Şimdi Resident Evil'la ilgili nacizane düşüncelerimi sizlere sunmak istiyorum. Öncelikle Resident Evil'ın gidişi bence ölüme gidiş değil. Bu kadar karamsar değilim ama, tutup da "Aaa aferin, çok şahane bir gidişi var" da diyemiyorum. O yüzden "Kötü" demekle yetinmek tüm fikirlerimi özetleyebilir.
Neden ölüme gitmiyor da, kötüye gidiyor diyorsun ki? İkisi de aynı şey değil mi?
... diyenleriniz olabilir. Doğaldır da. Ama ölüme gitmekle kötüye gitmek arasında bence ufak bir ayrım var. Bence ölüme gitmek serinin komple mahvolması, zıvanadan çıkması, saçmalaması, konunun oynanışın rezalet hale gelmesi demektir. Buna benzer örnekleri de çoğaltabiliriz. İşte size ölüm budur! Allah hiçbir köklü oyun serisinin başına böyle birşey vermesin. Fanlarına yazık olur. Kötüye gidiş ise bunlardan sadece bir ya da birkaçının olması halidir ki işte ben de bunu savunmaktayım. Öncelikle Resident Evil serisinde eski korku gerilimin, bulmacaların olmayışı benim biraz evvel bahsettiğim kötüye gidişi açıklar. Ha ama konudan yana bir şikayetim var mı : Hayır yok. Yani her şeyden önce önem verdiğim şey olan konuda, şu ana kadar hiçbir Resident Evil'da hayal kırıklığı yaşamadım. Ama ne yaşadıysam oynanışta yaşadım. Eski jenerasyon bir fan olduğum için Resident Evil'da yapılan bazı yeniliklere illet oldum. Nerde eski korku, nerde eski gerilim. Ama buna karşılık konuda gözle görülür bir ilerleme gördüm. Biyoterörizmin salt zombilerle olmayacağını, düşünen silah kullanan canlılarla da gerçekleşebileceğini gördüm. Buna rağmen eskilerden aldığım tadı alamadım. O yüzden kötüye gidişin olduğuna inanıyor ama seride bir yok olmanın süre geldiği fikrine katılmıyorum. Çünkü benim kriterlerime tamamen ters bir Resident Evil oyunu çıkarılmadı. Umuyorum ki, bu zamandan sonra da çıkarılmaz.