Forever
Ziyaretçi
Toggle navigation
Nekro Kelebek
Ana Sayfa
Forum
Ara
Üyeler
Üye listesini görüntüle
Üyelerde ara
GİRİŞ YAP
KAYIT OL
GİRİŞ YAP
KAYIT OL
Bizler İnkâr Edilemeyiz!
-Forever Ekibi
Nekro Kelebek
//
Evrensel Gerilim Hareketi
//
Resident Evil Evreni
//
Resident Evil: Revelations Serisi
//
Resident Evil: Revelations 1 Jessica'nın Raporu
1024
0
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Albert Wesker
Forever Emektarı
Resident Evil: Revelations 1 Jessica'nın Raporu
«
:
15 Ağustos 2023, 23:59:52 »
İlk Revelations oyununun Japonya'da satışa çıkmış sürümünün yanında sınırlı sayıda verilen DVD üzerinden yayınlanmış Japonca selsendirmeli Jessica'nın Raporu arşivimizde yerini almıştır. Rapor; yalnızca Japonca seslendirmeli olarak mevcuttur ve proje de doğrudan Japoncadan Türkçeye çevrilmiştir. Aslında uygun olarak tek bölüm şeklinde hazırlanmıştır.
Genel olarak T-Abyss ve ilk Revelations'ın geçmişi ile önemli karakterlerin bir özet derlemesi olan içeriğin anlatıcısı; oyunun başka bir ana karakteri olan Jessica Sherawat'tır. Rapor, zaman dilimi olarak Revelations 1 senaryosunun sonrasında geçmektedir. Jessica, BSAA'den ayrılmış ve T-Abyss üzerinde bir rapor üzerinde çalışmaktadır. Ki tüm içeriğin konusu da bu rapordur zâten. Jessica raporunu hazırlarken zaman zaman başka ses kayıtları açar ve bu kayıtlarda geçen Küresel Eczâcılar Birliği denetçisi kimliğindeki kişi Excella Gionne olup Jessica'nın aklında bu rapor işini de o sokmuştur. Jessica'nın Raporu için; bir anlamda Revelations 1'in ana senaryosuna farklı bir bakış açısı sunmayı amaçladığı söylenebilir.
Proje Sorumlusu:
DWG22
HammerHead
Görev Alanlar:
Albert Wesker
DWG22
HammerHead
ilsirya
leon scott kenedy
Orcuncharted
Yazıya Dökülmüş Hâli
[Terragrigia Vakası]
Olay; Akdeniz Kıyısı'ndaki büyük şehir Terragrigia'da meydana geldi, 2004 yılıydı. İnsansız hava aracından T-Abyss Virüsü yağdırılıp şehrin biyolojik silahlarca istila edilmesi sonrası teröristler, denizle çevrili cenneti cehennem etmiş oldular.
Sorumluluğu üstlenen örgüt, kendisini Dante'nin "İlâhi Komedya"sındaki ünlü "Grayhound"un İtalyancası Veltro olarak nitelendirdi. Bu uluslararası yabancı grubun biyolojik silahları nasıl ele geçirdiği bugün bile bilinmiyor. O zamanlar Veltro hakkında bilinen yalnızca öğrenci hareketinden doğma radikal bir gerilla grubu olduğuydu. İfadelerine bakılırsa, kalkınmayı protesto eden terörist bir oluşumdu. Ama gerçek bu muydu? Artık bunu bilmenin hiçbir yolu yok. Dünyayı yerinden oynatan bu eşi görülmemiş biyo-terörist saldırı kitlesel medya tarafından Terragrigia Paniği olarak aktarıldı. "Terragrigia" ismi sonsuza kadar üzüntü ile eş anlamlı olarak hatırlanacak.
Ve bir yıl sonra... BSAA güvenilir olduğunu düşündüğü bir istihbarat elde etti. Bu bilgi; yakın zamanda gerçekleşme ihtimali olan bir terör eylemiyle ilgiliydi. Dahası işin arkasında Veltro'nun olabileceğini işaret eden ciddi emareler vardı, inanması güç olsa da. Resmi raporlara göre; FBC'nin temizlik operasyonu sırasında tüm kilit Veltro üyelerinin saklanma yerlerinde öldüğü doğrulanmıştı. Fakat gerçekte, bir istisna kalmıştı. Örgütün fiili lideri Jack Norman.
