MADEN İŞÇİSİNİN GÜNLÜĞÜ 2
(Rusça yazılmış)
2 Nisan
Kimi zaman araştırmacılar, arka odalara bir takım kutular taşıyorlar. Tesadüfen bir tanesinin içine bir anlığına baktım. İçinde olan şey... insandı. Veya en azından eskiden öyleydi.
Ama bu çılgınlık. Yani, çılgınlık, değil mi? Hayır hayır hayır. Hayal gücüm kontrolden çıktı. O türden bir şey yapamazsınız.
Yine de, beynim bunları düşünmeden edemiyor. Yardımı olmuyor ama artık ailem için bir parça endişeleniyorum.
15 Nisan
Hayal gücüm haklı çıktı. O kutuların içinde ne olduğunu bilmem lazımdı. Lanet olsun, ne dilediğine dikkat et diye boşuna demiyorlar.
Onlar insan cesetleriydi! Bizim cesetlerimiz, ada sakini dostlarımın cesetleri! Hepsi parçalarına ayırılmıştı! Araştırma mı? Ne araştırması! Bu iğrenç, sapkın cinayetten başka bir şey değil!
O kutular... her gün geliyorlardı. Hep düşünüyorum...
O kadın! Ona güvenmiştik! Bize yardım ettiğini düşünmüştük! Aksine bizi sadece kullanıyordu!
25 Nisan
Biraz aşırı tepki gösterdiğimi düşündüm. Açıklaması için ona bir şans vermeyi düşündüm. Benimle görüşmesini istedim, ama isteğimi görmezden geldi.
Olay bu noktaya geldi. Ona gerçeği zorla söylettireceğim. Sadece bir parça baskı uygula ve burada nelerin dönmüş olduğunu itiraf etsin. Hayatım boyunca çok çalışıyordum ve o ince kısa boylu bir kadın. Onun hakkından gelebilirim. Kolaylıkla. Bu fikirden hoşlanmadım, ama bir şey yapılmak zorundayım ve şu anda tek seçeneğim bu.
Birinin karşı koyması ve doğru olanı yapması lazım. Benim gibi güçlü yapmalı bunu. Senin için geliyorum, Alex. Bizimle uğraşmaya karar verdiğin güne pişman olacaksın!