Hani eski seslendirmenleri bulmak hem zorlayıcı olacaktı hem de tekrar aynı performansı verebilecekler miydi bakalım?
Hocam, ellerine sağlık, Konami ve SH HD Collection'a dâir doyurucu bir makâle olmuş. Ben de epey perde arkasında kalmış şey öğrendim bu yazından. Konami çoğu konuda Konamiliğini yapmış O konuda diyecek bir lafım yok. Ancak seslendirmen konusunu çok çabuk geçmişsin Hocam. O konuda bence Konami'nin tamamen olmasa da biraz haklılık payı var. Tamamen diyemiyorum; zîrâ ortaya çıkan seslendirme sorunun müsebbibi zâten Konami Hijinx ise seslendirme konusunda tamamen haklı vaziyette. Ben biraz avam tarzda durumu şöyle anlatayım, siz de hak vereceksiniz sonra SH 2'nin seslendirmeleri aslında tamdı, seslendirmesi hiç bulunmayan oyun Silent Hill 3'tü. Yani Silent Hill 3'e ilişkin çevre seslerinin bile ortada olmadığı söyleniyordu Hijinx de "SH 3'ün eski seslendirmenlerini tekrar işe katmaktansa sıfırdan seslendirelim," demişler. Hani eski seslendirmenleri bulmak hem zorlayıcı olacaktı hem de tekrar aynı performansı verebilecekler miydi bakalım? İş; yeni seslendirmenler geldikten sonra patladı. Bu Jeyms'in seslendirmeni Gay denilen dallama, boşadığı eski karısı başka biriyle birlikte oldu diye dellenen Türk erkeği gibi "N'oluyor lan orada?!" diyerek olaya müdâhil oldu, ortalığın anasını ağlattı. Kendisi bu tepkisinin paradan kaynaklanmadığını söylese de, bal gibi paraydı "SH 2'deki Jeyms'in hareket yakalaması bana âit, ondan önce de bu oyun kaç kez farklı platforma çıktı! Oradaki ses de benimdi, hesâbını sorma vakti geldi artık," filan dedi. Troy Beykır da "Lan kâmil, Jeyms'in yüz modeli olsan hadi neyse de, hareket yakalama üzerinden nasıl bir hak iddia ediyorsun?" dedi. Bu âna kadar SH HD Collection'da hem SH 2 hem de mecburen SH 3 kesinlikle yeni seslendirmenlerle yola devâm edilme kararı alınmıştı. Ve üsturuplu olan karar da buydu. Çünkü SH 2'nin seslendirme dosyaları mevcut olsa da, SH 3'ünkiler yok arkadaş. Derken Gay, oyuncuları filan örgütledi, iyi bir algı operasyonu yaptı ve sanki Konami, SH 2 için eski seslendirmeleri kullanmak istiyor da kullanılmasına hukûken müsaade edilmiyormuş gibi "Tamam yaaa, hadi alın, kullanın, izin verdim," deyip diğer eski seslendirmenleri de işin içine katarak hiçbir geçerliliği olmayan bir ferâgatnâme yayınladı, aslında bayağı komik bir durumdu Şirket çalışanları da eminim ki "Yahu bu adam neyin kafasını yaşıyor..? İyi hadi, yeni seslere ilâveten eski sesleri de kullanalım bâri, oyuncular da istiyormuş gibi görünüyor," dediler. Şimdi tüm bunlara baktığımızda seslendirme konusunda asıl pisliği Gay'ın yaptığı anlaşılıyor sanırım Son olarak Hocam, oyunun PS 4 için geri uyumluluğu bulunmasa da, bulut formatı şeklinde PlayStation Now veritabanında bulunuyor. Gerçi bizim ülkeye bu hizmet sunulmuyor; ama söyleyeyim dedim yine de
Usta, ben zâten eski seslendirmenler tekrar seslendirme yapıyor demedim. Aksine yapımcılar, SH 3 sesleri ortada olmadığı için hiç eski seslendirmenleri bile düşünmeden direkt yeni bir seslendirmen kadrosu oluşturma yoluna giderek sağlıklı bir karar almışlardı demek istedim