Cesedinin henüz onaylanmadığına dair bir söylenti mevcuttu. Bu bilgi kamuoyundan saklı tutuldu. Baskın karizması nedeniyle Veltro liderinin Jack Norman olduğuna inanıldı... Sorumluluğu üstlenmesine ilişkin bıraktığı video, yandaşları tarafından onu şehit statüsüne yükseltmek için kullanıldı. Günümüzde bile video paylaşım sitelerinde mevcut.
Vaziyet ne olursa olsun, çabucak harekete geçmemiz lazım. Bu bilginin doğruluğunu veya asılsızlığını tespit etmek elimizde. Aynı trajedinin tekrarlanmasına izin veremeyiz.
[Küresel Eczacılar Birliği Çalışanı Excella Gionne'nin Denetçi Olarak Jessica'yla Mülâkatı]
Denetçi:
Ajan mülakatı. Muhatap: Jessica Sherewat. Küresel Eczacılar Birliği'nden özel bir denetçi tarafından kaydedilmiştir. Lütfen bana bu göreve katılan ajanlardan bahsedin.
Jessica:
Öznel olarak konuşmamın mahsuru var mı?
Denetçi:
Yok, çekinmeden konuşun.
Jessica:
Chris Redfield... BSAA'in kurucularından olan Esas On Birli'den biri. Olağanüstü kabiliyetlere ve yakın dövüş yeteneklerine sahip. Amerikan Hava Kuvvetleri'nin bir üyesiydi ve uçak uçurabiliyor.
Denetçi:
Onunla hiç takım oldunuz mu?
Jessica:
Hayır. Bu göreve kadar olmadım. Ama mükemmel olmaz mı sizce de? Ben onun arkasını kollardım, o da benimkini. -
(Hayal)
"Jessica, iyi misin?" / "Evet, Chris. İyiyim."
(Hayal)
- Hollywood filmlerindeki gibi.
Denetçi:
Sıradaki soru; onun geçmişinden bahsedebilir misiniz?
Jessica:
Pekâlâ. Chris'in biyo-silahlarla mücadelesi 1998 yılında Umbrella Arklay Tesisi'ndeki genellikle "Konak Hadisesi" olarak bilinen T-Virüsü sızıntısı ile başladı.
Denetçi:
Raccoon Şehri Polisi S.T.A.R.S.'ta çalıştığı sıradaydı yani. Bu ilgimizi çeken tecrübelerinden birisi.
Jessica:
O maskesi ve pelerini olmayan bir modern zaman kahramanı. En şiddetli çatışmaların bile her zaman üstesinden gelir. Böylece savaş yeteneklerini geliştirdi ve en nihayetinde Umbrella'yı yıktı. Sicili BSAA'de bile en üst sırada...
Denetçi:
Kendisine bir KEB üyesi olarak özellikle müteşekkirim. Eğer Umbrella'nın peşine düşmemiş olsaydı, hâlimiz kötüden de kötü olurdu.
Jessica:
KEB'nin BSAA'i oluşturmasının ve üyesi olması için Chris'i davet etmesinin sebebi de buydu.
Denetçi:
Evet, yalnızca yetenekli bir üyenin sorumluluğuna değil, biyo-terörizme karşı savaşma kabiliyeti olan bir oluşuma ihtiyacımız vardı.
Jessica:
Jill Valentine. Esas On Birli'den biri ve Chris gibi S.T.A.R.S.'tan geldi. Ağır ateşli silahlarda yetenekli, çatışma hâllerinde kontrollü. Ayrıca basit kilitleri bile açmakta uzman. Ah, doğru ya, bombaları etkisiz hâle getirmede de yetenekli olduğunu duymuştum. Açıkçası, Jill'in "iyilik timsali" duruşunun çok hayranı değilim. Ama sanırım yetenekleri saygıyı hak ediyor. İş başka arkadaşlık başka değil mi, sizin için uygun mu?
