majini gelse iyi olur. Ripper'ı özellikle koydum çünkü mekan toprak ağırlıkta bir alan olacaktır. Civarda önü sınırlarla kapanmış bir bataklık, Merdivenle çıkılan oldukça yüksek bir yere dikilen devasa ve çirkin görünümlü Ndipaya putu, küçük baraka tarzı içinde etler asılı olan evler, sağda solda koşuşturan birkaç tavuk, haritayı doğal olarak sınırlayan sarp kayalıklar, sadece başlangıç yerlerinde görülen dar ve zigzaglı yollara rağmen genel olarak geniş bir görüş açısına sahip olabileceğiniz bazı yerleri yokuş yukarı olacak bir harita. Burayı 3-1'de gördüğümüz yerlilerin köyüne benzetebilirsiniz fakat ordan farklı bir mekan. Ayrıca haritada birbirine oldukça uzak iki noktada 2 tane roket atar da bulunuyor.
- MILITARY CAMP : Kijuju askeri kampıdır. Burda adından anlayacağınız üzere askerler gelmektedir. Her çeşit asker burda mevcuttur. Bu alan biraz karışıktır ve haritada görebileceğiniz birkaç tane asker çadırı bulunmaktadır. Haritada açık alan oldukça azdır fakat yüksek yerler bol miktarda bulunmaktadır. Burası biraz ormanı andırır haritanın en geniş alanlarında uzun ağaçlar görülür. Ayrıca kampın içinde teknolojik iletişim aletleri, yere atılmış boş şırıngalar ve TriCell logolu kasalar dikkati çeker. Çatıda ise kullanıma açık otomatik silahlar vardır. Bunu onlarda kullanabilir, onları etkisiz hale getirip siz de kullanabilirsiniz. Bu haritada miniboss olarak hem komando hem de chainsaw gelir. (Ancak kolaylık açısından kırmızılı chainsawlar.. Hiç bayılmadan direk ölmeleri için)
- SUBURBAN NEIGHBORHOOD : Adından anlayacağınız gibi Kijuju'nun bir varoş mahallesidir ve Shanty Town'un çok daha değişmiş halidir. (Hatta epey değişmiş halidir, demeliyiz. Şu 2-1'de tam testereye giderken kullandığımız hafif yokuş yol var ya, işte onun solunda yolu kapatan arabanın orda olmadığını düşünün, onun yerine iki büyük enkaz otobüsün olduğu alanı kapatır. Yani senaryoda oraya gelirken kullandığımız yolu kastediyorum. Bir yer açılmışken diğer yerler kapanır, anlayacağınız) Burda uzun bir yol görünür etrafta en fazla birkaç katlı yapılar vardır ve buradaki düşmanlar köylüler köpekler ve uçan parazitlerdir. Miniboss olarak chainsaw ve Executioner gelir.
- SPENCER ESTATE : Nereyi dediğimi sanırım anladınız. Spencer Şatosu! Burda mercenaries oynamak hanginizin aklına gelir ki?! Burda görmeye yabancı olduğunuz majinileri göreceksiniz fakat asker olanlarını. Miniboss olarak da şu elinde gemi çapası olan dev yaratık olacak. Bu haritanın diğerlerinde olmayan bir esprisi olacak ve düşmanlarınızdan birisi savunmasız ve zararsız ihtiyar Spencer olacak! Onu ister silahla ister fiziksel hareketle öldürebileceksiniz. Silaha dayanıklılığı son derece zayıf olan Spencer'a, isterseniz fiziksel hareket de kullanabileceksiniz. Burası o kadar eğlenceli ki her karakterin Spencer'a uygulayacağı fiziksel hareket farklı olacak.
İşte ilk mesajdaki ilk 6 farklı harita bunlardı. Resident Evil 5 Mercenaries ve Mercenaries Reunion'dan da bildiğiniz 8 harita zaten var. O yüzden onları geçip yenilerini sunuyorum sizlere...
