Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 24968
  • 75

GhosT_RideR

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil Nereye Koşuyor?
« Yanıtla #40 : 28 Ekim 2009, 00:29:12 »
Konu İçin Teşekkürler Levent Abi Güzel Konuymuş.

oldsnake

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 28 Ekim 2009, 01:54:32 »
yahu zombi olur, ganado olur, batman olur, supermande olur düşman olarak neysede. Ben eski re atmosferini özledim, daha mantıklı geniş kapsamlı senaryolar özledim. Re 5 de bulamadım bunları maalesef. Mikami duy sesimizi geri dön seriye :(

Birde re 4 te mesela gene korkutan yerler vardı ganadolar olmasına karşın. Re 5 de öyle bir yer yok tamamen aksiyon %100 başkada bir şey yok zaten. Co op partner diye diye ömrümüzü çürüttü şirrrefsiz capcom :P

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #42 : 28 Ekim 2009, 18:00:12 »
Resident Evil kendi ölümüne koşuyor.

HBK

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • www.hayattanmaskeler.com
« Yanıtla #43 : 28 Ekim 2009, 20:22:43 »
Bravo berkantcım tek cümleyle özetlemiş işte.Ayrıca ünal kesinlikle ve kesinlikle sana katılıyorum.Sonunda ben bu oyun işinede el atıcam (: RE4 'de bir köye hastayım hele oyunun başına orman zaten ürkütücü hemde yağmur yağan bir bölüm var kiliseye gittiğimiz yol birde oraya bayılıyorum.Düşünsenize gece ormanda oynadığımızı.Ağaçlardan falan atlıyorlar üstümüze.Issız bucaksız yerdeki bir şatoda falan oynuyoruz rüzgar sesi geliyor bir yandan derken bir şimşek çakıyor koşan gölgeler falan görüyoruz camdan bakıyoruz çoktan kayıplara karışmışlar. Bunu baya bir sürdürürüm alın size korkunç atmosfer işte.

Deadman

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 30 Ekim 2009, 02:55:06 »
b]

Eşyaları nasıl taşıyor kısmına gelince... unutmayalımki RE sadece oyun, :D okadar da olsun :) (Sadece RE'de değil birçok oyunda böyledir envanter yettiği kadar karekterler her şeyi taşır.)
[/quote]

Solid Snake neler taşıyabiliyordu hatırlarsınız. Tank eksikti bir tek. :D

lagunaloire

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 30 Ekim 2009, 03:23:12 »
Sana MGS 3 ve 4'ü öneririm.Üstünde taşıdığın eşyaların ağırlığına göre hareket hızın değişiyor. ;)

ama 1 ve 2 de haklısın

Chris Redfield(BSAA)

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 31 Ekim 2009, 17:25:08 »
Bence Resident Evil ölmüştü Canlandı ve Canlanmaya koşuyor

Yavaş ve Aptal Zombiler-Berbat Grafikler-Kötü Kamera Sistemi'nden

Hızlı ve Akıllı Zombiler-Müthiş Grafikler-Çok iyi Kamera Sistemi'ne

Sizce ölüme mi koşuyor??

HammerHead

• Site Yöneticisi
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 31 Ekim 2009, 17:36:56 »

Sizce ölüme mi koşuyor??

Kesinlikle ölümüne koşuyor, RE5'te orjinal RE'ye ait oyun ve karekter adları hariç hiçbir şey yok. Örn: "Kurtlar Vadisi" formatını değiştirip komedi dizisi olsa belki daha çok izleyiciye hitap edebilir ancak orjinali bozulduğu için eski sevenlerini kaybedecektir. RE'de bu hesap oyunun orjinali bozuldu artık nekadar güzel yapsalar da RE, eski RE tadını vermiyor, bu bakımdan RE kendini öldürmüştür.

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 31 Ekim 2009, 17:50:36 »
Şimdi Resident Evil'la ilgili nacizane düşüncelerimi sizlere sunmak istiyorum. Öncelikle Resident Evil'ın gidişi bence ölüme gidiş değil. Bu kadar karamsar değilim ama, tutup da "Aaa aferin, çok şahane bir gidişi var" da diyemiyorum. O yüzden "Kötü" demekle yetinmek tüm fikirlerimi özetleyebilir.

Neden ölüme gitmiyor da, kötüye gidiyor diyorsun ki? İkisi de aynı şey değil mi?

... diyenleriniz olabilir. Doğaldır da. Ama ölüme gitmekle kötüye gitmek arasında bence ufak bir ayrım var. Bence ölüme gitmek serinin komple mahvolması, zıvanadan çıkması, saçmalaması, konunun oynanışın rezalet hale gelmesi demektir. Buna benzer örnekleri de çoğaltabiliriz. İşte size ölüm budur! Allah hiçbir köklü oyun serisinin başına böyle birşey vermesin. Fanlarına yazık olur. Kötüye gidiş ise bunlardan sadece bir ya da birkaçının olması halidir ki işte ben de bunu savunmaktayım. Öncelikle Resident Evil serisinde eski korku gerilimin, bulmacaların olmayışı benim biraz evvel bahsettiğim kötüye gidişi açıklar. Ha ama konudan yana bir şikayetim var mı : Hayır yok. Yani her şeyden önce önem verdiğim şey olan konuda, şu ana kadar hiçbir Resident Evil'da hayal kırıklığı yaşamadım. Ama ne yaşadıysam oynanışta yaşadım. Eski jenerasyon bir fan olduğum için Resident Evil'da yapılan bazı yeniliklere illet oldum. Nerde eski korku, nerde eski gerilim. Ama buna karşılık konuda gözle görülür bir ilerleme gördüm. Biyoterörizmin salt zombilerle olmayacağını, düşünen silah kullanan canlılarla da gerçekleşebileceğini gördüm. Buna rağmen eskilerden aldığım tadı alamadım. O yüzden kötüye gidişin olduğuna inanıyor ama seride bir yok olmanın süre geldiği fikrine katılmıyorum. Çünkü benim kriterlerime tamamen ters bir Resident Evil oyunu çıkarılmadı. Umuyorum ki, bu zamandan sonra da çıkarılmaz.

Chris Redfield(BSAA)

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 01 Kasım 2009, 13:31:36 »
Resident evil kesinlikle kendi ölümüne koşuyor

Bu oyunun en önemli 3 olayı (kamera sistemi.zombiler ve bulmacalar) 4.oyunla birlikde tarih oldu.Köklü bir değişim  geçirdi 'Resident Evil'Değişimlerin bu kadar derinden olması ve hepsi birlikde beraber olması fanları için çok ağırbir üzüntü oldu.

Bana göre CAPCOM tavrını belli etti.Bu seri hayatta sıfırlanmaz Devam etsin diyen arklar veya bu oyun normal diyen arklar oyun 3 4 sene sonra bir değişim daha yaşarsa sizcebu nasıl olur ? Herkez tahmin eder sanırım.İşde bu oyunun kendi ölümüne koşması'dır

Sizce ölüme mi koşuyor??