Denetçi:
Peki. Elle tutulur şeyler verdiğiniz sürece bizim için uygun. Jill Valentine "Raccoon Şehri Felaketi"ni atlatan birkaç kişiden biriydi, doğru mu?
Jessica:
Evet. Konak Hadisesi'nden sonra, Raccoon Şehri'nde kaldı ve araştırmaya tek başına devam etti. İki ay geçmişti ki şehrin tamamında biyolojik tehlike oluştu. Kamu raporlarına bakılırsa, "T-Virüsü" yasal olarak bertaraf edilmişti.
Denetçi:
O sıra biyolojik silahların varlığının halka açıklanması kimseye yaramazdı.
Jessica:
"Kimse" içine tabii hükümet de giriyor. Hükümetin "arındırma" adı altında füze fırlatıp şehri yok etmesi tam da o, Raccoon Şehri'nden kaçtıktan sonraydı. Eminim gördüğü manzara ömür boyu aklından çıkmayacak.
Denetçi:
Aynı şeyi yaşadığın için mi?
Jessica:
Sanırım. Ama ben farklı olarak o an yalnızca acizlik hissettim.
Jessica:
Parker Luciani. Eski bir FBC ajanı.
Denetçi:
Senin gibi yani?
Jessica:
FBC'den meslektaşımdı, o bakımdan iyisiyle kötüsüyle... tanırım onu. İnatçı ve laf dinlemez biridir. İfademi mazur gör ama, adam bildiğin... malın teki!
Denetçi:
Anlıyorum. Peki, neden BSAA'e katıldı?
Jessica:
Parker, BSAA'e bir yıl önce katıldı. Sanırsam... sebebini biliyorsun; Terragrigia Paniği yüzünden. FBC'nin bariz şekilde itibarını korumak için aldığı kararlar onu rahatsız etti. O günlerde problemlerini alkol ile bastırmayı denedi. Fakat daha sonrasındaysa masumları korumak için daha fazla çabalaması gerektiğine karar verip, BSAA'e katıldı.
Denetçi:
Sahiden de malın tekiymiş.
Jessica:
Aslında tontiş yanı da o bence...
Jessica:
Keith Lumley ve Ouint Cetcham. Bu ikisini birlikte ele almak mantıklı olur.
Denetçi:
Sorun değil, öyle yap. Masabaşıcı ve saha adamı. Beyin ve kas. Tedbirli ve fevri. Onları anlayabilmek için aklınıza gelen her tür zıt anlamlı kelimeyi yan yana koyun. Bilgi analizinde ihtisas yapan ve makinelerle arası iyi olan Ouint; özel kuvvetler operasyonları ve çatışmada deneyimli olansa Keith. İkisi de farklı düşünüyor ve kavga ediyormuş gibi görünebilirler, ama yetenekleri en çok takım olarak çalıştıkları zaman faydalı olmakta.
Denetçi:
Birbirlerinin eksikliklerini telâfi eden ne güzel bir takım.
Jessica:
BSAA yöneticisi Clive R. O'Brian. Bu operasyonun komutasına bizzat kendi geçti. O yüzden herkes diken üstünde.
Denetçi:
Enteresan. Genelde operasyon yürütmek adeti değildir.
Jessica:
Aslında perde arkası adamıdır. Normalde "Her ne yapıyorsanız, sessiz sedasız yapın," der O'brian.
Denetçi:
"Matta 6:3"teki gibi... Sadaka verirken sol eliniz, sağ elinizin ne yaptığını bilmesin.
Jessica:
Devamı da var: "Bilgelik sessizlikten geçer." Mesafeli ve savunmasız görünür; ama elini asla belli etmez. Kaba saba ve üstü başı dağınık olabilir; ama aslında tam anasının gözüdür.
Denetçi:
Başka türlü de BSAA'i yönetemezdi zaten. Yanlışım yoksa Terragrigia Paniği sırasında sevk edilen tek BSAA üyesiydi değil mi? FBC ile çözüm sürecine dair birtakım anlaşmazlıklar yaşamış diye duydum.
Jessica:
Öyle miydi ki? Açıkçası sahadaki kontrol FBC'deydi. Gözlemci olarak O'Brian'ın görüşleri kulak ardı edilmiş olabilir belki.
Denetçi:
FBC hakkında da konuşabilir misiniz?
Jessica:
Tabii. Birleşik Devletler biyo-terörizm karşıt birimi Federal Biyo-terörizm Kurulu'nun, kısaca FBC'nin yöneticisi: Morgan Lansdale. Kurul'un bu zamana kadarki ilk ve tek yöneticisi. Özetle, FBC'deki konumu sarsılmazdır.
Denetçi:
Diktatör da denebilir. FBC'deki her şey, ne kadar önemsiz olursa olsun, Morgan'ın onayından geçerek olur. Gelgelelim, onun bildiklerini başkalarının bilmeye hakkı olmaz.
Jessica:
Ama neticede, FBC dünyanın en geniş biyo-terörizm karşıtı örgütü. Biyo-terörizmle kamuoyunu korkuttu ve Kongre'nin örgüte ciddi bir güç tanımasını sağladı. Bunlar da Morgan Lansdale'in kararlı iradesi olmasa olmazdı.
Jessica:
FBC'ye bağlı ajan Raymond Vester... Ben ve Parker FBC'deyken o henüz genç ve hevesli bir acemiydi. Hâlen hakkında duyumlar alırım.
Denetçi:
Ben pek iyi şeyler duydum diyemem. Sert soruşturmalar, yerel polisi tanımama ve işbirliği yapmama. BSAA operasyonlarına bile çok kez müdahale etmiş.
Jessica:
Öyleymiş. Ben dahil olduğumdan beri onu görmedim ama. Yani bundan fazlasını bilmiyorum.
Denetçi:
Teşekkür ederim. Açıklamalarınız çok ilgi çekiciydi. Sizi anlamakta büyük yararı oldu.
Jessica:
Bir şey değil. Ödülüm ne olsa...? Tabii ya. Yakın zamanda sunduğum ayrılış talebini onaylayabilir misiniz?
Denetçi:
İyi madem. Ama ödevinizi yapmanız şartıyla.
Jessica:
Vay, buranın bir lise olduğunu bilmiyordum. O zaman anlaştık. Sizi sağlam bir rapor bekliyor.
[Jessica'nın Sözünü Verdiği Rapor]
Haydi bakalım.
Kimi zaman bu dünyadaki önemsiz olaylar, büyük olaylar doğurabilir. Belki de insan doğasının değişken oluşundandır bu. Ki tasarlanmış bir virüs de öyledir. T-Virüsü, bu ismi duymayan kimse kalmamıştır. İlaç devi Umbrella Şirketi altında geliştirilmiş bu viral silah, sektörde yakından bilinmekte. T-Virüsü, enfekte ettiği organizmaların genlerini yeniden yazmak gibi emsalsiz bir özelliğe sahiptir. Bunun en çarpıcı örneği; "zombi" olarak bilinen insana bulaşma olayıdır. Bu virüsün geliştirilmesindeki gerçek amaç; T-Virüsü ile genetiği oynanmış "B.O.S." denilen biyolojik silahlar üretmek, sonrasında da silâh endüstrisini domine etmekti.
Hunter, Nemesis, Tyrant. Şimdiye kadar, muazzam sayıda B.O.S. üretildi. Araştırmacıların dinmeyen tutkusu, bu ifade doğru mu tartışılır, sınır tanımıyordu. Umbrella'nın yıkılışından sonra, bugün bile viral silahların araştırılması ve geliştirilmesi kesin olarak bir yerlerde sürüyor. Ve şimdiyse, T-Virüsü'nün gelişmiş versiyonu olarak tanımlanabilecek bir viral silah üretildi. Bu silah; Terragrigia Paniği'nde kullanılan T-Abyss'tir.
T-Abyss; derin deniz keşifleri sırasında keşfedilmiş yeni bir virüs olup, Abyss ile T-Virüsü'nün genetik bir melezidir. T-Abyss hâlâ daha gizemini koruyan bir virüs. Ama şahsen enfekte vakalara ilişkin değerli veriler elde etme şansım oldu.