- PUBLIC ASSEMBLY 2 : Burası ilk harita olan Public Assembly'nin daha değeişik bir versiyonudur. Burda hava hafiften kapalıdır, haritanın bazı yerleri kesilmiş ve bazı yeni yerler eklenmiştir(Kesilen yerler: Arkada kalan alanın çoğu, şu dar bir odada süre bulup da orda camdan aşağı atladığımız yer(şu tavuğun olduğu alan) ve evin çatısına varabilmek için kullandığımız yukarı çıkmak için kullandığımız tahta merdiven(Hani şu istediğimizde ayağımızla itebildiğimiz merdiven varya onu diyorum) Eklenen Yerler : Duvarlarla kaplı bazı yerler belirli bir yere kadar açık, biraz evvel kaldırılan merdivenin yerine artık ordaki evin içinden çatıya çıkacağız(Bu seferki merdiven yere itilebilen merdiven değil, sabit merdiven olacak)). Haritada düşman olarak yine köylü majiniler(fakat kadın majiniler ve gözlüklü majini yok), kanatlı parazitler ve boss olarak da mavi pantolonlu testereler olacak. (Zor ölsünler diye özellikle onları seçtim. Böylece kombo kaçırır ve bol bol söversiniz bana

)
- URBAN DISTRICT : Burası normal oyundan bildiğiniz bir alan olacak. Burası Allyson'u bulduğumuz ve öldürdüğümüz alan olacak ama harita normal oyundaki kadar geniş olmayacak. Tellerle kaplı bazı yerler açık olup hareket kabiliyetimizi arttırıken, normalde açık olan bazı yerler enkazlarla kapalı olup haritaya bir limit getirecek. Düşman olarak tüm köylü majinileri (yine gözlüklü olanı hariç) Allyson'ı şişman majinileri, köpekleri, kanatlı parazitleri ve boss olarak da Prison'da karşımıza çıkan siyah maskeli cellatları göreceğiz(Dikkat edin, ordaki siyah maskeli cellatlar, Public Assembly'dekilerden daha zor ölüyor ve daha hızlı oldukları söylenebilir.) Tavuk ise olmayacak!
- THE TRAIN STATION : İşte oyundan bildiğiniz bir mekan daha! Burası 2-2'den bildiğiniz alan fakat, oyundaki kadar kısa bir alan olmayacak tren vagonları biraz daha ilerde bir yerde haritayı kısıtlayacak. Ayrıca normal oyundaki gibi vagonların tepesine çıkabileceğiz fakat normal oyunda oraya ilk girdiğimiz alan olan bekleme istasyonu haritaya dahil edilmeyecek. Onun yerine trenlerle çok daha haşır neşir olacağınız biraz da labirenti andıracak bir mekan bizleri bekliyor. Düşman olarak tüm majiniler (bu sefer gözlüklü de dahil ama dinamitli ve molotovlular hariç) olacak, lickerlar olacak ve boss olarak ise hem kırmızı pantolonlu testereler hem de mavi pantolonlu olanları gelecekler fakat bu haritada, Ship Deck'teki gibi roket atar ve Grenade Launcher bulamayacağız.
- MINING AREA : Burayı da normal oyundan biliyorsunuz. Hatırlarsanız, Jill'in Irving'i elimizden kaçırdığı alandı. İşte macera bu büyük alanda olacak ve normal oyundan tek farkı Popokarimu'ya gidilecek yerin kapalı olması ve senaryoda içinde başladığımız ev olmayacak. Kırık bazı merdivenler sağlam halde bulunacak ve düşman olarak dinamitli ve molotovlu majiniler ağırlıklı olmak üzere, şişman majiniler kanatlı parazitler, örümceğe benzeyen parazitler ve lickerlar olacak. Boss gelmeyecek!
- MONARCH ROOM : 5-3'te Jill ve Wesker'la savaşmak zorunda kaldığımız alan. Yeterince geniş ve gerekli yerlerle doğal yoldan sınırlandırılmış güzel bir alan. Bu alanda hiçbir değişiklik olmadan aynen kalacak, düşman olarak asker majiniler(çelik zırhlı olanlar hariç ama silahlı ve roketatarlılar dahil) ve boss olarak da kırmızı pantolonlu testereler gelecek.
- BATTLE ISLAND : Tamamen hayali bir alan ve düşman olarak hem köylü hem yerli ve hem de asker majinileri görebileceğiniz bir alan. Ada geniş ve birkaç yerde ulaşımı kolaylaştırılmak için konulmuş tutunarak kaydığımız o aletlerden olacak. Boss olarak ise şu ana kadar gelen tüm bossları bu adada görebileceğiz (Cellatlar, testereler, ripper, komando, dev majini, elinde çapası olan yaratık)
İşte size yeni 6 mekan daha. Aslında daha çok bulmam gerekirdi fakat anca üretebildiğim 6 tane. Diğerleri de artık Capcom'un ellerinden öpmeli, diye düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz.