Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 9352
  • 25

hacı mehmet

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resident Evil'a Hakim Olan Japon Geleneği
« Yanıtla #20 : 05 Nisan 2012, 10:56:43 »
Nedemek istediğini şimdi anladım gerçekten okuduğum en güzel yazılardan biriydi bilalim hakkaten olayı kavramışsın adamlarla çok içli dışlı sayılmam ama iyi tanırım tuhaf içine kapanık mutluluğu mutlu sonları sevmeyen onur gurur delisi acayip adamlardır aslında orcde vectorun japon olduğunu duyunca eline bi katana tutuştururlar sanıyordum japon karakterine uygun yapılmış bi adam esrarengiz anlaşılmaz ulaşılmaz falan şüphelerim doğruysa hunkunda japon olduğu kanısındayım   rede katana görmeyi beklemişimdir aslında  çünkü ata sözleri  bile kılıçlarla ilgili  ölüm kılıçtan gelir kılıcın yoksa adaletin senden yana olmasını  bekleme  falan bizimle ortak yönleri çok seni ölümüneliyorum  :W :W :W :W bilalim ellerine sağlık

Piskabak

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 08 Nisan 2012, 19:37:19 »
Makaleye Bleach bittikten ve Death Note'u izlemeye başladıktan sonra bakınca dahada bir anlam kazandı açıkçası.Seni tekrar ölümünelemek istiyiyorum usta :W

ilsirya

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
    • Oyun Kanalım
« Yanıtla #22 : 09 Nisan 2012, 09:34:48 »
Japon geleneğinde olan çoğu şeyi Resident Evil barındırıyor.Baz örnekler Devil May Cry'da vardı.Bende Resident Evil 5'in sonnda Wesker'ın öldüğünü gördüğümden beri kendi kendime soruyordum "Wesker bu kadar kolay ölemez" diye.Bilâl abi aslında bu makalen ile bir kaç soruya yanıt buldum diyebilirim. :W Çünkü oyunda olan çoğu şeyi sen bu makalede açıklamışsın. :W Ama genede Wesker'ın RE serisinde hep olmasını istiyorum.Çünkü bir oyunda söküp atılamayacak bir karakter Wesker. :W Devil May cry'da aslında Vergil'da bir nevi Wesker gibiydi aslında.Oda gücüne yenik düşmüştü.Güçle ilgili onunda içinde olmayan egoları vardı.Ama güç sevgisi onu yenmişti.Sonuç olarak ben bu makaleni çok beğendim Bilâl abi. :W Ellerine sağlık. ;) ;)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #23 : 09 Nisan 2012, 13:39:43 »
Sağolasınız arkadaşlar, teşekkür ederim.

Riddick

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 26 Mayıs 2012, 14:11:35 »
Çok güzel ve ilginç bir makale. Resident Evil'da Amerika'ya bir takım göndermeler olduğunu tahmin etmiştim ama o kadar detaylı irdelememiştim. Belki de bir oyunu bu kadar iyi inceleyip gözlemlerini yazan ilk kişisin tebrik ediyorum etkilendim yazdıklarından teşekkürler paylaştığın için.

Chris Redfield

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 05 Ocak 2014, 09:58:54 »
Makaleniz bu oyun serisinin tutkusu olanlara ders niteliğinde olmuş. Yazınızı keyifle okudum. Bir şeyi her zaman gördüğümüzde onu bildiğimizi sanabiliriz. Ama görmek var, bir de gördüğünü sorgulamak var. Oyun oynarken çoğu oyuncu buna dikkat etmez.

Kendi adıma konuşmam gerekirse ucunda mantık payı olmayan hiçbir oyunu oynamam. RE senaryosu bana mümkün olabilecek durumları anlatıyor. 17 yıldır oyun oynuyorum şimdiye kadar beni derinden etkileyen 2 oyun serisi var. Resident Evil ve Silent Hill.

Umarım 7.oyunda Wesker'ı kendisini veya klonunu dipdiri görürüz. Makaleniz birazda oyunda Wesker'ı yeniden görmek isteyenler için teselli niteliğinde olmuş. Tebrikler. :)