Ooze. T-Abyss enfeksiyonlu insanlara verdiğimiz ad. Suya batmış demektir. Bu ismi veren araştırmacıların düşüncesine hak veriyorum; boğulup da şişmiş cesetler gibiler. Ooze'lerin özelliği; beklenmedik yerlerde ortaya çıkmalarıdır. Çeşitli yarık ve boşluklardan geçmek için vücutlarının esnekliğini kullanarak kurbanlarını avlarlar. Hareket kalıpları tahmin edilemezdir. Ooze'lerin hareketleri ardında; susuz kalmışlık hissi yatar. Bu da, T-Abyss'in vücutta yayılırken aşırı sıvı tüketmesine yorulmakta. Et yemekten ziyade kurbanlarının kan ve vücut sıvılarından beslenmeleri, T-Virüsü kaparak zombi olanlarla aralarındaki en büyük farktır.
Sülük benzeri ağız organı, kan emmek için evrimleşmiş bir dildir. Dilin ucunda birbirinden bağımsız hareket edebilen yüzlerce küçük diş vardır. İşte bu dişlerle kurbanının derisini yırtarak kanını ve bedensel sıvılarını özümser.
Skagdead; enfekte kişinin uğradığı bir mutasyon türüdür. Bu durum; virüse karşı normalden daha fazla direnç gösterenlerde görülür. Virüsün vücuda yayılması fazla zaman aldığında yaşanan bir mutasyon olduğu sanılmakta. İhtimali binde bir ama, dünyanın da bin türlü hâli var. Ne yazık ki-- Yok, aslında çok şükür ki, şuursuzlar. Devreleri arızalı mekanik bir oyuncak gibi, aynı anlamsız şeyleri söyler dururlar.
Direnç seviyeleri hayli yüksektir. Şişkin vücut hatları hayati organlarına verilen hasarı en aza indirgeme etkisine sahiptir.
Enfekte kişilerin mutasyon verileri, no 2. Sea Creeper; adı üstünde denizcil bir yaratık türü. Su altının kraliçesidirler. Evet, "dişi" olarak anılan Sea Creeper'ın mutasyonu XX kromozomlularda, yalnızca kadın enfektelerde görünür. Suda gizlice dolanan bir Sea Creeper, virüsün etkisi sonucu türeyen altı koluyla kurbanını yakalar ve tüm vücuduyla ondan beslenir. Kollarını doladı mı... iş bitmiştir.
Sea Creeper'lar suda saklanıyorsa saptaması zordur. Ama biyo-tarayıcılar yardımıyla varlıklarını tespit etmek mümkündür.
Elimdeki T-Abyss Virüsü'ne ait veriler bu kadar. Sadece enfekte vakalar hakkında bilgi edinebildim. Silahlandırılmış bir B.O.S. varlığını ise teyit edemedim. Fakat geçmişe bakacak olursak biyo-organik silah araştırma ve geliştirme çalışmalarının halihazırda devam ettiğini hayal etmek zor değil. Deniz yaşamının genetik etkisini yansıtan yeni bir B.O.S. ile karşılaşma ihtimalini hep birlikte bekleyip göreceğiz. Şu anlık T-Abyss'e dair gerçek bir savaş verisi yok. Şayet olsaydı, araştırmamız ciddi bir ivme kazanmış olurdu.
[Son Söz]
(Jessica, çalan telefonunu açar.)
Jessica:
Jessica Sherawat?
Denetçi:
...
Jessica:
Evet. Hay Allah ya... Rapor sağlam oldu mu olmadı mı bilemedim... Sonra bakarız artık...
Denetçi:
...
Jessica:
Üzgünüm, buluşmamız da yaklaştı. Ben tatilime döneyim.
Denetçi:
...
Jessica:
Oldu, görüşürüz.
Biyolojik silahlardan fayda sağlayan insanlar olduğu sürece, vazifemiz bitmez. Tatilin sona erişiyle, yeni bir görev başlıyor. Evet, yarın erkenden...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Nekro Kelebek
//
Evrensel Gerilim Hareketi
//
Resident Evil Evreni
//